Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şurası kesin; bunların hiçbirinin bilim önünde değeri yoktur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Şurası kesin; bunların hiçbirinin bilim önünde değeri yoktur...

Peki bu nasıl bir sistemdir (Bilim) ki sistemi kuran kendi gerçeğinin yarısından fazlasını yok sayarken, değersiz görürken tüm varoluşu tutarlı bir şekilde açıklama iddiası ile orataya çıkıyor. Daha insanın bile bir çok yönünü gözönüne almıyor tüm varoluşu nasıl açıklasın.

İşte dinin önemi burada ortaya çıkıyor.

Bu konuda daha fazla tartışmayı gereksiz buluyorum. Merakı olan arkadaşlara Aliya İzzetbegoviç'in Doğu Batı Arasında İslam isimli eserini şiddetle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerataKerata -- 2 Aralık 2005, 21:50:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: almancı

quote:

artık evrim gerçeğini tartışmasız kabul etmeliyiz..evrim olduğunu kabul etmeyen biri yaşadığını kabul etmiyor demektir...bu nu propaganda olarak algılayıp..çeşitli siyasetlerle fln açıklamaya çalışmayalım...bu bilimin gerçeği..dünyanın gerçeği..içtiğin su yediğin yemek gibi..

olay kısaca böyle açıklanabilir.kesinlikle katılıyorum

defalarca söylemem gerekse de bıkmadan söyleyeceğim.

Kanun : her zaman aynı sonuçları veren sebep sonuç ilişkisi. Örn: suyun kaldırma kuvveti veya yerin çekim kuvveti.
    Teori : bir veya bir kaç bilim adamının ortaya attığı ve üzerinde çalıştığı fikir. Mesela: Evrim teorsi.
    EVRİM BİR TEORİDİR, KANUN DEĞİL. GERÇEKLERLE İLGİSİ OLMAYAN BİR DÜŞÜNCE VE DÜŞÜNÜRDEN ÇIKTIĞI, SİZİN ISRARLA SANKİ KANUNMUŞ GİBİ BİLİMSEL GERÇEKTİR DEMENİZDEN BELLİ OLUYOR. BİLİMSEL GERÇEK DEĞİLDİR, SADECE BASİT BİR TEORİDİR. BİRİLERİNİN DE İŞİNE GELDİĞİ İÇİN DALLANDIRLIP BUDAKLANDIRILIYOR. İŞTE BU KADAR SİZİ ŞU LİNKTEKİ KİTABI OKUMAYA DAVET EDİYORUM. SONRA GELİN GÖRÜŞELİM. VARSA SİZİN ÖNEREBİLECEK SAĞLAM BİR KİTABINIZ HABERİMİZ OLSUN.

http://www.inndir.com/program.php?id=19461

• quote:

Orjinalden alıntı: ZOR DEĞİL ASLINDA

quote:

quote:

artık evrim gerçeğini tartışmasız kabul etmeliyiz..evrim olduğunu kabul etmeyen biri yaşadığını kabul etmiyor demektir...bu nu propaganda olarak algılayıp..çeşitli siyasetlerle fln açıklamaya çalışmayalım...bu bilimin gerçeği..dünyanın gerçeği..içtiğin su yediğin yemek gibi..

olay kısaca böyle açıklanabilir.kesinlikle katılıyorum

defalarca söylemem gerekse de bıkmadan söyleyeceğim.

Kanun : her zaman aynı sonuçları veren sebep sonuç ilişkisi. Örn: suyun kaldırma kuvveti veya yerin çekim kuvveti.
    Teori : bir veya bir kaç bilim adamının ortaya attığı ve üzerinde çalıştığı fikir. Mesela: Evrim teorsi.
    EVRİM BİR TEORİDİR, KANUN DEĞİL. GERÇEKLERLE İLGİSİ OLMAYAN BİR DÜŞÜNCE VE DÜŞÜNÜRDEN ÇIKTIĞI, SİZİN ISRARLA SANKİ KANUNMUŞ GİBİ BİLİMSEL GERÇEKTİR DEMENİZDEN BELLİ OLUYOR. BİLİMSEL GERÇEK DEĞİLDİR, SADECE BASİT BİR TEORİDİR. BİRİLERİNİN DE İŞİNE GELDİĞİ İÇİN DALLANDIRLIP BUDAKLANDIRILIYOR. İŞTE BU KADAR SİZİ ŞU LİNKTEKİ KİTABI OKUMAYA DAVET EDİYORUM. SONRA GELİN GÖRÜŞELİM. VARSA SİZİN ÖNEREBİLECEK SAĞLAM BİR KİTABINIZ HABERİMİZ OLSUN.

http://www.inndir.com/program.php?id=19461

ya arkadaş sen kime ne öğretmeye çalışıyorsun?bak koçum bugün şu varlığı bilinen hücrelerin bile hala bir teoiri olduğıunu biliyor muydun?hücre teorisi vardır ama hücre kanunu şu çağda hala yok..ama bir hücre teorisi biyolojide ne kadar önemli ise evrim teorisi de işte o kadar önemlidir ve biyolojinin temelidir.

bana kalkıp bunları öğretmeye çalışmayın.çünkü konuştuğunuz insan bir biyolog adayıdır.ve birazcık saygılı insanlar olsanız hayatımda bu teorileri,canlıları sizlerden çok daha fazla incelemiş ve araştırmış biri olarak beni dinlemeye gayret gösterirdiniz..

ama yok asla sizler dinlemezsiniz.çünkü her şeyin eniyisini siz biliyorsunuz.burada ''evrim insanların maymundan gelmesidir'' cümlesinden daha fazla bir bilgiye sahip olmayan adamlar kalkıyor evirmi revize etmeye bile kalkıyorlar..

devam edin..ama siz kaybedeceksiniz..amacım oraya buraya sataşmak değil.ama şunu bilin ki farkında olmadan bilinçsizce bu görüşü savunmanız islamı tamamen bilim dışı gibi göstermenize neden oluyor..

