Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vese

bir diğer nokta da islam sayesinde arap toplumunda 100 sene içerisinde "bilgi" düzeyi çok arttı, kültürlü insansın 7-8. asırda islam coğrafyasındaki bilimsel seviyeyi sana anlatmama gerek yok,

islam sebebiyle değildi. pers imparatorluğunun (iran) iç sorunları yaşadığı bir zamanda saldırım tümünü ele geçirdiler. ortadoğuda iran ozamnın en büyük ülkelerinden biriydi (türkiyede bunu okullarda pek te fazla eğitmezler) diğer ülke ise bizans idi (daha doğrusu roma imparatorluğu). ortadoğunun bilim ve kültürü bu iki büyük ülkeden sorulurdu. barbar araplar iranı ele geçirince, oradaki bilim ve kültürün tesiri altında kalıp değişime uğradılar. büyük bir ülke nasıl yönetilir iranlılardan öğrendiler. konu dışı olucak ama karşılığında bu mümin müslümanlar iranlılara neler yaptılar bilmek istemezsiniz sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: almancı

quote:

@almancı
    saygısızca konuşman, insanlara hakaret etmen senin beyninin çok yüce olduğunu mu gösteriyor?

normal şekilde algılama kapasitesi sınırlı olan insanlara böyle konuşmak gerekiyor

iyi o zaman

"normal şekilde algılama kapasitesi sınırlı" ne demek sayın almancı?
    yoksa "normal algılama kapasitesi sınırlı" mı demeliydin?
    "normal" kelimesi zaten "şekil" niteleyen bir sıfat değil mi?
    "hızlı koşan" mı diyoruz yoksa "hızlı şekilde" koşan mı?
    veya farketmez mi? ha?

ayrıca deep impact e ne söyledinde algılayamadı benim her söyledğimi algılıyor kendisi, sende bi sorun olmasın?

yoksa sen insanlara hakaret edip diyerek burda prim yapmaya mı çalışıyorsun, bu şekilde ne kadar "cool" olduğunu mu ispatlayacağını sanıyorsun?

başkalarını yermeyi kendini yüceltmek sanan "ileri beyinli" insanlardan biri misin yoksa?

almanyada öğretmediler mi sana nezaket?

• Vatoo ;

yazdıklarınla konunun ne alakası var ?

git başka bir konu aç anlat derdini ...

@vese

yok be hocam ...

kaale almadım o kadar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Impact -- 1 Aralık 2005, 16:16:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

Vatoo ;

yazdıklarınla konunun ne alakası var ?

git başka bir konu aç anlat derdini ...

haklısın galiba, iyice sapmışım
    çok özür dilerim hepinizden
    genelde konuyu saptırmaktan, saptıranlardan nefret ederim
    yinede özürümü kabul edersiniz umarım.
    laf lafı buralara çekti, sürükledi işte

• quote:

Orjinalden alıntı: NewVatoo

islam sebebiyle değildi. pers imparatorluğunun (iran) iç sorunları yaşadığı bir zamanda saldırım tümünü ele geçirdiler. ortadoğuda iran ozamnın en büyük ülkelerinden biriydi (türkiyede bunu okullarda pek te fazla eğitmezler) diğer ülke ise bizans idi (daha doğrusu roma imparatorluğu). ortadoğunun bilim ve kültürü bu iki büyük ülkeden sorulurdu. barbar araplar iranı ele geçirince, oradaki bilim ve kültürün tesiri altında kalıp değişime uğradılar. büyük bir ülke nasıl yönetilir iranlılardan öğrendiler. konu dışı olucak ama karşılığında bu mümin müslümanlar iranlılara neler yaptılar bilmek istemezsiniz sanırım.

bu yorumunu doğru varsaysak bile

soruma cevap vermedin (bir önceki yazımın da çoğuna cevap vermedin) ,iran ve bizans etkisiyle "medenileşen" araplar niye dini terketmedi?

ama sen buna da bi cevap vereceksin ben de verecem bu böyle uzar gider en iyisi boş ver "din ve felsefe" bölümü açılırsa orda tartışırız...

topici sabote etmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 1 Aralık 2005, 16:16:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: cyberking111

artık evrim gerçeğini tartışmasız kabul etmeliyiz..evrim olduğunu kabul etmeyen biri yaşadığını kabul etmiyor demektir...bu nu propaganda olarak algılayıp..çeşitli siyasetlerle fln açıklamaya çalışmayalım...bu bilimin gerçeği..dünyanın gerçeği..içtiğin su yediğin yemek gibi..

kusura bakma da biyolojiden ne kadar haberdarsın ...

en sıkı evrimci arkadaşlarımız bile evrimin bir teori olduğunu, yüzde 100 gerçek olmadığını dile getirmmekten çekinmezken sen böyle nasıl kesin konuşabiliyorsun ...

bilim türden türe geçişi ispatlayamamışken böyle kesin konuşmak pek de doğru olmasa gerek

bak kendi çağın çerçevesinde sürekli yorumlar yapıyorsun.tamam bu aslında bir suş değil.her insana saygı duymak gerekir ama sen kendini ne zannediyorsun?bir profesör falan mısın?insan fazla bilgisi olmadığı konularda karşındakine saygı duymasını biraz ağzını kapatmasını bilmeli.

biyolojiden haberin var mı diye sorduğun kişi biyolojiyi senden daha iyi biliyor.bugün hangi üniversitesnin bir biyoloji kitabını açarsan aç o kitapta evrim teorisiin bir temel olduğunu görürsün.bu ülke de farketmez.yeterki dünyadak herhangi bir üniversitenin yayını olsun..

şimdi bütün bu yıllarını çalışmaya vermiş insanlar yalan söylüyor da siz mi doğrusunu biliyorsunuz?sen kaç tane tek hücreli canlıyı mikroskobik olarak inceledin sorabilir miyim?kaç tanesinin morfolojisi hakkında bilgin var?

birazcık görün şunları aklınızı başınıza alın

• quote:

bak kendi çağın çerçevesinde sürekli yorumlar yapıyorsun.tamam bu aslında bir suş değil.her insana saygı duymak gerekir ama sen kendini ne zannediyorsun?bir profesör falan mısın?insan fazla bilgisi olmadığı konularda karşındakine saygı duymasını biraz ağzını kapatmasını bilmeli

• quote:

bak kendi çağın çerçevesinde sürekli yorumlar yapıyorsun.tamam bu aslında bir suş değil.her insana saygı duymak gerekir ama sen kendini ne zannediyorsun?bir profesör falan mısın?insan fazla bilgisi olmadığı konularda karşındakine saygı duymasını biraz ağzını kapatmasını bilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 1 Aralık 2005, 16:29:20 >

• quote:

quote:

işte sizin nu tavrınız yüzünden bu ülkenin insanları bir adım gidemez..

ciddi bir şeyden bahsediyorum.kimse sana fikrini söyleme ağzını açma demiyor.ama sen biraz da içinde olmadığın üzerinde çalışma yapmadığın bşr konuda o işi yapan insanlara saygı duymasını bileceksin.

herkes bilim adamı maşallah ağzı olan konuşuyor..adam kalkmış kendi çapında evirmi revize etmiş bilmem napmış.dediğim gibi her şeydn önce kendi beyninizi hal ve tavırlarınızı revize edin

• quote:

işte sizin nu tavrınız yüzünden bu ülkenin insanları bir adım gidemez..

ciddi bir şeyden bahsediyorum.kimse sana fikrini söyleme ağzını açma demiyor.ama sen biraz da içinde olmadığın üzerinde çalışma yapmadığın bşr konuda o işi yapan insanlara saygı duymasını bileceksin.

