Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
5.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu evrim teorisi ile anlatılan husus çoğu öğrenciyi ilgilendiriyor ve bazılarının da dinini kaybetmesine sebep olabililiyor ...

İşte sorun burada bir insan teori bile olmayan henüz ispatlanmamış bir fikir karşısında dinin kaybedecekse zaten onun durumu hiç de iyi değildir...

Demek ki sağlam bir iman sahibi olamamıştır, ona yardım etmek istiyorlarsa Allah'a ,ahirete, Kuran'a.....vs GERÇEKTEN iman etmesine yardım etsinler...Bu gerçekleri hazmettikten sonra bu konuda bir sorun kalmaz zaten....

Amaçları (kendilerine göre) doğru olabilir fakat yöntemleri (bana göre) yanlış....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact
    siz nedersiniz ....

deep hocam izninle şunu sormak istiyorum

bu teorideki mesnetlerin, delillerin nelerdir?(dini veya bilimsel)

zira beğenmediğiniz evrim teorisi bile iyi-kötü deliller ileri sürüyor, sizin delilleriniz neler?

Bir diğer nokta da:

evrim teorisi:
    fosil kayıtlarındaki, genetik bilimindeki, canlıların yapılarındaki, hatta insan psikolojisindeki bir çok noktayı iyi-kötü açıklayabiliyor sizin teoriniz açıklayabiliyor mu?

yani daha katetmeniz gereken çok yol var,

Allah yardımcınız olsun...
  • kuran incil tevrata inanmaz evrime inanan ama bir yaratıcıya inanabilir. çünkü bu kitaplarda insanın oluşumu farklı anlatılır
  • quote:

yani evrim teorisi ile yaratılış arasında bocalayan arkadaşlarımıza bir açılım getirmek istiyorum ...

bilmem anlatabildim mi?

not: bu konuda düşünmeyen incelemeyen irdelemeyen arkadaşlarımız için dediklerine aynen katılıyorum ....

Allah'ın var olduğunu (kanıtlarıyla) ve sürekli yaratmasını sürdürdüğünü güzelce anlatayım onlara ... Ondan sonra ister evrime inansınlar ister olmadığına inansınlar ister hiçbirine inanmasınlar...Orası onlara kalmış. Dünyaya yönelik bir inanç olur , uhrevi inançları etkilemez....

Bu konuda düşünen ve düşünmeyen herkes için bu öneriyi yapıyorum...
  • "Mutezile'ye mensup Nezzam (öl. 835 veya 845 m.), Câhız (öl. 869 m.) gibi bazı alimler ile zühd döneminden sonra yetişen bazı mutasavvıflar "evrimci yaratılış teorisi" diye isimlendirilmesi mümkün olan bir teori ileri sürmüşlerdir"

sonra ne olmuş..o devirde diğerleri siz müslüman olamassınız mı demiş?
    bazıları evrime inanan müslüman olamaz demişlerde..
    söylediklerinin şirk olduğundan haberleri var mı acaba..
    bırakın bunu söylemeyi karşındaki için böyle bir zann da dahi bulunamassın..

-- birde kavram kargaşasından ötürü sağlıklı tartışamıyoruz
    şahsen benin evrim teorisi diye kullandığım kelimeler sadece bir teoridir ..teoriler gelisir ve değişir..
    kastettiğimin bazı ateist bağnazların tanrı yoktur tezlerine dayanak yapmak için çarpıttığı konularla alakası yoktur..hal böyle olunca karşılarına bizim bağnazlar çıkıyor..gayet doğal..

acaba karışıklığı önlemek için başka bir isim mi bulsak...nedersiniz?
    .

• quote:

Orjinalden alıntı: matrixx034

Oluşumcularının samimiyetine örnekler...

1- Önce aşağıdaki gibi soruyu sorarlar...
    "ispatla da göreyim...Adem ilk insandır yazsın."
    quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

sen bana sadece şu kısmını ispatla da göreyim.Kuran'dan bana bir ayet getir ki o ayette Ey insanlar Hz Adem ilk insandır yazsın!
    bilip billmeden sadece ve sadece yıllardır çevrenizin size öğretmiş olduğu bilgelere dayanarak yorum yapıyorsunuz..

2- Cevabını samimi olarak öğrenince de, bırak derler... "bırak ademi havvayı "

quote:

Orjinalden alıntı: nofrost
    sen bırak ademi havvayı da ilkönce yaşadığın dünyayı gözünün önüne getir ve o beyinin biraz çalıştırmayı bir dene

3- eee oluşumcu kardeşim bırak diyeceğin soruyu ne diye sorarsın...

4- Oysa ki arkadaş samimi bir üslupla aşağıdaki gibi açıklamış...

quote:

Orjinalden alıntı: cerende

Kuran'da Hz. Adem'in ilk insan olduğu hakkında verilen bir bilgi de onun cennetten çıkarılmasıdır. Ayetlerde şu şekilde buyurulmaktadır:

" Ve dedik ki: "Ey Adem, sen ve eşin cennette yerleş. İkiniz de ondan, neresinden dilerseniz, bol bol yiyin; ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz. Fakat şeytan, oradan ikisinin ayağını kaydırdı ve böylece onları içinde bulundukları (durum)dan çıkardı. Biz de: "Kiminiz kiminize düşman olarak inin, sizin için yeryüzünde belli bir vakte kadar bir yerleşim ve meta vardır" dedik. " (Bakara Suresi, 35-36)

Ayetde ki ifadeler çok açıktır. Hz. Adem özel bir yaratılışa sahiptir ve bu özel yaratılış onun önce cennette bulunmasından, daha sonra da buradan çıkarılmasından anlaşılmaktadır.

Tüm insanların Hz. Adem'den geldiğini, yani Hz. Adem'in ilk insan olduğunu haber veren pek çok ayetten biri de şu şekildedir:

" Hani Rabbin, Adem oğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahidler kılmıştı: "Ben, sizin Rabbiniz değil miyim?" (demişti de) onlar: "Evet şahid olduk" demişlerdi. (Bu) Kıyamet günü: "Biz bundan habersizdik" dememeniz içindir. Ya da: "Bizden önce ancak atalarımız şirk koşmuştu, biz ise onlardan sonra gelme bir kuşağız; işleri batıl olanların yaptıklarından dolayı bizi helak mi edeceksin?" dememeniz için. " (Araf Suresi, 172-173)

Kısacası Hz. Adem ilk insandır ve Allah'ın ilk elçisidir. Bu konudaki ayetler herhangi bir yoruma yer vermeyecek kadar açıktır. Tek yapılması gereken şey insanların samimi bir kalple, vicdanlarının sesini dinleyerek ve ihlasla Kuran ayetlerini okumalarıdır. Allah bu niyetle ayetlerini okuyan kullarına mutlaka doğru olanı gösterecektir. www.harunyahya.org

• quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

maalesef hiç bir mantık canlı çeşitliliğinin evrimle açıklanmasına müsaade etmez bu ancak inançla yapılabilir mantıkla yapıldığında mantık insanı yaratıcıya götürür

kendinizce bir din yapabi,lirsiniz ama bilinki müslümanım diyorsanız evrimci olamazsınız

insan iki şey olamaz bir zamanda bir yerde ve bir şey olabilir çifte vatandaş olmak bile sadece kağıt üstündedir hem hırıstiyan hem müslüman olamazsınız hem müslüman hem evrimci olamazsınız

ne olursanız olun ama olduğunuz şey olun neyseniz o olun

quote:

BAŞLIK DÜZELTİLMELİ

YANLIŞ OLAN: Hem tanrıya, hem de evrime inanılmazmı?
    DOĞRU OLAN: Hem evrimin olmadığına, hem de evrime inanılmazmı?
    önce bu soruyu sorabilmek ayrı bir tartışma konusudur

bir de bu sorunun gerçekliğine inanabilmekte ilginçtir.

hem var, hem yok, olabilirmiyiz...

İlle YOK olan birşeyi(%0 ı=?) Var (%100=?) haline getirebilmek için, bu anlamsız ve mantıksız mantık örgülerini kurmak zorundamıyız..

