Sorun Film izlerken donma oldu bende resetledim resetlemez olaydım :)
Daha sonra bilgisayar açılmadı dedim bas formatı formatlanmıyorda sürekli kurulum ekranında bilmem neyi biosdan etkinleştirin tarzında bir uyarı veriyordu sonradan hdd nin kabloları çıkarınca güç bela kurdum. sadece ssd nin üzerine ama hdd yi bağlayınca yine bilgisayar açılmıyor açıkken bağlamaya çalıştım yine görmüyor.... bende söktüm kenarda bekliyor...
Bu hdd yi bir şekilde kurtarabilmem mümkünmü içerisinde çocukların fotoları ve videoları mevcut.
Genellikle WD ve bazen Seagate disklere yaşanan bir sorun. Şu an yüksek ihtimalle verilerinizi makul fiyatlarla kurtarmak mümkün. Bu tarz donma sorunu olan disklerde Windows ortamında veri kurtarma denemeleri sorunu daha da büyütebilir. Iyi ihtimalle yüksek Veri kurtarma maliyeti ile karşılaşabilirsiniz. Kötü ihtimal ; verilerinizi tamamen kaybetme riskiniz dahi var. Profesyonel cihaz ile verilerinizin alınması en güvenli seçenek olacaktır
Bu tarz bir hard disk ile ilgili yeni düzenlediğim veri kurtarma videomu izleyebilirsiniz. Bu disk bad sektörlerden verilerin alınmasına müsaade etmişti. ( Bad sectorlerden verileri alabilmek her zaman mümkün olamayabiliyor.) Veri kurtarma işleminde bad setorleden veri alma sürecini izah eden güzel bir operasyon videosu oldu.
Veri Kurtarmayoutube
Hard Disk Veri Kurtarma Çalışması, Samsung Bad Sector , Donma
Genellikle WD ve bazen Seagate disklere yaşanan bir sorun. Şu an yüksek ihtimalle verilerinizi makul fiyatlarla kurtarmak mümkün. Bu tarz donma sorunu olan disklerde Windows ortamında veri kurtarma denemeleri sorunu daha da büyütebilir. Iyi ihtimalle yüksek Veri kurtarma maliyeti ile karşılaşabilirsiniz. Kötü ihtimal ; verilerinizi tamamen kaybetme riskiniz dahi var. Profesyonel cihaz ile verilerinizin alınması en güvenli seçenek olacaktır
Bu tarz bir hard disk ile ilgili yeni düzenlediğim veri kurtarma videomu izleyebilirsiniz. Bu disk bad sektörlerden verilerin alınmasına müsaade etmişti. ( Bad sectorlerden verileri alabilmek her zaman mümkün olamayabiliyor.) Veri kurtarma işleminde bad setorleden veri alma sürecini izah eden güzel bir operasyon videosu oldu.
Veri Kurtarmayoutube
Hard Disk Veri Kurtarma Çalışması, Samsung Bad Sector , Donma
Teşekkürler bilgilendirme için harddisk in arkasındaki kart arızalanmış. Seagate marka zaten 3-4 tane daha var evde :)
Kartları 10-15tl arası satıyorlarmış onlardan alıp değiştiricem ...
Video da güzel yalnız o harddisk i bağlayınca bilgisayar açılmıyor :) Kartı değiştirmeyi deniycem .
akbulut79
kullanıcısına yanıt
Seagate sıkıntılı bir marka. Daha önce benzer işlem yapmadıysanız fazla deneme yapmanızı önermem. Verilerinizi kaydedebilirsiniz. Kart arızası olduğuna nasıl emin oldunuz? Kart arızası var ise donma yapma ihtimali çok çok düşük. Yazılımsal sorun ihtimali de düşük bence. Sizin diskte bence başka sorun var. Muhtemelen bad sector veya fiziksel hasar olabilir. Benimki öneri. Sonucu merak ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme