Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olaya bilimsel değil İslami açıdan yaklaşmak istiyorum. Yaratmak yoktan var etmek anlamına geldiği gibi var olanları biraraya getirip oluşturmak, diriltmek anlamına da gelir. Yani örnek verecek olursak Allah önce toprağı yoktan var etmiş sonra da topraktan Hz.Adem'i yaratmıştır.

Bir insanın zigot denilen tek bir hücreden mükemmel bir mekanizmaya, eşsiz bir fabrikaya, harika bir sanat eserine dönüşümü de aslında Allah'ın insanı yaratmasıdır. Daha bu olay açıklanamazken ve insanın aklı almazken, insanın ve canlının yaratılış ilmi nasıl bilinebilir, Allah'ın yaratma ilmine nasıl ulaşılabilir?

Üstelik onun varlığını inkar etmek amaç edinilerek(Evrimi bulanlar ateisttir.) ve yola onun göndermiş olduğu eşsiz kitapla çıkılmadan. "Pusulası yanlış olan adam doğru yolu nasıl bulabilir?"

İnsan şu an bir zigottan nasıl oluştuğunu açıklayamıyor. Sadece şu şekil gözlemlerini aktarabiliyor. Önce mitoz bölünmeyle çoğaldı, sonra şu safhaya geçti, atıyorum sonra gözler oluştu, kulaklar, sonra şu safhada burun oluştu. Sonra şu aşamaya atladı. Organlar büyüdü.

-Peki bunları yapan ne?
    -Bunları mı? DNA yaptı.

1-Nasıl?
    2-Hangi bölmesinde yazıyor DNA'nın?
    3-Tüm hücrelerde aynı olan DNA neden o hücrede ve sonraki hücrelerde farklı davranıyor?
    4-En baştaki safhalarda daha henüz bir beyin oluşmadığına göre işlemi kontrol eden ne?
    5-Hepsi "tıpatıp" aynı olan hücreler özelleşirken(burun, kalp, gözdeki hücreler gibi) hangi hücrenin nerede görev alacağını kim tayin ediyor?
    6-Aralarında kura mı çekiyorlar ne yapıyor bunlar? Bir yerde kümeleşme olursa(göz gibi değerli bir organ mesela) nasıl dağıtıyorlar orayı?
    7-Bu işlem nasıl oluyorda hep 9 ay sürüyor? Zamanı ölçen ne?
    8-DNA denilen molekül vücudu inşa eden bir usta mı yoksa bilgilerin sadece yazılı olduğu bir kitap mı?

İnsan madem yaratılış ilmini merak ediyor. O zaman biraz bunların üstüne kafa yormalı.

• bu konuda aslında konuyu detaylı olarak bilememenin vermiş olduğu bir hata söz konusu ...

evrim teorisi nereden geldiği belirsiz bir hücreden bütün canlıların mutasyon - seleksiyon - adaptasyon gibi bilinçsiz rastgele müdahaleler ile meydana geldiğini savunur.

burada dine aykırı bir durum söz konusudur ki Allah cc bütün canlıları kendi İradesi ile yaratmıştır. Olayları tesadüfe vermek şirk gibi büyük bir günaha sebep olmaktadır.

Fakat ülkemizde laiklik gibi farklı tanımlamar evrim teorisi için de geçerlidir ...

mesela bazı arkadaşlarımız bütün türler ayrı ayrı yaratılmışlardır lakin ilk canlılar ile şimdikiler arasında farklılıklar vardır.

Haddi zatında bu söze kimsenin itirazı yoktur ancak has evrim bu sözleri kabul etmez çünkü yukarıda da izah edildiği gibi evrim nereden geldiği belli olmayan bir hücreden bütün canlıların neşet ettiğini savunmaktadır.

Shine on arkadaşımızın da sözlerinden destek alarak bilimsel yolla mutasyon ile yeni bir türün meydana geldiği ispatlanmamış veya ispatlanamamıştır.

Hal böyle iken evrim teorisinin asıl doktrini olan tesadüfü ve nereden geldiği belli olmayan ilk ve tek hücreden bütün canlıların neşet ettiği düşüncesi ile dini birleştirmek evrimin aslını, amacına tamamen zıttır.

