Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: set

''Allah'ı inkar eden bir teori olarak değerlendiren zihniyetlerin yazmış olduğu bir yazıdır''

Demişsin ama maalesef bazı arkadaşlar evrimi kullanarak Allahı inkar ediyorlar.

Son bişey daha, tekrar söylüyorum, kuranda hadislerde islam alimlerinin kitablarında evrim yok ki. Evrimi kuran kabul etmiyorki. Ortak nokta yoki, varsa gösterinde bizde bilelim. Ben bulamadım hala. Ama arıyorum.

ben şunu anladım ki bilimsel olarak kabul edilen olguları burada insanlara anlatmaya çalışmak hiçbir sonuç vermiyor.çünkü dini bir insan farklı algıladığı zaman ne olursa olsun isterse edison elektrik var desin adam ona bile inanmaz..yani bütün meseleniz bilmek ve bilim değil sadece sizlere işlenmiş olan din adı altındaki bilgiler.

sana arkadaş yukarıda bilgi vermişti.madem bilimsel boyutta değil olayın dini yönünü anlamak istiyorsun o kitabı al ve oku..

XVIII. yüzyılın başlarında Lamarck ve ikinci yarısında Darwin, canlıların kökeni ve evrimi konusunda görüşler ileri sürdüklerinde, neredeyse herkes bu görüşlerin insanlık düşünce ve bilim tarihinde ilk defa söylendiklerine inanmıştı. Oysa öne sürülen teoriler ne 'yeni' şeylerdi ne de politika ve felsefeden büsbütün bağımsız saf bilimsel düşüncelerdi. XVIII. yüzyılın Avrupası böyle görüşlere muhtaçtı; ilerleme inancını pekiştiren evrim teorileri, bu sosyal ve politik atmosferde gelişme imkanı buldu. Ancak bu teorilerden hareket edenler çok farklı ve aykırı sonuçlara varmak istiyorlardı; bu sebeple, evrim teorisini alabildiğine kullanma yolunu tuttular.
    Bu kitap, konunun tarihsel ve politik yanına işaret ettikten sonra, benzer düşünce ve teorilerin, islam bilginleri tarafından ve daha kapsamlı boyutlarda ele alındığını gösteriyor. Hemen her konuya ilgi duyan müslüman bilginlerin, canlıların kökeni ve evrimi konusuna da ilgi duymaları kaçınılmazdı. Nitekim Mehmet Bayrakdar'ın bu çalışmasından, Nazzâm, Câhız, Ihvânu's-Safâ, İbn Miskeveyh, Bîrûnî, İbnu'l-Heysem, İbn Tufeyl, Hâzinî, îbn Haldun, Kazvînî ve Kınalızâde Ali Efendi gibi müslüman bilginlerin bu konuyu enine boyuna araştırdıklarını öğreniyoruz. (Arka kapaktan)

http://www.simurg.com.tr/default.asp?shop=0&page=show&action=3076

ya da sana başka bir link verdim. http://www.yeniboyut.com/soruliste.asp

işte oradaki sorulara bakarak da fikir edinebilirsin..Yaşar Nurinin Mevlana ve İnsan kitabını da okuyabilirsin.

• teori kanun kavram kargaşası ile ilgili:
    1. teori çoğu kişinin sandığından daha ciddidir, varolan olayları ve deneyleri açıklayabiliyor anlamındadır.
    2. biyoloje de kanun diye bişey -neredeyse- yoktur(mendel kanunları var benim bildiğim bi tek) hücreyi açıklayan temel görüş bile "hücre teorisidir"
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

teori kanun kavram kargaşası ile ilgili:
    1. teori çoğu kişinin sandığından daha ciddidir, varolan olayları ve deneyleri açıklayabiliyor anlamındadır.
    2. biyoloje de kanun diye bişey -neredeyse- yoktur(mendel kanunları var benim bildiğim bi tek) hücreyi açıklayan temel görüş bile "hücre teorisidir"

• quote:

