2 gun once 2300 ytl civarinda bilgisayar parcası aldım. ve bugun makinemi topladım. tum parcaları monte ettim. baglantı dogru yaptıgımı umuyorum. fakat 2 sorunum var sistemim calısıyor fakat goruntu alamıyorum ve optik okuyucu (dvd rw) calısmıyor. 1) monitorum 22'lcd hdmi cıkıslı ekran kartımda asus9600gt hdmi cıkıslı. hdmi cıkıs kullanmak istiyorum.fakat sistemimde bir sorun var ekranda goruntu alamıyorum. monitoru eski sistemime analog baglantı yaparak taktım hic bir sorun yok. hatta ekran karıtna girecek kısma bir aparat takarak baglantıyı degistirdim yine calıstı. eski sistemimdeki ekran kartım geforceti4200 analog ve dijital cıkısı var. fakat yeni topladıgım sistemdeki ekran kartm 9600gt de sadece 2 adet dijital cıkıs var. dolayısıyla aparatı kablonun ekran kartına girecek kısmına takıyorum be karta baglıyorum, monitore girecek kısım analog baglantı seklinde giriyor. elimde 2. bir aparat var bir ucu usb girisine benziyor diger ucu digital heralde hdmi oluyo zaten aparatta hdmi yazıyor. baglantıda mı sorun var yoksa karttamı anlayamadım sinirim bozuldu. hdmi cıkıslı monitorumu ve hdmi cıkıslı ekran kartımı kullanmam icin aradaki kalbo aparatlar nasıl olmalı ? resim lazım bana elimdekilere isimi halledebilirim belki.
2) bi diger sorun, sony marka dvd yazıcım eski sistemimde sorunsuz calısırken yeni sistemde guc almıyor. p supply dan elektrik baglantısını yaptım, ide ile anakartada bagladım anlamıyorum neden elektrik almıyor ısık yanıp sonmuyor p suplly dan gelen guc grisini baska biriyle degistirdim oda calısıyor. fanlar hdd islemci fanı anakart hepsi calısıyor. fanlar sistemi 23 drecede tutuyor ısınma falan yok.
kendi basıma sistem toplamayacaktım ama dayanamadım :) acaba baglantılarda mı hata yatpım dicem herseyi kılavuzunu okuyarak yaptım ilk kez makine toplar gibi :) altından kalkarım dedim 2 tane sorun cıktı eski makineyi taktım :=) ühüüüü
sistemim asagıda yazılı ama yatıyor kullanamıyorum :( monitoru bagladım eksi makineye :) ama kasa bana bakıyo ben ona :(
yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler....