Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cyberking111

artık evrim gerçeğini tartışmasız kabul etmeliyiz..evrim olduğunu kabul etmeyen biri yaşadığını kabul etmiyor demektir...bu nu propaganda olarak algılayıp..çeşitli siyasetlerle fln açıklamaya çalışmayalım...bu bilimin gerçeği..dünyanın gerçeği..içtiğin su yediğin yemek gibi..

Bir de sizden ricam doğruları konuşalım. Tekrar teorinin tanımına bakmanızı istiyorum. Teori demek bilimsel gerçeği ispatlanamamış çalışmalar demek. Eğer ispat edilirse kanun olur. Mesela yerçekimi kanunu. O halde insanlara yanlış ve yalan biligler vererek saptırmalar yapmayalım. varsa bildiğin bir gerçek veya fikrin söyle öğrenelim ama doğruları söyle. Kaç yıldır ispatlanamamış iddialarla uğraştık. Bu dediğniz şeye artık kimse inanmıyor. Sadece bir dna yapısı bile insanın daha önceden tasarlanmış bir yaratılan olduğunu ortaya koyar. Bilim evrim yoktur der. Her şeyiyle der bunu. Filozoflarıyla der. İşte Aristo da bir alıntı sana "Tanrını yokluğunda: bugün yaşayan insanların bndan evvel yaşamış insanlar tarafından yaratılmış (doğurulumuş) olması gerekir. bundan önceki insanların da daha önceki insanlardan ki bu da sonsuza kadar giden bir döngü demektir. Oysa ki biz dünyanın bir başlangıç tarihi olduğunu biliyoruz. O halde bu düşünce gerçek olamaz. İnsanlar bir Yaratıcı tarafından yaratılmışlardır.

Bir başka gerçek; DNA nın içinde bulunan şifrelenmiş bilgileri kitaplaştırsak bir milyon sayfadan daha fazla yazı çıkar meydana. Peki bu kadar mucuzevi bir şey ortaya nasıl çıkmıştır. Bana dünyada tesadüfen oluşan Tek bir yapı söyler misin? Bir tane sandalye kendi başına olmuş mu? Sadece bir bina oluşmuş tesadüfen diyebilir misin? Ya bir düşün Peki yıldızlarıyla, ayı ile, dağları, denizleriyle tüm evren nasıl tesadüf olur. Şu an ay normal yörüngesinden sapsa ve bize biraz yaklaşsa tüm dünya karaları günde üç defa sular altında kalır. Hergün Tusunamiler olur tüm dünyayı yutan ama bir güç buna engel oluyor. Kim peki diye sorma sakın. Sen de biliyorsun. Seni yaratan ve sahip olduğun herşeyi veren Allah...

• quote:

artık evrim gerçeğini tartışmasız kabul etmeliyiz..evrim olduğunu kabul etmeyen biri yaşadığını kabul etmiyor demektir...bu nu propaganda olarak algılayıp..çeşitli siyasetlerle fln açıklamaya çalışmayalım...bu bilimin gerçeği..dünyanın gerçeği..içtiğin su yediğin yemek gibi..

olay kısaca böyle açıklanabilir.kesinlikle katılıyorum
  • Hem bir yaratıcıya hem evrime inanmak diğer dinleri bilmem ama İslam'a göre kabul edilemez bence...
    Bu arada insanlar topraktan yaratılmıştır ama hayvanlar da topraktan mı yaratılmıştır?

Benim düşüncelerimi ifade ettiği için şu alıntıyı da buraya koymayı konu başlığına uyduğu için uygun gördüm...

"Materyalist felsefe canlılığın oluşumunu evrim teorisiyle açıklar. Evrim teorisi ile materyalist felsefe birbirini tamamlayan iki düşünce sistemidir. Evrimciler, Allah'a inanmadıkları, tesadüfü ilahlaştırdıkları, yaratılış gerçeğine tamamen karşı oldukları halde, teorilerinin kabulünü hızlandıracağını düşündükleri için, dindar evrimcilerin Allah'ın canlıları evrimle yarattığı fikrine karşı sessiz kalır, hatta çoğu zaman bu fikri teşvik ederler. Ancak bu yalnızca bir taktiktir.

Evrimciler dine ve yaratılış gerçeğine şiddetle karşıdırlar. Hatta bu fikrin güçlenmesini engellemek için gerekirse evrim teorisi ile yaratılış arasında bir uyum varmış gibi gösterilebileceğini, bunun yaratılışı savunanların gücünü kıracağını savunurlar."

