Şimdi Ara

Hegel reyise göre türkiyenin müslüman bir ülke olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hegelin ehli sünnet olduğunun göstergesidir

• Tez,antitez ve sentez denen nane yoktur varoluş kategorilerinin birbiriyle çarpıştırılması vardır.Hegele göre görgül olan değersizdir

Hegel mantıkçıdır.Hemen geri dönüş anlatısı yaptı diye kuş kafes metaforu yapan mevlana zannetmeyin adamı

Hegel fenomenolojist değildir.Kantın alışkanlıklarını devam ettirir
  • Hegel kadın düşmanıdır.
  • Bir erkek var. Bunun en içten duasını düşünün. Bu dua kusuru kaldırma ve bu kere bir kadına gönderme olsun.

Ben spermim anne denen bireyi dölledim ve sonra fizik beden kazandım. Bu kere fizik bedenimden öz olup aktım.

İlk halde hevesli bir spermdim emir geldi düşünmeden gittim. Sonra fizik beden kazandım ve bu kere düşünceli davrandım ama nafile. Zira her birey bana anne gözüküyordu.

Düşüncesizce yapılan bir işin neticesinde düşünceli olma hali fizik beden engeli ile anlamlı oluyor.

......

Benim düşünceli halime sebeb esasen bir zamanlar ki ben(sperm halim) ya da şu anda taşıdığım(spermler) değil.

Fizik bedenim beni düşünceli kılıyor. Bu halde kalan hegel neyi önermiş olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 7 Şubat 2019; 20:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hegel salaktı. -Prof. Celal Şengör
    Kaynak:
    tr.wikiquote.org
    Georg Wilhelm Friedrich Hegel - Vikisöz
    https://tr.wikiquote.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 7 Şubat 2019; 23:1:24 >

• Hegel diyalektiği yaşayan insanın kendine karşı dürüst olması bakımından kendi kendini haklı çıkarmasıyken,sokrates diyalektiği nesnelerin şeyleri hakkında indirgeyici ve kaynaştırıcı spekülasyonlar yaparak kendi kendini haklı çıkarmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 8 Şubat 2019; 13:53:3 >
  • Hegelle leibniz bir elmanın iki yarısı gibidir

Hesaplayıcı düşünceciler üzgün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.