Gelinen nokta ve başlangıç itibari ile evrim teorisi Allah cc inancı ile zıtlık teşkil etmektedir ...

Hal böyle iken ne şiş yansın ne de kebap yansın diyerek bizim samimi müslüman arkadaşlarımız evrim teorisini derinlemesine incelemeden, madem bilim adamları evrim teorisi var ne dinim gitsin elden ne de bilim!den uzak kalayım diyerek orta yol keşfetmişler ...

Yukarıda da izah ettiğim gibi bu orta yoldan temel doktrini tesadüf (kör tesadüf ) olan evrim teorisi zararlı çıkacaktır ancak ;

mutasyonun, adaptasyonun, seleksiyonun, türün, cinsin ne demek olduğunu bilimsel zeminde detaylı bilenler için ise evrim teorisi yaşamı açıklamaya çalışanlar için yüzbinde bir ihtimal olarak bir köşede duracaktır ...

ben insanları evrim mi din mi diye ikilemde bırakmak istemiyorum ...

netice itibari ile evrimi savunanlar Allah ı inkar ediyor diye bir şey de söyleyemem ama evrimi savunan müslüman arkadaşlarımızın savunduğu evrim ile gerçek evrim birbirleri ile aynı değildir ...

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

bu konuda aslında konuyu detaylı olarak bilememenin vermiş olduğu bir hata söz konusu ...

evrim teorisi nereden geldiği belirsiz bir hücreden bütün canlıların mutasyon - seleksiyon - adaptasyon gibi bilinçsiz rastgele müdahaleler ile meydana geldiğini savunur.

burada dine aykırı bir durum söz konusudur ki Allah cc bütün canlıları kendi İradesi ile yaratmıştır. Olayları tesadüfe vermek şirk gibi büyük bir günaha sebep olmaktadır.

Fakat ülkemizde laiklik gibi farklı tanımlamar evrim teorisi için de geçerlidir ...

mesela bazı arkadaşlarımız bütün türler ayrı ayrı yaratılmışlardır lakin ilk canlılar ile şimdikiler arasında farklılıklar vardır.

Haddi zatında bu söze kimsenin itirazı yoktur ancak has evrim bu sözleri kabul etmez çünkü yukarıda da izah edildiği gibi evrim nereden geldiği belli olmayan bir hücreden bütün canlıların neşet ettiğini savunmaktadır.

Shine on arkadaşımızın da sözlerinden destek alarak bilimsel yolla mutasyon ile yeni bir türün meydana geldiği ispatlanmamış veya ispatlanamamıştır.

Hal böyle iken evrim teorisinin asıl doktrini olan tesadüfü ve nereden geldiği belli olmayan ilk ve tek hücreden bütün canlıların neşet ettiği düşüncesi ile dini birleştirmek evrimin aslını, amacına tamamen zıttır.

Gelinen nokta ve başlangıç itibari ile evrim teorisi Allah cc inancı ile zıtlık teşkil etmektedir ...

Hal böyle iken ne şiş yansın ne de kebap yansın diyerek bizim samimi müslüman arkadaşlarımız evrim teorisini derinlemesine incelemeden, madem bilim adamları evrim teorisi var ne dinim gitsin elden ne de bilim!den uzak kalayım diyerek orta yol keşfetmişler ...

Yukarıda da izah ettiğim gibi bu orta yoldan temel doktrini tesadüf (kör tesadüf ) olan evrim teorisi zararlı çıkacaktır ancak ;

ben insanları evrim mi din mi diye ikilemde bırakmak istemiyorum ...

netice itibari ile evrimi savunanlar Allah ı inkar ediyor diye bir şey de söyleyemem ama evrimi savunan müslüman arkadaşlarımızın savunduğu evrim ile gerçek evrim birbirleri ile aynı değildir ...

Ben insanın maymundan geldiğine inanmıyorum fakat islami inançla evrim inancının teknik olarak birleştirilebileceğini düşünüyorum.

evrim tesadüflere dayanır evet ama tesadüfler de Allah'ın kontrolündedir.