herkes bilim adamı maşallah ağzı olan konuşuyor..adam kalkmış kendi çapında evirmi revize etmiş bilmem napmış.dediğim gibi her şeydn önce kendi beyninizi hal ve tavırlarınızı revize edin

• Bir kere kâinatı temaşa edelim; göreceğimiz nizam ve ahenk ve her şeyin dakik bir saat gibi işleyişi O'nun varlığının delilleri değil midir? Tabiatı dinleyelim; âlemleri dolduran değişik ses ve nağmeler, O'nu anlatan senfoniden birer parça değil de ya nedir? Çocuksu bakışlar, varlığın çehresindeki yazıları görmüyorlarsa, bu, hem o yazıların hem de delâlet ettikleri şeyin mevcut olmadığını mı gerektirir? Bir kısım arızalı kulaklar, gönülleri coşturan bu güzellerden güzel nağmeleri duymuyorlarsa onları inkâr mı edeceğiz?.. Gel gör ki günümüzün insanı, gökleri ve yerleri dolduran bunca aydınlatıcı ve uyarıcı esaslara rağmen, karanlıkta kalıp titremeyi, hezeyan içinde bocalayıp durmayı, umumî ahenk ve nizamı itiraf etmeye ve gidip nizam sahibine teslim olup emniyet ve huzura ermeye tercih etmiştir. Öyle anlaşılıyor ki, çevresini sarıp vicdanını baskı altında tutan putların tesirinden kurtulacağı güne kadar da, onun yürekler acısı bu hali devam edecektir.

Evrim, bir tarafta materyalizmin bağrında çimlenip gelişirken, diğer yandan da ona dayelik yapıp onu destekliyordu. Perspektifinde her şeye müdahale etme, her şeyi değiştirme iddialarıyla ortaya çıkan bu sistem, Aristo'nun fare hikâyesinden, Lamark'ın transformizmine kadar bütün duyup bildiklerini, ulûhiyeti inkâr platformunda değerlendirmek istedi: yeniden kâinatların kendi kendine meydana gelmesi; yeniden esbap dalgaları tesadüf fırtınaları; yeniden canlının kendi kendine teşekkülü ve insanın evrim ağacının en son meyvesi olması ..! Hınçlı esirmişlik içinde ve bütün inanç sistemlerine karşı fevkalâde müsâmahasızdı. Durmadan inkâr ediyor, tecavüzde bulunuyor, yıkıyor ve yeni şeyler inşâ edeceğini söylüyordu. Ne gariptir ki,bütün bu yüklemeli iddialara karşılık bir kısım spekülasyonlardan başka bir şey de yapılmıyordu . Aslında eskiler gibi onun da gözünden kaçan şeyler vardı. O da, değil kâinatlar ve insan yapısı gibi komplike mâhiyetler, en küçük mikro organizmanın dahi tesadüf fırtınaları içinde meydana geleceğine ihtimâl vermenin, ilmî gerçeklere ve aklın bedihîyâtına zıt olmasıydı.

Bir kere düşünün! On elemanlı bir sayı sisteminin, sıra ve tertibe göre alınması veya yerine konmasında dahi o sıra ve tertip korunamazken, bir aminoasid dizisi, bir protein, bir hücre, bir organizma ve içice organizmalar gergefinde çok komplike olan sıra ve tertiplerin korunmasına ihtimal verilebilir mi? Ve hele, bu mütedahil olmazlar halkasında hayalen oluşturduğumuz bir aminoasid dizisini veya minik bir canlı organizmayı evrim potasında kaynata kaynata mükemmel organizmalar elde etme iddiası...! Bu mevzuda en iyimser kimseler dahi, sırf zaman bakımından, bir aminoasid dizisinin meydana gelebilmesi için dünyanın ömrünün yetmeyeceği kanaatinde olduklarını düşününce, insanın sorası geliyor: Acaba evrim, öbür âlemde başlayıp olgunlaştıktan sonra mı gelip burada meyvesini verdi!? Değilse; başka hangi yollarla şu muhteşem varlık, arkada kaoslar bırakarak hâl-i hazırdaki göz kamaştırıcı güzellik ve görkemi kazandı? Hayat, nasıl kendiliğinden entropiye karşı koyarak varlığa erme başarısını elde etti? Şu anda mevcut olan milyonlarca canlı kendi kendine nasıl meydana çıktı? Termodinamiğin ikinci kanununa rağmen, her şey yok olma tümseklerini aşarak nasıl basitten mürekkep ve mükemmele, sanatsızlıktan sanat harikası olmaya ulaştı?

