Herkese selamlar(forumda yeniyim) Benim hdd ile ilgili iki sorunum var 1)İki gün önce aldığım bi fan yüzünden hasrddiskim bozuldu.Acaba içindeki bilgilerimi kurtarabilir miyim ? 2)Yeni aldığım harddiski xp kuurarken 2ye böldüm ancak sürücü isimleri C: ve E: olarak, cd romum ise D: olarak gözüküyor sıralamanın böyle olmasının sebebi nedir?düzeltebilir miyim? İlgilenecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1) msdosa ulaşabiliyorsan veya hardiski gösterebilyosdan makinaya bir ihtimal alabilirsin 2) fazla sorun çıkarmaz ama a-yeni bir formatta düzelecektir(bu Zor olanı) b- cdromu çıkarıp biligsayarı bir kere aç. sonra tekrar tak
Çok teşekkürler. Eski harddiski bilgisayar hiç görmüyor.Herhalde atmaktan ve giden dosyalara yanmaktan başka çarem yok.Bi de yeni aldığım hdd 80 gb ama xp de 74.3 gb olarak gözüküyor bu normal mi yoksa düzeltebilirmiyim?
bak dostum bazı 80 gb lik hdd lerin çoğunda boıedir bazen 76 görür bazen 74 bunu sebebi: hdd üreticileri 1 gb yi 1000mb olarak hesaplarlar ama board üreticileri 1gb yi 1024 mb olarak hesaplarlar bu yüzden hiç bi hdd tam olarak üstünde yer alan hacimin bi kaç gb altında olur
Dostum CD kablosu hard diskin secondary kısmına takılı ise D olarak görmesi gayet doğal.Anakarttaki IDE2 ye bağlı olan kabloya takarsan tabi Primary kısmına ozaman CD E harfini alacaktır. Eğer hard diskinin karı yanmadıysa bir başka sistemde kuracağın recovery türü programlar ile eski HDD nin içindekiler %70 yada %80 kurtarırsın ama uzun sürebilir sabırlı olacaksın.
Ya valla çok sağolun yeni harddiski düzelttim.Ancak aklım hala eskisinde bir arkadaştan duydum harddiskteki bilgileri kurtaran yerler varmış diye.Bu ne kadar doğru böyle bir yer biliyormusunuz?
Var öyle yerlerde onlar yazılım ile yapıyorlar.Eğer yapamazsan ben de bir deneyeyim ama sevabına eski harddiski verirsen çok memnun olurum İstanbul K.çekmece
nasıl yani abi benim içindeki bilgiileri almak istediğim hdd eskii bozulan hdd sen nasıl yapıcaksın
ya ben bi tane fan aldım geçen gün pci card şeklinde fan elektriğini herhangi bi aygıttan paralel olarak alıyo bende hdd en yakın diye hddye gelen elektrk kablosunu fanınkiyle beraber taktım sonra pcyi çalıştırdığımda hddnin yerinde yeller esiyodu bilgisayarcıya sordum hdd ölmüş dedi ben içindeki mp3leri falan kurtarsam hdd yi sana veririm ama sen naapcaksın bozuk şeyi 20 gb bu arada
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme