Şimdi Ara

HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz zor oldu ama bios'u update ettim. hdd'nin arkasindaki jumperlari ayarlayarak eski bios ile anakarta 32gb olarak takmistim. simdi jumperlari tekrar 40gb ye ayarlayacagim fakatyeni gelen bu alan yuzunden hdd ye format atmak gerekecekmi hdd deki bilgileri kaybetmek istemiyorum bana bir yol onerin

• [Btrst][xx(][}:)] hadi fikri olan yok mu benim aklima patitionmagic geldi ama 40gb yapinca bil hdd'den acilirmi hadi yaf yardim edin
  • O program belki işine yarar. İlk önce bir defrag yap(Bölme işlemini yaparken bilgi kaybını önlemek için). Daha sonra programı çalıştır. HDD'ye bak 40 GB görüyorsa işin oldu gibi demektir. HDD'yi 2'ye böl. 2. (30 + 10) ikinci bölüme format at. Ama 40 gb'yi görmüyorsa 2. HDD takıp 1.nin yedeğini almaktan başka çaren yok gibi geliyor bana.
    Ama dikkat et bu programla bütün bilgilerini de uçurabilirsin.
  • Cozumu buldum benzer durumda olanlar icin olayi ozetleyim

Durum:40gb hdd var ama anakart desteklemedigi icin hdd'yi kendi uzerindeki jumper lar ile 32gb ye indirmistim

sorun:32gb doldu ve benim kalan yeri kazanmam lazimdi,

Cozum:bios'u update ettim, hdd jumperlarini 40gb ye ayarladim, partitionmagic ile fdisk ve format atmadan kalan kismi sisteme kattim boylece hic bir veriyi kaybetmemis oldum[^]
  • Cozumu buldum benzer durumda olanlar icin olayi ozetleyim

Durum:40gb hdd var ama anakart desteklemedigi icin hdd'yi kendi uzerindeki jumper lar ile 32gb ye indirmistim

sorun:32gb doldu ve benim kalan yeri kazanmam lazimdi,

Cozum:bios'u update ettim, hdd jumperlarini 40gb ye ayarladim, partitionmagic ile fdisk ve format atmadan kalan kismi sisteme kattim boylece hic bir veriyi kaybetmemis oldum[^]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.