"bir fıkra geldi aklıma,

evrimci biri sormuş adama, erkek misin bayan mı? o da demişki erkeğim görmüyomusun...

evrimci bunalmış nasıl olur, biz aynı anda hem erkek,hem bayan arıyoruz..."

Adam sinirlenmiş " olur olurda demiş olursa da senin gibi olur işte...demiş"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerende -- 30 Kasım 2005, 21:11:22 >

• @cerende
    topic teki tartışmanın derinliğinin farkında bile değilsin, dikkatle okumanı tavsiye ediyorum, fıkra da olmamış bu arada.
  • Madem hem müslüman hem evrimci olunur mu şeklinde bir konu açıldı ben de fikrimi söyleyeyim. Bence hem müslüman hem evrimci olunur. Benim için bir mahsuru yok.
  • Fetva verildi...
  • insan birbirinin aynasıdır ..ancak birbiriyle karşıt fikirleri tartışmakla olgunlaşır..bir başka deyişle rabbi kemale olgunlaştırır...

doğrusunu allah bilir..
  • Yani hem müslüman olmak, hem adapte ve tabii ayıklanmaya inanmak mümkün.
  • Önce bir şeyi iyi tespit etmek lazım,Evrim teorisi adından da anlaşılacağı gibi bir teoridir.Bunu gerçek olarak kabul etmek ve bu varsayımlar altında cevaplamaya çalışmak ne derece doğrudur bilemem.Bilim bir teori ortaya atar bunu gerçekliğini ispatlamak onlara kalmış..benim sorunum değil..yada yanlışlığını bilimsel verilerle anlatabilirim.Burada ki handikap yada bazılarının yaptığı hata onu doğru kabul edip ona cevap vermeye çalışmalarıdır..Teorik olarak evrim dine karşı olabilir; evrimin doğru olduğu varsayımın da ;buna karşın bir teorinin ne derece doğru olduğunu din adına konuşanlar nasıl belirleyebilir?eğer doğru değilse neden cevap verme gereği hissederler?neden veya kimden şüpheleri vardır?yada evrim yaratanın gözetimi altında olmaz mı?(din öğretisine karşı da olsa),yaratanın böyle bir şeye muktedir olup olmadığını iyi düşünmek lazımdır...evrimi açıklamak yada tanımlamak onu yaratmak mıdır?yoksa olan bir şeyi isimlendirmek midir?her iki durumda da haksız olan tek bir taraf vardır.Nacizane fikrim..

Saygılarımla,

• quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger
    Önce bir şeyi iyi tespit etmek lazım,Evrim teorisi adından da anlaşılacağı gibi bir teoridir.Bunu gerçek olarak kabul etmek ve bu varsayımlar altında cevaplamaya çalışmak ne derece doğrudur bilemem....Burada ki handikap yada bazılarının yaptığı hata onu doğru kabul edip ona cevap vermeye çalışmalarıdır..

Evrimci bilim adamlarının da böyle bir iddiaları yok, Evrim Teorisinin bilimsel bulgularla tamamen geçersiz olduğunu görmelerine rağmen diğer alternatifi yani " Yaratılış Gerçeğini" kendilerince bilimsel amaca uygun bulmadıkları için % 0 ı irdelemeye devam ediyorlar...(kendileride bunu açıkça ifade ediyorlar zaten)

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Madem hem müslüman hem evrimci olunur mu şeklinde bir konu açıldı ben de fikrimi söyleyeyim. Bence hem müslüman hem evrimci olunur. Benim için bir mahsuru yok.

Sizi gidi evrimciler sizi...Sizce tabii ki mahsuru olmaz.. evrim teorisinin bilimsel olarak çöktüğünü görünce, dini kullanarak diriltmeye veya taraftar toplamaya mı çalışıyosunuz...

her rengede giriyosunuz, hiçolmazsa evrimci bilim admları kadar açık sözlü olun... Türkiye nin en ünlü evrimci bilim adamı nediyor du:

" Özünde bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır.
    Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır.
    Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O zaman birinci varsayımı irdelemek gerekir... 2. "

Canlıların bu dünya üzerinde nasıl ortaya çıktığı konusunda öne sürülen iki görüş vardır.

