Şimdi Ara

HDİ,CDTİ,TDCİ,CRDİ,TDİ,DCİ,MULTİJET,D4D (DİZEL ARAÇ İÇİN HANGİSİ DERSİNİZ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
20.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: musti_515

Arkadaşa katılıyorum ayrıca HDI dediğiniz motoru FORD (TDCI) ve PSA nın ortak üretimi diye biliyorum. Kimsenin kimseden satın aldığı yok.

HDİ,CDTİ,TDCİ,CRDİ,TDİ,DCİ,MULTİJET,D4D  (DİZEL ARAÇ İÇİN HANGİSİ DERSİNİZ)

quote:

Orijinalden alıntı: Cdmpf

Audi yi VW satın almştır.Audi markası VW nindir.Aksini iddaa edeni muhattap almam.Önce biraz araştırma yap oku öğren ondan sonra akıl ver.
    "Audi, Alman bir otomobil şirketidir; Volkswagen grubunun bir markasıdır."

KATILIYORUM

• belçikada arkadaşımın ford focus 2.0 tdci 130bg aracını kullandım bütün bildiklerimi unuttum benzinli gibi devir kapatıyor mubarek onun için ben TDCİ diyorum.
  • kesinlikle dizelde multijet derim 1.3 ve 1.6 mjetlere diyecek laf yok
    acaba 2.0 135 ps 320nm tork mjet nasıl bişe merak ettim bi 2.0 doblo göremedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

belçikada arkadaşımın ford focus 2.0 tdci 130bg aracını kullandım bütün bildiklerimi unuttum benzinli gibi devir kapatıyor mubarek onun için ben TDCİ diyorum.

Aynı motorun bulunduğu eski kasa Mondeo 2.0TDCI'ler de felaket gidiyor .
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyler_014 -- 13 Mart 2010; 14:21:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyler_014

2004 punto multijet 1.3 dizel 70 bg-- şehir içi fulledim sonra gezdim-dolaştım antalya sokaklarında sıkışık trafikte 664 km gittikten tekrar fulleyim bakayım şehir içi ne kadar yakıuyorum deyim dedim 664 km de 32,2 litre eurodizel yani 98 TL yakmışım, şehirler arası izmirden anatlyaya gelirken de 100 km'de 3,6 litre eurodizel yakmıştım bu da yol bilgisayarının verisi, deponun da 49 litre olduğundan yola çıkarak şehirler arası bir depo ile yaklaşık 1350 km şehir içi bir depo ile yaklaşık 1040 km aracın satıcı olmadığım için verilerime tamamen güvenebilirsinizi,, babam fiatın sahibi falan da değil, ha buarada şehir içinde çok sakin kullanırım gaza fazla yüklenmem, şehirler arası da 90'ı geçmem,, ölçümlerimi böyle değerlendirin...

şuna da değinmeden geçemiycem, kafamda corolla d-4d var kesinlikle param olunca yöneleceğim ilk araç, ya o nasıl bişey öyle yaa benzinliden sessiz çalışacak utanmasa,, bmw mercedes in son modellerinden daha sessiz çalışıyo

konu saptı tekrar konuya dönmek içinde tekrarlıyorum d-4d gerçekten de ses bakımından 1 numara, belki bi hdi bi multijet kadar az yakmıyor ama çok uçurum yok aralarında yakış olarak, ama ses olarak ben hem içerden kullanma fırsatı buldum hemde dışarıdan da bir çok kez trafikte karşılaştım sessiz sessiz sessiz ya bu d-4d diyorum başkada bişey demiyorum... ha bu arada bmw mercedesten daha sessiz dedim ya oda kafadan sallama tahmin değil, 2006 yeni kasa 3.20d yi de bir çok kez kullanma ve dışarıdan dinleme fırsatım oldu ,

dipnot: söz konusu bir otomobil ise direksiyonun başına oturmadan yorum yapmamanınızı rica eder ve öneririm iyi günler...

• quote:

Arkadaşa katılıyorum ayrıca HDI dediğiniz motoru FORD (TDCI) ve PSA nın ortak üretimi diye biliyorum. Kimsenin kimseden satın aldığı yok.

quote:

Audi yi VW satın almştır.Audi markası VW nindir.Aksini iddaa edeni muhattap almam.Önce biraz araştırma yap oku öğren ondan sonra akıl ver.

