Şimdi Ara

HDMI to VGA dönüştürücü kablo kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
30.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dizüstü bilgisayarda kullanmak üzere aşağıdaki linkte belirttiğim kabloyu buldum. HDMI dan VGA'ya çevirdiğini iddia ediyor , çalışmadığını söyleyenler mevcut. Varsa kullananlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-hdmi-to-vga-kablo-1-8-metre-46202368/detay?

Teşekkürler.

• vga çıkışından hdmı yapınca kalıteli bir görüntü elde ediliceğini sanmıyorum.
  • VGA'dan HDMI' a çevirmek istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın, notebook'umda ki hdmi çıkışını kullanarak VGA girişili monitöre görüntü aktarmak istiyorum.
  • Belki de kabloyu çoktan almışsındır.Ben de dark movix tank full hd cihazının hdmi çıkışından projeksiyonun vga yani d-sub girişine aktarabilmek için hdmi to vga kablo aldım.Ancak çalışmıyor.Fiyatı 70 $ olan çevirici gerekiyor.Sadece kablo ile aktarma imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newversion

Belki de kabloyu çoktan almışsındır.Ben de dark movix tank full hd cihazının hdmi çıkışından projeksiyonun vga yani d-sub girişine aktarabilmek için hdmi to vga kablo aldım.Ancak çalışmıyor.Fiyatı 70 $ olan çevirici gerekiyor.Sadece kablo ile aktarma imkansız.

Kabloyu almadım, satıcılarla görüştüm, bezen sıkıntı çıkardığını söylediler. Şansa kalıyor biraz. İşimi Digitus'un usb den vga ya çeviren bir aparatı ile hallettim. USB olduğu için yavaşlığı hissedebiliyorsunuz, film ve oyun için usb-vga tavsiye etmem, toplantılarda sunum yapıcaksanız alabilirsiniz.
  • biri dijital digeri analog oldugu için kablo ile donusturme yapamassın asagıdaki cihazla işini halledebilirsin cok kaliteli degil ama işini gorur...

http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ds-40310
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudas

biri dijital digeri analog oldugu için kablo ile donusturme yapamassın asagıdaki cihazla işini halledebilirsin cok kaliteli degil ama işini gorur...

http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ds-40310

NOtebook ile beraber taşınabilecek bir cihaz arıyordum, belirttiğiniz cihaz kullanıcı için heryere taşımak istemeyeceği büyüklükte. İlginiz için teşekkürler. Ama dijitalden analoga çeviren konverter da bulmuşturm. Acil lazım olduğu için usb olanı aldım. http://dme.ghost2.net/hdfury/hdfury-ii/pictures-packaging/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hdmi to vga kullanan?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resimdeki adaptor daha kullanışlı ve ufak ama onunda AC adaptoru var benim soyledigim mantıkla aynı sadece ufaltıp bir adaptor haline getirmişler tahminimce dahada pahalıdır ve burada yoktur neyse karar senin kolay gelsin...
  • konunun üzerinden 2 sene geçmiş ama neyse :D o dediğin kabloyu aldım ben görüntüyü de aktardım ancak görüntü nedense bulanık. bir türlü ayarlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: -keysersoze-

konunun üzerinden 2 sene geçmiş ama neyse :D o dediğin kabloyu aldım ben görüntüyü de aktardım ancak görüntü nedense bulanık. bir türlü ayarlayamadım

vga to hdmi kablosu aldım bende ama sinyal yok diyor. Siz nasıl bir kablo aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

konunun üzerinden 2 sene geçmiş ama neyse :D o dediğin kabloyu aldım ben görüntüyü de aktardım ancak görüntü nedense bulanık. bir türlü ayarlayamadım

vga to hdmi kablosu aldım bende ama sinyal yok diyor. Siz nasıl bir kablo aldınız?

kardeş masaüstüne sağ tıkla orda özelliklere gir orda ekranı genişlet diye bir seçenek olacak onunla halledersin o problemini
  • quote:

quote:

quote:

kardeş masaüstüne sağ tıkla orda özelliklere gir orda ekranı genişlet diye bir seçenek olacak onunla halledersin o problemini

Ben tvbox u monitorde calistirmak istiyorum. Yani pc degil. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MMistanbul

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Vga analog, hdmi ise dijital görüntü taşıyan bir sistemdir. Bu denenle iki sistemi aparatlar yoluyla birbirine bağlasanız bile görüntü alamazsınız. Cihazdan çıkan analog görüntü tvdeki hdmi girişindeki dijital alıcı tarafından tanınamaz. Mutlaka kabloları birbirine eklemeniz dışında arada bir yerde analog-dijital sinyal çevirici olması lazım.

