Bildirim
HDD sesli çalışıyor veriler normal mi?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Disk alındığından beri sesliyse bu normal, zamanla sesler yükseldiyse normal de olabilir sorun işareti de olabilir. Quick scan pek birşey ifade etmez, uzun tarama yaptırın, hata yoksa şimdilik problem yok denebilir. -
Kullandığınız HDD modeli kronik sorunludur. Zamanla okuma/yazma işlemini yapan kafa, verilerin kaydedildiği ve sürekli dönen plakaya temas eder ve plakanın üzerini bildiğiniz kazır. Bu durumda veri kurtarmak imkansızdır.
HD Tune vs. gibi programlara hiç güvenmeyin. Eğer çok önemli verileriniz varsa en kısa sürede yedekleyin ve bu durumu bilerek gittiği yere kadar kullanın. -
Derin tarama yapmanızı rica ediyorum. Bu veriler normal gorunuyor. Ama hızlı tarama seçeneği kesin sonucu göstermez. Iyi günler dilerim...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Seagate st1000lm035 modelini kullanıyorum sanırım kronik sorunmuş sesli çalışması. Karakteristik olarak sesli çalışıyorsa benim için sorun değil de hatalıysa ve sorun çıkaracaksa sıkıntıquote:
Orijinalden alıntı: Armag3d0N
Kullandığınız HDD modeli kronik sorunludur. Zamanla okuma/yazma işlemini yapan kafa, verilerin kaydedildiği ve sürekli dönen plakaya temas eder ve plakanın üzerini bildiğiniz kazır. Bu durumda veri kurtarmak imkansızdır.
HD Tune vs. gibi programlara hiç güvenmeyin. Eğer çok önemli verileriniz varsa en kısa sürede yedekleyin ve bu durumu bilerek gittiği yere kadar kullanın. -
Yine aynı sonuç çıkıyor hocam Seagate st1000lm035 modeli ses sorunu varmış. Üstte dediğim gibi karakteristik olarak sesliyse sorun yok benim için ama bu bir hataysa sorun -
Eklediğiniz 3 nolu görüntüye göre, benchmark sırasında diskinizle epeyce haşır neşir olan uygulamalar var gibi.
- Internet bağlantısını ve açık olan tüm uygulamaları kapatıp,
- Görev yöneticini de açarak (işlemci kullanma yüzdesine göre sıralayarak)
tekrar test yapıp görüntüsünü ekler misiniz!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X