1-birincisi, tüm canlıları, şu an sahip oldukları kompleks yapılarıyla Allah'ın yarattığıdır.

2-İkincisi ise, canlılığın bilinçsiz tesadüfler sonucunda meydana geldiğidir. Bu ikincisi, evrim teorisinin iddiasıdır.

evrimciler konu bukadar net, ama % 0 ı terkedemeyince neyapacağınızı şaşıdınız..

• quote:

neverlate den alıntı

İşte sorun burada bir insan teori bile olmayan henüz ispatlanmamış bir fikir karşısında dinin kaybedecekse zaten onun durumu hiç de iyi değildir...

Demek ki sağlam bir iman sahibi olamamıştır, ona yardım etmek istiyorlarsa Allah'a ,ahirete, Kuran'a.....vs GERÇEKTEN iman etmesine yardım etsinler...Bu gerçekleri hazmettikten sonra bu konuda bir sorun kalmaz zaten....

Amaçları (kendilerine göre) doğru olabilir fakat yöntemleri (bana göre) yanlış....

burada HY yi kastediyorsan benim HY ile alakam yok, sadece genel kültür seviyesinde sitesini gezmişimdir o kadar ...

benim anlatmak istediğim olay şudur saygıdeğer hocam:

biz müslümanlar olarak kabul etmeliyiz ki bilimin gerisinde kalmışız. (bir zamanlar ileride idik)

bilimin bilim dışı boşluklarını ise dine inanmayan bilim adamları tarafından kendi düşünceleri doldurmuştur .

en basit ve gerçek örneği evrim teorisidir ki bu teoride sunulan her fikir yorumdur ve gerçekliği ispatlanamamıştır. mesela evrimci bilim adamları mutasyon (rastgele müdahale ) ile yeni türlerin olduğunu iddia etmişler ancak bu iddialarına ispat sunamamışlar, sadece yorum yapmışlardır.

benimse üzerinde durmak istediğim konu bilimin dışında kalan yorum kısmının böyle garip yorumlar ile değil de kainatı Allah ın cc Sanatı olarak değerlendirecek yorumların yapılması şeklindedir ...

sağlam iman sahibi bir insan okudkları eserleri Allah ın sanatı olaraqk yorumlayacak şekilde değerlendirirse imanı ziyadeleşecek ortada olan insanlar da Allah inancını pekiştirecektir ...

Bilim öyle sihirli bir anahtarki insanlara ispatlanamamasına rağmen mutasyon ile yeni bir tür oluştu, dinozor kuş oldu, inek denize döndü balina oldu, maymun insan oldu gibi garip düşünceleri insanlara kabul ettirmiştir ki bu fikirlerden daha geçerli olan Allah inancını bilimin konuları arasında değerlendirdiğimiz ve sunduğumuz zaman böyle masalsı / gerçek dışı olgulara değil de Sonsuz Gücün sanatı olarak anlatmak herkese faydalı olacağı kanaatindeyim.

Netice itibari ile bu da Allah inacını tazeleyen ve geliştiren bir yoldur ama herkes aynı yolda gitmek zorunda değildir fakat bu yolu tercih edenlere de bu imkanları sunmak müslüman bilim adamlarının vazifeleri arasındadır...

• quote:

neverlate:
    Allah'ın var olduğunu (kanıtlarıyla) ve sürekli yaratmasını sürdürdüğünü güzelce anlatayım onlara ... Ondan sonra ister evrime inansınlar ister olmadığına inansınlar ister hiçbirine inanmasınlar...Orası onlara kalmış. Dünyaya yönelik bir inanç olur , uhrevi inançları etkilemez....

zaten ben de evrime karşı çıkarken bodozlama dalmıyorum olaya ya da sadece dini argümanlar (mümkün mertebe az kullanıyorum) kullanmıyorum ...

benim bilgi birikimime biyoloji birikimime tamamen zıt kavramlar ürettiği için karşı çıkıyorum ...