Din denilen şey bir insan ile Allah'ın arasında olan bir olgudur.dinin özü de insanların temiz kalpli saygılı sevgili bireylere dönüştürmektir..
    ama bugün dünyada ne yapılıyor?dini kullanarak insanları sömürmek çok etkili olduğuı için her yerde din adına vahşetler işleniyor,insanlar saçma sapan görüşlere inandırılıyor..işte o görüşlerden bir tanesi de bu.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cyberking111

Bir de sizden ricam doğruları konuşalım. Tekrar teorinin tanımına bakmanızı istiyorum. Teori demek bilimsel gerçeği ispatlanamamış çalışmalar demek. Eğer ispat edilirse kanun olur. Mesela yerçekimi kanunu. O halde insanlara yanlış ve yalan biligler vererek saptırmalar yapmayalım. varsa bildiğin bir gerçek veya fikrin söyle öğrenelim ama doğruları söyle. Kaç yıldır ispatlanamamış iddialarla uğraştık. Bu dediğniz şeye artık kimse inanmıyor. Sadece bir dna yapısı bile insanın daha önceden tasarlanmış bir yaratılan olduğunu ortaya koyar. Bilim evrim yoktur der. Her şeyiyle der bunu. Filozoflarıyla der. İşte Aristo da bir alıntı sana "Tanrını yokluğunda: bugün yaşayan insanların bndan evvel yaşamış insanlar tarafından yaratılmış (doğurulumuş) olması gerekir. bundan önceki insanların da daha önceki insanlardan ki bu da sonsuza kadar giden bir döngü demektir. Oysa ki biz dünyanın bir başlangıç tarihi olduğunu biliyoruz. O halde bu düşünce gerçek olamaz. İnsanlar bir Yaratıcı tarafından yaratılmışlardır.

Bir başka gerçek; DNA nın içinde bulunan şifrelenmiş bilgileri kitaplaştırsak bir milyon sayfadan daha fazla yazı çıkar meydana. Peki bu kadar mucuzevi bir şey ortaya nasıl çıkmıştır. Bana dünyada tesadüfen oluşan Tek bir yapı söyler misin? Bir tane sandalye kendi başına olmuş mu? Sadece bir bina oluşmuş tesadüfen diyebilir misin? Ya bir düşün Peki yıldızlarıyla, ayı ile, dağları, denizleriyle tüm evren nasıl tesadüf olur. Şu an ay normal yörüngesinden sapsa ve bize biraz yaklaşsa tüm dünya karaları günde üç defa sular altında kalır. Hergün Tusunamiler olur tüm dünyayı yutan ama bir güç buna engel oluyor. Kim peki diye sorma sakın. Sen de biliyorsun. Seni yaratan ve sahip olduğun herşeyi veren Allah...

1-Teori için yaptığın tanıma tamamen doğru diyemeyiz, teori hipotez aşamasını tamamlamış deneylerle sabitlenmiş ama tüm dünya bilim adamlarınca doğruluğu onaylanmamaış görüştür.

2-Şöle düşünebilirsin ? Uzay sonsuz ve belki o uzaydaki sadece yaşamak için gerekli koşulları oluşturabilecek şansa sahip bizim yerküremizdi.Biz KX4 galaksisinde bir gezegende metan soluyarak yaşayan bir canlı olsaydık sen yine aynı şeyi diyecektin.

Ayrıca sandalye kendi başına olur mu falan bunlar komik örnekler biz burada biyolojik bir etinlikten söz ediyoruz.Sen gelmiş örnek neyi veriyorsun.

Şurası kesin ki evrim var, ve yaşam suda başladı ama o sudaki bakteri ya da ökaryot hücre nereden ortaya çıktı ? İşte burada Tanrı geliyor.

• Neden bu kada çok direniyorsunuz arkadaşlar!Dininiz elden gitmez korkmayın,düşünün biraz,dünyayı düşünün
    evreni düşünün,çevrenizebir bakın,evinizde sıcak odanızda koltuğa kurulmuşbilgisayara yazlar yazıyorsunuz
    Herşeyi bugunki haliyle değerlendirmeyin,Değişmekten gelişmekten bahsediyorum,kendinizi bir an olsun soyutlayın,geçmişe ve geleceğe bir bakın,oda değil on yıl öncesine bir bakın herşeyaynımı ,etrafınızda gördüğünüz her ne varsa hem değişiyor hem gelişiyor ama asla yok olmuyor.evrime en fazla inanmıyorun diyen insan lar bile farkında olmadan evrimleşiyor
    En basit haliyle söylüyorum DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR
  • quote:

ya arkadaş sen kime ne öğretmeye çalışıyorsun?bak koçum bugün şu varlığı bilinen hücrelerin bile hala bir teoiri olduğıunu biliyor muydun?hücre teorisi vardır ama hücre kanunu şu çağda hala yok..ama bir hücre teorisi biyolojide ne kadar önemli ise evrim teorisi de işte o kadar önemlidir ve biyolojinin temelidir.

bana kalkıp bunları öğretmeye çalışmayın.çünkü konuştuğunuz insan bir biyolog adayıdır.ve birazcık saygılı insanlar olsanız hayatımda bu teorileri,canlıları sizlerden çok daha fazla incelemiş ve araştırmış biri olarak beni dinlemeye gayret gösterirdiniz..

ama yok asla sizler dinlemezsiniz.çünkü her şeyin eniyisini siz biliyorsunuz.burada ''evrim insanların maymundan gelmesidir'' cümlesinden daha fazla bir bilgiye sahip olmayan adamlar kalkıyor evirmi revize etmeye bile kalkıyorlar..

