Son zamanlarda HDİ motorlar çıktı Öncesinde TDİ motorlar vardı İkisi arasında ne gibi fark var bilen varmı Bu konuyu forumda bulamadığım için açmak zorunda kaldım varsa bile bulamadım eğer bu konu varsa lütfen link verin saygılar
tdiler direk hdi ler commonrail-enjeksiyonlu ayrıca yakıtta hdiler daha az yakıo bi de sessiz tabi bide kullanıldıkları markalar farklı ayrıca
hdi lar daha modern ve daha mı iyi diyoruz.
quote:
Orjinalden alıntı: cem_hakan
hdi lar daha modern ve daha mı iyi diyoruz.
yaw hdi değilde common rail sistemi yeni bi teknoloji.çoğu araçlar bu sistemi kullanıyor ama isimleri farklı hep.aynı motora fiat multijet diyo opel cdti ama ikisindede aynı motor var.
ama riskide yok değil.mesela bozuk mazot aldığında motorun hiçbişey yapılamadan olduğu gibi aynen çöpe gitmesi gibi
TDI vw grubunun kullandığı patentli bir isimdir. Yakıt, her silindire ayrı ayrı pompalarla gönderilir.
arkadaslar ben 2004 model 206 hdi kullanıyorum aldıgım gunden bugune kadar hicç bir rahatsızlıgım olmadı kesinlikle tavsiye ederim hem sessiz hem az yakıyor.
yaw hdi değilde common rail sistemi yeni bi teknoloji.çoğu araçlar bu sistemi kullanıyor ama isimleri farklı hep.aynı motora fiat multijet diyo opel cdti ama ikisindede aynı motor var.
ama riskide yok değil.mesela bozuk mazot aldığında motorun hiçbişey yapılamadan olduğu gibi aynen çöpe gitmesi gibi
Hakikaten bunca karmaşa bir commonrailden çıkıyor . Her firma kendi Common rail sistemine farklı bir ad vermiş: örneğin DaimlerChrysler CDI, Ford Motor TDCi (bu motorların çoğunu PSA yapıyor), Fiat (Fiat, Alfa Romeo ve Lancia) JTD veya multijet, Renault DCi, GM/Opel CDTi (bu motorlarında çoğunu Fiat, diğerlerini Isuzu yapıyor), Hyundai CRDI, Mitsubishi'nin D-ID, PSA Peugeot Citroen HDI, Toyota D-4D, Volkswagen TDi diye adlandırmış...
tabiki bir suru yeni nesil dizel secenekleri var ben digerlerini kullanmadım ama benim kullandıgım 206 hdi hakikaten sessiz calısan bir motor binenler dahi dizel olduguna inanmıyorlar ancak ilk calıstırdıgında motor sogukken bir hırıltı yapıyor daha sonra tık yok
İyice kafam karıştı Bu motorlarda teknolojik veya Çalışma sisteminde bi fark yoksa aynı motora ne etmeye farklı isim verirler hayret ya
bunların arasında bir tek TDI farklı bir çalışma sistemine sahiptir diğer hepsi aynı sistemle çalışır. farklı isim vermelerinin sebebide imaj olsa gerek diye düşünüyorum. kendi motorlarının diğer markalarınkinden farklı olduğunu gösterme isteğidir heralde. hepsinin ismi aynı olsa o zaman bizimki daha az yakıyor daha iyi bir motor dediklerinde hadi lan ordan ismi niye aynı o zaman diye cevap alma ihtimalleri yüksek :)
quote:
Orjinalden alıntı: egeharita Bu motorlarda teknolojik veya Çalışma sisteminde bi fark yoksa aynı motora ne etmeye farklı isim verirler hayret ya
Patent, ayrıca tıpatıp aynı değil. Hepsini araba gibi düşünebilirsin, mesela bütün arabalarda 4 tekerlek, direksiyon falan parçalar vardır ama ayrı ayrı markalarla piyasaya çıkarlar.
sadece tdi farklı diğerleri benzer sistemler
quote:
Orjinalden alıntı: egeharita
İyice kafam karıştı Bu motorlarda teknolojik veya Çalışma sisteminde bi fark yoksa aynı motora ne etmeye farklı isim verirler hayret ya
Mesela PUG citroen fordun dizellerinde de motor bloğu aynı ama ECU'lar tamamen farklı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme