Şimdi Ara

Hdd yavaş kopyalama sorunu yeni pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar arşiv için yeni bir pc aldım. Üzerinde 4 tane hdd var. 250 gb seagate hdd üzerinde win xp pro sp3 işletim sistemi var. Diğer 3 disk 2 tb yani toplamda 6 tb disk var. 2tb lik diskin biri tamamen dolu bunu 500 gb 2. diske 500 gb 3. diske kopyalamak istiyorum. Ama o kadar yavaş atıyorki haftalar sürecek. Bende teracopy diye bir program indirdim onunla atmayı denedim. Veri transfer hızını 1.3 mb/s gösteriyor. 500 gb veri aktarımı için 6 gün süre veriyor ??? Sonra hdd tune indirdim disklerin veri transfer hızlarına baktım. 250 gb hdd ortalam taransfer hızı 50mb/s 2 tb disklerden birini 100mb/s diğer 2 diski de maximum 2.3mb/s gösterdi. 2 tb disklerin 3 de aynı marka ama değerler neden böyle çıkıyor ??? Sorun anakartta olabilir mi ??? Bu konuda yardımcı olabiliseniz çok sevinirm.

Pc bileşenleri:

> AMD Phenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    > ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, AMD 880G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250
    > KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 HYPERX KHX1600C9D3K2/4G
    >SEAGATE 250 GB SATA II HDD
    > WESTERN DIGITAL 2 TB SATA II HDD 64MB Caviar Green 3GB/s (WD20EARS)
    > COOLER MASTER ELITE RC-338 460W Pencereli KASA
    > LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

• İlk akla gelen anakart sürücü ve BIOS güncellemesi yapmak...

sonra hd'lerin ikisini bağlayarak acaba sorun var mı bakabilirsin? sorun hd'lerden birinde mi? yoksa anakartta mı? sonra farklı sata bağlantı noktaları ile anakartın portlarında problem mi var deneyebilirsin, benim dvd sürücüyü farklı bir sata ya bağlayınca çalışmıştı...

aklıma bunlar geldi...
  • Bu tür büyük disk dosya paylaşımlarını yapmak için windows 7 en uygun çözümdür.Windows xp deki kısıtlamalar nedeniyle bu gerçekleşmiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

İlk akla gelen anakart sürücü ve BIOS güncellemesi yapmak...

sonra hd'lerin ikisini bağlayarak acaba sorun var mı bakabilirsin? sorun hd'lerden birinde mi? yoksa anakartta mı? sonra farklı sata bağlantı noktaları ile anakartın portlarında problem mi var deneyebilirsin, benim dvd sürücüyü farklı bir sata ya bağlayınca çalışmıştı...

aklıma bunlar geldi...

Anakart sürücüleri güncel ama biosa bakmadım. Farklı sata bağlantı noktalarına bağladım herhangi bi değişiklik olmadı. Portlarda sorun olsa hiç görmezdi diye düşünüyorum. Başka bi önerisi olan yokmu ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 17 Mart 2011; 22:08:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: collesium

Bu tür büyük disk dosya paylaşımlarını yapmak için windows 7 en uygun çözümdür.Windows xp deki kısıtlamalar nedeniyle bu gerçekleşmiyor olabilir.

Daha önce xp yüklü başka pclerde bu tür büyük dosya transferleri yaptım bir sorun olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyberx26

quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

İlk akla gelen anakart sürücü ve BIOS güncellemesi yapmak...

aklıma bunlar geldi...

Anakart sürücüleri güncel ama biosa bakmadım. Farklı sata bağlantı noktalarına bağladım herhangi bi değişiklik olmadı. Portlarda sorun olsa hiç görmezdi diye düşünüyorum. Başka bi önerisi olan yokmu ???

bios güncellemesi yap, sorun devam ederse windows la alakalıdır, üşenmiyorsan ikinci bir işletim sistemi kurarak deneyebilirsin...

• http://www.asus.com/product.aspx?p_id=giecows1eigeef6i

Anakartının 1701 sürüm biosunda şu ifade var.

