Şimdi Ara

hdd test ettim sonuçlarından anlamıyorum. Anlayanlar bi yardımcı olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistemim windows 10. disk kullanımı en ufak şeyde %100 oluyor pc çok geç açılıyor oyunların load ekranları çile oldu benim için. Hele bide windows 10un arka plandaki ıvır zıvırları çalıştığında boş bir klasörü açmak bile 4-5 saniye sürüyor kaldıki ben oyun oynama hayalleri kuruyorum bitane test programı buldum test ettim ama anlamıyorum hiç. Sonuçlara bakarak anlayan arkadaşlar bi yardımcı olursa çok sevinirim. SSd alacak bütçem yok şu an. Eğer harddiskte sorun varsa arkadaşta yedek bi harddisk var ssd alana kadar geçici süreliğine onu kullanabilirim yeterki şu pcnin hantallığı kalksın.

işlemci: i5 6500
    ram:8gb
    e.kartı: r9 380
    anakart:MSI B150M GAMING PRO

Bu harddisk

Buda test sonuçları

NOT: Bad sectör taraması temiz çıktı. Ayriyetten danışmak istediğim bi konu daha var. Ankartım bozuldu yenisini alıp taktım ama format falan atmadım yada bios update yapmadım zaten bios updateye gerek olmadığını söylüyolar. hddnin yavaşsa bunlarla bi ilgisi var mı ?

• Yeni bir anakart alıp direk takıp kullandınız ve format atmadınız doğru anladım değil mi.Siz ilk olarak temiz bi format atın hocam.Anakart değişiminde format şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arno.mdr kullanıcısına yanıt
    Anladım en kısa sürede format atacam. Hdd ne durumda sizce? Bi sorun gözükmüyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arno.mdr kullanıcısına yanıt
    Format attım fakat tek düzelen şey windowsun açılıp kapanma süresi kısaldı onun dışında bi fark yok hatta yeni bi sorun çıktı bu kezde windowsun arama botununa yazı yazılmıyor daha doğrusu windowsun hiç bi yerinde arama yapılmıyor tıklıyorum fakat klavye çalışmıyormuş gibi hiç bir komut verilmiyor. Ben anlamıyorum bu windowsu ya. Sen ne diye güncellemeyi ıvır zıvırları arkaplanda yapıyosun ki. Bitane uygulama yap ordan biz elle tek tek yapalım fırsat buldukça. Tam lole giriyorum bi bakıyorum update yapıyor ping 250lere çıkıyor mecburen görevi sonlandır diyorum bu kezde sorun çıkıyor sistemde. Neyse konu dışına saptı arkadaşlar bu hdd sorunlumu sizce yoksa hdd olduğu içinmi böyle yavaş illa ssdmi gerekiyor ?
  • Bu durum formatla alakalı değil. Win8.1 ve win10 sorunu bu. Güncellemelerle bazılarında düzeliyor bazılarında devam ediyor. Sorunun kaynağı bu iki sisteminde ssd mantığına yüklenmesi. Normal hddler ve bazen de ssdler bu yüzden kasıyor. Yapacağınız işlemler öncelikle başlangıçta açılan ve arka planda çalışan işe yaramaz ne kadar program varsa kapatmak. İkincisi ise intelin bir hdd programı vardı adını unuttum onu kurmalısınız. Üçüncü ve en önemli adım ise sistemin otomatik olarak ayırdığı sanal bellek miktarı. Bunu kesinlikle arttırmalısınız. Normalde bu otomatik durumdadır. Oyle ise elle size önerilen değeri girip tamam deyin. Sisteminiz hızlanmış olacaktır ama arada hafiften %100 görürsünüz yine anlık olarak. Bu dediklerimi uygulayıp deneyin derim. İlk ve son adımlar en önemlileri.

• zivolder kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın geç cevap veriyorum fırsatım olmadı hiç. Söylediklerinizi harfiyen yapıcam fakat bi sorum var bu sanal bellek miltarını kapatın diye okumuştum nette. Windows rame yüklenmemek için harddiskten yardım alıyormuş bunu kapatmak mantıklı değil mi sizce ? Harddisk yerine rame yüklenmesi sistemi hızlandırmaz mı 8 gb yeter heralde

• Hayır kapatmayın arttırın. En azından deneyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GölgeHaramileri kullanıcısına yanıt
    8gb ramle sanal belleği kaparsan hata mesajları gelir 16gb yap öyle kapa, kapa derken min. 16 max 200mb yaz değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 4 Ağustos 2017; 9:22:12 >
  • Şu an otomatik olarak 2 gb seçmiş. Bunu ne kadar yapayım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.