Şimdi Ara

HDR ÇEKİM HAKKINDA YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün bir hevesle gittim nikon d5100 modelini aldım 18 105mm lens ile birlikte fakat daha önce telefonla ile bile doğru düzgün fotoğraf çekmişliğim yok. HDR çekim konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. baştan sonra nasıl yapıldığı hakkında paylaşımda bulunabilicek tavsiye vericek arkadaşlar umarım vardır.
    herkese iyi forumlar

• Bracketing yaparak cektigin fotoları PhotoMatrix pro programını kullanarak hdr yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

Hiç fotoğraf çekmedin daha önce İso , Enstantane , Diafram , Pozlama , Flash nedir nasıl kullanılır bilmiyorsun ve HDR çekmek istiyorsun yanlış mı anladım ?
    Bende Uzay Mekiği kullanmak istiyorum o zaman detaylı birşekilde uzaymekiği nasıl yapılır nasıl kullanılır baştan sonra nasıl yapıldığı hakkında paylaşımda bulunabilicek tasvsiye verecek arkadaşlar umarım vardır.
    Herkese iyi forumlar.

kardeşim baltalıcağına küçükte olsa yönlendirseydin daha güzel oldurdu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ulukan

quote:

Hiç fotoğraf çekmedin daha önce İso , Enstantane , Diafram , Pozlama , Flash nedir nasıl kullanılır bilmiyorsun ve HDR çekmek istiyorsun yanlış mı anladım ?
    Bende Uzay Mekiği kullanmak istiyorum o zaman detaylı birşekilde uzaymekiği nasıl yapılır nasıl kullanılır baştan sonra nasıl yapıldığı hakkında paylaşımda bulunabilicek tasvsiye verecek arkadaşlar umarım vardır.
    Herkese iyi forumlar.

kardeşim baltalıcağına küçükte olsa yönlendirseydin daha güzel oldurdu

Sende "armut piş ağzıma düşcülük" yapacağına önce temel şeyleri öğrenip öyle HDRa girsen daha güzel olurdu.
    Şimdi gitsem Türk Hava yollarına "Uçak kullanacağım verin Boingi " desem adamlar bana ne gözle bakar bizde sana o gözle bakıyoruz.
    Biraz araştır temelini öğren bak forumdan Kutay Kösem ne güzel videolar çekmiş Temellerle ilgili araştırarak ve deneyerek öğren sonra gel sor canımızı ye lafımız yok ama direk armut piş ağzıma düş demek olmuyor.

Tamam açıklayayım bakalım anlayacak mısın? Ben kendi yöntemimi açıklayayım Sabit İsoda ve Sabit Diaframda duruma göre -1 , 0 , +1 de veya 202 de 3tane fotoğraf çekiyorum photoshopa Merge To HDRdan birleştiriyorum.

Anladın mı ?

evet olayın mantığını anladım ve araştırıyorum okuyorum armut piş ağzıma düş gibi yapmıyorum sizin dediğiniz gibi. şimdi makinayı nasıl ayarlıcam HDR çekim için, hangi ortamlarda hangi değerleri kullanmalıyım. paylaşımınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulukan -- 23 Aralık 2012; 13:39:49 >

• 1) Tripod ile makineni sabitle

2) Ortamdaki ışığı en iyi şekilde hangi ölçüde olduğunu bul makinenle...

3) Doğru ölçümü bulduktan sonra ilk kareni çek. Makinen kıpırdamamalı...

4) İkinci kareni çekmeden önce eksik pozlama yap (-1 yada -2) bir daha çek..

5) Üçüncü kareni de tam zıttı fazla pozla (+1 , +2) bir daha çek...

Aynı fotoğraftan 3 tane çekmiş oldun. HDR mantığı ise bu üç fotoğrafı üst üste bindirmektir. Böyle düşün.

Bu da Photomatix diye bir program var HDR yapımı için kullanılır. Onunla yapabilirsin. Yada Photoshop ile Merge to HDR yapabilirsin.

---------------------------------------------------------

Çakma HDR yapma

1. Yol

Makineni AV mod'una al ve sadece 1 tane RAW çek :)

Photoshop ile RAW dosyanı aç ve aynı fotoğraf'ın ışık ayarlarıyla oynayarak (-1 , 0 , +1 pozlayarak) 3 farklı şekilde kaydet :) Sonra yukarıdaki tarifin en alt satırındaki işlemi yap.