Ha bu size mantıksız gelebilir ama böyle düşünen birini şirkle suçlayamazsınız,

quote:

mutasyonun, adaptasyonun, seleksiyonun, türün, cinsin ne demek olduğunu bilimsel zeminde detaylı bilenler için ise evrim teorisi yaşamı açıklamaya çalışanlar için yüzbinde bir ihtimal olarak bir köşede duracaktır ...

ama köşede durmuyorlar konuşuyor koca koca prof. lar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 14:22:35 >

• Bataklık koşullarında oluşan İlk hücre kadar bilim dışı bir şey duymadım.

Tahminle bilim olmaz.

Evrim hikâyeleri, yaradılış öykülerini çoktan solladı.
  • Sonuçta inanç özgürlüğü var. İsteyen dilediğine inanır. Her türlü inanca saygı duymak gerekiyor.
  • İslam alimleri evrimle bir ilişki kuramamış kur'an-ı kerimde... İkiside farklı şeyleri söylüyorlar. Hatta taban tabana zıtlıklar var aralarında...
  • Son günlerde forumda ilginç gelişmelerin yaşandığını farkettiniz mi? Bilinçli bir hareket gibi geliyor bana. Öyle olması istendiği için sanki. Komplo teorileri yazmak aklımdan geçmiyor ama sanki ortada bir şeyler var gibi. Meşhur konumuzla ilgili daha önceki tartışmalarda hep iki taraf (!) mevcuttu. Bu aralar, iman eden arkadaşlar da bu konuya farklı bakış açılarını getirdikleri için eleştiriliyorlar ve bence daha önce taraflardan birinin diğerini yaftalamasına benzer durumlar yaşanmaya başladı. Hatta o kadar ki forumda gayet aklı başında ve belli bir seviyenin üzerindeki inanan bir arkadaşa bile "evrimcilere şirin gözükmeye çalıştığı" gerekçesiyle neredeyse "yalaka" damgası vurulacaktı. Hakaret sayılabileceği için bu kelime kullanılmasa da denilmek istenen aslında buydu. (Bahsettiğim topic silindi galiba) Benim düşüncem, eğer böyle devam ederse daha önce "evrimciler" ve "yaratılışçılar" diye adlandırılan karşıt görüşteki iki taraf arasında yaşananlar bir süre sonra -detayları görmezden gelirsek- inanan arkadaşlar arasında yaşanmaya başlayacak. Yoksa biraz evhama mı kapılmışım? Ne dersiniz?

• quote:

evrim tesadüflere dayanır evet ama tesadüfler de Allah'ın kontrolündedir.

Ha bu size mantıksız gelebilir ama böyle düşünen birini şirkle suçlayamazsınız,

işte güzel kardeşim sizin savunduğunuz evrim ile gerçek evrim birbirleri ile pek bağlantılı değil ...

siz biraz light evrimi savunuyorsunuz ...

tabii ki tesadüfü de Allah ın cc kontrolüne verdiğiniz zaman da şirkten kurtulmuş oluyorsunuz tabii ki ...

olaya da bir de şu açıdan baktığımız zaman ;

kainatta hiçbir zaman tesadüfün yeri yoktur ve Allah ın cc koyduğu kanunlar heryerde geçerlidir ...

konuya açıklık getirmek açısından kelebek etkisi ile olayı değerlendirelim

mesela Fransada ki kelebeğin kanat çırpışı Amerika da fırtınaya sebep olabilir denir ...

haddi zatında insana göre tesadüf olarak açıklanabilecek bu olgu aslında Allah ın cc koyduğu kanunlar çerçevesinde hareket etmektedir ...

Senin de dediğin budur, yani tesadüfen meydana gelen değişiklikler bazılarının kör tesadüfü gibi değildir ... Yani Allah ın cc koyduğu kanunlar geçerlidir demek istiyorsun ki bunda benim dediğim manada şirk geçerli değildir ...