Bak Almancı eğer birimizin diğerine koçum demesi gerekecekse bunu benim demem daha doğru olur. Çünkü soyunun hayvanlara dayandığını iddia eden sensin. Ayrıca tek biyolog adayı sen değilsin senden çok daha önce bu işleri aşmış insanlar var. Hiç de övünülecek bir sıfatın yok, burada bilmem ne yarıştırmıyoruz. Varsa bilimsel değeri olan bir kanıt, bilgi sun. İşte ben erinmedim yazdım ve sunuyorum. İstersen bilimsel geçerliliği olan ve evrimin yanlışlığını ispatlayan araştırmaları da veririm burada. Ama madem biyolojiden anlıyorsun. Şu aşağıdakileri daha rahat anlarsın. İşe biyolojik açıdan bakalım.
    Bu teori bilimsel bir kanun, ispatlanmış bir gerçek değil, bilimsellik kisvesi altında toplumlara empoze edilmeye çalışılan materyalist bir dünya görüşlüdür. 19. yy ın ilkel bilim anlayışıyla hayali bir varsayım olarak öne sürülen evrim teorisi bugüne kadar hiçbir bilimsel bulgu veya deney tarafından doğrulanamamıştır( doğrulayan tek bir bilimselliği kabul edilmiş deney biliyorsan söyle bakalım). Tam tersine, teorinin iddialarını doğrulamak için başvurulan tüm yöntemler böyle bir teorinin geçersizliğini kanıtlamıştır. Bugün biyoloji (sen bir adaysın daha oysa ki sen daha bir protein tanesiyken biyolojiyle uğraşan insanlar vardı unutma ve övünme. Karşında kim olduğunu bilmiyorsun ki sen. Belki bir biyolog belki bilmem ne. Ama doğruları söylemekten hoşlanan biri. Varsa biyolojide benim kadar bilgin dök de görelim. Biyoloji emin ol senden çok daha ileride olduğum bir konu), paleontoloji, genetik, biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları, canlıların hiçbir şekilde tesadüfler ve doğa şartları sonucunda kendiliğinden meydana gelemeyeceğini kanıtlamıştır. Canlı hücresi, bilim dünyasının ortak kanaatiyle, insanoğlunun bugüne kadar karşılaştığı en kompleks yapı ünvanını korumaktadır. Modern bilim, tek bir canlı hücresinin dahi büyük bir şehirden çok daha kompleks bir yapıya ve içiçe geçmiş karmaşık sistemlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Böyle kompleks bir yapı, ancak bütün parçaları aynı anda ve eksiksiz olarak ortaya çıktığında işlev görebilir. Yoksa hiçbir işe yaramaz, zaman içinde dağılır, parçalanır ve yok olur. Evrimin iddia ettiği gibi milyonlarca sene diğer parçalarının "tesadüflerle" oluşmasını bekleyemez. Dolayısıyla sadece tek bir hücrenin kompleks tasarımı dahi, canlılığın Allah tarafından yaratılmış olduğunu açıkça göstermektedir. Oysa ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır. (eğer iyi bir öğrenci olabilseydin şu olasılığı kendin de hesaplardın.) Yani evrim daha ilk aşamada, ilk canlı hücrenin varoluşunu açıklama aşamasında çökmüştür. En küçük canlı birimi olan hücre (bu arada hücre hala tamamen incelenememiştir ki teori olmaktan çıksın. Keşif hala devam etmektedir hücre içinde. Hala hücre teorisi denmesinin sebebi budur) evrimcilerin iddia ettikleri şekilde- ilkel ve kontrolsüz dünya koşullarında rastlantılar sonucu asla oluşamadığı gibi, 20. yüzyılın en gelişmiş laboratuvarlarında bile sentezlenememiştir. Canlı hücresinin yapıtaşı olan amino asitlerden ve bunların oluşturduğu proteinlerden yola çıkarak değil hücre, hücredeki mitokondri, ribozom, lizozom, hücre zarı, golgi aygıtı, endoplazmik retikulum, vs. gibi organellerinden tek bir tanesi bile oluşturulamaz. Dolayısıyla evrimin tesadüfen oluştuğunu iddia ettiği ilk hücre yalnızca hayal gücüne dayalı bir fantezi ürünü olarak kalmıştır. Halen aydınlığa kavuşturulamamış pek çok sırrı içinde barındıran canlı hücresi, evrim teorisinin en büyük açmazlarından birini oluşturur. Çünkü hücrenin kompleks yapısı keşfedildikçe bu işin kör tesadüflerle açılanamayacağı daha da bir anlaşılmıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: dcocuk

1-Teori için yaptığın tanıma tamamen doğru diyemeyiz, teori hipotez aşamasını tamamlamış deneylerle sabitlenmiş ama tüm dünya bilim adamlarınca doğruluğu onaylanmamaış görüştür.

2-Şöle düşünebilirsin ? Uzay sonsuz ve belki o uzaydaki sadece yaşamak için gerekli koşulları oluşturabilecek şansa sahip bizim yerküremizdi.Biz KX4 galaksisinde bir gezegende metan soluyarak yaşayan bir canlı olsaydık sen yine aynı şeyi diyecektin.

Ayrıca sandalye kendi başına olur mu falan bunlar komik örnekler biz burada biyolojik bir etinlikten söz ediyoruz.Sen gelmiş örnek neyi veriyorsun.

Şurası kesin ki evrim var, ve yaşam suda başladı ama o sudaki bakteri ya da ökaryot hücre nereden ortaya çıktı ? İşte burada Tanrı geliyor.

arkadaşım kendi cevabını kendin verdin bak. Teori deneylerle sabitlendiği anda kanun olur. Sabitlemek ispatlamaktır. Kim karşı çıkabilir kanıtlanmış ve kanunlaşmış bir teoriye mesela hep verdiğim örnek suyun kaldırma kuvvetine, ama ispatlanamazsa bir teori kalır yine teori olarak. yani orada ufak bir hata var anlatabiliyor muyum? İspatlanırsa zaten herkes kabul eder. Çünkü kim ispatlanan kanunlara şu an kalkıp bir şey diyebiliyor. Bilim adamlarının büyük çoğunluğu hemen kabul eder ispatlansa teoriyi.
    bir de eğer biyolojik konuşursak sandalye örneğini bırakırsa benim görüşüm çok daha rahat desteklenir. Ben kolay anlaşılsın (herkes biyolojiden anlamak zorunda değil çünkü) diye bu örneği veriyorum. Bir üstteki yazımda biyolojik ve matematiksel gerçekleri sürdüm öne yetmezse bilimden daha da kanıt getireyim. Siz niye bilimden (bilimselliği kabul edilmiş) deney örneği getiremiyorsunuz. Çünkü yok öyle birşey. Bir kaç tane bilimsel olduğu kabul edilmeyen deney var. Ya herşeyi bırakalım şu an bir kadınla erkeğin ilişkisi sonrasında kadının gebe kalma ihtimalinin kaç olduğunu şu ünlü biyolog arkadaşlarımız bize açılasın bakalım. Bu bile bu işin tesadüflerle açıklanamayacak kadar zor olduğunu ve açıkça bir Yaratanın olduğunu ispata yeter. Evet cevap bekliyorum. Bir kadınla erkeğin münasebetinden kadının gebe kalmasının bilimsel olarak ihtimali nedir?

• tartışmaya son günlerde katılmıyorum artık...
    hala bir kavram kargaşası olduğu görüyorum...
    onlarca evrim-yaratılış başlığından biri haline geldi..
    biri evrim derken başka birşeyi kastederken diğeri başka birşey anlıyor..
    bu konuda benim "bilimsel yaratılış teorisi" şeklinde bir tanım kullanmam lazımdı belki..

başka bir başlık açsam mı acaba?..
    ..değişik bişey..

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranium -- 3 Aralık 2005, 4:01:01 >
  • bana göre kavram kargaşası yok. Evrim teorsisi zaten ne olduğu bilinen bir şey. Ama arkadaşlar evrim derken değişimi kastediyorlarsa onu bilmem. Normalde evrim teorisi kesinlikle bir yaratıcıyı kabul etmez. Ne şekilde olursa olsun. O halde canlılığın nasıl ortaya çıktığını da izah etmeli bana göre. Ne yani şimdi biz canlılığın ortaya çıkması için gereken bütün proteinleri, mitokondrileri bilmem neleri bir varile atsak ve beklesek hücre mi oluşacak. Bırakalım bunları ya. Bugün en ünlü labaratuvarlar bile hücreyi en son teknolojiyi kullanarak oluşturamıyor. Kendiliğinden nasıl oluşacak ve bu kadar tür canlılara dönüşecek. Bu sadece Allah inancını ortadan kaldırmayı amaçlamış temelsiz bir fikir o kadar. Bir insan Allah ı kabul ettiyse daha nasıl der ki onun istek ve bilgisi dışında bazı şeyler gelişti. Yok daha neler
  • quote:

bana göre kavram kargaşası yok. Evrim teorsisi zaten ne olduğu bilinen bir şey. Ama arkadaşlar evrim derken değişimi kastediyorlarsa onu bilmem. Normalde evrim teorisi kesinlikle bir yaratıcıyı kabul etmez. Ne şekilde olursa olsun. O halde canlılığın nasıl ortaya çıktığını da izah etmeli bana göre. Ne yani şimdi biz canlılığın ortaya çıkması için gereken bütün proteinleri, mitokondrileri bilmem neleri bir varile atsak ve beklesek hücre mi oluşacak. Bırakalım bunları ya. Bugün en ünlü labaratuvarlar bile hücreyi en son teknolojiyi kullanarak oluşturamıyor. Kendiliğinden nasıl oluşacak ve bu kadar tür canlılara dönüşecek. Bu sadece Allah inancını ortadan kaldırmayı amaçlamış temelsiz bir fikir o kadar. Bir insan Allah ı kabul ettiyse daha nasıl der ki onun istek ve bilgisi dışında bazı şeyler gelişti. Yok daha neler

bu konuyu muaddib arkadaşımızla tartışabilirsin..

konunun bir politik , bir bilimsel , bir de dini yönü var..

darwin bir masondur ..masonlar bir yaratıcıya inanırlar..fakat müslümanlar veya hristiyanlar gibi değil...
    fakat bir başka mason olan marx-engels-lenin üçgenin çalışma alanı siyasal-politik-ideolojiktir..
    darwin in teorilerini kendi yaratmak istedikleri ideolojide temel olarak kullanmak iştemişlerdir..

bu da sadece bir teoridir..kafanızı fazla yormayın..

..

• Bu konuda orta yolu bulan bir din varmış... Tek Tanrı inançları varmış ve tanrılarının adı Yezdan imiş...
    Adı Tanrının Yolu;
    Diğer dinlerden farklı olarak evrimi kabul ediyorlarmış...
    İlgilenenlere duyurulur...

http://dunyadinleri.com/tanrinin_yolu.html
  • quote:

bu kadar uzun zamanda dünya yerinde durmuyor.sürekli bir değişim var,iklimler değişiyor,yeryüzü değişiyor ve bu organizmalrın bir şekilde ortam koşullarına ayak uydurup yaşaması gerekir..yani evrimleşmesi şarttır..

işte bütün bu süreç içerisinde en başta yaratılan ortak atalardan bu kadar fazla çeşitlilik ortaya çıkmıştır..

aslında bu Allah'ın bir mucizesidir..Allah canlıyıy yaratıyor diyorsan sihir değneği ile pat diye oluşturuyor anlamına gelmez..Allah'ın kainatı oluşturması bu mekanizma ile gerçekleşmiştir..bu olayın din ile çatışan bir tarafı yoktur.

burada almancı güzel bir yere değinmiş katılmamak mümkün değil.insanın maymundan geldiği geyiğinin dışında canlıların değişen şartlarda bir takım değişimlere uğradıkları bilimsel bir gerçek.ama birisi çıkarda "bu kendi kendine olmuştur" derse komik olur.zaten almancı da bunu söylemiyor.kızdığı noktada anlaşılmaması diye düşünüyorum.yeryüzünün zamanla değişimlere sahne olduğu ve üzerinde yaşayan canlılarında bu değişen şartlara ayak uydurdukları malumdur inkar edilemez.o zaman bundan ne anlamalıyız?ya bu canlılar kendi kendilerine kör tesadüflerle bu değişimlere ayak uydurdular yada bu değişimin bir mimarı var.eğer Allah'ın iradesi dışında bu değişimler tezahür etmiş ise,kimin iradesi dahilinde oldu?asıl soru burada.hücrelerin marifeti olabilirmi?canlı içerisinde dış şartları canlıdan daha iyi bilen canlıdan daha akıllı canlılarmı var?bu düşünülemez.doğanın eserimi?doğa nedir?kabaca tüm yeryüzü ve içindekiler, bunların arasındaki dengeler.peki doğa bir bütün olup bu değişim mekanizmasını harekete geçirebilirmi?bunu iddia etmek komik olur.çünkü doğa irade sahibi değildir.değişimde iradesiz olmaz.olsaydı müspet yönde değil çarpık çurpuk saçma sapan şeyler ortaya çıkardı.penguenler kutup şartlarına uyum sağlamak için hangi iradenin takdiriyle yağlandılar ve çitalar hangi iradenin takdiriyle dahada hızlı koşabilsin diye bacakları uzadı kafaları aerodinamik tasarım harikası olarak küçüldü.bu iradeyi ortaya koymalıyız.yoksa körü körüne evrim evrim diye imandan uzaklaşmanın ve komik olmanın manası yok.ben kör inat sahibi evrimcileri gerçekten kör ve sağır insanlara benzetiyorum çünkü yaşadıkları dünyadan bihaberler.hem akıllı geçinirler hemde değişen şartlara uyum sağlayan canlı metabolizmalarının bu değişime kendi kendine uğradıklarını iddia ederler.böyle saçma şey olurmu.madem sebepsiz birşey olmuyor,bu neden sebepsiz oluyor?o zaman çıkıp bu değişimin mimarını gösterecekler.gösteremezlerse susacaklar ve insanların imanlarıyla oynamayacaklar.uzun zamanlar okullarda insanın maymundan türediği öğretilmedimi?bu kanıtlanmış birşeyde değildi.sağda solda bulunan birkaç iskelet dışında hepsi martavaldı.o iskeletlere benzeyen tipte insanlar hala dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşıyor.akıllı geçinen insanların böyle kendi kendine şartlara göre değişim zırvalarına inanmalarına hayret ediyorum.bir insan nasıl olurda yaratıcısını bu kadar kolay inkar eder.çıksın desinki bir yaratıcı yoktur,sebebide şudur.sebep yok.peygamber aslında peygamber değildi milleti işletti diyen var,oda çıksın desinki 23 sene şu şekilde işletti,kimsede nasıl olduysa uyanamadı.ondanda madde madde işletiş şekilleri istendi,cevap gelmedi.hep fasarya hep felsefe bir takım deyimler sadece kuru zanlar boş varsayımlar.ama vardır diyenlerin birçok sebebi var.en basitide doğadaki ve uzaydaki kusursuz dengeler.hangi beyin bu dengelerin kendi kendine oluştuğunu iddia edebilir.iddia eden şeye ben beyin değil ancak köftelik kıyma derim.bir tabloya bakıp takdir eden evrimci doğaya bakıp takdir etmekten acizmidir.kaç ton boyayı kaç milyon tuale döksen ortaya bir tablo çıkar.bir canlı bulunduğu bölgenin şartlarına adaptasyon sağlıyorsa bunu sadece onun genlerine dnalarına hücrelerine bağlayıp bu budur demek bilimsel olmaz ancak komik olur.değişim bunlarla olur ama bunlara biri yön vermelidir o biri kimdir, nedir?hayvanlar zaman içerisinde değişimlere uğramışlardır derken işin içine insanıda katarak insanda maymundan gelmiştir diyen zihniyet,maymunun nereden türediğini,o türevinde nereden türediğini gösteriyor,gide gide sudaki bir hücreye dayanıyor.hadi deki hayata sudaki hücreden başladık,maymundanda oluştuk,açıkla ozaman oluşum nasıl oldu süreç nasıl kusursuzca işledi?iş dönüp dolaşıp burada düğümleniyor.bu düğümü çözmek bu işleyişin müsebbibini aramak lazım.yoksa bu böyledir demek akılcı ve bilimsel olmaz.insanların boy ve yapıları eskiden değişik olabilir tipleride değişik olabilir ama maymundan gelen ancak maymundur maymundan başka birşey gelmemiştir.ha maymun falan çağda şöyleydi şimdi böyledir,tamam onu anlarım.yeryüzünde kaç çeşit maymun var makak,babon,örümcek maymunu,köpek maymunu,şempanze,goril vs. bunlar neden sebepsiz yere birbirinden ayrıldı peki?hangisinden geldik ozaman?herhalde schwarzenegger gorilden gelmiştir

