Hep beni mi bulur anlayamadım. Dün Hdd yi kasadan çıkartırken biraz darbe aldı.
Tekrar bağladım tıkır tıkır ses çıkartmaya başladı.. Baktım primary slave faid yazıyo. Denemediğim şey kalmadı.
Jumperları değiştirdim. Kabloları farklı bağladım. Bios da oynamadığım şey kalmadı. Booth disc insert disket buna benzer bişey yazdı. Sanırım sectör çöktü. At çöpe anlaşılan.
Soru 1:Bunun bir çözümü var mı ?
Soru 2: Yeni bir Hdd tavsiyesi 60-80-120 hangisi uygun olur sistem için ? bide 2mb 8mb cache tampon bellek seçenekleri var. Bunlar ne işe yarıyor
Sistem eski. P3 600 intel bx-440 lık bişey Agp 1x 2x mi ne yazıyor anakartta modelini de bilmiyorum. Yazmıyor hiç bir yerde. Zamanında 3,5 yl önce expert den almıştım. Diamond serisinden
Yardımlarınızı bekliyorum..
hdd bozulmuş yani çöpe gidecek gibi gorunuyo. o sistem için orta seviye bir hdd al bence 8mb cache li istersen western digital i tavsiye edebilirim 40gb olanlarini dene
8mb cache ile 2mb cache ne işe yarar. Bu sistemde bi etkisi olur mu. Ayrıca p4 2.4 865pe board lu bir sistemde de arasıra kullanıcam
ilk başta çıkarttığın ide kanalına tak.gene olamazsa yeni hdd al.
Sakın HDD çöpe atma, kartını satarsın media sını satarsın... Ama geçmiş olsunsanırım elinde kaldı HDD yenisi için Seagate yada samsung öneririm (sessizlik açısından) ama 8 mb cachli aletlerde okumahızı farkediyo... o da sanırım western digitalde var... 40 ile 80 gb arasında 10-15 $ oynuyo tavsiyem 80 gb ama 8 mb cache liler de aynı mı bilmiyorum...