• quote:

Ben aslında herhangi bir tür evrimi savunmuyorum

sadece bir insanın hem evrim teorisine hem de islama inanabileceğini, evrim teorisine inanmanın insanı dinden çıkarmayacağını ya da şirk denen günaha sokmayacağını savunuyorum

ve tersini iddia edenleri de evrimi bilimsel bir gerçek olarak gören insanları dinden soğutabilecekleri yönünde uyarıyorum

tesadüf gibi görülen olayların ilahi kaynaklı olup olmamasının ise evrim ile veya light yada hard evrim le herhangi bir ilgisi yoktur bu bir inanç meselesidir

Kainatta tesadüf diye bir şey, Allah'ın kontrolü dışında herhangi bir hadise yoktur,

fakat şunu tartışabiliriz: "böyle bir inanç ehl-i sünnete uygun mudur?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 14:53:18 >

• quote:

Hatta o kadar ki forumda gayet aklı başında ve belli bir seviyenin üzerindeki inanan bir arkadaşa bile "evrimcilere şirin gözükmeye çalıştığı" gerekçesiyle neredeyse "yalaka" damgası vurulacaktı.

kim ki bu arkadaş merak ettim doğrusu seni gidi komplocu

• zaten tartışma burdan çıkıyor. Açık konuşayımmı, evrim anlatılırken birileri çıkıp Allah yaratmamış gibi bir ifade kullanınca veya sonuçta şu şundan çıkıyor, buda bundan oluyo,alın işte yaratılma diye bişey yok deyince böyle bir ifade kullanınca bende hoplayıp kalkıyorum. Nasıl olur, ben böyle inanmıyorum, benim inancıma saygısızlıktır bu diyorum. Hatta daha işi daha ileriye götürüp yaratılma inancı saçmalık, bu inançta olanlar şöyleler böyleler diyenler oluyor. Yaratılma inancını yerden yere vuranlar,gülenler,küçük görenler oluyor. Halbuki her insan gibi bende inançlarıma laf ettirmek istemem. İşte dediğim gibi tartışma,kavga buradan çıkıyor. Yani yaratılma yoktur siz yanlış biliyorsunuz sözüne kendimi tutamıyarak cevap veriyorum. Yaratılma olayı yanlızca bir hikaye diyen arkadaşlar farkında olmadan rencide etmiş oluyorlar beni... Bende cevap veriyorum ondan sonra seyreyleyin toz dumanı...

• yaratılmayı sadece yoktan var etme olarak algılamanın sonucu halbuki eldeki malzemeden yeni bir şey oluşması da yaratmadır. Örneğin:
    -elmanın kademe kademe yaratılması
    -vese nin bir hücreden yaratılması
    -deep impact in yaratılması...

bunlarında neden yaratılma sayıldığı ise belki kuantum fiziği okuyarak bir nebze anlaşılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 15:01:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

sadece bir insanın hem evrim teorisine hem de islama inanabileceğini, evrim teorisine inanmanın insanı dinden çıkarmayacağını ya da şirk denen günaha sokmayacağını savunuyorum

ve tersini iddia edenleri de evrimi bilimsel bir gerçek olarak gören insanları dinden soğutabilecekleri yönünde uyarıyorum

tesadüf gibi görülen olayların ilahi kaynaklı olup olmamasının ise evrim ile veya light yada hard evrim le herhangi bir ilgisi yoktur bu bir inanç meselesidir

Kainatta tesadüf diye bir şey, Allah'ın kontrolü dışında herhangi bir hadise yoktur,

fakat şunu tartışabiliriz: "böyle bir inanç ehl-i sünnete uygun mudur?"

Vese gerçektende çok güzel bi noktaya değinmişsin. Bak bunu hiç düşünemedim ben. Haklı buluyorum seni. İşin birde bu kısmı var tabi...

Ama tabi dikkat etmek gerekiyor. Hayır Allah yaratmadı demek insanı dinden çıkartabilir. Allaha eş koşmak tehlikeli bir durum. Büyük günah. Allah yaratmadı demekde çok tehlikeli bir söz. İmanlı bir insanın kullanmaması gereken bir söz. Tabi işin bu kısmını Allah bilir. Bana düşmez elbet bunları söylemek. Ama neticede düşünülesi,tehlikeli bir söz bence. İmanlı bir insan düşünerek konuşmalı.