"Fix the issue that HDD size may be shown incorrectly when using HDDs bigger than 2.2TB"

HDD lerin 2 TB dan büyük olmasa bile bios update in faydası olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler arkadaşlar bios güncellemesi düşünüyorum ama biraz daha araştırmada yapıyorum. Az önce dvd güç ve sata kablosunu çıkardım daha sonra disklerden birinin güç ve sata kablosunu çıkardım. Anakarta bağlı 3 disk kaldı. Veri kopyalamayı tekrar denedim 50-60 mb/s kopyalama hızına eriştim. Sonra kasa üzerindeki psuyu inceledim kasa bilgilerinde 460 wat yazmasına rağmen psu üzerinde 400 wat yazıyor. Acaba güç kaynağı yetersiz olduğu için mi hepsi birden takılıyken kopyalama hızı 1.3 mb/s oluyor ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyberx26

teşekkürler arkadaşlar bios güncellemesi düşünüyorum ama biraz daha araştırmada yapıyorum. Az önce dvd güç ve sata kablosunu çıkardım daha sonra disklerden birinin güç ve sata kablosunu çıkardım. Anakarta bağlı 3 disk kaldı. Veri kopyalamayı tekrar denedim 50-60 mb/s kopyalama hızına eriştim. Sonra kasa üzerindeki psuyu inceledim kasa bilgilerinde 460 wat yazmasına rağmen psu üzerinde 400 wat yazıyor. Acaba güç kaynağı yetersiz olduğu için mi hepsi birden takılıyken kopyalama hızı 1.3 mb/s oluyor ???

psu hakkında fikir bildirebilmemiz için sistemini komple yazman lazım, ama hd'lerin güç tüketimi nispeten düşüktür...

bios güncellemesi yap...
  • Ok çok teşekkürler bios güncellemesi yapıp sonuçları bildiririm.
  • Sistemin yukarıda varmış, dalgınlık, o sistem bütün bileşenleri yük altında 300watt çekmez bile, psu'dan endişen olmasın eğer arıza yoksa...
  • Anakartın özelliklerine baktığımızda "6xSATA 6Gb/s connectors" ibaresi mevcut yani anakart SATA-III bile destekliyor. 6tane sata bağlantısı yapılabiliyor. Diskleri 1den başlayarak takmak gerek. cd dvd gibi optik sürücüleri de sondan başlayarak bağlantı noktalarına takmak gerek. optik sürücüleri IDE seçmek gerek. sata diskleri ise raid seçmek gerek. raid değilde ahci seçmişseniz xp'ye AHCI driver'ını da yüklemek gerek. tabi xp servis paketi en az 2 öncelikle yüklü olmalı. birde sabit diskleri kullanıcı tanımlı yaptıysanız auto-detect yapmak da denenebilir. disklerden birinin dosya sistemi NTFS değilde FAT32 olabilirmi. belkide PSU yani power supply'ın gücü yetmiyor olabilir. bizim bilgisayar mühendisleri toplama sistemleri hazırlarken psu ihtiyaç hesaplamasını ciddiye almıyorlar. böyle bir sisteme kabaca hesaba göre enaz 450w gücünde psu takmak gerek. yoksa power supply tam güç çalışıp hem sistemi kararsızlaştırır hemde hiçbişey yapmazsa kendini yakar bitirir. birde şunu denesek mesela 1nci diskten 2nciye büyük dosya kopyalasan ve birde 1nciden 3ncü diske 1nciden 4ncüye ve ayrıca 3ncüden 4ncü diske hatta 4ncüden direkt olarak 1nci diske sonra 2nci sonra 3ncü ve son olarak da kendi 4ncüye farklı klasöre de kopyalasan hangisi hangisine daha hızlı kopyalıyor veya kopyalayamıyor diye de baksak ordanda bişey çıkar gibime geliyor.

• Bir soru da benden. PC HDD deki dosyalarımı hariciye taşıyorum. yaklasık 250gb.
    Ancak ortlama 15mb/sn. ile aktarıyor. Gerce 5-6mb ile başladı sonra biraz yükseldi.
    Ama PC'nin diskine kopyalarken 30mb/sn ile kopyaladığımı hatırlıyorum. neden?
    (Disk 5400 devir 2.5 harici iyiye bölünmüş durumda 640 gb.)

bir de dosyları kopyalamak ile taşımak arasında zaman fark eder mi!?...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.