Aşağıdaki ürünü deneyebilirsiniz mail ile satıcıya ulaşma şansınız da var. 100 garanti verdiğini söylüyor ki sanırım vga ucundaki kalın kısım bu analog-dijital sinyal çevirme işini yapıyor. Yalnız bu şekilde bir aktarmayla sesi taşıyamazsınız. Ses için ayrı bir kablo çekmeniz lazım ya da tvbox a bir hoparlör takmanız gerekiyor.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-notebook-uyumlu-86504251

Tekrar okuyunca farkettim ki tvbox(hdmi)->monitör(vga) şeklinde bir aktarım istiyorsunuz ancak bu kablo tersi yönde çalışıyor sanırım sormadan almayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpernet -- 1 Eylül 2013; 16:06:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpernet

quote:

Vga analog, hdmi ise dijital görüntü taşıyan bir sistemdir. Bu denenle iki sistemi aparatlar yoluyla birbirine bağlasanız bile görüntü alamazsınız. Cihazdan çıkan analog görüntü tvdeki hdmi girişindeki dijital alıcı tarafından tanınamaz. Mutlaka kabloları birbirine eklemeniz dışında arada bir yerde analog-dijital sinyal çevirici olması lazım.

Aşağıdaki ürünü deneyebilirsiniz mail ile satıcıya ulaşma şansınız da var. 100 garanti verdiğini söylüyor ki sanırım vga ucundaki kalın kısım bu analog-dijital sinyal çevirme işini yapıyor. Yalnız bu şekilde bir aktarmayla sesi taşıyamazsınız. Ses için ayrı bir kablo çekmeniz lazım ya da tvbox a bir hoparlör takmanız gerekiyor.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-notebook-uyumlu-86504251

Tekrar okuyunca farkettim ki tvbox(hdmi)->monitör(vga) şeklinde bir aktarım istiyorsunuz ancak bu kablo tersi yönde çalışıyor sanırım sormadan almayınız.

Aynısından yurt dışından sipariş geçtim. Geldiğinde işe yarayıp yaramadığını söylerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ok20

bu kablo sizce nasılhttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-converter-100calisir-90345073

Kablonun yapısı itibari ile çalışmaması için sebep yok. Kargo dahil fiyatı 38-39 TL gibi oluyor ki bu tarz bir kabloyu 30-40 TL arası değişen fiyatlarla alabilirsiniz.

Ancak bu kablo da önceki mesajımda belirtiğim şekilde tek yönlüdür. Örnek vermek gerekirse bir laptop'un vga çıkışı ile tv'nin hdmi girişi arasına bağlarsanız çalışmaz.

Çalışması için görüntüyü verecek olan cihaz (laptop, xbox, tvbox vs..) hdmi çıkışlı izleyeğiniz cihaz (tv, monitör vs.. vga girişli olmalıdır.

• Alpernet A kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler benim amacım laptopta olan hdmı yı vgaya çevirmek ve projeksiyon cihazının kablosunu buraya takmak Ürün Açıklamasında
    HDMI Görüntü Kaynağını VGA Görüntü Kaynağına Çevirmektedir yazıyor yani buradan anladığım bilgisayar görüntü kaynağı oluyor bu benim işime yarar mı ?
  • Laptop hdmi, monitör vga olursa sorun çıkmayacaktır diye düşünüyorum ama yinede satıcıya sorarsanız daha iyi olacaktır, ben sadece yardımcı olmak istiyorum hatalı yönlendirmek istemem.
  • Arkadaşlar benzer bir durum da bende var. Ainol Novo 7 Flame marka bir tablet pc im var. bu alet de hdmi çıkışı bulunmakta dolayısıyla bunu projeksiyon aletinin vga portuna takmak için bir aparat arıyorum.. sizce ne almalıyım? Bilgi verirseniz sevinirim..
  • konuyu okudum ve dönüştürücülere biraz göz attımda bende ps3 var ve odamda vga girişli bir monitör varşimdi dönüştürücüler genelde vga giriş hdmi çıkış şeklinde acaba hdmi giriş vga çıkış olanı varmıdır ? varsa kullanan işe yarayan bir tane önerebilirmisiniz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.