Şimdi Ara

hdd uzmanları bi bakar mı acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddiskim 3 böldüm ve bayadır da düzgün bir şekilde kullanıyorum.
    Ancak geçenlerde kendiliğinden bir sorun oluştu.
    3. part(f:) sürücüm 30 gb ve içindeki bazı dosyalar acılmamaya başladı sonra f: e format attım ancak şimdide dolu olan kısım 5 gb olmasına rağmen 29 gb olarak gözüküyor.

Teşekkürler.

bu daha düzgün oldu be :)

• .daha okunaklı yazarsan ? :-)
  • düzeltmenin en temiz ve saglıklı yolu hdd fdısk ten bükün bölümleri silmek ve yeniden yapmak
    kolaygelsin.
    ECMEL
  • kesinlikle doğru.Dosyalarını yedekliye bilirsen tekrar bi fdisk yap ve formatla düzelir.Bi de alet nekadarllık?
  • diskin kaç gb ve f: nin biçimi neydi. fdisk kesin çözüm olacaktır doğru ama önce bi başka biçime çevir mesela fat se ntfs ntfs ise ext3 gibi bunu pqmagic de yapa bilirsin. onuda dergi cdlerinde veya internette bulabilirsin.
  • sonra da eskiye dönüş yaparsın tahminim fat uçmadıysa düzgün çalışacaktır.
  • öncesinde bazı dosyaların çalışmaması ve 5 Gb yerine 29 Gb olarak görünmesi fat bölümünde sorun olduğunu düşündürüyor. üçe bölünmüş bi harddiskte 4 adet fat bölümü oluşuyor. biri tüm hdd için, diğer üçü de birer bölüm için. f: e ile bir bölüm düzeltilemiyorsa ana fat göçmüştür. tüm hddye fdisk yapmak dışında çaren yok. yedeklemede de sorun çıkabilir. dosya kopyalanırken o dosyanın fat bilgisi de kopyalanıyor çünkü.
  • eyvallah çözüldü
  • servis pack programı kullanman gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.