• Yok yanlış anlama katılıyorum bu alıntı yaptığım yerdeki sözlerine.

İronik bir durum vardı da ona güldüm..Yoksa sana saygısızlık yapmamız ne haddimize...

Dur şuna bir daha güleyim ben

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 1 Aralık 2005, 16:44:58 >
  • quote:

Evrim, bir tarafta materyalizmin bağrında çimlenip gelişirken, diğer yandan da ona dayelik yapıp onu destekliyordu.

samuray sürekli anlatmaya çalışılan şeyler aynı.bıkıtık usandık artık.işte söyle güzel kainat böyle güzel kainat efendim bunun bir yaratıcısı var... vb..

kardeşim senin bu inancına kimse karışmıyor.ama sen ve senin gibi insanlar artık bu dilinize doladığınız sakızdan kurtulup birazcık beni dinleseniz anlayacaksınız meseleyi.

evrim teorisi doğadaki canlıların çeşitliliğinin nedenlerini açıklamaya çalışır..senin dediğin gibi aman ha yaratıcı diye bir şey yoktur her şey tesadüfen ortaya çıktı diye kimse idda edemez.bilimsel olarak bakacak olursan yaratıcı vardır diye de kimse idda edemez.ha eder de söylediği bilimsel olmaz.
  • @almancı
    söyledikleriniz bu topic in konusu değil lütfen topic i sabote etmeyin,
  • quote:

@almancı
    söyledikleriniz bu topic in konusu değil lütfen topic i sabote etmeyin,

sana mı sorucam neyin ne ile alakalı olduğunu
  • almancı
    Senin savunduğun gibi evrim teorisi doğadaki canlıların çeşitliliğinin nedenlerini açıklamaya çalışmaz. Evrimin çıkış noktası Yaratıcı yı inkardır.

Neden mi

Kambriyen devrine ait ve evrimcilerin birini diğerine ata saydıkları birçok canlı birden ortaya çıkmış ve bir arada yaşamışlardır. Keza, bir kısım basit yapılı canlılarla çok kompleks olanların aynı devirde içice yaşadıkları görülmüştür ki, bu da (100) bin nesil sonraki torunun (100) bin nesil evvelki dede ile beraber yaşaması; milyarlarca sene evvel yaşadığı iddia edilen basit yapılı canlılarla, milyarlarca sene sonra yaşadığı tahmin edilen kompleks canlıların aynı anda bulunabileceğini kabul etmek demektir. Bundan başka, devoniyen devrinin püsküllü yüzgeçtilerden, köpekbalıklarına kadar günümüzde yaşayan bir sürü canlı bu devrede birden ortaya çıkmış ve çağların şahikalarını aşarak gelip günümüze ulaşmışlardır ki; evrimci tespitlerle bunlardan hiçbirinin durumunu izah etmeye imkân yoktur. Meselâ: Bu devrin canlılarından olup ve evrimci düşünceye göre kurbağaların atası sayılan (Crossopterygii)lerin ve (70) milyon sene evvel nesilleri tükenmiştir dedikleri canlıların, Güney Afrika açıklarında sürüler halinde görülmeleri; Karbonifer devrinde kurbağalarla sürüngenlerin bir arada yaşamış olduklarının ortaya çıkarılması, doğrusu anlaşılır gibi değildir ve sürüngenlerin kurbağalardan meydana geldiğini iddia eden düşünceye her birisi öldürücü birer darbe mahiyetindedir.