ben ateist de olsa idim (Allah muhafaza) evrime inanmazdım ancak kendimi kandırmak için inanmaya zorlayabilirdim belki ...

böyle bir değerlendirmeden sonra şunu da izah etmede fayda var ...

herkes biyoloji ilminde pir olacak diye bir şey yok ..

mesela bir kişinin ramazanda oruç tutup tutmayacağını dindar doktor karar vermelidir çünkü orucun önemini o insan daha iyi bilir ...

biz de eğer biyoloji ile ilgimiz iyi değilse dinine güvendiğimiz bilim adamlarının sözlerine itibar etmemiz gereklidir diye düşünüyorum ...

sözlerine gelince bu anlattığın kişiler birgün gelip de öğrendiklerinin aksini başkalarından duyup okuduğunda bazıları elenebilecektir ...

bu yüzden evrim gibi garip yorumlar yerine daha güzel yorumlar yapılmalı diye düşünüyorum ...

• quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: competanxp

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Evet inanılabilir, fakat, Bu adam İslamiyete ters düşer.

Çünkü Müslüman bir adam herşeyden önce İslamın kaynaklarının doğruluğuna inanmış olmalı. Kur'an, Peygamber, Hadis, Büyük imamların kararları... Müslüman (yani olması gereken Müslüman) bunlara inanmıştır. İslamyette ne varsa bu kaynaklarda da vardır. Evrim meselesi ise Kur'an'a ters düşer...

Evrim, Maymun ile insanın ortak atadan geldiğini söyler. Kur'an ise İnsanların Hz. Adem'den geldiğini...

Eğer Evrime nanıp da Müslüman olursa bir adam, bu durumda o kişi Hz. Adem'in aynı zamanda (haşa) maymunun da atası olduğuna inanmalı. Cennetten çıkarılmadan önceki Adem'in de yine Maymun olduğuna (haşa) inanmalı.

Veya Hz. Adem'den önce de bir ata olduğuna inanmalı.

Eğer Hz. Adem'in Maymun'un da atası olduğuna inanmak mantıklı olsa, Kur'anda Ademoğlu dediği zaman, maymunları da kapsaması gerek ki böyle birşeyi tartışmak bile komik...

Yok Hz. Adem'den önce bir ata daha olsaydı, Hz. Adem için topraktan yaratıldı denilmezdi. Hem İslam'ın kaynaklarında olurdu. Geçmişe dair en ayrıntılı haberleri veren Kur'an nmasıl olur da böylesine önemli bir olayı (eğer olmuş olsaydı önemli olurdu yani, yoksa hakikatte ehemmiyetsiz bir nokta) es geçer? İnsanın yaradılışını ayrıntılı olarak izah eden bir kitap ki Halık'tan gelmiş, ilk mahluklarını izah etmemesi abes olmaz mı? Abesiyet Zat'ında muhal olan Allah'ahakaret olmaz mı?

Ama yok, ben kaynakları falan pek takmam, neymiş onlar, ben elhamdülillah müslümanım, ve evrim de gayet mantıklı diyorsa bir adam, kusura bakmasın ama cahilliğin en echelindedir. Buna bilmediğini bilmemek denir...

Saygılar...

analitik düşünebilen insanın hali başka oluyor yahu..
    tebrikler must..

quote:

quote:

quote:

@ competanxp, Eyvallah...

(Bu arada haftanın sorusu hala çözülmedi... yapamıyoz )

competanxp nin neyi kastettiğini anlarsanız burdaki tartışmayı da anlamış olursunuz sayın hocam

Ben Competanxp değil de sizin burada ne demek istediğinizi anlayamadım.

