Şimdi Ara

Hem evrime karşı hem de ülkenin durumundan rahatsız insanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar tam bir akıl tutulması yaşıyorlar bence.
    Evrim eğitim demektir ve hayatın her alanında kullanılmaktadır. Pek çok teknolojik aletin yapımında evrim teorisinden ilham alınmıştır.
    Eğitimi kötü olan toplumlarda huzur ve refah olmaz. O yüzden herkes hakettiği gibi yaşar ama olan bize de oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 31 Mayıs 2020; 12:2:12 >

• Bu o kadar acik bir gercek ki evrimi farketmek bilimsel bir yazi okumana dahi gerek yok. Tamamen gozlem yoluyla bile evrime ulasabilirsin her yerden ipucu fiskiriyor cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Mayıs 2020; 19:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Bu o kadar acik bir gercek ki evrimi farketmek bilimsel bir yazi okumana dahi gerek yok. Tamamen gozlem yoluyla bile evrime ulasabilirsin her yerden ipucu fiskiriyor cunku.
    Kesinlikle ben mesela evrim teorisini bilmediğim halde eski insanlar ile yeni insanlar arasındaki farkı anlayabiliyordum hem de eski filmler sayesinde.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Birde birseyin parmak sıklatmasıyla olduguna inanan, insanlarin uzaya uctugunu savunan ( 1500 yil once ) sahislar evrimi bilimsel acidan didik didik etmeye calisiyorlar ya orada cok buyuk iki yuzluluk var.

Be adam madem bu kadar kuskucusun bi sorgulasana kimsenin goremedigi hayaletler nasil saray insa etmis , alci siva yapmis. Buna inaniyorsun da bin tane bilimsel kanit olan teoriye camur atiyorsun !

Eger supheciysen iki tarafi da didik didik edeceksin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Mayıs 2020; 20:40:3 >
  • Yanlış anlaşılmasın Evrim teorisi sorgulanmasın demiyorum. Didik didik etsinler, en ince ayrıntısına kadar uğraşsınlar eğer bilimsel sınırlar içerisinde kalıyorlarsa zaten böyle olmalı.

Sadece saçma bulduğum bir durumu dile getirmek istedim.
  • quote:

Yanlış anlaşılmasın Evrim teorisi sorgulanmasın demiyorum. Didik didik etsinler, en ince ayrıntısına kadar uğraşsınlar eğer bilimsel sınırlar içerisinde kalıyorlarsa zaten böyle olmalı.

Sadece saçma bulduğum bir durumu dile getirmek istedim.
    Aynen katılıyorum bunlar bir de illüminati vs. deyip dururlar.
    Geçen Efe Aydal müthiş bir podcast yapmıştı, gülmekten ölmüştüm.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ben Efe Aydal'i sadece din konusunda soylediklerinden oturu degil ( Zaten onun soylediklerini soyleyen cok kisi var ) , tatli su solculari ve modern oldugunu zannedip kendi ulusunu ve kulturunu asagilayanlara karsi soyledikleri yonunden de takdir ediyorum.

Bizdeki gibi solcu olup da ozgurlukcu olacagini sanan , baskalarina fasist deyip te fasizmin ve irkciligin alasini yaoan azinliklara methiyeler duzen insanlar gibi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Mayıs 2020; 20:57:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klasik bir evrim konusunun özetini veriyorum

1- Önce malüm kesim tarafından evrim ballandırılıp yüceltilir.
    2- Sonra ben bir hayvanın evrimini sorarım,
    3- Cevap veremezler, alakasız bir link verip kaçarlar
    4- Israrla sorulan sorular üzerine yine cevap veremeyince bu sefer evrimi anlamamışsın yobaz gerici diye hakaret ederler.
    5- KAPANIŞ
  • Eskiden Hacettepe'nin girişinde bir söz yazardı. "Tek kitaplı insandan korkarım", daha sonra kaldırıldı. Hiçbir zaman hayata siyah veya beyaz olarak bakma. Yalan dediğin evrim şu an bilimin çok geniş bir alanının temeli haline gelmiş durumda.

Bu konu ile ilgili gerçekten çok güzel kitaplar var fakat herşeyden önce Charles Darwin'in kitabıyla başlamanı öneririm. Nasıl bir zihniyetle, düşünce yapısıyla dindar bir hristyan olan bu adam bu teoriyi ortaya koymuş bir bak.

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Mayıs 2020; 21:32:52 >
  • quote:

Eskiden Hacettepe'nin girişinde bir söz yazardı. "Tek kitaplı insandan korkarım", daha sonra kaldırıldı. Hiçbir zaman hayata siyah veya beyaz olarak bakma. Yalan dediğin evrim şu an bilimin çok geniş bir alanının temeli haline gelmiş durumda.

Bu konu ile ilgili gerçekten çok güzel kitaplar var fakat herşeyden önce Charles Darwin'in kitabıyla başlamanı öneririm. Nasıl bir zihniyetle, düşünce yapısıyla dindar bir hristyan olan bu adam bu teoriyi ortaya koymuş bir bak.

İyi akşamlar.
    Sen ne kadar aksini idda etsen de yukarıda saydığım süreç değişmiyor.
    Sana bir hayvanın evrimini sorayım bak iki gün sonra tartışma aynı benim yukarıda saydığım gibi olacak va mısın iddaya

• quote:

Eskiden Hacettepe'nin girişinde bir söz yazardı. "Tek kitaplı insandan korkarım", daha sonra kaldırıldı. Hiçbir zaman hayata siyah veya beyaz olarak bakma. Yalan dediğin evrim şu an bilimin çok geniş bir alanının temeli haline gelmiş durumda.

İyi akşamlar.
    Darwin'in kitabı ağır gelir hocam evrimi pek bilmeyen adama.

• charles darwin'in "türlerin kökeni" kitabı evrimle ilgili ilk kitaplardan biridir,
    yayınlanma tarihi 1859'dur ve hiçbir bağlayıcı temellere dayanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 31 Mayıs 2020; 21:58:40 >
  • evrime inanıp inanmamakla ülkenin durumundan memnun olup olmamanın da ne alakası varsa yine celal'i fazla kaçırmış arkadaş.
  • Eğer gün gelir de neden dünya üzerindeki tek bir türün uzaya çıkacak kadar zekaya sahip olacak şekilde evrildiğini açıklayabilirlerse ve neden bu tür dışında bir zeki varlığın olmadığını ispatlarlarsa ben evrime inanırım.
  • DubSteq kullanıcısına yanıt
    Şimdi bak ne yapıyorsun biliyor musun, gidiyorsun google scholar'a ve oraya evolution of human intelligence yazıyorsun. Yok öyle armut piş ağzıma düş.
    Ayrıca son cümlen çok komik. Zekayı + ve - olarak görmen bile bu konular üzerine kafa yormaman gerektiğini gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Şimdi bak ne yapıyorsun biliyor musun, gidiyorsun google scholar'a ve oraya evolution of human intelligence yazıyorsun. Yok öyle armut piş ağzıma düş.
    Ayrıca son cümlen çok komik. Zekayı + ve - olarak görmen bile bu konular üzerine kafa yormaman gerektiğini gösteriyor.
    Evrimsel olarak insan zekasının nasıl geliştiğini. Artan nöron sayısının ve beyin hacminin artışının neden olduğunu az çok kitaplarda okumuş bir insanım. Benim asıl anlamlandıramadığım tek bir türün bu hale gelebilmiş olması. Hadi dünyamızı geçtim koca evrende bizden daha gelişmiş bir varlık neden yok? Her türden binlerce çeşitli eş niteliklere sahip canlı varken neden soyut düşünebilen tek canlı insan? Soyut düşünce evrim ile kazanılabilir bir şey değil. Öyle olsa soyut düşünebilen farklı varlıklar da olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

Evrimsel olarak insan zekasının nasıl geliştiğini. Artan nöron sayısının ve beyin hacminin artışının neden olduğunu az çok kitaplarda okumuş bir insanım. Benim asıl anlamlandıramadığım tek bir türün bu hale gelebilmiş olması. Hadi dünyamızı geçtim koca evrende bizden daha gelişmiş bir varlık neden yok? Her türden binlerce çeşitli eş niteliklere sahip canlı varken neden soyut düşünebilen tek canlı insan? Soyut düşünce evrim ile kazanılabilir bir şey değil. Öyle olsa soyut düşünebilen farklı varlıklar da olmalı.