Bilim, Belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir amaca yönelen bir bilgi edinme ve araştırma sürecidir
    Bilimin her dalı Yaratıcı nın varlığını kesin olarak ispat eder.

• LÜTFEN HAKARET ETMEYELİM. ALMANCI ARKADAŞIM,

''evrim teorisini revize etmeden önce beyinini revize etmesini öğren''

''normal şekilde algılama kapasitesi sınırlı olan insanlara böyle konuşmak gerekiyor ''

''ama sen kendini ne zannediyorsun?bir profesör falan mısın?''

''dediğim gibi her şeydn önce kendi beyninizi hal ve tavırlarınızı revize edin ''

''sana mı sorucam neyin ne ile alakalı olduğunu''

NEDEN BU KADAR SALDIRI HALİNDESİN. NEDEN SÜREKLİ SAĞA SOLA HAKARETLER YAĞDIRIP DURUYOSUN. NEDEN BU KADAR KIZGINSIN. GÜZELCE AÇIKLARSIN FİKRİNİ. İLLA SENİN FİKİRLERİNE KATILAMAKMI ZORUNDAYIZ. FİKİRLERİN SANA GÖRE DOĞRUDUR.

NEDEN BU KADAR SAYGISIZSIN.

BU KADAR HAKARET NİYE...

SEN KENDİNİ NE SANIYORSUNDA MİLLETE BU KADAR HAKARETLER YAĞDIRIP DURUYOSUN...

SAYGISIZLIĞINDA BU KADARI FAZLA...

SAYGI DUYMASINI BİLMİYORSAN TARTIŞMA,ÇÜNKÜ TARTIŞMALARIN HAKARETE KÜFÜRE DÖNÜŞÜYOR.

SAYGI DUYARSAN AYNI ŞEKİLDE SAYGI DUYARLAR SANA...

OTUR OTURDUĞUN YERDE ETRAFINA KÖPÜKLER SAÇARAK SALDIRMA, KÜFÜR ETME. SEN BENİM ARKADAŞLARIMA HAKARET EDEMEZSİN.

GÜZELCE SAYGI ÇERÇEVESİNDE TARTIŞMAYI ÖĞREN.

BAK HAKARET ETTİĞİN ARKADAŞLAR SAYGILARINDAN DOLAYI SANA BİŞEY DEMEMİŞLER. ONLARDAN SAYGI ÖĞREN BİRAZ. BU FORUM KÜFÜR ETMEK İÇİN, HAKARET ETMEK İÇİN DEĞİLDİR.

FORM YÖNETİMİNE ŞİDDETLE DUYURULUR. KÜFÜR EDEN, HAKARETLER YAĞDIRAN, BİZLERİ BU DERECE AŞAĞILAYAN İNSANLAR İSTEMİYORUZ BU FORMDA...

DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUYORUM,YANLIŞDA BULSAM TÜM SAMİMİYETİMLE SAYGILIYIM. AMA HAKARET ETMENE SAYGI DUYAMAM.KUSURA BAKMA.

ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM AMA KENDİMİ TUTAMADIM. BÖYLESİ OLMAZ. EĞER HEPİMİZ ALMANCI ARKADAŞIN KONUŞTUĞU TARZDA TARTIŞIRSAK ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNER.

LÜTFEN,

RİCA EDİYORUM,

LÜTFEN BU BÖYLE OLMASIN...

SAYGILAR SUNARIM HEPİNİZE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 1 Aralık 2005, 17:20:53 >

• quote:

SEN BENİM ARKADAŞLARIMA HAKARET EDEMEZSİN.

Saolasın set kardeşim,duygulandım valla

quote:

BAK HAKARET ETTİĞİN ARKADAŞLAR SAYGILARINDAN DOLAYI SANA BİŞEY DEMEMİŞLER
    ben aslında bi şeyler dedim
    , çünkü bu adama saygımı kaybettim ve kendisinin nasıl davrandığını ona göstermek istedim, cevap veremedi.

neyse,
    tekrar hatırlatıyorum

bu topic in konusu "evrim teorisi doğru mu?" değildir

-------------------edit------------------
    bi alttaki arkadaş anlamdığı için büyütüyorum bakalım kendi deyimiyle "normal şekilde anlama kapasitesi" nasıl:
    bu topic in konusu "evrim teorisi doğru mu?" değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 1 Aralık 2005, 17:30:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SonSaMuRAi

almancı
    Senin savunduğun gibi evrim teorisi doğadaki canlıların çeşitliliğinin nedenlerini açıklamaya çalışmaz. Evrimin çıkış noktası Yaratıcı yı inkardır.

Neden mi

Kambriyen devrine ait ve evrimcilerin birini diğerine ata saydıkları birçok canlı birden ortaya çıkmış ve bir arada yaşamışlardır. Keza, bir kısım basit yapılı canlılarla çok kompleks olanların aynı devirde içice yaşadıkları görülmüştür ki, bu da (100) bin nesil sonraki torunun (100) bin nesil evvelki dede ile beraber yaşaması; milyarlarca sene evvel yaşadığı iddia edilen basit yapılı canlılarla, milyarlarca sene sonra yaşadığı tahmin edilen kompleks canlıların aynı anda bulunabileceğini kabul etmek demektir. Bundan başka, devoniyen devrinin püsküllü yüzgeçtilerden, köpekbalıklarına kadar günümüzde yaşayan bir sürü canlı bu devrede birden ortaya çıkmış ve çağların şahikalarını aşarak gelip günümüze ulaşmışlardır ki; evrimci tespitlerle bunlardan hiçbirinin durumunu izah etmeye imkân yoktur. Meselâ: Bu devrin canlılarından olup ve evrimci düşünceye göre kurbağaların atası sayılan (Crossopterygii)lerin ve (70) milyon sene evvel nesilleri tükenmiştir dedikleri canlıların, Güney Afrika açıklarında sürüler halinde görülmeleri; Karbonifer devrinde kurbağalarla sürüngenlerin bir arada yaşamış olduklarının ortaya çıkarılması, doğrusu anlaşılır gibi değildir ve sürüngenlerin kurbağalardan meydana geldiğini iddia eden düşünceye her birisi öldürücü birer darbe mahiyetindedir.

Bilim, Belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir amaca yönelen bir bilgi edinme ve araştırma sürecidir
    Bilimin her dalı Yaratıcı nın varlığını kesin olarak ispat eder.

bak kardeşim

tamam bir şeyler yazıyorsun ama hep o kafanda oluşmuş evrim yaratıcıyı inkardır düşüncesinden kurtulamıyorsun.

Bilim ile uğraşan insanlare araştırıcılar kalkıp bir çalışma yapmadan önce ''aaa biz çalışma yapacaz ama acaba kutsal kitaplarda ne diyor'' diye bakmaz..adam sadece önyargısızca araştırmasını yapar..

anlattıkların yaratıcıyı inkar etmen gerektiğini söylemiyor.yaratıcı canlıları yaratmış olabilir.ama onlara uygun koşullarda kendini ortama adapte edebilme yeteneği eklemiş olabilir.bu sayaede canlı zaman için koşullar değiştikçe evrimleşir.ama bu olay onun yaratıldığına ters düşmez.bu inançlı bir insanın görüşüdür..
    ve bu görüşe göre evirm vardır.ama mekanizmasına tanrı karar verir

