Şimdi Ara

Heco 302 ile hangi center hoparlörü almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Birçoğunuzun şimdiden "Heco 302 kullanıyorsan yine Heco markalı, hatta Heco 102 center hoparlörü alman doğru olur" diyeceğini duyuyor gibiyim :) Şaka bir yana Heco 302'lerle birlikte illa Heco markalı ya da 302'nin center modeli 102 modelini mi tercih etmeliyim? Rear olarak Polk Audio T15 kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Sizce 102'ye mi yönelmeliyim ya da bir başka markanın center hoparlörünü de tercih edebilir miyim? Önerileriniz varsa okumak isterim. Teşekkürler şimdiden.

• Mümkünse daha iyi olur kendi selefinin merkez hoparlörü.

Forumda sw, rear, front, ve surr back e kadar farklı ve birbirinden alakasız tonda ses üreten hoparlörleri birleştiren bir arkadaş vardı nasıldır memnuniyeti bilemiyorum
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Bu durumda mecbur Heco 102'ye yöneliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopia34

Fiyat ve kalite anlamında çok iyi bir center illaki farklı bir cener tecrübe etmek isterseniz manitör audio rx center tavsiye ederim
  • quote:

Heco victa 102 Fiyat ve kalite anlamında çok iyi bir center illaki farklı bir cener tecrübe etmek isterseniz manitör audio rx center tavsiye ederim
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Polk Audio CSi A4 ile heco 102 test ettim arkadasım kullanıyor birçok filmde denedim hiç fark göremedim çok yüksek fiyatlara cıkmadıkça öyle cok belirgin farklar yok polk 1750 heco 600 lira ama fark yok fiyat performans 102
  • Açıkçası ben Heco 302'lerimle çok mutluyum. Hele ki Spotify üzerinden Sony STR-DN1080' le dinlediğim her şeyden büyük keyif alıyorum. Sizin de tecrübelerinize dayanarak 102'ye yönelmiş bulunmaktayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

quote:

Heco victa 102 Fiyat ve kalite anlamında çok iyi bir center illaki farklı bir cener tecrübe etmek isterseniz manitör audio rx center tavsiye ederim

102 ve RX elma ile armut abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

quote:

quote:

102 ve RX elma ile armut abi

Bence Yanyana yazmak hata
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    tuğrul hocam buna katılmıyorum 102 500 lira rx 2000 lira açalım bir dts hd yada atmos bir film arka arkaya deneyelim rx 102 yi ezip geçmesi lazımki bunada kulağın şahit olması lazım tuğrul hocam sende dahil aynı anda arka arkaya denemiş bir arkadas varsa çıkıp yazsın farkı örnek ben denedim polk a4 ile 102 yi hiçbir fark duyamadım ki polk 1750 lira
  • odesy kullanıcısına yanıt
    Hangi model avr de bu testi yaptiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkerdi -- 6 Mart 2018; 22:24:21 >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    onkyo 656
  • quote:

Orijinalden alıntı: odesy

tuğrul hocam buna katılmıyorum 102 500 lira rx 2000 lira açalım bir dts hd yada atmos bir film arka arkaya deneyelim rx 102 yi ezip geçmesi lazımki bunada kulağın şahit olması lazım tuğrul hocam sende dahil aynı anda arka arkaya denemiş bir arkadas varsa çıkıp yazsın farkı örnek ben denedim polk a4 ile 102 yi hiçbir fark duyamadım ki polk 1750 lira

Boş ver ustat ben ne dediğimi iyi biliyorum katılman cok önemli değil Sahsi fikrim bu

Seninki de senin fikrin saygı duyarım

Fark anlatmaya gerek Yok düzgün bi avr ile denersen gözü kapalı anlarsın
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    tabiki öyle polk a4 heco 102 test ettim fark yoktu elimde rx yok ama polk a4 var varsa düzgün avrsine güvenen versin adresi bana gelicem ben iki hoparlörüde alıp beraber test edicez test etmeden arka arkaya ne yazsak boş benim sahsi fikrim bu
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu yazdığımda ben heco victa 102 rx centerden iyidir yazmadımki fiyat performans ürünüdür dedim başka bir center tecrübe etmek isterse rx center tavsiye ettim bunun neresi yanlış
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bu yazdığımda ben heco victa 102 rx centerden iyidir yazmadımki fiyat performans ürünüdür dedim başka bir center tecrübe etmek isterse rx center tavsiye ettim bunun neresi yanlış

Bosssverrr hepsi güzel

• Sr7010'da suite c0.7 ile c0.8'in farkını dahi net bir şekilde anladım tek sahnede. Anlamak isteyen hobbit 3 smaug'ın okçu ile olan konuşma sahnesini açsın. Pes bir ses olduğundan ve standart dışı konuşma ses olduğundan center hemen fark ettiriyor. Hacim farkı var iki model arasında ancak aynı seri sonuç itibariyle.

