Şimdi Ara

HDMI-HDMI to Plazma Tam Ekran Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
12.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, hdmi çıkışlı bir notebook ile 42" Panasonic PV70F Plazma sahibiyim.

Notebook ile Plazma bağlantısını hdmi-hdmi yapıyorum. Ekran kartım NVIDIA GF8600M GS. Ancak farklı çözünürlük ve ayarları denememe rağmen, bir türlü notebook ekranımdaki görüntüyü tam olarak plazmaya aktaramadım. Görüntünün kenarlarında muhakkak bir kesinti oluşuyor.

Daha önce monitör çıkışını kullanarak yaptığım bağlantıda böyle bir sorun olmamıştı.

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

• 8600gts ekran kartından aynı sorunu yaşamıştım, tv'de 2 hdmi girişi var, hdmi-1 girişine takınca götüntü oturmuyordu ama hdmi-2 girişine takınca oturuyordu. sen de bu şekilde deneyebilirsin diğer hdmi girişlerini. ayrıca görüntüyü clone (iki ekranda aynı görüntü) modunda çalıştırmayı dene.
  • Teşekkürler dostum, akşam deneyip sonucu buraya yazacağım...
  • Maalesef bu çözüm önerisi bende sonuç getirmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mskartal

Maalesef bu çözüm önerisi bende sonuç getirmedi.

sizin bağlantı sorununuz yoksa,büyük ihtimal yazılım kaynaklı.şimdi bana notebook'nuzun ekran çözünürlüğünü ve ekran kartınızın verdiği çözünürlük listesini ve plazmanızın çözünürlüğünü yazabilirmisiniz?bir de plazmanızın kitapçığındaki ,pc bağlantıda kabul ettiği çözünürlükleri.(digital ve analog'daki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert2004 -- 10 Haziran 2008; 10:53:31 >
  • ekran kartı driver ayarlarında (nvidia settings)
    masaüstünü yeniden oranla gibi bir seçenek var..oradan ok işaretli kısımları ekrana tam oturana kadar ayarlıyorsunuz..sonra tabi hafızaya alıyor sistem bunu..

bende de aynı tv var..ekran kartı ise palit 9600gt sonic direk hdmi çıkışı var..bende nedense hdmi 2 den denedim nolur nolmaz diye..belki hdmi 1 den de olur ama düzgün oturunca öyle bıraktım
  • arkadaşlar merhaba, ben de aynı sorunu yaşıyorum
    dh'in bu ve benzeri diğer konuyla ilgili sayfalarını okudum, ama ne yaptıysam ekranı tam ekran yapamadım lcd tvde.
    kullandığım ürünler şunlar
    alcatech hdmi kablo (1.8 m altın kaplamalı)
    notebook (toshiba portege)
    lcd vestel 26VH3000
    tv de notebook da aynı çözünürlüğe sahip 1366x768
    intelin grafik kontrol merkezi zımbırtısı da şöyle
    http://img683.imageshack.us/img683/3046/20101029185005.jpg
    nolur bir bilen yardım etsin acayip moralim bozulmuş durum
    ekranın ortasında bilgisayarın görüntüsü....

bu arada hani merak ettim deneyim dedim bi film açtım, film bilgisayarın ekranında göründüğü gibi görünmüyor sanki.. hani ekran kartı yeterli olmayan bilgisayarda nfs carbon oynuyormuş gibi pek de kendini iyi hissettirmeyen takılmalarla oynuyor gibi, umarım bu sadece ekranı tam ekran olarak kullanamadığımdandır. bir de yazılar kötü görünüyor tvde, genelde öylemidir yoksa sadece bende mi var?

yardımı dokunacak herkese şimdiden çok teşekkür...