2. nesil ford KA daki motor Duratorq TDCi diye geçiyor, peki bu motor gerçekte hangisi bilgin varmı, hemen söyliyim çünkü eminim ki bilmiyorsun, fiat'ın 1.3 multijeti, şimdi ne diceksin ford bu seferde fiatla ortak oldu ve 2005 te yılın motoru seçilen multijeti mi fiatla ortak mı dizayn etti yani , yoksa fiattan satın alıp mı kullanıyor

• konuyla alakasız olucak ama audi ve volkswagen ilişkisi geçti konuda, bu fotoğraf bence ne boyutta olduğunu gösteriyor:

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: aziz 76

kardeş bmw ve mercedese rakıp yok. ama biz burda onlara göre garıban işi olan dızellerı tartışıyoruz kardeş zaten otür arabalar alan kişiler buraya bakmazkı deger degmezine bakmaz gidip alır demı

Mondeo 2.0 TDCI'nın,Passat 2.0 TDI'ın,Jetta 1.6 TDI'ın vs. fiyatları pek de garibanlara göre değil.

sen peki cdi220 yada e250 (s serisini söylemıyorum bile) dizel mercedesin
    520d , 535d 7,40d
    ile bu dedigin markalarını kıyaslıyınca baya ucuz gelıyor.

Audi nin TDI motorları ile bi kıyasla bakalm ucuz mu geliyor gene

tdi volkswagenin

Audi neyin peki?VW nin

tdi ın üreticisinin VW olduğunu biliyorum.Fakat sadece VW de kullanılmıyor.Audi de aynı motoru kullanıyor.Arkadaş VW nin 1-2 aracı ile mercedes ve bmw yi kıyaslayıp fiyatda hafif kaldıklarını söyledi.Onun üzerine bnde bu markaları Audi ile kıyaslaması gerektiğini belirttim.

audi vw nin dersen zaten sana başka cvp yazmam ben , o zaman aynı motoru kullandığı için ford ve peugeot da birbirinin olsun, tdi vw üretir audiye de satar,, aynı peugeot citroenin hdi üretip forda volvoya stması ve fiatın da multijeti opele satması gibi, fiatla opel de aynı olsun bari aynı motoru kullanıyolar nasılsa, hadi skoda vw nin desen anlıcam direksiyon amblemini değiştirip aynı araçları üretiyolar birbirinin servisinden parça alıyosun birbirine uyuyo ama git audi ve vw yi biraz daha dikkatli incele bence, iyi günler...

haklı çıkmaya çalışma sevdasıyla gereksiz bilgi vermeye gerek yok arabayla ilgilenen herkes zaten audi nin vw grubuna ait olduğunu bilir ama fruba ait olmak ayrı marka olmak ayrı az biraz ekonomi şirket bilgisi falan bunu bileye yeter zaten, aynı grup içinde farklı kurumlar şirketlerden bahsediyoruz burda, grup ayrı marka ayrıdır öyle olmasa o otomobiller audi değil vw arması taşırlardı, bilmeyenler içinde söyliyim aynı gruba ait şirket olmalarına rağmen audi araçlar tdi motoru kullanabilmek için vw ye para ödüyor yani bir bakıma motoru satın alıyorlar, aynı grup içerisinde olabilirler ama farklı markalardır ve aralarında alışveriş yaparlar yönetim kurulları da farklıdır zaten, bölüm yetkilisi arkadaşa da sözüm var bende vikiden direk kopyala yapıştır yapabilirim , arkadaşlar niyetim kimseyle tartışıp laf yarışına girmek değil ama yanlış bilgilendirme yapılmasına dayanamıyorum insanlar buradaki bilgileri okuyup güveniyolarlar donanım haber sadece bi forum değil artık markalaşmış bir bilgi kaynağıdır insanlar bu forumu bilgilenmek için kullanıyorlar ve ben dahil buradaki bilgilere güveniyorlar sen çıkıp audi vw nin dersen yanlış bilgilenmiş olurlar, vw grubun içerisinde bir marka dersen doğru bilgilendirme yapmış olursun böyle büyük şirketler arasındaki birleşmeler ve gruplaşmaları audiyi vw satın aldı diye kestirip atmak çok basit olur, iyi günler, bence daha fazla cvp yazmakla kendinizi yormayın gerçekten laf yarıştırma niyetinde deiğilim başlığında amacından yeterince saptık zaten bu mesajım okunduktan sonra diğerleriyle birlikte değiştirip silicem zaten...