Ben 2 tane 6inc sürücülücü centerdan ufak center önermem.(istisna ufak olup büyük sahnesi olan centerlar olabilir rast gelmedim daha) C0.8'e gelirsekde rx center'i ezip geçmişti ben test ederken, denk gelen kaçırmasın, ufağının ikon centerdan farkı yok ama c0.8'i tavsiye ederim. Büyük bir center olduğundan yer sıkıntısı olabilir ve güç ister onu söyleyeyim. Güç verdiğiniz taktirde centerda crossover ayarı yapmazsınız gerekli derin frekansa inebilicek bir center. Keza arkalardada derine inebilen kule kullanırsanız sub'a hiç normal kanalların bass seslerini yollamazsınız. Ayrıca daha iyi surround deneyimide verir kule tipi hacminden ötürü. Lfe kanalından da sub olması gereken bassları vurur kanalların bass sesleri gelmediğinden. Daha dinamik sahneli bir ses alırsınız. Bir deneyin derim. Ben bunu çok eskiden bir arkadaşda definitive bp ile denon avc1 ilede denedim , kardeşimde marantz pre power ile tannoy saturn serisindede denedim, kendi evimden sr8002 ile revolution serisindede denedim hep arkaları kule yapınca surround etkisi arttı. Büyük centerı zaten konuşmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: odesy

tabiki öyle polk a4 heco 102 test ettim fark yoktu elimde rx yok ama polk a4 var varsa düzgün avrsine güvenen versin adresi bana gelicem ben iki hoparlörüde alıp beraber test edicez test etmeden arka arkaya ne yazsak boş benim sahsi fikrim bu

Sizin şahsi fikriniz tamamen yanlış. Bir süredir takip de ediyorum yazdıklarınızı, şunu rahatça söyleyebilirim ki hi-fi hakkında söylediğiniz hemen herşey yanlış.
    Sizin şöyle bir mantık yürütme sisteminiz var: 1- ucuz mu? 2- "sizce" performansı iyi mi, bu iki sorunun cevabı evetse kafanızda o zaman sonuç şu oluyor: benim kullandığım ürün, bahsi geçen üründen iyi. Sizce en başarılı sub= sony - en başarılı center= heco, en başarılı avr= onkyo vb. Bütün konularda kendi kullandığınız ürün neyse insanlara yetersiz bilgi ve tecrübelerinizle o ürünü geniş geniş öneriyorsunuz. Bakın bu mantığınız doğru olsaydı sony dışında sub satılmazdı dünyada. Herkes sony alırdı ve "lan ne güzel ucuz ucuz çözdük bu işi" derlerdi.
    Açık yüreklilikle şunu söylemeye mecbur hissediyorum kendimi, her konu başlığında karşılaştırdığınız her ürünün birbirlerinin arasında dağlar kadar fark var. Ucuz demek iyi demek değil. Bu hobide çok daha fazla ekipman dinlemeye çok daha fazla tecrübe edinmeye, çok daha fazla araştırmaya, çok daha fazla kulağınızı eğitmeye ihtiyacınız var. Bakın ben uzun yıllardır bu hobiye zaman harcıyorum, ve harcadığım zaman büyüdükçe şunu anlıyorum ki daha öğrenmem gereken derya deniz var.
    Lütfen dostça bir uyarı olarak alın söylediklerimi. Selamlar.

• mavera71 M kullanıcısına yanıt
    yetersiz bilgi tecrübe neye göre kime göre hiçbir zaman ben sony sub heco hoparlör onkyo amfi kullanıyorum bunlar ucuz en iyisi demedim fiyat performans olarak iyi demişimdir demekki iyi takip etmemişsiniz iş bu forumda pahalı sistemleri olup öven arkadaslar yardıma gelince neden o zaman çıkıp yardım etmiyorlar tavsiyede bulunmuyorlar center tavsiyesi yada sub tavsiyesi isteniyor çıkıyor ordan biri şunu al al dediği 3 bin 5 bin 10 bin benim yazdığımı iyi okumadınız galiba elimde polk a4 var kaç para bunun fiyatı 1750 heco 302 de var kaç para 500 denedim far duyamadım sizde çok iddaa ediyorsanız alın artık subunuzmu olur center hoparlörünüzmü olur gelin bana yada adresi verin ben geleyim deneyelim bakalım ne fark varmış millete burada 10 bine sub 3 bine 5 bine center önermekle bu işler olmuyor sony cs 9 sub forumdan üç dört kişiye aldırdım tavsiye ettim yine ederim hepside çok memnun arayıp tesekkür ettiler kimseyede yanlış birsey önermedim aldırmadımda bulun bir tane yazımı görelim örnek çoşkun abi çok sevdiğim bir abimdir svs 2000 aldı fiyatı 4000 civarı abi hayırlı olsun benim sony subu yanıma alıp geleyim test edelim dedim müsait olmadığı için kabul etmedi neden bunu yazdım istiyorum iki sub arasındaki farkı görüp burada yazayım hiç olmazsa farklı bir tecrübe olsun ama siz nerdesiniz işin nerelerindesiniz bu foruma gelen insanları soğutmayın sizede söylüyorum bundan sonra baska yazacak arkadas olursa onada amfisini hoparlörünü subunu karsılaştırmak isteyen arkadas olursa ben her zaman müsaitim bir iki film izler sohbet ederiz bana bunlarla gelin

• odesy kullanıcısına yanıt
    Giriş seviyesi ürünleri deneyip tecrübe etmedikleri için yorum yapmıyor olabilirler mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.