• arkadaşlar ben sorunu hallettim

önce sadece ikinci ekranı göster dedim, sonra sadece ikinci ekran yani lcd seçiliyken ekran çözünürlüğünü 1900lü birşeyler yaptım (windows yanında önerilen diye yazıyordu) görüntü tv ekranını taştı, tv menusune girdim, orada full pc mode diye birşey var, onu açtım ve ekran görüntüsü tvyle aynı oldu ve sorun düzeldi, ancak bu durumda da tvde görüntüyü yalnızca 2. ekranı göster dediğim zaman görebiliyorum, bir de grafik özelliklerinden (her pc için ayrı olur gerçi ama) girdim 90 Hz vardı en fazla onu seçtim, ilk halinde 30muydu 40mıydı neydi, ekran titreşimli görünüyordu, frekansı artırınca görüntüdeki titreşimler gitti. aynı sorunu yaşayanların işine yarar umarım...
    kapalı haldeydi, aktif hale getirdim ve sorun çözüldü

quote:

Orijinalden alıntı: mert1980

arkadaşlar merhaba, ben de aynı sorunu yaşıyorum
    dh'in bu ve benzeri diğer konuyla ilgili sayfalarını okudum, ama ne yaptıysam ekranı tam ekran yapamadım lcd tvde.
    kullandığım ürünler şunlar
    alcatech hdmi kablo (1.8 m altın kaplamalı)
    notebook (toshiba portege)
    lcd vestel 26VH3000
    tv de notebook da aynı çözünürlüğe sahip 1366x768
    intelin grafik kontrol merkezi zımbırtısı da şöyle
    http://img683.imageshack.us/img683/3046/20101029185005.jpg
    nolur bir bilen yardım etsin acayip moralim bozulmuş durum
    ekranın ortasında bilgisayarın görüntüsü....

bu arada hani merak ettim deneyim dedim bi film açtım, film bilgisayarın ekranında göründüğü gibi görünmüyor sanki.. hani ekran kartı yeterli olmayan bilgisayarda nfs carbon oynuyormuş gibi pek de kendini iyi hissettirmeyen takılmalarla oynuyor gibi, umarım bu sadece ekranı tam ekran olarak kullanamadığımdandır. bir de yazılar kötü görünüyor tvde, genelde öylemidir yoksa sadece bende mi var?

yardımı dokunacak herkese şimdiden çok teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1980 -- 30 Ekim 2010; 10:53:30 >

• Pc- LCD baglantısında HDMİ baglantısı pek verimli değil , sorun yaşıyan arkadaşlara DVİ öneririm

Analog ekran kartı baglantısı yani VGA nedendir bilmiyorum ekran kartının performansını düşürüyorki bunu bizzat yaşadım , vga ile bagladıgımda oyunlar hafif takılıyo yani fps 5 kadar düşüyo , ama dvia da oyun gayet seri çalışıyo , ikisindede 1080p kulanıyorum halbuki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 31 Ekim 2010; 2:23:17 >
  • bendede gtx 295 var ve 46c650 ekrandan taşma problemim var ayarlardan sıkıştırıp oturtuoyrum ekrana ama sanki bana bozuluyormus gibi geliyor...
    çözemedim bu işi :S
  • Arkadaşlar bende de panasonic plazma var. Aynı sorun bendede vardı. 60 ve 59 hz de ekrandan taşıyordu.
    50 hz de ize görüntü ekranı doldurmuyordu. programlarla sıkıştırma genişletme yapınca görüntünün bozulduğu yazılardan net olarak anlaşıyordu.

Ben menüde söyle bir ayar buldum

Menü > Kurulum ayarları > Diğer ayarlar > Resim üstünde tarama : bu ayarı KAPALI yaptım ve görüntü akrana CUK diye oturdu ve çok net oldu.

Panasonic Viera TX-P42S10E plazma kullananalara duyurulur.
  • bende hdmi la tableti bağlıyorum taşıyıor laptoptada taşıyordu intelin menüsünden ölçekleyip filan uyduruyordum ama şimdi androidde taşıyor ne yapabilirim ekran menüsünde androidde pek bir ayar yok. 1080p bide720p var . 720 p desem upscale edecek hdnin ne anlamı kaldı full hd mkv oynatan tableti full hd tvde kullanamayacakmıyım yani?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.