• inanılabilir neden inanılmasın ki? Ancak darwin'in teorisinden mi yoksa benim teorimden mi bahsediyoruz mesele bu
  • Aslında problem şuradan kaynaklanıyor. Kuranını yaratılış anlatımı ile evrimcilerin yaratılış anlatışları birbirini tutmuyor. Kuranda evrimin oluşumu yok. Kuran evrimden veya evrim çağrıştıran bir ifadeye rastlayamadım ben. Canlıların değişim gösterdiğine dair bir anlatım yok kuranda. Aynı şekilde hadislerdede yok. Büyük islam alimlerinden hiçbirisi bu konuda bişeyler yazmamış, değinmemişler bu konuya. Eğer islamda evrim olsaydı değinirlerdi. O kadar araştırdım, hala araştırıyorum ama buna dair kuranda ve hadislerde,fıkıh kitablarında,islam alimlerinin eserlerinde hiçbişey bulamadım. Girin diyanetin sayfasın, arama yaptırına, evrim yazın,canlıların evrimsel değişimi deyin veya bu ifadeleri başka şekillerde yazın,veya tek tek yazın çıkmıyor bişey. Ne kuranda ne hadislerde ne diğer eserlerde... Eğer bulursanız lütfen banada haber verin,yayınlayın burada,çünkü ben hala araştırıyorum bunu...

Bencede bu sadece teori... Araştırmalar hala devam ediyor. Sonuçlansın, bi bakalım... Bu kadar körü körüne inanmadan önce sonuçları beklemek daha uygun olacaktır düşüncesindeyim. Zaten adı üstünde. Evrim Teorisi. Yani Evrim Kanunu değil. Evrim Profosörleri şimdilik buna evrim teorisi diyorlar. Yani Evrim Kanunu demiyorlar. Hatta belgesellerde bile evrim Teorisine göre diye söze başlıyorlar. Bu kısma dikkat edelim. Bu teori sonuçlansın o zaman sonuçları inceler, analiz ederiz. Henüz çalışma aşaması tamamlanmadı. Hala incelemeler,araştırmalar devam ediyor bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 3 Aralık 2005, 13:19:32 >

• set ,
    öncelikle Kur'an da dünyanın yaratılışı ile alakalı sürenin 6 gün olması ve bu 6 günün bizim bildiğimiz 6x24 saat olarak algılanması insanları karıştırıyor.6 gün bizim saydığımız 6 gün değildir.evrende zaman boyutları olduğunu iddia eden arkadaşlar herhalde buna ses çıkarmazlar.
    Kur'an sadece bunu değil birçok şeyi teferruatı ile haber vermemiştir.verseydi ciltlere sığmazdı.kaldıki evrim teorisi o yıllarda ortaya atılan birşeyde değil.insana temel bilgiler iletilmiş,teferruatını ve uygulama yöntemlerini aldığı bilgiler dahilinde Hz.Peygamber yapmıştır.Peygamberler hiçbir zaman kendilerine emredilmeyen şeyler hakkında açıklama yapmamışlardır.sonra gelen alimlerde bu meseleler gündemde olmadığı için bu konulara girmediler. musa aleyhisselama gönderilenler kaç tabletti?Tabiki Allah, yaratılış maratonunu teferruatı ile açıklayacak değildi.
    bende yıllardır büyük ulemanın eserlerine bakıyorum,bende rastlamadım.sebebi ise gayet basit:
    herkes işe yarayacak şeyler yazmış kimse değerli vakitini böyle abuk sabuklar peşinde koşarak harcamamış.adam şunu söylemiş:Allah deveyi yaratmıştır.çöle uygun şekilde yaratmıştır.develeri kullanarak yolculuklara çıkarsınız,hayra ve ticarete sebep olursunuz,sizde kazanırsınız insanlarda,Allah'a şükredersiniz.yoksa adam kalkıp devenin şu anki pozisyona nasıl geldiğinin araştırmalarına girseydi boş işle iştigal etmiş olurdu ve yanılma payıda çok fazlaydı,akıllı adam böyle risklere girmez.adamlar vakitten kazanmak için yemeği bile alel acele yer,günde birkaç saat uyur,hemen ders-tedrisat-hayır hasenat peşine koşarlardıki,kaldıki bunlara kafa yoracaklardı.adamlar akıllıydı

• Bazı arkadaşlarımız evrimin ne anlam ifade ettiğini ya bilmiyorlar yada karıştırıyorlar bunu 2 şıkla izah edebiliriz neden mi;

1.Evrim;Bir canlıyı ötekilerden ayırt eden biçimsel ve yapısal karakterlerin gelişmesi yolunda geçirilen değişimdir.Değişme söz konusudur.Yani evrimcilerin idda ettiği gibi bataklıktaki bir algden yeryüzündaki bütün canlılar meydana gelmiş

Bataklıkta bir alg varmış eeeee

Sonra bölünmüş Kim görmüş bölündüğünü

Sonra başka bir canlı oluşmuş

mış mış larla miş miş ler le Hakikatler anlatılamaz

Bunlara inanıp hiçbir araştırma yapmayan insan kendine en büyük zulmü yapıyor demektir

Kainatta en büyük Hakikat Allah ın varlığıdır

Dünyadaki en büyük hakikatte İmandır

Ben bu yaşıma geldim gerek medyada gerekse bilimsel kitaplarda herhangi bir canlının değişime uğradığını,şekil değiştirdiğini görmedim ve duymadım
    Evrimi anlatan bir kaç kitapta bazı canlıların değiştiğini gösteren bir kaç fotorafa rasladım ama sonradan bu fotoğrafların sahte olduğu bir birine yakın canlıların fosillerinin birleştirilmesi sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır.Mutlak Yaratıcı yı inkar vardır

olmuş gelişmiş bölünmüş şeklinde tesadüflerle hakikatleri anlatmaya çalışmışlar.Bu forumda daha öncede bu örneği verdim tekrar vermek istiyoturum

TESADÜF NEDİR

Matbaalarda klişeler vardır her harfin klişesi ayrıdır
    Şimdi ben sana desem matbaadan içeri bir rüzgar girdi 5 tane klişeyi düşürdü ve ahmet gibi anlamlı bir kelime ortaya çıktı
    Sen inanmamakla beraber olabilir dersin
    Ben olayı birazdaha ileri götürdüm;Rüzgar girdi 19 tane klişeyi yere düşürdü ve Ben sabah 9 da kalkarım gibi anlamlı bir cümle ortaya çıktı
    Sen dersinki hadi be oradan delimisin nesin böyle tesadüfmü olur
    Ben olayı birazdaha ileri götürdüm;Rüzgar girdi milyonlarca klişeyi yere düşürdü Yüzüklerin Efendisi gibi bir eser ortaya çıktı
    Deliye anlatsam deli bana sen delisin der
    Bilim adamlarının araştırmalarına göre kaainatta muhteşem bir matematiksel hesaplama var
    Mesala insanın a.a dinin meydana gelmesi için kaç tirilyonda 1 ihtimal var
    matbaa örneği insan yapısına kıyasla sıfır oğlu sıfırdır hiçbir anlam ifade etmez
    Kainattaki ve İnsandaki kusursuz ve mükemmel sistemler TESADÜFLERLE İZAH EDİLEMEZ

2.Canlıların ortam şartlarına uyum sağlamaya çalışmalrına evrim diyen arkadaşlar var.Bence çok yalnış bir düşünce
    Mesala doğan bir canlı hemen annesini emmeye başlar bir süre sonrada emmeyi bırakır
    Peki Doğan bir yavruya annesini emmesi emrini kim verdi doğamı
    Peki biraz büyüdü dişleri çıktı ,elleri tuttu annesini emmeden beslenmeye başladı
    Ben hem Allah a inanırım hemde evrime diyen arkadaşlar evrim değişme derken bu tip olayları kastediyor herhalde
    Bu ve benzeri olaylar Allah ın bir plan program dahilinde canlının DNA sına yerleştirdiği ve zamanla ortaya çıkan fıtri özellikleridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonSaMuRAi -- 3 Aralık 2005, 15:55:54 >

• Evrim teoriden ibaret. Öyle olduğu düşünülüyor. Araştırmalar devam ediyor daha. Hatta evrimle ilgili bazı bulguların yanlış olduğu sonucu çıkıyor zaman zaman. Çalışmalar yapıldıkca bu yanlışlar düzeltiliyor. Evrimdeki değişime uğrama olayı henüz yasa haline gelmediki. Çalışmalar,araştırmalar sürüyor. Sonuçlansın, bakarız. Ama sonuçlanmadan neye inanmamı beklersin.

Bi şey daha var, tamam güzel yazıyosunda canlıların değişim geçirdiğine dair bir şey yok ki kuranda. Bunu çağrıştıracak bişey dahi yok. Hadislerede yok. İslam alimlerinin eserlerinded yok. Olsaydı buna benzer bir şey elbette bu konuda açıklama getirilerdi. Ama yok ki, neye açıklama getirsinler. İslamda evrim kesin olarak yok. Evrim TEORİSİ teori olmaktan kurtulup yasa olsun bakalım o zaman. Mesela Newton'un Hareket Kanunları gibi. Araştırılmış, kanıtlanmış ve kanun olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 3 Aralık 2005, 17:49:50 >
  • quote:

quote:

