|
Hdmi Arc çıkışını Earc çıkışa çevirmek
-
-
Tam performanstan kastınız ne bilmiyorum ama TV setiniz halihazırda ARC üzerinden Dolby Digital+ ve Atmos desteği veriyor. Hatta sizin TV serisinin bazı modellerinde eARC desteği olduğu bile söylenmiş Samsung tarafından.
Performans meselesini açmanız gerek. Baslar mı yetersiz, t,zler mi yetersiz, başka bir şey mi söz konusu olan?
Öte yandan ARC bir protokol ve haliyle basit bir dönüştürücü ile hallolacak bir mesele değil. Sonuçta kaynak tarafından kullanılmayan bir codec dönüştürücü tarafından oluşturulamaz. TV'niz ne gönderiyorsa onunla yetineceksiniz. Ancak sorun kullandığınız kabloda olabilir. EARC desteği veren HDMI 2.1 uyumlu bir High Speed ethernetli kablo kullanmanız belki sorununuzu (her ne ise) çözer.
-
İlginiz için teşekkür ederim tam performanstan kastım şudur HT G700 modeli 7.1.2 sanal surround destekli bir model ben ise 5.1 dinleyebiliyorum netflix açtığımda atmos logosu görünüyor fakat seste bir değişiklik hissedemiyorsunuz soundbarda DD+ çıkıyor. Dolby atmos yazması gerekiyor diye biliyorum. Son sorum şudur. TV Hdmi çıkışı 2.0 ARC, alacağım hdmi kablo 2.0 olması yeterlimi kalitesi birşey değiştirirmi örneğin paugge marka 2.0b premium şu anda kullandığım hdmi ise şok marketten aldığım asonic marka hdmi 2.0 kablo -
quote:
Orijinalden alıntı: Matrix1978
İlginiz için teşekkür ederim tam performanstan kastım şudur HT G700 modeli 7.1.2 sanal surround destekli bir model ben ise 5.1 dinleyebiliyorum netflix açtığımda atmos logosu görünüyor fakat seste bir değişiklik hissedemiyorsunuz soundbarda DD+ çıkıyor. Dolby atmos yazması gerekiyor diye biliyorum. Son sorum şudur. TV Hdmi çıkışı 2.0 ARC, alacağım hdmi kablo 2.0 olması yeterlimi kalitesi birşey değiştirirmi örneğin paugge marka 2.0b premium şu anda kullandığım hdmi ise şok marketten aldığım asonic marka hdmi 2.0 kabloFark ettirir, şöyle ki, Şok marketten aldığınız kablo gerçek 2.0 kablo bile olmayabilir. Gerçek 2.0 high speed bir kablo işinizi görür, ethernetli 2.1 hi-speed kablo almanıza gerek yok bu durumda. Üzerinde HDMI Certified yazılı olan bir markayı almaya gayret edin.
Öte yandan sanal 7.2 deneyimi yanıltıcı olabilir ya da izlediğiniz kaynak DD+ ses içermeyebilir, bilemiyorum.
-
Teşekkür ederim -
Yalnız bir de şöyle bir durum daha var. Dolby Atmos sadece bir metadata'dır. Dolby TrueHD ve Dolby Digital Plus üstüne konabilir. Makbul olanı Dolby TrueHD üstünde olandır çünkü Dolby TrueHD kayıpsız bir formattır. Buna karşılık Dolby Digital Plus kayıplı bir formattır. Dolby TrueHD yüksek bant genişliği gerektirdiğinden Bluray gibi medyalarda barındırılabilirken Dolby Digital Plus Netflix gibi medya sunucularında kullanılır. Bundan dolayı sounbarınızda Dolby Digital çıkması normal. Methedilen Atmos TrueHD üstünde olandır.
-
-
? -
Resim görünmüyor
Link var mı -
-
Link için teşekkürler
Bu cihaz tv’nin normal arc desteğini eARC yapmıyor
Bu adaptör, eARC destekli bir tv’niz var ama ses sisteminiz eARC yada 4K ve destekli değilse kullanılacak bir ürün. Tv’den eARC ile alabileceğiniz HD formattaki sesleri 2.çıkıştan verebiliyor.
Bu sayede ps5 ve gibi 4K 60 hz çalışabilen kaynakları doğrudan tv’ye bağlayıp, sesi de Avr yada soundbar vs gibi ses sistemine HD olarak aktarmanıza yarıyor. -
Teşekkür ederim TV Arc çıkışını en uygun fiyata Earc ye nasıl yükseltebilirim bilginiz varmı -
Açıkçası öyle bir şeyin olabileceğini düşünmüyorum
Ama kullandığınız cihazları yazarsanız en ideal kullanım nasıl olur yada ne yapılabilir yardımcı olmaya çalışırım -
Tv Samsung 55Q60R
Soundbar Sony HT-G700 -
Şimdiden yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim -
TV'nin ARC'sini hiçbir şekilde eARC'ye çeviremezsiniz. Ancak ve ancak TV'niz donanımsal olarak uygunsa ve üreticisi bunu yazılımla yapabiliyorsa yapacaktır. Siz de o güncellemeyi kurduğunuzda artık eARC'yi kullanabileceksinizdir. Onun dışında sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
-
eARC için HDMI sürümünüzün HDMI 2.1 olması gerekiyor.
-
Teşekkür ederim bilgi için ama bunun bir çaresi olmalı TV Arc Soundbar Earc yani Ferrariyi Doğan gibi kullanıyorum
Benzer içerikler
- kablosuz ev sinema sistemi tavsiye
- android teyp ekolayzer ayarı
- 5+1 ses sistemi tv bağlantısı resimli anlatım
- dünyanın en iyi hoparlör markası
- projeksiyon ekran boyutu ayarlama
- en iyi ses sistemi
- en iyi hoparlör markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X