Orjinalden alıntı: almancı

bak sen daha kavramların ne anlama geldiğini tam bilmiyorsun.tüm anlatmaya çalıştığın canlıların teasdüfen oluşmayacağıdır.bu görüşü ben de paylaşıyorum.ama anlamadığın nokta şu evrim teorisi tüm üniversitlerce kabul edilir diyorum.yani evrimleşmenin olduğu kabul edilir.ama o kitaplarda asla şöyle bir cümleye rastlayamazsın ''işte şu yapı şuradan yıllar içinde tesadüfen meydana gelmiştir.'' mesela kloroplastta dna ve rna olduğu için bu yapının zamanla hücrenin içine girdiği kabul edilir.ama bu işin tesadüfen mi olduğu ya da bilinçli mi olduğu bilinemez ve ispatlanamaz..

sonuç olarak evrimleşmenin varlığı kabul edilir,ama bu işin mekanizmasının nasıl işlediği üzerinde kimse anlaşamaz..

eğer senin birazcık biyoloji bilgin olsaydı daha bu kavramları olması gerektiği gibi anlardın..bugün en çok bulunan ansiklopedi olan meydan larusu bile açtığında bu dediklerimin aynısının yazdığını görürsün..

senin koymuş olduğun yazı daha evirmin ve evrimleşmenin ne olduğunu bilmeyen,sadece onu materyalislerin sahip çıktığı ve Allah'ı inkar eden bir teori olarak değerlendiren zihniyetlerin yazmış olduğu bir yazıdır..,

eğer samimi iseniz,bir şeyler öğrenmekse amacınız şu yazdığım yazıyı bir düşünün lütfen.

Almancı dünyada tek bilen sen değilsin. Kavramların ne anlama gelmediğini bilmediğimi sen nereden çıkarıyorsun. Kavramlar hemen hemen her insan tarafında farklı değerlendirilebilir ve farklı yorumlanabilir. Daha bunu bile tam anlayamamışsan ben sana ne diyeyim daha. Diğer meseleye gelince. Tamam senle benim anlaşamamamızın asıl sebebi aynı kavramları farklı yorumlamamız gibi gözüküyor. Ancak bugün evrim teorisi denince akla gelen genel tanım ve bilinenleri sen de ben de biliyoruz. Evrim bir Tanrı yı rededer. He sen diyorsan ki ben onlardan değilim sadece bir değişimin olduğunu kabul ediyorum. O zaman ben tee ilk yazımda bu konuyu izah etmiştim. Demek ki o yazıyı okumamışsın. Bir de değişime verdiğimiz anlamlarda farklı. Sen değişimi de yanlış tanımlıyorsun (tabi bana göre, belki de sana göre de ben yanlış tanımlıyorumdur ama benim kabul ettiğim tanım daha genel ve geçerlidir.) Değişimi gelişimle karıştırıyorsun. Yani evrim derken gelişimi izah etmeye çalışıyor ama farkında olmadan evrimle gelişimi eşleştiriyorsun. Evrende bir değişim mutlaka vardır. Ama bunları evrim olarak ben kabul etmem. Bu değişim doğal yollarla veya dış etkilerle olabilir. Ama asla evrim şeklinde olamayacağına inanıyorum ben. Yani bana göre aslanlarda kaçan bir tavşanın bir süre sonra kanatlanması mümkün olamaz. Olsaydı o ara geçiş hayvanlarında mutlaka olurdu. Hani nerede? Yok. milyonlarca fosil var ama hiç geçiş canlısına rastlanamıyor. Ayrıca hep söylediğim şey. Hücre en büyük delildir. Bir düşünsene hücrenin yapısını, bırak onu sadece bir mitokondri bile kendi akılsız haliyle nasıl olurda oksijen depolamayı akıl eder. Nasıl bunu tesadüfle nasıl açıklarsın. İnsan organizmasının tesadüfle açıklanamayacağını bilim adamlarının hemen hemen hepsi kabul eder. Bunun ancak mükemmel bir güce sahip olan bir güç tarafından ortaya çıktığına inanır.

• bu foruma bakınca çok sayıda cahil insan görüyorum ve bu beni üzüyor. lütfen biraz araştırma yapınız.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/register.asp

9) Forumda Dini ve Siyasi konuların geçtiği mesaj atımları yasaktır bu tür içeriklerin
    tartışılması yıllar süren deneyim sonrasında bir noktaya ulaşamadığı görülmüş
    ve gerginlik yaratması yüzünden tartışılması yasaktır. Eğer ki yapılan kural
    ihlali moderatörler tarafından görülürse konu silinecektir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.