Şimdi Ara

HDD SDD ARIZASINDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLABİLİRMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş yerinde kullandığım bilgisayarımın c: sürücüsü sandisk ssd 120 gb d: sürücüsü 1 tb hdd , bulunduğum bölgede cok sık elektrik kesintisi olur. zamanla (ben bu kesintilere bağladım)kesinti sonrası bilgisayarı açtığımda bilgisayar açılmamaya başladı içinde akım kalıyor dediler fişini çekip 3 4 kere kasanın başlatma tuşuna basıp biraz bekleyip fişi takınca çalışıyordu sonrasındada ups aldım ,şimdiki problemim ilk açılışta biosa düşüyor ve ssd yi görmüyor sadece hdd ve dvd görünüyor, 3 5 kere reset atınca bazen acılıyor ,açıldıktan sonra genelde bir problem yaşamıyorum ama birkaç kez 2 3 program oyun ve internet aynı anda acınca donma oldu reset atmak zorunda kaldım ama strandart kullanmda sorun cıkarmıyor.. sorun söyle aceba anakarttamı sorun yoksa ssd demi hangisini değiştirmeliyim? speccy adında bir sıcaklık ölçen program yükledim orada anakart 118 derecede sabit görünüyor.bilgisayarımın psu su malesef sertifikalı değil 700 watt thermaltake kasasının orjinal psu su. d: sürücüm hdd de hiç görmeme sorunu yaşamadım.şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Elektrik kesintileri özellikle HDD'lerde bozuk sektörlere sebep olabilir ve bunu anlamanız mümkün olmayabilir. HD Tune gibi bir yazılımla uzun error scan yaptırıp disklerde hata var mı anlayabilirsiniz. Hata varsa Windows komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile tamir etmeyi deneyebilirsiniz. PSU'da akım kalması vs. bunun konuyla alakası yok. SSD'de, SSD'nin kablo bağlantılarında veya BIOS'da sorun olabilir. SSD hata taramasından temiz çıkarsa BIOS resetlemeyi deneyebilirsiniz, anakart eskiyse BIOS pili bittiğinden dolayı da sorun çıkıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.