Alıntıları Göster

İZAFİYETyoutube
    insanın evrimi Celal Şengör
    https://www.youtube.com/watch?v=tAfoCA04mQ0

• DubSteq kullanıcısına yanıt
    Yalnız teknolojide ilerlemeyi sadece beyne bağlamak çok sakat bir düşünce çünkü olay tamamen beyinde bitiyorsa balinalarında epey ilerlemiş olması gerekirdi.

Beynin yanında , konuşmamızı sağlayan bir gırtlak yapısı ve incelikli işleri halletmemizi sağlayan ellerimizinde aynı anda evrimleşmesi bizi oldukça şanslı duruma getirdi. Bunun dışında insanı diğer canlılarla karşılaştırırken salon adamına bakıp karşılaştırırsan olmaz. İnsanların en vasatlarına bakacaksın onlarda da zaten öyle ahım şahım bir soyut düşünce yok. Öte yandan bakış açının hatalı olduğu bir diğer nokta insanın şu anki teknolojik ilerlemesi tüm insan tarihinin çok ama çok kısa bir döneminde oldu. Yani sanayi devrimi öncesi geçen yüzbinlerce yılda öyle ahım şahım bir teknoloji ile de dolaşmıyorduk ikinci olarak bugün bütün insan toplulukları ahım şahım bir teknolojide geliştirmediler mesela bazı yerlerde hala mağara adamı gibi yaşayan kabilelerle karşılaşabilirsin gerçek insanlar onlar.

Bizim avantajımız çok kalabalık olduğumuz için bir yerlerde birazda şansın yardımıyla ilginç bir bluşun dil yoluyla iletişim ve dil ile yakından ilişkili yazı ile miras bırakabilme yeteneğimiz sayesinde bunu kopyalayabiliyor olmak.

Yani koyduğun her insan topluluğu bugünkü uygarlık seviyesine ulaşamaz zaten binlerce onbilnerce yıl oldukça vasat kalacaklarından belki de hiç teknolojide mıdern çağa dahi ulaşamayan örneklerle karşılaşabileceğini söyleyebilirim. Bizim diğer canlılardan ayrıştığımız nokta beyinden de öte beynin bir halta yaramasını sağlayan dilimizdir. Okul eğitimi veremediği ve birbirleri ile iletişimleri sınırlı olan insanlar o çok övündüğün beyinle ancak maymunlardan hallice birşeyler başarabilirlerdi eğer miras bırakma özelliğimiz olmasaydı.

İnsanların bilgi kırıntılarını, saçmalıkları her şeyi miras bırakma ve aktarma yeteneklerini yok saydığın anda insanı çok harika birşeymiş gibi gösteren herşey anında silinir. Yanibizim fiziksel özelliklerimizin bize sağladığı vantaj çok sınırlıdır. Bir başına bir insanı veya uygarlıktan kopuk bir grup insanı bir yere koyduğunda atom falan parçalamayacaklardır bundan emin olaiblirsin. Bizi ayıran dil ve öğrendiklerimizi miras bırakabilme yetimizdir ki o bile şanslı bir buluş kartopunu uçurumdan yuvarlayana dek yüzbinlerce yıl bize çok birşey sağlamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Haziran 2020; 21:56:47 >

• 1900 yilinda hala mizraklarla savasan ulkeler vardi. Madem bizim bazi fiziksel ozelliklerimiz bizi zorla modernlestiriyor. İste bazi insanlar uzaya giderken bazilarinin hala birbirine mizrak attigi bir dunyayi aciklayamayiz.

Ustelik insanin tarihinin yuzbinlerce yil oldugunu dusundugumuzde hic aciklayamayiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Haziran 2020; 22:15:12 >
  • Birde insanı diğer canlılarla karşılaştırırken dediğim gibi salon adamı veya Einstein'i baz alarak karşılaştırma yapmayın. Çünkü biz evcil insanlarız bizi sıradan insanı temsilen kullanmak sakıncalı çünkü nasıl sirkte çalışan bir aslan, veya yıllarca eğitim almış bir köpek köpek türünü temsil etmiyorsa 10larca yıl eğitilerek hayvani yanlarımız budanmış olan bizlerde insanı temsil etmiyoruz.

Biz evcilleştirilmiş, budanmış insanlarız. Süs köpeğinden farkımız yok. Gerçek insanı görmek istiyorsanız eğitilmemiş insanlara bakacaksınız. Gordugunuz seyden hoslanacaginizi da hic zannetmem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Haziran 2020; 22:42:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.