Şimdi Ara

hdd yardımı (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu gün bilgisayarımı açarken bios ekranından sonra windows da donma yaşadım

bilgisayarımda 120gb ssd, 2tb hdd, 500gb hdd var

2tb olan hdd, bilgisayar açıldığında, "bilgisayarım" da göründü ancak, içine giremedim. sonrasında windows dondu ve yeniden başlatmak zorunda kaldım

yeniden başlattığımda bios ekranından sonra windows yükleniyor ibaresi geliyor ve açılmıyor

bende bilgisayarı kapatıp 2tb hdd nin sata ve power kablosunu söküp tekrar çalıştırdım

bilgisayar açıldı

sata kablolarını kontrol ettim, 500gb ve 2tb nin sata girişlerini birbiriyle değiştirdim ancak 2tb bağlıyken windows açılmıyor

yükleme ekranında kalıyor

bu 2tb hdd yi taratmamın, bios ekranında taratmanın, yada bilgisayara okutmamın bir yolu var mıdır ?

yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekara94 -- 22 Ekim 2015; 10:47:12 >

• yukarı
  • İmkan varsa 2 tb hddi başka bir pcye takın. Windows hddi görürse hdtune programıyla bad sector taraması yapın. Diğer pc de hddi görmüyorsa yapacak pek birşey yok malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyleki hocam, 2tb nin raw sistemine dönüştüğünü düşündüğüm için, usb ye linux slax ı yükleyip ordan eğer sizin dediğiniz gibi windows veya linux görürse dosyaları kopyalayacaktım

bilgisayar açıldıktan sonra hddyi taktım taktım

resmen windows açıkkan power ve sata girişlerini taktım. uzunca bir süre taramaya çalışsın, görmeye çalışsın diye açık bıraktım neredeyse 1 gün

sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda şans eseri hdd yi windows açılış ekranında gördü disk gözden geçirme yaptı (ancak E:/ F:/ diski gibi değil uzun kod yazan isimli bir aygıt olarak gördü)

bozuk dosyaları sildi ve çalıştı, şuan disk de bad sector taraması yapıyorum, torrent dosyalarını kontrol ettiriyorum

yorumun için teşekkürler ayrıca hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.