Şimdi Ara

HDD sorun kaynaklı bilgisayarın yanıt vermemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım ilk açıldıktan sonra gayet rahat bir biçimde ssd ve hdd çalışıyor oyunlara girebiliyorum veya herhangi bir dosyayı rahatlıkla açabiliyorum ama belirli bi zaman geçtikten sonra bu zaman bilgisayarda işlem yapmazken daha çok oluyor hdd birden kendini kapatıyor ve bilgisayarım kısmına girdiğimde mesela 250/950 gb dolu olan kısmı gidiyor ve hdd ye girmeye çalıştığım zaman üzerinde çalışıyor diyor kalıyor bu sırada ssd yani c sistemin kurulu olduğu bölüm açık rahatlıkla giriyorum taki bilgisayrım kısmıda işlem yapamaz hala gelene kadar ondan sonra oda başlıyor üzerinde çalışıyor diye ve bu sırada atıyorum steam üzerinden veya farklı bir yükleme ekranına sahip bir oyuna girdiğimde sonuç olarak c veya d de yüklü hiç bir oyunu oynayamıyorum. Ardından hiç bir işlem kullanamaktan ötürü dosya gezgini kendini kapatıyor tekrardan açmaya çalıştığımda windows komple gidiyor sorunum hdd kaynaklı olduğunu varsayıyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

• Harddisk kaç senelik bilmiyorum ama bad sector oluşmuş olabilir. Hdtune ile uzun taratmak lazım. Fakat disk takılıyken yapamazsınız.

O diski harici bir kutu alarak başka bir bilgisayara takılı halde uzun taratmanız gerekiyor.

2. olarak Hard Disk Sentinel ile disk sağlığına taratma yapmadan bakılabilir. Yükleyip bir bakın.

Her nedir bilemiyorum ancak o diskteki verilerinizi acil olarak bir yerlere yedekleyin. Disk bence bozulma alarmları veriyor, benzeri başıma gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Ekim 2022; 22:44:15 >
  • 2017 yılında almıştım ASUS N551VW laptop bazen dediğiniz gibi 7 saat boyunca check disk yaptı kendi kendine bilgisayar uzun saatler bekledim ama pek değişen olmadı yapıyor bazen birşey olmamış gibi oluyor düzeltme yollarım var mıdır yoksa hdd yi çöpemi atmam gerekiyor. Kimse cevap vermeyince geç bakmış bulundum teşekkürler cevabınız için

• diskin içinde pek verim yok 2 oyun civarı var böyle bir hata alınca komple temizlemiştim ama c ye bir zararı olur mu çünkü bilgisayarı işlevsiz hale getiriyor sistem yüklü olmamasına rağmen o diskte.

• Hard Disk Sentinel yükleyip disk sağlığına bir bakın orada ne yazacak @mustafa5755

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 9 Kasım 2022; 21:28:19 >
  • HDD sorun kaynaklı bilgisayarın yanıt vermemesi

tamda tahmin ettiğim gibi testi yapmadım direk yüklediğimde okuyup değer verdi sanırsam d de bir sıkıntı var c güzel gözüküyor diyor. bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz

• mustafa5755 M kullanıcısına yanıt

O diskin ne zaman patlayacağı belli olmaz. Benim bir laptop diskim laptopu aldıktan 5.5 sene sonra birdenbire bozuldu. Aynısı başınıza gelmesin diye o diski değiştirmenizi tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.