Şimdi Ara

HDİ,CDTİ,TDCİ,CRDİ,TDİ,DCİ,MULTİJET,D4D (DİZEL ARAÇ İÇİN HANGİSİ DERSİNİZ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
20.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    7 sene olmuş zaman ne çabuk geçiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

75hp 1.3mj kullanıyorum.düz yolda 80km ile 3.1 ortalama gördüm.yakıt olarak oldukça iyi, gücüne göre çekişide fena değil ancak araç 140km sonrası tıkanıyor.muhtemelen trigeri zincirli diye kullandığım,bindiğim en gürültülü motor.

Datça yolunda benzinlikte yeni Seat Cordoba tdi gördük.Araç inanılmaz gürültülü çalışıyordu.Seat forumuna da sordum VW dizeller genelde böyleymiş.
    Mjet onun yaninda çalışmıyor dedim o derece...

Opel,Suzuki,Gm,Tata vs mjet kullanır.Genelde Fiat a laf edilir Opel e pek edilmez.

Dci Sümbülde,Reno da laf edilir Mercedes kullanır pek konuşulmaz.

Reno,Fiat a hep bir önyargı var.F1 e Reno damga vurur ama Fransız onyargilidir binilmez.

Honda damga vurur kimi 90 teknolojisi der kimi yalıtım vs beğenmez Almandan başkası yalan der.

Fiat mjet dünya kabul eder Reno 1.6 160bg yapar.Talisman o parayı hak etmez ama ayni motorlu Mercedes 2 kat olsa sıkıntı olmaz.

Sizinle alakalı değil genel yazdım sizden alıntı yapmış olsam da gerçekten önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zor...

F1 tarihine bakin Reno,Honda,Fiat(Ferrari) görürsünüz son 3 yılda Mercedes...

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

Dayanıklılık uzak ara Mjet
    Yakıt Dci,Hdi

Ayrıca Opel mjet kullanıyor genelde cdti=mjet
    Mercedes Reno motor kullanıyor dci= cdi
    Vw motor vermiyor tdi kendi kullanıyor
    Ford,Bmw Psa motor kullanıyor(hdi) kendi düzenleme yapıyor.
    Toyota bazi modellerini Bmw den aliyor.

Genel olarak mjet,dci ve psa grup motor var. Vw de de tdi

Fiat mjet 700.000 devirebiliyor.

Opelin bir tek 1.3ü mültijet. Gerisi gm ile çalışarak üretilmiştir.

• Crdi motor çok hoşuma gidiyor. Dayanıklılık ve yükleme açısından çok verimli bir motor.

200Bg güç alıp kullananlar var. Ben 180 civarı olduğunu tahmin ettiğim downpipe chip dpf iptali egzoz iptali basınç açılmış aracı 330KM uzun yolda kullandım 6.5-7.5 Lt değerde bazen ayağımı viraj harici bırakmadığım oldu bazen 80-80 manzara izleyerek gittiğimiz. Yolda uzun yolcu olduğunu tahmin ettiğim jettalara ayar vermek çok güzeldi.

Soldan kaptırmış gidiyorken selektör yapıyorum dibine girip frene basana kadar yol vermiyor. Sonra bakıyor araç mesafe açamayınca yol veriyor.

Tek sıkıntım alman plaka bir Volvo v40 ile oldu soldan 120 civarı ilerlerken nasıl oldu anlamadım birden arkamdan belirdi sağa atar atmaz patatatat egzos sesleri ile beni gömerek gitti sonra ileride görürüm diye umut ettim ama Keşan sapağından döndüğüm için rastlayamadım sanırım.

Ayrıca Bmw 320D de ünite uyumu müthiş mesela 520d gibi değil daha güzel daha tok.

Dyno eğrisi çok güzel turbo boşluğu çok güzel ayarlanmış. Yurtdışında çok güzel yüklenmiş araçlar var ama dayanıklılık konusunu bilmiyorum.

Gelelim 1.3 Multijet konusuna van Citroën Nemo vardı staj şirketinde allahım yokuş olan yerde zor bir araçtı. Üstüne birde şirket yetkilileri 1200 civarı ücret ekleyip klima almadığı için hiç sevmedim araçları.

Şimdi ucuz olduğu için aynı aracın koltuklusunu aldık gerçi ama parça vs konusunda çok iyi bir araç

Gelelim dCi motorlara Symbol ile kullandım çok zevkli bir araç benzinli gibi gidiyor diyebilirim. Bence tek eksiği daha doğrusu aracın eksiği vites kolunun ofsetli yerleştrildiği için vites atarken kafa karışabiliyor.

• huso kullanıcısına yanıt
    830.000 de Albea taksi gördüm adam sadece bakım yapmış. Birde kafam rahat etsin diye komple soğutma sistemi yağ pompası vs değiştim diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

En sıkı dizel motorlar BMW'de bence.

320d, 520d : 2.0 litre 177hp güç, 350Nm tork ve oldukça düşük tüketim.
    335d, 535d : 3.0 litre çift turbolu 286hp güç, 580 Nm tork (bu motorun üstüne dizel var mı bilmiyorum)

Var hocam M550d 381 Bg 740 Nm tork

Edit: Kusura bakma hocam mesaj tarihini farketmemişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimmerist -- 23 Eylül 2016; 16:07:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

75hp 1.3mj kullanıyorum.düz yolda 80km ile 3.1 ortalama gördüm.yakıt olarak oldukça iyi, gücüne göre çekişide fena değil ancak araç 140km sonrası tıkanıyor.muhtemelen trigeri zincirli diye kullandığım,bindiğim en gürültülü motor.

Datça yolunda benzinlikte yeni Seat Cordoba tdi gördük.Araç inanılmaz gürültülü çalışıyordu.Seat forumuna da sordum VW dizeller genelde böyleymiş.
    Mjet onun yaninda çalışmıyor dedim o derece...

Opel,Suzuki,Gm,Tata vs mjet kullanır.Genelde Fiat a laf edilir Opel e pek edilmez.

Dci Sümbülde,Reno da laf edilir Mercedes kullanır pek konuşulmaz.

Reno,Fiat a hep bir önyargı var.F1 e Reno damga vurur ama Fransız onyargilidir binilmez.

Honda damga vurur kimi 90 teknolojisi der kimi yalıtım vs beğenmez Almandan başkası yalan der.

Fiat mjet dünya kabul eder Reno 1.6 160bg yapar.Talisman o parayı hak etmez ama ayni motorlu Mercedes 2 kat olsa sıkıntı olmaz.

Sizinle alakalı değil genel yazdım sizden alıntı yapmış olsam da gerçekten önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zor...

F1 tarihine bakin Reno,Honda,Fiat(Ferrari) görürsünüz son 3 yılda Mercedes...

eski kasa seat cordoba yürürken yanımdan geçti traktörvari sesi vardı katılıyorum ancak 3 silindirli tdi saymazsak mj en gürültülü çalışanı.kullandığım araç fiat değil, aveo.Bravo ya da bindim, linea önceki aracımdı.Mj motor bariz şekilde daha gürültülü.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

7 sene olmuş zaman ne çabuk geçiyor..

Çocuktuk babamızın arabasını alıp buluşmalara kaçardık..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.