Anlatiym mustafa hocam;
    Yanlış yorumlamıyorsam:

competanxp sizin evrimle ile islam bağdaştırılamaz yorumunuzu onaylamış;
    competanxp nin önceki yazılarına baktığımızda kendisinin evrimci olduğunu anlayabiliyoruz:
    bu topicteki ilk yazısınıda dikkate alarak "evrim vardır o yüzden islam yalandır" inancını taşıdığını tahmin edebiliriz,
    dolayısıyla benim "evrimci(ona göre bilimsel düşünen insan demek bu) biri müslüman olabilir" dememden rahatsız oldu.
    sizin "evrimci (ona göre bilimsel düşünen insan demek bu) biri müslüman olamaz" demenizden ise memnun oldu.
    bu yazdıklarım yanlışsa kendisi lütfen düzeltsin.

benim burda anlatmaya çalıştığım şey de tam olarak bu:
    eğer insanları evrim ile din arasında seçim yapmaya zorlarsanız, çoğunluk dini seçer ama birçok insanı da kaybederiz..

Saygılar...

vese birader..
    insanları (böyle tahminler kullanarak) itham etmen yanlış.. hatta daha da açık söyleyeyim günah.
    ben burda hiçbir yazı yazmadım ki ( matematik sorularından başka)
    sen matematik probleri sorduğumdan dolayı beni evrimci mi zannettin)))

yok. ben sana söyleyeyim..
    beni burdaki evrimci diye nitelendirdiğin insanlarla konuştuğum için fişliyorsun kendi kafana göre..
    yazdıklarımdan değil.. fikrimi bilmiyorsun..
    seni bozmamak için gene de inancımı paylaşmayacağım, dillendirmeyeceğim burada..

ama senin bu tavrın çok sevimsiz..

mustafa nın yazdığına gelince, bence gayet mantıklı bir açıklama getirmiş.. ben de hak verdim kendisine..

allah seni bildiği gibi yapsın birader..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact
    siz nedersiniz ....

deep hocam izninle şunu sormak istiyorum

bu teorideki mesnetlerin, delillerin nelerdir?(dini veya bilimsel)

zira beğenmediğiniz evrim teorisi bile iyi-kötü deliller ileri sürüyor, sizin delilleriniz neler?

evet güzel bir soru sormuşsunuz ...

delillerim evrimin delillerinden daha çoktur ve evrimin tüm açmazları benim delillerimdir ...

netice itibari ile benim önerim de bir kanun değil bir teoridir ... kanun olabilmesi için tekrarlanması, her şartlarda aynı sonucu vermesi gerekir ...

delillerimin sıralanışı ...

1- mutasyon ile yeni bir türün ortaya çıkamayacağı

2- arageçiş canlılarının olmaması bunun aksine kambriyen patlaması gibi bazı canlıların belirli dönemlerde aniden (zaman dilimi olarak kısa sürede) ortaya çıkmış olması

3- türden türe geçişin imkansızlığı, bu durumda 70 milyon türün ayrı ayrı yaratılmış olması gerektiği

4- bütün canlıların hammeddesinin topraktan olması ve topraktan yaratılmasına ayrı bir delildir ...

5- DNA daki bilgi birikimleri mutasyon ile elde edilemeyecek kadar (hatta trilyon kere tirilyon ...kere tirilyon) çok olması

6- evrimin verdiği cevapların yorumdan öteye gitmemesi ve genelde akla ve biyolojii ilmine zıt olması

.
    .
    .

quote:

Bir diğer nokta da:

evrim teorisi:
    fosil kayıtlarındaki, genetik bilimindeki, canlıların yapılarındaki, hatta insan psikolojisindeki bir çok noktayı iyi-kötü açıklayabiliyor sizin teoriniz açıklayabiliyor mu?

yani daha katetmeniz gereken çok yol var,

Allah yardımcınız olsun...

evet evrim teorisinin açıklıyor dedikleri sadece yorumluyor şeklinde olmalılar ...

mesela buradaki değerli evrimci arkadaşlarımıza bir sürüngenin nasıl memeli olduğunu sormuştum onlar da açıklamışlardı ! ki bu açıklamalarına ! hiçbir biyolojik temelleri yoktu ...

sadece açıklamaları yorumdan öteye gidememekte ve o yorumada kimsenin inanmak zorunda olmamasıdır ...

bana bugüne kadar mutasyon ile yeni bir türün olacağını kimse ispatlayamadı (teori ve mantıksal olarak )

hatta ben onlara sanal imkanlar dahi verdim ...

elinize alın istiklal marşını yapın bir program bana farklı bir şiir getirin dedim

bunu yaparken rastgele harf girme çıkarma ve değiştirme (mutasyon ) beğenmediklerinizi eleyin (seleksiyon - adaptasyon) dedim ...

sadece bu örnek bile mutasyonun imkansızlığını ispatlamaya yeter ...