2.Yol

RAW çek.

RAW'ı al Photomatix programına at. HDR işlemi yap direkt.

3.Yol

Nik Software'in Photoshop için yaptığı HDR plugin'nini bul indir kur.
    Tek kareden de çakma HDR yapabilirsin çok kolay bir şekilde.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda dediğim herşeyi unut ve fotoğraf temellerini öğren. Makineni tanı enstantene diyafram nedir bunlar birbirleriyle nasıl bir ilişki içindedir ? İSO ne işe yarar... Bunları öğren

sonrasında da yukarıdaki işlemleri basiiit bir şekilde yaparak emmellerine ulaşabilirsin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

1) Tripod ile makineni sabitle

2) Ortamdaki ışığı en iyi şekilde hangi ölçüde olduğunu bul makinenle...

3) Doğru ölçümü bulduktan sonra ilk kareni çek. Makinen kıpırdamamalı...

4) İkinci kareni çekmeden önce eksik pozlama yap (-1 yada -2) bir daha çek..

5) Üçüncü kareni de tam zıttı fazla pozla (+1 , +2) bir daha çek...

Aynı fotoğraftan 3 tane çekmiş oldun. HDR mantığı ise bu üç fotoğrafı üst üste bindirmektir. Böyle düşün.

Bu da Photomatix diye bir program var HDR yapımı için kullanılır. Onunla yapabilirsin. Yada Photoshop ile Merge to HDR yapabilirsin.

---------------------------------------------------------

Çakma HDR yapma

1. Yol

Makineni AV mod'una al ve sadece 1 tane RAW çek :)

Photoshop ile RAW dosyanı aç ve aynı fotoğraf'ın ışık ayarlarıyla oynayarak (-1 , 0 , +1 pozlayarak) 3 farklı şekilde kaydet :) Sonra yukarıdaki tarifin en alt satırındaki işlemi yap.

2.Yol

RAW çek.

RAW'ı al Photomatix programına at. HDR işlemi yap direkt.

3.Yol

Nik Software'in Photoshop için yaptığı HDR plugin'nini bul indir kur.
    Tek kareden de çakma HDR yapabilirsin çok kolay bir şekilde.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda dediğim herşeyi unut ve fotoğraf temellerini öğren. Makineni tanı enstantene diyafram nedir bunlar birbirleriyle nasıl bir ilişki içindedir ? İSO ne işe yarar... Bunları öğren

sonrasında da yukarıdaki işlemleri basiiit bir şekilde yaparak emmellerine ulaşabilirsin. :)

işte bu teşekkür ederim. şuan saatlerdir okuyorum hepsini anlamaya çalışıyorum. HDR bir kaç fotoğraf gördüm çok hoşuma gitti sabırsızca denemek istedim sadece bende yapabilirmiyim diye. paylaşımınız için çok teşekkürler eline sağlık

• Bu HDR konusu bit hayli yabancı olduğum bir konu ve sormak istediğim bir husus var. Şimdi -1,0,+1 pozlamak yerine istediğimiz yerlerden spot ölçüm yaparak birkaç kare çeksek bu program yine doğru şekilde işleyebiliyor mu? yoksa mutlaka simetrik eksi ve artı pozlamamı gerekiyor? Örneğin önde çakıl taşlı bir kıyı ardında göl ve gölün karşısında bir orman olduğunu düşünelim. Şimdi sahilden, gölden, ormandan ve gökyüzünden spot ölçüm yaparak 4 fotoğraf çeksem bu hazır pluginler bunu düzgün bir şekilde işleyip bir çıktı verebiliyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu program ile de fotoğraflarınızı HeDeR edebilirsiniz.
    http://www.mediachance.com/hdri/index.html
    -
    Tek RAW dosyasından ve/veya çekeceğiniz 3 fotoğraftan HeDeR etme özelliği olan, butonlarla oynayarak ince detayları değiştirebileceğiniz bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Şu program ile de fotoğraflarınızı HeDeR edebilirsiniz.
    http://www.mediachance.com/hdri/index.html
    -
    Tek RAW dosyasından ve/veya çekeceğiniz 3 fotoğraftan HeDeR etme özelliği olan, butonlarla oynayarak ince detayları değiştirebileceğiniz bir program.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.