Sence?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 29 Kasım 2005, 14:58:52 >

• quote:

konu hakkındaki hassasiyetinin farkındayım ve benim de bu konuda hassas bir insan olduğumu bilmenizi rica ederim değerli arkadaşım ...

yanlış anlaşılabilecek konuyu yukarıda izah ederek düzelttim bu konuda size teşekkür ederim ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Son günlerde forumda ilginç gelişmelerin yaşandığını farkettiniz mi? Bilinçli bir hareket gibi geliyor bana. Öyle olması istendiği için sanki. Komplo teorileri yazmak aklımdan geçmiyor ama sanki ortada bir şeyler var gibi. Meşhur konumuzla ilgili daha önceki tartışmalarda hep iki taraf (!) mevcuttu. Bu aralar, iman eden arkadaşlar da bu konuya farklı bakış açılarını getirdikleri için eleştiriliyorlar ve bence daha önce taraflardan birinin diğerini yaftalamasına benzer durumlar yaşanmaya başladı. Hatta o kadar ki forumda gayet aklı başında ve belli bir seviyenin üzerindeki inanan bir arkadaşa bile "evrimcilere şirin gözükmeye çalıştığı" gerekçesiyle neredeyse "yalaka" damgası vurulacaktı. Hakaret sayılabileceği için bu kelime kullanılmasa da denilmek istenen aslında buydu. (Bahsettiğim topic silindi galiba) Benim düşüncem, eğer böyle devam ederse daha önce "evrimciler" ve "yaratılışçılar" diye adlandırılan karşıt görüşteki iki taraf arasında yaşananlar bir süre sonra -detayları görmezden gelirsek- inanan arkadaşlar arasında yaşanmaya başlayacak. Yoksa biraz evhama mı kapılmışım? Ne dersiniz?

red abi sen sinirlenme aman gözünü seveyim..
    fener de yendi zaten.. kuantum fiziğine aykırı bir şekilde..
    iyice tild oldum

insanlar burada ibadet etmekten vakit bulamıyorlar eğri oturup
    doğru konuşmaya

• quote:

Orjinalden alıntı: set
    Vese gerçektende çok güzel bi noktaya değinmişsin. Bak bunu hiç düşünemedim ben. Haklı buluyorum seni. İşin birde bu kısmı var tabi...

Ama tabi dikkat etmek gerekiyor. Hayır Allah yaratmadı demek insanı dinden çıkartabilir. Allaha eş koşmak tehlikeli bir durum. Büyük günah. Allah yaratmadı demekde çok tehlikeli bir söz. İmanlı bir insanın kullanmaması gereken bir söz. Tabi işin bu kısmını Allah bilir. Bana düşmez elbet bunları söylemek. Ama neticede düşünülesi,tehlikeli bir söz bence. İmanlı bir insan düşünerek konuşmalı.

Sence?...

Bir müslüman şöyle inanabilir:

"Allah beni, armutu, bir çınar ağacını, bilgisayar kasasını, televizyonu, bu sabah yediğim zeytini nasıl kademe kademe bir takım malzemeleri kullanarak yarattıysa canlıları da bir takım alt yapılardan evrimleştirerek yaratmıştır"

ben böyle inanmıyorum ama böyle inanan insana da "hayır sen müslüman değilsin" diyemeyiz.

Bunun dışında tabii ki "Allah yaratmadı" diyen insan müslüman olmaz, fakat yukarıda anlattığım anlamda(inşa) yarattığına-yani yoktan değil bir takım alt yaratılmışları kullanarak aşamalı bir şekilde yarattığına inanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 15:08:54 >

• quote:

yaratılmayı sadece yoktan var etme olarak algılamanın sonucu halbuki eldeki malzemeden yeni bir şey oluşması da yaratmadır. Örneğin:
    -elmanın kademe kademe yaratılması
    -vese nin bir hücreden yaratılması
    -deep impact in yaratılması...

bunlarında neden yaratılma sayıldığı ise belki kuantum fiziği okuyarak bir nebze anlaşılabilir

bu konu ile dediğine örtüşen bir yazı yazmıştım inş. okumuşsundur ...

o zaman evrimci arkadaşlara sizin var olduğunu iddia ettiğiniz tek hücre gibi milyonlarcası vardı demiştim ...

bu sözlerim shine on tarafından kabul edilebilir görülmüştü ...

netice itibari ile yaratılış da merhaleler içeriyor ...

kainatın enerjiden kademe kademe yaratılması, dünyanın kademe kademe yaratılması ve bütün canlıların topraktan kademe kademe yaratılması gibi ...

bu konuda benim de düşündüğüm (şu an için) bütün canlıların topraktan değişik terkipler ile Allah cc tarafından bir tohum gibi yaratıldığı yönünde

tabii ki en doğrusunu Allah cc bilir ..

quote:

"Allah beni, armutu, bir çınar ağacını, bilgisayar kasasını" nasıl kademe kademe bir takım malzemeleri kullanarak yarattıysa canlıları da bir takım alt yapılardan evrimleştirerek yaratmıştır"

inanabilir ancak bunu bilimsel temele oturtma aşaması hayli güç olacağı kanaatindeyim çünkü ispatlanması zor bir konu

aynı şekilde yukarıdaki ifadelerimi de ben ispatlayayamam ...

yani tezden öteye geçmez ..

• Deep Impact
    Binbaşı

28 Kasım 2005, 17:50:40

yukardaki yazılan mesaj sana ait değil mi?

uranium

29 Kasım 2005, 15:13:40

benim bu cevabımı nasıl değerlendiriyorsun ?

---------
    galiba önce kavram kargaşasının önüne geçmemiz gerekecek..
  • quote:

bu konu ile dediğine örtüşen bir yazı yazmıştım inş. okumuşsundur ...

o zaman evrimci arkadaşlara sizin var olduğunu iddia ettiğiniz tek hücre gibi milyonlarcası vardı demiştim ...

bu sözlerim shine on tarafından kabul edilebilir görülmüştü ...

netice itibari ile yaratılış da merhaleler içeriyor ...

kainatın enerjiden kademe kademe yaratılması, dünyanın kademe kademe yaratılması ve bütün canlıların topraktan kademe kademe yaratılması gibi ...

bu konuda benim de düşündüğüm (şu an için) bütün canlıların topraktan değişik terkipler ile Allah cc tarafından bir tohum gibi yaratıldığı yönünde

tabii ki en doğrusunu Allah cc bilir ..

quote:

"Allah beni, armutu, bir çınar ağacını, bilgisayar kasasını" nasıl kademe kademe bir takım malzemeleri kullanarak yarattıysa canlıları da bir takım alt yapılardan evrimleştirerek yaratmıştır"

inanabilir ancak bunu bilimsel temele oturtma aşaması hayli güç olacağı kanaatindeyim çünkü ispatlanması zor bir konu

aynı şekilde yukarıdaki ifadelerimi de ben ispatlayayamam ...

yani tezden öteye geçmez ..

O zaman bu konuda (canlıların aşamalı veya birden yaratılması konusunda) dinimizin herhangi bir inancı zorlamadığı sonucuna ulaşabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 15:14:07 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: set

Sence?...

"Allah beni, armutu, bir çınar ağacını, bilgisayar kasasını, televizyonu, bu sabah yediğim zeytini nasıl kademe kademe bir takım malzemeleri kullanarak yarattıysa canlıları da bir takım alt yapılardan evrimleştirerek yaratmıştır"

ben böyle inanmıyorum ama böyle inanan insana da "hayır sen müslüman değilsin" diyemeyiz.

Bunun dışında tabii ki "Allah yaratmadı" diyen insan müslüman olmaz, fakat yukarıda anlattığım anlamda(inşa) yarattığına-yani yoktan değil bir takım alt yaratılmışları kullanarak aşamalı bir şekilde yarattığına inanabilir

Elbetteki,bende öyle düşünüyorum zaten... Ama bir ayet var, Allah herşeyi yokdan var etti diye. Ama dediğin gibi ilk kademe yokdan var olmuştur. Bu konuda bilgim yok, o yüzden fazla bir şey yazamayacağım. Yinede olabiliklerle konuşmadan önce düşünmek lazım. Kesin deliller aramak en uygunu. Bi bakmak lazım islam alimleri bu konuda ne demişler, hadisleri bi taramak lazım. İlahiyatcıları dinlemek lazım. Diyanet acaba bu konuda ne demiş,böyle bir soru sorulmuşmu daha önce,diyanetin sitesinden bir araştırma yapmak lazım. Durun bende merak ettim,bi arayayım diyaneti... En güzeli araştırmak... Bakalım bulabilecekmiyim diyanetten...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.