Bak Almancı eğer birimizin diğerine koçum demesi gerekecekse bunu benim demem daha doğru olur. Çünkü soyunun hayvanlara dayandığını iddia eden sensin. Ayrıca tek biyolog adayı sen değilsin senden çok daha önce bu işleri aşmış insanlar var. Hiç de övünülecek bir sıfatın yok, burada bilmem ne yarıştırmıyoruz. Varsa bilimsel değeri olan bir kanıt, bilgi sun. İşte ben erinmedim yazdım ve sunuyorum. İstersen bilimsel geçerliliği olan ve evrimin yanlışlığını ispatlayan araştırmaları da veririm burada. Ama madem biyolojiden anlıyorsun. Şu aşağıdakileri daha rahat anlarsın. İşe biyolojik açıdan bakalım.
    Bu teori bilimsel bir kanun, ispatlanmış bir gerçek değil, bilimsellik kisvesi altında toplumlara empoze edilmeye çalışılan materyalist bir dünya görüşlüdür. 19. yy ın ilkel bilim anlayışıyla hayali bir varsayım olarak öne sürülen evrim teorisi bugüne kadar hiçbir bilimsel bulgu veya deney tarafından doğrulanamamıştır( doğrulayan tek bir bilimselliği kabul edilmiş deney biliyorsan söyle bakalım). Tam tersine, teorinin iddialarını doğrulamak için başvurulan tüm yöntemler böyle bir teorinin geçersizliğini kanıtlamıştır. Bugün biyoloji (sen bir adaysın daha oysa ki sen daha bir protein tanesiyken biyolojiyle uğraşan insanlar vardı unutma ve övünme. Karşında kim olduğunu bilmiyorsun ki sen. Belki bir biyolog belki bilmem ne. Ama doğruları söylemekten hoşlanan biri. Varsa biyolojide benim kadar bilgin dök de görelim. Biyoloji emin ol senden çok daha ileride olduğum bir konu), paleontoloji, genetik, biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları, canlıların hiçbir şekilde tesadüfler ve doğa şartları sonucunda kendiliğinden meydana gelemeyeceğini kanıtlamıştır. Canlı hücresi, bilim dünyasının ortak kanaatiyle, insanoğlunun bugüne kadar karşılaştığı en kompleks yapı ünvanını korumaktadır. Modern bilim, tek bir canlı hücresinin dahi büyük bir şehirden çok daha kompleks bir yapıya ve içiçe geçmiş karmaşık sistemlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Böyle kompleks bir yapı, ancak bütün parçaları aynı anda ve eksiksiz olarak ortaya çıktığında işlev görebilir. Yoksa hiçbir işe yaramaz, zaman içinde dağılır, parçalanır ve yok olur. Evrimin iddia ettiği gibi milyonlarca sene diğer parçalarının "tesadüflerle" oluşmasını bekleyemez. Dolayısıyla sadece tek bir hücrenin kompleks tasarımı dahi, canlılığın Allah tarafından yaratılmış olduğunu açıkça göstermektedir. Oysa ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır. (eğer iyi bir öğrenci olabilseydin şu olasılığı kendin de hesaplardın.) Yani evrim daha ilk aşamada, ilk canlı hücrenin varoluşunu açıklama aşamasında çökmüştür. En küçük canlı birimi olan hücre (bu arada hücre hala tamamen incelenememiştir ki teori olmaktan çıksın. Keşif hala devam etmektedir hücre içinde. Hala hücre teorisi denmesinin sebebi budur) evrimcilerin iddia ettikleri şekilde- ilkel ve kontrolsüz dünya koşullarında rastlantılar sonucu asla oluşamadığı gibi, 20. yüzyılın en gelişmiş laboratuvarlarında bile sentezlenememiştir. Canlı hücresinin yapıtaşı olan amino asitlerden ve bunların oluşturduğu proteinlerden yola çıkarak değil hücre, hücredeki mitokondri, ribozom, lizozom, hücre zarı, golgi aygıtı, endoplazmik retikulum, vs. gibi organellerinden tek bir tanesi bile oluşturulamaz. Dolayısıyla evrimin tesadüfen oluştuğunu iddia ettiği ilk hücre yalnızca hayal gücüne dayalı bir fantezi ürünü olarak kalmıştır. Halen aydınlığa kavuşturulamamış pek çok sırrı içinde barındıran canlı hücresi, evrim teorisinin en büyük açmazlarından birini oluşturur. Çünkü hücrenin kompleks yapısı keşfedildikçe bu işin kör tesadüflerle açılanamayacağı daha da bir anlaşılmıştır.

bak sen daha kavramların ne anlama geldiğini tam bilmiyorsun.tüm anlatmaya çalıştığın canlıların teasdüfen oluşmayacağıdır.bu görüşü ben de paylaşıyorum.ama anlamadığın nokta şu evrim teorisi tüm üniversitlerce kabul edilir diyorum.yani evrimleşmenin olduğu kabul edilir.ama o kitaplarda asla şöyle bir cümleye rastlayamazsın ''işte şu yapı şuradan yıllar içinde tesadüfen meydana gelmiştir.'' mesela kloroplastta dna ve rna olduğu için bu yapının zamanla hücrenin içine girdiği kabul edilir.ama bu işin tesadüfen mi olduğu ya da bilinçli mi olduğu bilinemez ve ispatlanamaz..

sonuç olarak evrimleşmenin varlığı kabul edilir,ama bu işin mekanizmasının nasıl işlediği üzerinde kimse anlaşamaz..

eğer senin birazcık biyoloji bilgin olsaydı daha bu kavramları olması gerektiği gibi anlardın..bugün en çok bulunan ansiklopedi olan meydan larusu bile açtığında bu dediklerimin aynısının yazdığını görürsün..

senin koymuş olduğun yazı daha evirmin ve evrimleşmenin ne olduğunu bilmeyen,sadece onu materyalislerin sahip çıktığı ve Allah'ı inkar eden bir teori olarak değerlendiren zihniyetlerin yazmış olduğu bir yazıdır..,

eğer samimi iseniz,bir şeyler öğrenmekse amacınız şu yazdığım yazıyı bir düşünün lütfen.

• ''Allah'ı inkar eden bir teori olarak değerlendiren zihniyetlerin yazmış olduğu bir yazıdır''

Demişsin ama maalesef bazı arkadaşlar evrimi kullanarak Allahı inkar ediyorlar.

Son bişey daha, tekrar söylüyorum, kuranda hadislerde islam alimlerinin kitablarında evrim yok ki. Evrimi kuran kabul etmiyorki. Ortak nokta yoki, varsa gösterinde bizde bilelim. Ben bulamadım hala. Ama arıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.