Şimdi Ara

HELPPP !! GÜÇ KAYNAĞININ İÇİNDEN ÇIKAN PARÇAAAA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kesintisiz güç kaynağının içerisinden çıkardığım bu parça nedir ??? ben bir tarafından 12 versem acaba diğer taraftan 220 v elde edebilirmiyimm???

• nabercan54 N kullanıcısına yanıt
    Trafo, transformatör diye geçer.
    AC akım olmak şartıyla, ters voltaj verip 220v alırsınız. Ama amper kaybı olacagı icin alet calıstıramazsınız.
  • Trafolar hakkında pek bir bilgim yok o yüzden bilen birisi düzeltebilir dediğimi. Çevirebilirsin ama 12v 1 amper verip 220v 1 amper bekleme. 12 watt güç vermiş oluyorsun, 0,05 amper falan elde edersin tahminime göre.
  • Ama güç kaynağının içinde elektirikler kesildiğinde AC akım yokken içindeki 7 amperlik 20watlık bir akü ile bilgisayarı fln çalıştırıyor ? benim düşündüğüm şu tasaruflu ufak beyaz lambalar var ya bu aralar elektrik kesintileri olacakmış onlardan çalıştırmak. elimde bolca akü var 7 amperlik onları birleştirebilirim paralel amperi yükseltmek için ama giriş ve çıkışlarını bilmiyorum ? :/

@55electronicdesign

@kimyasalatik
    Hocam mantık basit, çok kompleks düşünüp örnek bulmaya gerek yok. 200 watt verdik diyelim, 201 watt alamayız ondan. 190 watt bile alamayız.
  • tamam hacı ya benim çalıştıracağım ampul 15 watt ben versem 50 watt her türlü yeter yada yettiği kadar :D ama nereye vericem şu lanet olası 12 yi çözemediiiiiiiimmmmmm
    @kimyasalatik
    Saniyede 50 kere 12V değdirip çekersen lamba yakarsın kardeş.
  • Hadi ya o zaman buna bide saniyede 50 kere deydirecek rüzgar gülü yapmak lazım
    ya ben bunu güç kaynağının içerisinden çıkardım ya belki bi lamba yakarım diye düşündüm eeee ben bunu nerde kullanabilirim ?

@RKeles93
    50 kez değdirecegine, 12v 50Hz bir trafoyu bağla.
  • bence hiç uğraşma :D
  • KGK'nın içinden trafoyu çıkardığına göre belli ki KGK bozuk..

İşte o bozuk olan diğer parçalar 12 voltu saniyede 50 kez trafonun uçlarına vermeye yarıyordu.. Fakat artık bunu yapamıyor.. Siz de elektronik bilginiz yeterli olmadığı için bunu yapacak yeni bir devre hazırlayamayacaksınız..

İlle tasarruflu ampul yakmak ve elinizdeki parçaları da değerlendirmek istiyorsanız bir oto inverter alabilirsiniz.. Hem aküler değerlendirilmiş olur, hem de çok sayıda tasarruflu ampul yakabilirsiniz..

Trafoyu da (biraz elektronik bilginizi geliştirerek) adaptör olarak kullanabilir, evde oto teyp falan çalıştırabilirsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim dediğim gibi 4 tane KGK vardı hepsi bozuk söktüm parçaladım 4 taneden 1 tane bile çıkaramadım en son sinir oldum bıraktım kenarı kaldırdım ileride arrık dediğiniz gibi adaptör olarak kullanabilirim belki .. Yardımlarınız için teşekkür ederim :)
  • Ledli armatur tasarlayip direk akuye bagla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.