Şimdi Ara

HDMI - VGA baglanti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
19.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hdmi cikisli dvd playerdan projeksiyon vgasına baglanti yapmak istiyorum Hdmi - Dvi kablo ve ek olarak dvi - vga donusturucu isimi gorur mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: carabiner1

Hdmi cikisli dvd playerdan projeksiyon vgasına baglanti yapmak istiyorum Hdmi - Dvi kablo ve ek olarak dvi - vga donusturucu isimi gorur mu?

yanlış anlamadıysam 2 dönüştürücüyü aynı anda kullanmak istiyorsunuz.dediğiniz bu ise olmaz.olsaydı adamlar VGA-HDMI dönüştürücü yaparlardı(basit olanlardan diyorum.aynı VGA-DVI gibi).bu iş için direkt VGA-HDMI CONVERTER almanız gerekir.yani kutulu olanlardan.örnegin:http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

quote:

Hdmi cikisli dvd playerdan projeksiyon vgasına baglanti yapmak istiyorum Hdmi - Dvi kablo ve ek olarak dvi - vga donusturucu isimi gorur mu?

yanlış anlamadıysam 2 dönüştürücüyü aynı anda kullanmak istiyorsunuz.dediğiniz bu ise olmaz.olsaydı adamlar VGA-HDMI dönüştürücü yaparlardı(basit olanlardan diyorum.aynı VGA-DVI gibi).bu iş için direkt VGA-HDMI CONVERTER almanız gerekir.yani kutulu olanlardan.örnegin:http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295

Ben de bahsettiginiz ürünü inceledim ama o galiba vga'yi hdmi'a ceviriyor anladigim kadariyla yani bilgisayari vga'dan lcd veya plazmanin hdmi girisine baglamak icin gibi geldi. Yani analogu dijitale ceviriyor herhalde ben dijitali analoga cevirmek istiyorum. Onun icin kablo centerda bir kutu bulamadım.

• quote:

quote:

quote:

Ben de bahsettiginiz ürünü inceledim ama o galiba vga'yi hdmi'a ceviriyor anladigim kadariyla yani bilgisayari vga'dan lcd veya plazmanin hdmi girisine baglamak icin gibi geldi. Yani analogu dijitale ceviriyor herhalde ben dijitali analoga cevirmek istiyorum. Onun icin kablo centerda bir kutu bulamadım.

bu nasıl.ama burada var mı bilemiyorum:http://www.av-sales.co.uk/HDMI-VGA-CONVERTER-139-.htm

VGA to DVI to HDMI olmamasının nedeni de;DVI-I kablo hem digital hem de analog çıkış destekliyor.DVI-A ise yalnızca anolog çıkış veriyor.dolayısıyla DVI-I de DVI-A da kullansanız ,çıkışta sinyal anolog olacak.HDMI ise anolog yayını direkt desteklemiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu nasıl.ama burada var mı bilemiyorum:http://www.av-sales.co.uk/HDMI-VGA-CONVERTER-139-.htm

VGA to DVI to HDMI olmamasının nedeni de;DVI-I kablo hem digital hem de analog çıkış destekliyor.DVI-A ise yalnızca anolog çıkış veriyor.dolayısıyla DVI-I de DVI-A da kullansanız ,çıkışta sinyal anolog olacak.HDMI ise anolog yayını direkt desteklemiyor.

Anlıyorum vakit ayırıp da cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Ben de ayni ürünü buldum biraz once bi de HDFury diye bir markanın kutu degil transcoderi varhttp://www.amazon.co.uk/HDfury-1080P-HDMI-Converter-Transcoder/dp/B000SOPWS8
    Kablo olarak da böye bir ürün yapmışlar ama fiyatlar çok pahalı http://www.consoleshop.com/product.php?productid=20586

• carabiner
    dvd player da bir analog çıkış olmadığından emin misiniz mesela scart, compozit video, YUV gibi. bunlardan biri varsa projeksiyona bağlantı yapmanız mümkün olacaktır. digital-analog çevirici hiç tercih edilmeyan bir bağlantı şekli olduğundan çözüm bulunması sıkıntılı olacaktır.

Ayrıca fiyatlar düştü çeviriciye vereceğiniz paradan daha ucuza 40-60 ytl ye 5+1 ve YUV çıkışlı yeni bir dvd-divx player alabilirsiniz. çeviriciye göre daha iyi sonuç verecektir.

quote:

• Ben de artık scarttan rca kablosu ile projeksiyona cikacagim vga baglantisinin daha iyi olacagini dusunmustum dvd playerimda hd upscale var en net goruntu bu sekilde alinabilir plazmaya hdmidan bagliyorum hd olmamasina ragmen daha kaliteli oluyor.
  • Yeni konu açacaktım ama aynısından bulunca bu eski konuyu hortlatmaya karar verdim.
    Şimdi soru şu :
    Elimde sadece infocus x2 marka ve m1 diye adlandırılan uzunca bir dvi girişine benzer girişi olan projector var.
    Bu girişi vga girişine dönüştüren kablo da var zaten bilgisayardan böyle görüntü almaktayım. Aynı zamanda component çıkışlı bir aletten componet to vga kablosu(internetten buludğum bir şema ile 4 yıl evvel kendim yapmıştım) ile görüntü de alabilmekteyim. Projectör 1080i ye kadar çözünürlük destekliyor. Hdcp desteği yok.