Haklı çıkma sevdam yok, zaten haklıyım.Sen haklı çıkmaya çalışıyorsn.Audi nin tdi motorlu modelleri ile mercedes in fiyatlarını karşılaştır dedim, sn önce bi tdi audi nin deil dedin sonra audi vw nin değil dedin, ne dediğini snde bilmiyorsun.Yada bizle farklı bir dilde konuşuyorsun.VW audi nin sahibir, Audi Seat ve skoda gibi vw bünyesindeki bir diğer markadır .VW audi nin %99 hissesini SATIN ALMIŞtır.Hala daha audi vw nin değil diyorsan yapacak bir şey yok.Yanlş bilgi veren sensin, bunlada yetinmeyip birde savunmaya çalışıyorsun.Yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cdmpf -- 13 Mart 2010; 13:52:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hircin-Ofkeli

Dizel motorlarda en dayanıklısı %90 gibi büyük bir oran vererek ford diyorum, yani = TDCI.Adamlar ticari araçların babasını üretiyorlar.Yılların tecrübesi var bence Ford her zaman dizelde başarılıdır aynı zamanda performanslı. (Ör. Yeni Focus)

Eğer ekonomi istiyorsan Opelin CDTI dizelleri bu konuda çok başarılıdır. (Fiat Mujtijet de aynı şekilde...) CO2 salınımları düşüktür ve çevreci motorlardır.Dayanıklıdır.

Toyotanın dizel motorları d4d sessiz çalışır ve gayet sorunsuzdur .Volvo,Mercedes (CDI),BMW nin dizelleri de bu şekilde fazla sorun çıkarmaz.Hatta güncel Volvo S40 da kullanılan dizel epey övülüyor.

TDI motoru zaten Transporterlardan ve Caddy lerden biliyorsunuzdur.VW kalitesinde başarılı bir motor.

Hyundainin CRDI dizel motorları şu anda iyi gözüküyor ancak uzun vadede ne olur onu zaman gösterecek

Kısaca kötü dizel yoktur, bakımsız dizel vardır.

• quote:

Haklı çıkma sevdam yok, zaten haklıyım.Sen haklı çıkmaya çalışıyorsn.Audi nin tdi motorlu modelleri ile mercedes in fiyatlarını karşılaştır dedim, sn önce bi tdi audi nin deil dedin sonra audi vw nin değil dedin, ne dediğini snde bilmiyorsun.Yada bizle farklı bir dilde konuşuyorsun.VW audi nin sahibir, Audi Seat ve skoda gibi vw bünyesindeki bir diğer markadır .VW audi nin %99 hissesini SATIN ALMIŞtır.Hala daha audi vw nin değil diyorsan yapacak bir şey yok.Yanlş bilgi veren sensin, bunlada yetinmeyip birde savunmaya çalışıyorsun.Yazık...

tamam dostum sen ne diyosan doğrudur artık cevap yazma da uzamasın tamam sen haklısın sen kazandın bak diğer mesajları da sildim ,,, bazı insanlara laf anlatmak gerçekten de zor , zaten yazdıklarınla; nedense ben sanki vw nin audinin hisselerini satın aldığını bilmiyormuşum gibi bi duruma getirmiş olman muhabbeti ayrı ilginç zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyler_014 -- 13 Mart 2010; 14:44:44 >

• quote:

quote:

tamam dostum sen ne diyosan doğrudur artık cevap yazma da uzamasın tamam sen haklısın sen kazandın bak diğer mesajları da sildim ,,, bazı insanlara laf anlatmak gerçekten de zor , zaten yazdıklarınla; nedense ben sanki vw nin audinin hisselerini satın aldığını bilmiyormuşum gibi bi duruma getirmiş olman muhabbeti ayrı ilginç zaten...

Yazdıkların bu yönde.Yukarda bir arkadaş vw nin golf jetta gibi dizel modellerinin mercedes den fiyat olarak çok aşağıda kaldığını söylemesi üzerine, bnde Audi nin dizel modelleri ile kıyaslamasının daha mantıklı olacağını belirttim.Sn tuttun tdi audi nin değil dedin, sonra Audi VW nin değil dedin.Bunları hangi sebeple söyleme ihtiyacını duyduğunu anlamadığım gibi, bu lafları söyliyen birisinin vw nin audi yi satn aldığını bildiğini söylemeside ayrı bi muamma.Sonra lafı tuttun muhasebeydi yk bilmem neydi diye mesleklere getirdin...Kendi içinde çelişiyorsun sonrada aynı konu hakkında birde ahkam kesmeye kalkıyorsun.

Bana cevap yazma diyeceğine kendin uygulamaya geçersen daha içten hareket etmiş olursun.

• neyse konuyu kapatalım bence multijet en güzeli

• d-4d sanırım en sessiz ve sorunsuz olanı.
  • http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/psa_group/cooperation_ford_b2.php

"2004: Ford and PSA Peugeot Citroën announce plans to step up production of diesel engines (1.4l, 1.6l and 2 litres based on their cooperation agreement). "

"2006: PSA Peugeot Citroën and Ford become the world's leading diesel engine manufacturers. "

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/230499/ford_ka_13_tdci_zetec.html (Arkadaşlar bu siteyi herkese tavsiye ediyorum)

"This time around, the Ka has another string to its bow – it's available with a diesel. The 1.3-litre unit is the same as the unit which is fitted to its sister car, the Fiat 500, and on the road its 74bhp output"

quote:

quote:

quote:

2. nesil ford KA daki motor Duratorq TDCi diye geçiyor, peki bu motor gerçekte hangisi bilgin varmı, hemen söyliyim çünkü eminim ki bilmiyorsun, fiat'ın 1.3 multijeti, şimdi ne diceksin ford bu seferde fiatla ortak oldu ve 2005 te yılın motoru seçilen multijeti mi fiatla ortak mı dizayn etti yani , yoksa fiattan satın alıp mı kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_515 -- 14 Mart 2010; 20:37:27 >

• tyler_014 , İlk attığım mesajımdan dolayı sözümü yanlış anlayıp kırıldı isen pardon.

Yanlız senin de attığın msj pek hoş olmamış.

Ben Mak Müh ne değilim ama IT ve Araba benim yaşam kaynağım. Birşeyi bilmiyorsam öğrenirim. Çünkü bu konulara ilgim çok.

Burda herkes kendi kişisel düşüncesini paylaşmakta özgür, yanlış olsun ya da olmasın. Eğer yanlış birşey varsa zaten bunu bilgi paylaşımı ile giderebiliriz. Zaten forum un da amacı bu değil mi...
  • quote:

tyler_014 , İlk attığım mesajımdan dolayı sözümü yanlış anlayıp kırıldı isen pardon.

Yanlız senin de attığın msj pek hoş olmamış.

Ben Mak Müh ne değilim ama IT ve Araba benim yaşam kaynağım. Birşeyi bilmiyorsam öğrenirim. Çünkü bu konulara ilgim çok.

Burda herkes kendi kişisel düşüncesini paylaşmakta özgür, yanlış olsun ya da olmasın. Eğer yanlış birşey varsa zaten bunu bilgi paylaşımı ile giderebiliriz. Zaten forum un da amacı bu değil mi...

kusura bakmayın ben en başta ukalalık etmek istememiştim ama sanırım öyle anlaşılabilecek bi tabirle yazdığım için de böyle bi laf atma gibi mesajlar oldu karşılıklı, ben kendi adıma bundan dolayı üzgün olduğumu belirtirim...
  • dizelde önemli olan nedir ?
    pompa turbo degil mi ?
    bu iki ürünü en iyi kim üretiyo peki ?
    bence almanlar sonra caponlar.
  • arkadaşlar hazır turbo-dizelciler burda toplanmışken yazayım istedim, araçlarınızı durdurmadan önce en az 30 saniye normalde 1 dk. motoru rölantide çalıştırmayı unutmayın, turbolarımızı koruyalım...
  • Kesinlikle aracı gezıp gelınce 1dk çalıştırmaya özen gosterelım turbomuzu koruyalım arakdasa katılmamak ımkansız...

Şimdi asıl konuya gelelım.

HDİ diyorum yani ben PSA nın geliştirdiği motordan yanayım tuketım az performans yuksek 1.3 dıesellerle aynı yakıyor. Ayrıca değişken geometrili turbo var 110 luklarda 240 , 260 Nm tork gerçekten hissediliyor.

2 gece evvel bir deneme yaptım ankara otoyolunda 205 Km sürat gördüm ve kadran hata şansı yok elektronik navigasyonun hız göstergesine dayanarak bu bilgiyi veriyorum, aracın kadranında 5km lik sapma mevcut...

kaldıki bir de sorum olucak forumdaki dizelci arkadaslara , bir aradasımda 1.3 CDTİ 90 HP astra var 240 KM gördüğünü iddia ediyor bu doğrumu yoksa bir hata varmı ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.