İyi günler arkadaşlar, Şu sıralar modem değişikliği yapmayı düşünüyorum. Daha doğrusu serviş sağlayıcılarının verdiği modemden ziyade kendim daha kaliteli modem almayı daha mantıklı buluyorum. Hali hazırda süperonline vdsl kullanıyorum. İlerde fiber kullanabileceğim fırsat doğması durumunda da kullanabileceğim bir modem arıyorum. Sitede biraz araştırdım. Kimisi olmaz diyor kimisi olur diyor. İyice aklım karıştı. Kaliteli olduktan sonra bütçeyi 2500-3000 bandına çekebilirim. Ek olarak ağ depolama da yapmak istiyorum. Bunu da desteklerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Hem adsl/vdsl hem de fiber
-
-
Merhaba,
Artık Türkiye'de üst sınıf ürün bulmanız zor o yüzden yurtdışı seçeneklere yoğunlaşın derim. Kaliteli modem arıyorsanız FRITZ!Box ya da Draytek modellerine bakabilirsiniz.
-
Peki doğru araştırma için kullanmam gereken ifade/terim nedir? Daha doğrusu modemde araştırmam gereken özellik nedir? -
ADSL/VDSL modemlerde, üründe WAN portu varsa veya LAN portlarından biri yazılımla WAN olarak ayarlanabiliyorsa fiberde de kullanabilirsiniz. Cihaz araştırırken buna dikkat etmeniz gerekli. Örneğin FRITZ!Box 7530 için fiber ayarı;
Setting up the FRITZ!Box for use with a fiber optic connection
https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7530/1167_Setting-up-the-FRITZ-Box-for-use-with-a-fiber-optic-connection/
-
Kesinlikle FRITZ!Box ya da Draytek, @0ldskool önerisi çok isabetli. Modem tavsiye başlığında önerilen ve çoğu ithalatçı firmalar tarafından yazdırılan reklam kokan önerilere bulaşmayın. Ülkemizde fiber bağlantıları GPON cihazı (fiberi eternete çeviren cihaz) ile sonlandırılıyorlar. Yani evinize modemden daha küçük bir cihaz bağlanıyor(GPON), bu cihazdan çıkan eternet bağlantısı modeme (WAN bağlantılı router demek daha doğru)giriyor.
Hem FRITZ!Box hem de Draytek'teki rahatlıkla kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi isterseniz PM atın lütfen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X