Anlatılanlar gayet açık ama bu ifadelerde ki teşvikcilerin evrimciler değil de yaratılış gerçeğine inananların olması ise düşündürücü...

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Madem hem müslüman hem evrimci olunur mu şeklinde bir konu açıldı ben de fikrimi söyleyeyim. Bence hem müslüman hem evrimci olunur. Benim için bir mahsuru yok.

Ben dedimki hem allaha hemde evrime inanılmaz mı?Herhangi bir dini kastetmedim.çünki din herkese göre değişir,herkesin inancı farklıdıR.Ayrıca dinde zamanla evrimleşmiştirve halada evrilmeye devam ediyor
    Konuyu açıp kaçmış gibi oldum farkındayım, ama monitör arızalandığı için birkaç gündür internete giremiyordum.Bugün birde baktımki sayfalar dolmuş.Konuya ilginizden dolayı hepinize teşekkürler arkadaşlar
    Doğada hiçbirşey kaybolmuyor yani yok olmuyor,sadece biçim değiştirip farklı bir maddeye dönüşüyor.
    mesela şimdi kaya olarak gördüğümüz yüzyıllar sonra toprak olarak işleniyor,yada petrolün oluşumuyada madenlerin oluşumu,bir ağaç birkalem yada gazete olarak elimize gelebiliyor.demek istediğim doğada değişmeyen gelişmeyen hiç birşey yok.
    insan içinde durum aynı.Her gün değişiyoruz gelişiyoruz,bir önceki günki fikrimizi beğenmiyoruz
    Yüzyıllar içindeki seyrimize bir baksanıza!en ilkel yaşam koşullarından geldiğimiz bugünkü duruma yaşadığımız evlere,giydiğimiz kıyafetlere,yediğimiz yemeklere herşeyde ama herşeyde bir evrim sözkonusu
    DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR
    Ben evrimden bunu anlıyorum ,bunada bütün kalbimle inanıyorum
    ÖTE yandan allahı da inkar edemiyorum.Allah inancıyla yetiştirildim,bu artık benim genlerime yerleşmiş

• quote:

ÖTE yandan allahı da inkar edemiyorum.Allah inancıyla yetiştirildim,bu artık benim genlerime yerleşmiş

genlerin bu yönde evrilmiş yani

şaka bir yana ...

quote:

mesela şimdi kaya olarak gördüğümüz yüzyıllar sonra toprak olarak işleniyor,yada petrolün oluşumuyada madenlerin oluşumu,bir ağaç birkalem yada gazete olarak elimize gelebiliyor.demek istediğim doğada değişmeyen gelişmeyen hiç birşey yok.

hatta o kayadan insan bile oluyor ...

ben de bu konu ile ilgili olarak bütün türlerin bir tohum gibi topraktan yaratıldığına inanıyorum ...

bilim henüz türden türe geçişi ispatlayamadığı için bu düşüncem hem bilime hem de dine uyumlu

• Hala araştırılmakta olan,daha tam kesinleşmemiş,bu konuda daha kanıt bulunamamış iken,olabilirliklere dayanan evrime hiç şüphe duymadan inanmak.... E iyide evrimi ineceleyen bilim adamlarının bile daha şüpheleri var bazı konularda. Henüz tam olarak sonuca ulaşılamamışki. Öyle olduğu tahmin ediliyor deniliyor zaten. Henüz araştırma tamamlanmadıki... Devam ediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

@Competanxp

quote:

Orjinalden alıntı: competanxp
    quote:

Orjinalden alıntı: siderta
    Hem tanrıya,hem de evrime inanılmaz mı arkadaşlar?
    ben ikisine de inanıyorum,
    Dünyayı bugünkü haliyle değil de,yaşını da hesaba katarak milyonlarca yılda bugünki halini aldığını
    artık bilmeyen yok herhalde.Dünya bile bize bugünki haliyle tabakta sunulmadı.Bu bile benim için
    evrimin bir kanıtıdır.Kİ içindeki canlılar evrim geçirmeiş olsun,düşünemiyorum bile.
    Öte yandan Tanrıyı inkar da edemiyorum.herşeyin bir başlangıcı olduğuna ve hayat tohumlarını atanın Tanrı olduğuna inanıyorum.Bu belki de benim genlerime işlemiş bilemiyorum
    Ama ben ikisine de inanıyorum
    sizlerin düşüncelerini de öğrenmek isterim
    Ben paradoks mu yaşıyorum,kavram karmaşası içinde miyim ne dersiniz?

Altı çizili kelimeler AYRI yazılacaktı.
    Bilmem anlatabildim mi ..?!..

Bu yazını yanlış yorumlamışım,
    aslında ben yanılma ihtimalimin farkındaydım- bunu da yazdım,
    fakat yine de haklısın "zanla hüküm verilmez"
    senden ve mustafa hocamdan özür diliyorum, hakkınızı helal edin,
    o yazımı da siliyorum.

Sağlıcakla kalın...

Yaw biraz geç oldu ama yazıyı yeni gördüm.

Estağfirullah vese hocam, helal olsun ne demek.

• insanın topraktan yaratılması, havva nın hz ademin göğüs kemiğinden yaratılması gibi tabirler var.
    2. si doğrumu bilmiyorum ama 1. si herkesin bildiği şey. böyle düşününce evrim Allah inancı ile çelişmez gibi geliyor.
  • Maaşallah filozof kardeşlerimiz dolmuş buraya.Bişey Anlamıyorum yazdıklarınızdan.Evrim suda yaşayan canlılar geçiriyor heralde,yoksa değil mi ? hatırlayamadım!
    Neyse insanlar evrim falan geçirmemiştir.Ama eski insanlar daha bir yapılıymış,şimdi insanlar sağlıklı ortamlarda yetişemiyor,bunun sebebi olarak değişen çevre koşulları,havadaki zehirli gazlar,atmosferin delinmesi ve doğanın bozulması olarak düşünülebilir.İnsanlar sağlıklı beslenememekte artık,sebzeler hep hormonlu,sağlıklı bir yaşam yok.İnsan yapısında da pek bi değişiklik olmamış.İnsanlar öyle maymundan insanlığa geçiş yaşamadılar yani.Bunu diyen var mı burda? Böyle bir şey olsa,dini kaynaklarda yazardı zaten,Kur'an da yazardı.İlk insan Adem ve Havva dan biliniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gary fx -- 2 Aralık 2005, 17:52:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Gary fx

Maaşallah filozof kardeşlerimiz dolmuş buraya.Bişey Anlamıyorum yazdıklarınızdan.Evrim suda yaşayan canlılar geçiriyor heralde,yoksa değil mi ? hatırlayamadım!
    Neyse insanlar evrim falan geçirmemiştir.Ama eski insanlar daha bir yapılıymış,şimdi insanlar sağlıklı ortamlarda yetişemiyor,bunun sebebi olarak değişen çevre koşulları,havadaki zehirli gazlar,atmosferin delinmesi ve doğanın bozulması olarak düşünülebilir.İnsanlar sağlıklı beslenememekte artık,sebzeler hep hormonlu,sağlıklı bir yaşam yok.İnsan yapısında da pek bi değişiklik olmamış.İnsanlar öyle maymundan insanlığa geçiş yaşamadılar yani.Bunu diyen var mı burda? Böyle bir şey olsa,dini kaynaklarda yazardı zaten,Kur'an da yazardı.İlk insan Adem ve Havva dan biliniz.

zaten sorun da din
    bazıları senin gibi dinde yok ozaman evrim de yok diyor.
    peki sence din denilen şey, ilahi olmaya bilirmi.
    zamanında birisi insanlara doğru yolu göstermek için
    onları inandıra bilmek için, onlara yalan söylemiş olabilirmi.
    bir düşün bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewVatoo -- 2 Aralık 2005, 17:59:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: almancı

quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

denizler kilometrelerce derinliğe inebilmektedir ve içerdiği canlılar bilinmememektedir denizde insanoğlu için uzay gibi bir bilinmezdir özellikle tuzlu deniz ve okyanuslara derin dalışlar yapılalamaktadır suyun yapısı nedeniyle varolan farklı yaşam türleride bulunamamaktadır

bizim yaşama çevremizde veya karada var olan çeşit çeşit mikro organizmalardan denizlerde de olması beklenir bunların karada olanları bile tam olarak tesbir edilebilmiş değildir denizlerde ise konu dahada karmaşıklaşır oradaki buyuk gözle görülebilecek canlılar bile tam olarak keşfedilememişken olayı mikro boyutuna indiremeyiz onlara daha çok zaman var

bu durumda sayısı bilinmeyen dercede fazla bir canlı çeşidi varolduğu ortaya çıkar bunların hepsinin bir ilk varlıktan evrimleştiğini düşünecek olsak bu inanılmaz dercede uzun bir zaman alır birde belli başlı geçiş evresi yaratıkları olmadığına göre bu işde hayli uzun sürüyor olmalı hemde o kadar uzunki yazılı tarih boyunca bu evre oluşmamış eğer oluşmuş olsaydı o zaman tarih kitaplarını geçiş yaratıklarından bahsetmesi gerekirdi ama bahsetmemiş

bu durumda dünyanın ömrünü tahminn eden bilim adamlarına bir danışmak lazım milyarlarca belki daha fazla karanlık çağ olacak ve karanlık çağda bu evrim oluşacak sonra ondan milyarlarca yıl sonra bir adam çıkıp hiç izi kalmadığı halde bunu keşfedecek

fakat hayır bir ilk canlı değilde mesela kabaca söyleyeyim buyuk baş hayvanlardan ve benzer iskeletlilerden mevcut canlılar türedi dersen bir mikro organizmadan diğerleri türedi dersen
    benzer balık türleri aynı yapıya yakın bir ilk canlıdan türedi dersen
    kısacası her canlının bir türediği vardı dersen yani kendilerinden türenilen bir canlı çeşitliliği zaten vardı dersen
    o zaman da evrimin bir anlamı kalmaz çünkü sen çeşlitliliği kabul etmiş olursun o zaman da mantıklı olan bütün canlıların şimdiki hali ile yaratıldığını kabul etmek olur

ama öyle olsun yada olmasın evrimin islamda yeri yoktur

yukarıda söylendiği gibi ciltlerce tefsir yazmış olmakta buna örnek yada delil olamaz bir çok kola firması var ama hepsinde kola özütü yok
    bir çok kitap ezberlemiş insanda da ilim özütü yok isterse müctehid dercesinde islam alimi olsun iman yoksa yada zayıfsa özütü yoksa o adamın dediğiyle amel edilmez

bak arkadaşım.şimdi sana yazdığın bilgilerin yanlış olduğunu anlatayım.çok basit bir mantıkla ve araştırmadan olaya yaklaşıyorsun.bari bizim yazılarımızı okusan biraz aydınlanacaksın

quote:

bu durumda sayısı bilinmeyen dercede fazla bir canlı çeşidi varolduğu ortaya çıkar bunların hepsinin bir ilk varlıktan evrimleştiğini düşünecek olsak bu inanılmaz dercede uzun bir zaman alır birde belli başlı geçiş evresi yaratıkları olmadığına göre bu işde hayli uzun sürüyor olmalı hemde o kadar uzunki yazılı tarih boyunca bu evre oluşmamış eğer oluşmuş olsaydı o zaman tarih kitaplarını geçiş yaratıklarından bahsetmesi gerekirdi ama bahsetmemiş

bak şimdi.dünya ve evren bundan tam 4.5 milyar yıl önce yaratıldı ya da oluştu.bu 4.5 milyar yılın ilk dönemlerinde ortada sadece bugünkü alglerin ilk ataları vardı.onların dışında hiçbir canlı yoktu.

ilk insanların kayıtları ancak 100-150 milyon yıl öncesine dayanır..yani insan yaratıldığında üzerinde yaşamış olduğu dünya tam 4.4 milyar yıldır yaşamaktaydı..

hani sen diyorsun ya ilk çağ,orta çağ ya da karanlık devirler, işte bu bahsettiğin bütün devirler taş devri bile dünyanın bugünkü yaşının en fazla 15o milyon yıl öncesine dayanır..

şimdi senin bahsettiğin şeylere kendi gözlerinle bir bak.o kadar komik şeyler söylüyorsun ki tarih kitapları yazmazmıymış vb.. yani bu cümleler sadece komik oluyor.kusura bakma ama bu böyledir..

daha iyi anlamak için şimdi kafanda 100 yılı canlandır,şimdi 1000 yılı canlandır şimdi 1 milyon yılı canlandır şimdi 1 milyar yılı canlandır ve 4.5 milyar yılı canlandır.anlatabiliyormuyum?bu rakamların şimdi bir canlının değişim geçirebilmesi için yeterli olup olmadığını şimi bir düşün..

bu kadar uzun zamanda dünya yerinde durmuyor.sürekli bir değişim var,iklimler değişiyor,yeryüzü değişiyor ve bu organizmalrın bir şekilde ortam koşullarına ayak uydurup yaşaması gerekir..yani evrimleşmesi şarttır..

işte bütün bu süreç içerisinde en başta yaratılan ortak atalardan bu kadar fazla çeşitlilik ortaya çıkmıştır..

aslında bu Allah'ın bir mucizesidir..Allah canlıyıy yaratıyor diyorsan sihir değneği ile pat diye oluşturuyor anlamına gelmez..Allah'ın kainatı oluşturması bu mekanizma ile gerçekleşmiştir..bu olayın din ile çatışan bir tarafı yoktur.

bu olay din ile tamamen çatışmaktadır ben kimsenin evrime
    inanmasına karışmam ama evrimi dine sokamazsınız
    birincisi dünyanın yaşının 4,5 milyar yıl olduğu bir varsayımdan öte değildir yinede evrime göre daha çok dayanağı olduğuna eminim
    dinimize göre allah dünyayı 6 günde ytaratmıştır hatta bu hırıstiyan ve yahudilere görede böyledir yani onların kitaplarınında dokunulmamış bir kısmıdır bu
    yine bir hadisi şerifte peygamberinmiz hepinizin babası birdir herkes ademden adem ise topraktandır diyor

doğrudur ben evrimi araştırmam senin dediğin gibi yazdıklarını okuduğumda aydınlanacağımı hiç düşünmüyorum aydınlanma genelde ışık saçan şeylerle olur ışı kapatmaya çalışanlarla değil

bence sen islamı araştır kendin mantık yürütmek yerine önce bir dini öğren istyersen eksik bilgiyle kafanı yola sürme

ikincisi verdiğ
    n cevap yazımdaki soruları cevaplamıyor sen onları adam gibi bir açıkla bakalım öyle komikti şuydu buyduı diyerekmi bilimsel oluyorsun sen yada gerçek(bu arada bilimsel kelimesindende sayenizde gıcık oldum haa)

• quote:

Orjinalden alıntı: NewVatoo

quote:

Maaşallah filozof kardeşlerimiz dolmuş buraya.Bişey Anlamıyorum yazdıklarınızdan.Evrim suda yaşayan canlılar geçiriyor heralde,yoksa değil mi ? hatırlayamadım!

zaten sorun da din
    bir düşün bakalım.

eğer dünyada birden fazla din varsa mutlaka biri hariç gerisinin uydurma la ilahi olması gerekir aksi halde iki ihtimal ortaya çıkar 1allah insanlarla dalga geçiyor her kavme ayrı din gönderip onları çatışmaya ittiyor
    bu allah inancına aykırıdır çünkü allah her yönden mükemmel olan olmalıdır bir tek noksanı zayıflığı bile olanın ilah olması mümkün olamaz

2 allah hiç emir göndermemiştir ilahii hiç bir din yoktur bunu derskete yaratılışa karşı çıkmış oluruz çünkü en modern toplumdan en ilkel topluma kadar bir üstün mükemmel güce inanma ve tapınma içgüdüsü vardır ve bu buyuk savaşlara yol açacak kadar buyuk bir duygudur şimdide öyledir geçmişştede böyle olmuştur

• quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

quote:

Orjinalden alıntı: NewVatoo

quote:

zaten sorun da din
    bir düşün bakalım.

eğer dünyada birden fazla din varsa mutlaka biri hariç gerisinin uydurma la ilahi olması gerekir aksi halde iki ihtimal ortaya çıkar 1allah insanlarla dalga geçiyor her kavme ayrı din gönderip onları çatışmaya ittiyor
    bu allah inancına aykırıdır çünkü allah her yönden mükemmel olan olmalıdır bir tek noksanı zayıflığı bile olanın ilah olması mümkün olamaz

2 allah hiç emir göndermemiştir ilahii hiç bir din yoktur bunu derskete yaratılışa karşı çıkmış oluruz çünkü en modern toplumdan en ilkel topluma kadar bir üstün mükemmel güce inanma ve tapınma içgüdüsü vardır ve bu buyuk savaşlara yol açacak kadar buyuk bir duygudur şimdide öyledir geçmişştede böyle olmuştur

ben yaratıcının varlığını inkar etmiyorum, kabulde etmiyorum.
    ama demek istediğim, eğer dinler sadece ozamanki insanları
    barbarlıktan kurtarmak için bir şahıs tarafından,
    pembe yalan olarak ilahi olduğu söylenip
    ve insanlar buna inanmışlar ise
    sonuçta, bu dinler ilahi değiller ise
    söyledikleri masallar da yalan olur
    yani insanlar direk bugün olduğu gibi veya biraz farklı
    yaratılmamış olabilirler.
    yani evrim teorisi doğru olabilir
    yani yaratıcı insanı yaratıcağına
    evrensel kuralları yaratıp (ki bunada inanmıyorum)
    kendi haline bırakmış olabilir
    ve evrim teorisi dünyada gerçekleşmiş olabiliri