şimdi bir materyalist nasıl düşünür?canlılar uygun olmayan koşullarda değişiyor.bu bir zorunluluk.ama bu olay tamamen tesadüfi olmaktadır.çünkü tasadfler sonucu canlı yapısı daha mükkemmele gidebilir.

işte bu da bir materyalistin görüşüdür..

ama bu iki insanın göürüşü farklı olsada biyolojinin ''GRAND ULTIMATE THEORY'' si sayılan bir teorinin varlığına ters düşmez.

silerden ricam lütfen buraya gelip yazılarınızı yazdıktan sonra bir parça karşınızdakini dileyip bu işle ilgilenen ömrünü araştırma yaparak geçirmekte olan insanlara saygı duymanızdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: set

LÜTFEN HAKARET ETMEYELİM. ALMANCI ARKADAŞIM,

''evrim teorisini revize etmeden önce beyinini revize etmesini öğren''

''normal şekilde algılama kapasitesi sınırlı olan insanlara böyle konuşmak gerekiyor ''

''ama sen kendini ne zannediyorsun?bir profesör falan mısın?''

''dediğim gibi her şeydn önce kendi beyninizi hal ve tavırlarınızı revize edin ''

''sana mı sorucam neyin ne ile alakalı olduğunu''

NEDEN BU KADAR SALDIRI HALİNDESİN. NEDEN SÜREKLİ SAĞA SOLA HAKARETLER YAĞDIRIP DURUYOSUN. NEDEN BU KADAR KIZGINSIN. GÜZELCE AÇIKLARSIN FİKRİNİ. İLLA SENİN FİKİRLERİNE KATILAMAKMI ZORUNDAYIZ. FİKİRLERİN SANA GÖRE DOĞRUDUR.

NEDEN BU KADAR SAYGISIZSIN.

BU KADAR HAKARET NİYE...

SEN KENDİNİ NE SANIYORSUNDA MİLLETE BU KADAR HAKARETLER YAĞDIRIP DURUYOSUN...

SAYGISIZLIĞINDA BU KADARI FAZLA...

SAYGI DUYMASINI BİLMİYORSAN TARTIŞMA,ÇÜNKÜ TARTIŞMALARIN HAKARETE KÜFÜRE DÖNÜŞÜYOR.

SAYGI DUYARSAN AYNI ŞEKİLDE SAYGI DUYARLAR SANA...

OTUR OTURDUĞUN YERDE ETRAFINA KÖPÜKLER SAÇARAK SALDIRMA, KÜFÜR ETME. SEN BENİM ARKADAŞLARIMA HAKARET EDEMEZSİN.

GÜZELCE SAYGI ÇERÇEVESİNDE TARTIŞMAYI ÖĞREN.

BAK HAKARET ETTİĞİN ARKADAŞLAR SAYGILARINDAN DOLAYI SANA BİŞEY DEMEMİŞLER. ONLARDAN SAYGI ÖĞREN BİRAZ. BU FORUM KÜFÜR ETMEK İÇİN, HAKARET ETMEK İÇİN DEĞİLDİR.

FORM YÖNETİMİNE ŞİDDETLE DUYURULUR. KÜFÜR EDEN, HAKARETLER YAĞDIRAN, BİZLERİ BU DERECE AŞAĞILAYAN İNSANLAR İSTEMİYORUZ BU FORMDA...

DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUYORUM,YANLIŞDA BULSAM TÜM SAMİMİYETİMLE SAYGILIYIM. AMA HAKARET ETMENE SAYGI DUYAMAM.KUSURA BAKMA.

ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM AMA KENDİMİ TUTAMADIM. BÖYLESİ OLMAZ. EĞER HEPİMİZ ALMANCI ARKADAŞIN KONUŞTUĞU TARZDA TARTIŞIRSAK ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNER.

LÜTFEN,

RİCA EDİYORUM,

LÜTFEN BU BÖYLE OLMASIN...

SAYGILAR SUNARIM HEPİNİZE...

valla doğru böyle yazmamak lazım

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.