Şimdi Ara

HDD’Yİ DEPOLAMA ARACI OLARAK KULLANIRSAM SES ÇIKARIR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ssdyi windows için kullanacağım. Hddyi de depolama amaçlı kullanacağım. Ama hddnin sesinden çok rahatsız oluyorum. Böyle yaparsam hddden ses çıkar mı?

edit: aşağıdaki arkadaş bu konuları artık salın diyor. o zaman forumu komple kapatalım, ona bakarsan her soru cevaplanmış. ben belki başlığa yazan kullanıcılara özelden daha detaylı bir soru soruyorum. sana ne kardeşim sorumu cevaplamayacaksan çık git cevaplama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolonyali -- 14 Haziran 2020; 14:16:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bıktık sizin ssd ve hdd konularınızdan bi salın artık.

Hiç bilmeyen adam bile çoktan anlamıştı, neden her detayı onaylatma meraklısısınız?
    Bu sorularınız çoktan cevaplandı. Google'ı keşfetmeniz kaldı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 14 Haziran 2020; 13:34:0 >
  • Disk aktif olarak kullanılmayacaksa Windows güç seçeneklerinden 5-10 dk kullanılmazsa kapatılacak şekilde ayarlanırsa bir sonraki okuma yazma işlemine kadar disk tamamen kapalı kalır. Bu şekilde ayarlansa bile Windows veya diğer programlar disk'i açabilir fakat genelde saatler boyunca kapalı kalır. Disk'i manuel olarak kapatmak için ise Revosleep veya spindown işlemi yapan yazılımlar kullanılabilir.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    o zaman forumu komple kapatalım, ona bakarsan her soru cevaplanmış. ben belki başlığa yazan kullanıcılara özelden daha detaylı bir soru soruyorum. sana ne kardeşim sorumu cevaplamayacaksan çık git cevaplama.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt

http://revosleep.realspooky.de/

hocam cevap için teşekkürler. bahsettiğiniz şeyleri arattım ama sitelerden pek bilgi alamadım ingilizcem yok. program gibi bir şey mi bu? bir de manuel olarak kapatmak için crystalmark işe yarar mı acaba?

• Kolonyali K kullanıcısına yanıt
    Rusco olan tamamen alakasız bir site, revolseep olan ise yazdığım programın sitesi. Crystaldiskmark'ın öyle bir özelliği var mıydı hatırlamıyorum fakat Revosleep disk'i kapatabilir. Tercüme etmek istediğiniz sitenin adresini translate.google.com sitesine yazıp sağ tarafta link'e tıklarsanız çevirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kolonyali

o zaman forumu komple kapatalım, ona bakarsan her soru cevaplanmış. ben belki başlığa yazan kullanıcılara özelden daha detaylı bir soru soruyorum. sana ne kardeşim sorumu cevaplamayacaksan çık git cevaplama.
    Kardeşim bu sorularının hepsini tek konuda sorabilirdin herhalde. Bin tane konu açmana gerek mi vardı?

Önceki konuda senle dalga geçmeleri sana yetmemiş galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Önce google’a yaz diyorsun, sonra hepsini bir başlık altında topla diyorsun. Kendinle çelişme.

Neden biliyor musun? İnsanlar google’a dertlerini “ssd konusunda genel bilgiler” yazarak bulmuyor. Google daha özelleşmiş soru soruyorlar. Örneğin “hdd çok ses çıkarıyor” veya “şu şöyle oldu ne yapmalıyım” tarzında aramalar yaparak içeriklere ulaşıyor. Ben de bu google aramalarına yönelik başlıklar yazmaya çalışıyorum.

Varsa bir şikayetin bunu donanımhabere iletebilirsin. Onlara hava hoş çünkü açtığım her başlık yüzlerce binlerce okunuyor.

Bir de son açtığım başlığı incelemişsin, sırf bana karşı kullanacak bir şey var mı diye bir de geçmişime bakıyorsun ahahshhs. Ben o başlığı bir arkadaşımla tartışma sonucu açtım. Ona ne kadar haklı olduğumu göstermek için.

Hadi şimdi açtığım konulara bak başka bir şeyler bulup gel aslanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kolonyali

Önce google’a yaz diyorsun, sonra hepsini bir başlık altında topla diyorsun. Kendinle çelişme.

Neden biliyor musun? İnsanlar google’a dertlerini “ssd konusunda genel bilgiler” yazarak bulmuyor. Google daha özelleşmiş soru soruyorlar. Örneğin “hdd çok ses çıkarıyor” veya “şu şöyle oldu ne yapmalıyım” tarzında aramalar yaparak içeriklere ulaşıyor. Ben de bu google aramalarına yönelik başlıklar yazmaya çalışıyorum.

Varsa bir şikayetin bunu donanımhabere iletebilirsin. Onlara hava hoş çünkü açtığım her başlık yüzlerce binlerce okunuyor.

Bir de son açtığım başlığı incelemişsin, sırf bana karşı kullanacak bir şey var mı diye bir de geçmişime bakıyorsun ahahshhs. Ben o başlığı bir arkadaşımla tartışma sonucu açtım. Ona ne kadar haklı olduğumu göstermek için.

Hadi şimdi açtığım konulara bak başka bir şeyler bulup gel aslanım.
    Dün neysen bugün koktun kardeşim.
    Öyle boş yapıyorsun ki anlatamam. uzun uzun yazmaya da üşenmemiş.

Kendimle mi çelişiyorum? Gereksiz konu açmaman için ne gerekiyorsa onu yap diyorum. İster google'dan arattır ister konuları tek başlık altında tut, yeter ki Lamer konularını görmeyelim. Bunu da mı açıklayalım yani.

• Tavsiyem hdd yı sık kullanicak isen güç ayarlarından uyku moduna alma uyuma-uyanma döngüsü hdd ye zarar verir. Tecrübeyle sabit çok hdd patlattim bu şekilde.

• 0rka kullanıcısına yanıt
    Öyle mi hocam? Peki ne önerirsiniz hddyi manuel yoldan offline yapmak nasıl fikir?

• Kolonyali K kullanıcısına yanıt
    Manuel yapabilirsiniz ama benim tavsiyem windows güç seçeneklerinden diski kapatmayı devre dışı bırakın zaten veri yazma okuma yapılmıyorsa disk de bekleme moduna geçer. Tabi bu söylediklerim sık sık yazma-okuma yapılacaksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.