NETİCE İTİBARİ İLE :

ben evrimci kardeşlerime diyorum ki;

siz nasıl var olduğunu bilemediğiniz ilk hücre var ya

ben o hücreden milyonlarca adet olduğunu iddia ediyorum ...

ispatlarım evrimin açmazları ve türden türe geçişin imkansılığıdır ...

bu fikrime de shine_on (genetik müh) katıldı ...

ilk hücre madem herhangibir şekilde oluyor ise buna benzer şekilde neden daha çokları olmasın ?

isteyen bu hücreleri Allah cc yarattı desin isteyen de henüz bilim cevap veremedi desin ...

selam ve dua ile ...

• @Competanxp

quote:

Orjinalden alıntı: competanxp
    quote:

Orjinalden alıntı: siderta
    Hem tanrıya,hem de evrime inanılmaz mı arkadaşlar?
    ben ikisine de inanıyorum,
    Dünyayı bugünkü haliyle değil de,yaşını da hesaba katarak milyonlarca yılda bugünki halini aldığını
    artık bilmeyen yok herhalde.Dünya bile bize bugünki haliyle tabakta sunulmadı.Bu bile benim için
    evrimin bir kanıtıdır.Kİ içindeki canlılar evrim geçirmeiş olsun,düşünemiyorum bile.
    Öte yandan Tanrıyı inkar da edemiyorum.herşeyin bir başlangıcı olduğuna ve hayat tohumlarını atanın Tanrı olduğuna inanıyorum.Bu belki de benim genlerime işlemiş bilemiyorum
    Ama ben ikisine de inanıyorum
    sizlerin düşüncelerini de öğrenmek isterim
    Ben paradoks mu yaşıyorum,kavram karmaşası içinde miyim ne dersiniz?

Altı çizili kelimeler AYRI yazılacaktı.
    Bilmem anlatabildim mi ..?!..

Bu yazını yanlış yorumlamışım,
    aslında ben yanılma ihtimalimin farkındaydım- bunu da yazdım,
    fakat yine de haklısın "zanla hüküm verilmez"
    senden ve mustafa hocamdan özür diliyorum, hakkınızı helal edin,
    o yazımı da siliyorum.

Sağlıcakla kalın...

• quote:

her rengede giriyosunuz, hiçolmazsa evrimci bilim admları kadar açık sözlü olun... Türkiye nin en ünlü evrimci bilim adamı nediyor du:

" Özünde bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır.
    Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır.
    Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O zaman birinci varsayımı irdelemek gerekir... 2. "

Yaw kardeşim, siz nasıl insanlarsınız yaww...? Prof. Ali Demirsoy'un kitabındaki bu cümlenin üzerinde daha önce de tartışmıştık. Bu adam bilimadamı, ne yani biyoloji ile ilgili kitabında "Allah "ol" dedi ve oldu" mu deseydi. Niye çarpıtıyorsunuz? Ayrıca Ali Demirsoy kitabının hiç bir yerinde sıfır olasılıktan bahsetmez. Bilimsel açıdan çok az da olsa böyle bir olasılığın -ki aslında yanlış kelime kullanıyoruz çünkü evrim olasılıklar bütünü değildir- olabileceğini ve eğer konu bilim ise bu az denilen olasılığın irdelenmesi gerektiğinden bahseder. "Böyle bir olasılık olamayacağına göre o zaman hadi 1. olasılığı yani doğaüstü olayları irdeleyelim" mi diyecekti?Bu nasıl bir mantıktır yahu? Tekrar söylüyorum: Adam İLAHİYATÇI değil BİYOLOJİ profesörü...900 sayfalık kitabın içinden cımbızla cümle alıp, saçma sapan ve saptırılmış örnekler vermekten vazgeçin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.