• bende diyorum ki bu din bizim dinimizdir biz bunun doğru olduğuna inanıyopruz ve evrim bu dinde yoktur inanmayan değil inanan dahi bu dine extra bişey katmaya kalkamaz iananacaksan olduğu gibi inanacaksın değiştirirsen ona iinanmış olmazsın bu din uydurma olabilir ve evrim gerçek olabilir ama ben gerçek olduğunu düşünerek bu dine inanıyorum ve bu dinde evrim yoktur bunu bilmek içinde din profu olmaya bile gerek yoktur o kadar basittir dini acıdan bunun durumu
  • Bilim nedir?

Evrim teorisi bilimsel gerçek diyen arkadaşlar size soruyorum. Bilimi bi tanımlasanız. Hep dinin ne olduğunu tartışıyorsunuz. Bi de bilimin ne olduğunu tartışsak. Acaba bilimsel gerçekler denilenler gerçekten gerçek mi?
  • Tüm inanışlar ve düşünceler kişiden kişiye değiştiğine ve bilginin bulunduğu yer sadece bizim beyinlerimiz olduğuna göre bilim insanların genelinin aynı düşünce ve inançlara sahip olmasıdır...
    Kaynağı, duyularımız ve algılarımız olduğu için bilimsel bilgilerin hepimiz için doğru kabul edilmesi şaşırılacak bir durum değildir.
    Ancak bilimsel bilgiler mutlak(kesin, gerçek) doğrular olmayabilir. Çünkü kaynağı mükemmel olmayan insan beynidir. Bu yüzden dini bilgiler inanan için daha kesin oluyor....
  • evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçeklere dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi
    Deneysel yöntemler gerçeğe ulaşmak için ne kadar sağlam bir tutamaktır onu ayrıca tartışabiliriz. Sadece bilim empirik bilgiyi bilgi sayıyor. Rasyonel bilgi, sezgisel bilgi ne olacak. İnsanları bu alanlardaki bilgilerini yoksayar bilim.
    Varoluşun bir bölümünü konu alıyor ayrıca parçayı konu alıp ondan yola çıkarak tüm varoluşu açıklamak ne kadar sağlıklıdır. Bu da ayrı bir konu.
    Yani bilimsel bilgiler kabul edilmiş doğrular. Mutlak doğrular değil. O halde bir şeyi doğru kabul edip onu başka bir şeyi doğru kabul edene dayatmak ne diye? Bilimin temelinde de varsayımlar var dinin temelinde de varsayım. O halde niçin senin varsayımın benimkinden daha geçerli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerataKerata -- 2 Aralık 2005, 20:06:42 >

• Ya da
    Sanatın bilimsel değeri nedir?
    Ahlakın bilimsel değeri nedir?
  • sanatın bilimsel değeri matematiksel olmasıdır..

ahlakın bilimsel değeri de düşünsel olmasıdır..ama bence ahlak diye bi kavram olmamalıdır..ahlak normsal bi kavramdır..etik ise ilkesel..ahlak olmamalı bunun yerine her insanın kendi ahlaki ilkeleri olmalıdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: muaddib

sanatın bilimsel değeri matematiksel olmasıdır..

ahlakın bilimsel değeri de düşünsel olmasıdır..ama bence ahlak diye bi kavram olmamalıdır..ahlak normsal bi kavramdır..etik ise ilkesel..ahlak olmamalı bunun yerine her insanın kendi ahlaki ilkeleri olmalıdır..

Af buyur ama ahlakın düşünsel yönü rasyonel açıdan tamam da emprik açıdan ne gibi düşünsel bir değeri olabilir anlamadım? Ayrıca her insanın kendi ahlaki ilkeleri olmalıdır. Pek bunu bilimsel açıdan doğrulayabilir misin?

Ayrıca her sanatın matemetiksel değeri olmaz. Çünkü beğeniler farklı farklıdır. Bunu her hangi bir kalıba sığdıramazsın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.