Şimdi elimde aynı zamanda Egreat M34A Nmt oynatıcı ve Ati HD5730 ekran kartıda mevcut.
    Her iki cihazda yeni ses formatlarını( DTSHD-MA ve TRUEHD ) bitstream yapabiliyor.
    Yakın zamanda hd sesleride çözebilen bir ev sinema anfisi alacağım.
    Ancak bu amfiden hem Hd sesleri almak hemde projectörümü kullanmak istiyorum.
    Amfi girilen tüm girişlerden aldığı video sinyalini hdmi çıkışından upconvert yapabilmesine rağmen hdmi girişinden aldığı görüntüyü componentten veremiyor. Tersini yapabilir.
    Böylece Hd ses için hdmi kullanmak zorunda olduğumdan Projectörü kullanabilmek için hdmi to vga converter
    adı verilen bir dönüştürücü kullanırsam sorunum çözülür mü?

Örnek çevirici:http://www.dijitaldepo.com/asp/product/4787/HDMI-VGA-CONVERTER-CEVIRICI-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 17 Mayıs 2010; 21:05:51 >

• benim monitörüm vga grişli ama ps3 ü bağlamak istiyorum hdmı la koblolu bu mümkünmü vga to hdmı olarak yoksa ila dönüştürücü kutumu almalıyım
  • Piyasadaki bütün DVD player'ler SCART çıkışlıdır. HDMl çıkışı adı üstünde HD ve BluRay formatı için tasarlanmış bir çıkıştır. HDMl çıkışlı DVD player hiç görmedim hiç duymadımda.

Şayet varsada sanmayınki HDMl çıkışı DVD nin kalitesini artırır. Yok öyle birşey. DVD görüntüsünü HDMl dende alsanız kalitesi HD olmaz. Hem sonuçta birde VGA ya dönüştürmek var anladığım kadarıyla.

Format ve çıkış kalitesi ne olursa olsun istersen 24 ayar saf altın kablolardan gelsin son olarak ekrana yansıtacak olan cihaza hangi girişten giriyor o önemli, bu durumda sonuçta VGA nın gümrük kapısına geliyorsa çıkıştan girişe kadar VGA gibidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

Şayet varsada sanmayınki HDMl çıkışı DVD nin kalitesini artırır. Yok öyle birşey. DVD görüntüsünü HDMl dende alsanız kalitesi HD olmaz. Hem sonuçta birde VGA ya dönüştürmek var anladığım kadarıyla.

tamam DVD kalitesi belli ama hd formatında çekilmiş bir filmi dvd'den izlemek istersek hdmi bağlantısını kullanarak scart, vga, composite vb. çıkışlardan daha kaliteli görüntü alamaz mıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ludacris007

benim monitörüm vga grişli ama ps3 ü bağlamak istiyorum hdmı la koblolu bu mümkünmü vga to hdmı olarak yoksa ila dönüştürücü kutumu almalıyım

hocam bende de aynı sorun var. svideodan projektöre bağladım. projektir 800x600 çözünürlüğü olduğundan çok kafaya takmadım ama yine de çözümü merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurelmas

quote:

Orijinalden alıntı: ludacris007

benim monitörüm vga grişli ama ps3 ü bağlamak istiyorum hdmı la koblolu bu mümkünmü vga to hdmı olarak yoksa ila dönüştürücü kutumu almalıyım

hocam bende de aynı sorun var. svideodan projektöre bağladım. projektir 800x600 çözünürlüğü olduğundan çok kafaya takmadım ama yine de çözümü merak ediyorum.

ps3 hdmı ile görüntü almak için,, televizyon,monitör yada projektörün hd yayınları ve hdpc protokolünü desteklemesi ve tabiki hdmı yada dvı girisi olması lazım

bunlardan birisi yoksa ps3 hdmı görüntü cıkısından görüntü alamassın

HDPC NEDİR?hd görüntülerin şifreli aktarılması için bir protokoldür

• Merhab konu ile alakali olarak ben de sunu sormak istiyorumkullandigim telefonun hdmi cikisi var evdeki televizyonum ise hd ready ama hdcp destegi var fakat ben hdmi uzerinden telefonu tyvye bagladigimda tvden goruntu alamyorum isyerinde hd vt ye bagladigimda gorunt alabilmistim sanirim tvnin hdmi girisinde bir sikinti var daha oncesinde de hic denememistim yeni farkettim peki hdmi to vga gibi bir kablo kullansam basarili olur muyum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.