Şimdi Ara

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunun dışında tabii ki "Allah yaratmadı" diyen insan müslüman olmaz, fakat yukarıda anlattığım anlamda(inşa) yarattığına-yani yoktan değil bir takım alt yaratılmışları kullanarak aşamalı bir şekilde yarattığına inanabilir

bu konuda seninle paralel düşünüyorum ...

nasıl harfler ile kelimeler cümleler şiirler romanlar yazabiliyorsak Allah cc da görevlendirdiği atomlar ile değişik terkipler yaparak türlü türlü elementler, bileşikler, mineraller, hücreler, DNA zincirleri yaratmıştır ...

dünyanın yaratılışı PAT diye olmadığı gibi insanın da yaratılışı (halen sürmekte olan yaratılış) PAT diye olmamaktadır ...

Allah ın cc askeri olan atomların türlü türlü bir araya gelerek vazifelerini yapması değişik değişik maddeleri oluştururken, bazı element ve molekül terkiplerine hayat vererek canlıları yaratmıştır ...

ilk insanın doğuşunu düşünün ki

anne babanın beslendiği besinlerden teşekkül sperm ve yumurta ve bunların zigot oluşu,

daha sonra topraktan alınına gıdalar ile (element ve moleküller) merhale merhale insanın yaratılışı ...

aslında bu örnek bile topraktan yaratılışa işaret etmiyor mu sizce?

• Toprakdan yaratılma... Topraktaki elementler ve insandaki elementler aynı. Kademe kademe yaratılma... Olabilir. Yahu diyanette bunla ilgili bi halt bulamadım, yokmu evrim ile islam arasındaki ortak noktalar üzerinde bir çalışma...

Ne dersiniz arkadaşlar, hep beraber bir araştırma yapıp bu konuda beraberce bi kitabmı yazsak. Herhalde iyi satar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 29 Kasım 2005, 15:26:21 >
  • quote:

O zaman bu konuda (canlıların aşamalı veya birden yaratılması konusunda) dinimizin herhangi bir inancı zorlamadığı sonucuna ulaşabilir miyiz?

elbetteki ;

hatta açıkça söyleyeyim ki dinimiz bir yönetim şeklini de savunmaz ...

mesela demokrasi de olabilir padişahlık da ama dinde esas olan yöneten kişilerin dine olan saygısıdır ...

aynen bunun gibi dinimiz hiçbir bilimsel gelişmeye, bilimsel düşünceye cephe almaz ...

zaten bilim Allah ın cc ayetlerindendir ...

Bizi Allah ı cc anlatan 3 önemli unsur (Kur an ve Peygamber) dan biri dae kainattır ki bu da bilimi işaret etmektedir ...

Dolayısı ile dinimiz yaratılış konusunda net ifadeler kullanmadığı için bu konu hakkında farklı yorumlar yapılabilir ancak kesin bir ifade kullanılamaz ...

mesela ben herbir canlının bir tohum gibi neşet ettiğini düşünebilirim ancak bunu kesin bir dille savunamam çünkü ispatım yok ...

aynı bunun gibi bütün canlıların evrimleşerek yaratıldığını düşünebilirsiniz ancak bunun da henüz net bir ispatı yok ...

fakat evrimi savunan bazıları Allah ı cc inkar ettikleri ve bütün canlılığı kör tesadüflere bağladıkları için dini açıdan hata yapmaktadırlar ...

benim buradaki evrime karşı mücadelemin iki sebebi var ...

birincisi bana mantıken ve bütün biyoloji, fizik ve matematik bilgime göre imkansız olduğuna inanmam

ikincisi de evrimi savunurken Allah ın cc inkar edilmesi ...

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

Allah ın cc askeri olan atomların türlü türlü bir araya gelerek vazifelerini yapması değişik değişik maddeleri oluştururken, bazı element ve molekül terkiplerine hayat vererek canlıları yaratmıştır ...

Statik bir atom dünyası gibi duruyor evren ama aslında atom altına-atomun yapıtaşlarına indiğimizde temel yapıtaşının "enerji paketçikleri" olduğunu görüyoruz, öyleki "anlık enerjiler"... sanki yanıp sönen ışık gibi, yani bu seviye'de tutup gösterebileceğimiz bir "madde" yok enerji bir an gelip sonra yokoluyor, yaratma bu anlamda sürekli sürüyor, Allah yaratmayı bir anlığına bile kesse tüm evren yokolacak...

tabi bu farklı bir konu...
  • "ismail yakıt" ve ona harun yahyanın sitesindeki cevapları araştırabilirsiniz....
    tabii demegojiler içinden pozitif fikirleri ayırmak zaman alacaktır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Toprakdan yaratılma... Topraktaki elementler ve insandaki elementler aynı. Kademe kademe yaratılma... Olabilir. Yahu diyanette bunla ilgili bi halt bulamadım, yokmu evrim ile islam arasındaki ortak noktalar üzerinde bir çalışma...

Ne dersiniz arkadaşlar, hep beraber bir araştırma yapıp bu konuda beraberce bi kitabmı yazsak. Herhalde iyi satar....

arkadaşım evrim ile islam ı bence ayırt etmemiz lazım ...

daha önce de dediğim gibi dinimiz yaratılma konusunda net bilgi vermemkte sadece topraktan yaratıldığımızı söylemektedir ...

evrimi din ile değill de bilim ve mantık çerçevesinde irdelemek daha mantıklıdır kanaatindeyim ...

şu an itibari ile evrimin olmadığına yüzde 100 inanıyorum ...
    canlıların mutasyona uğrayarak yeni tür oluşturuduğuna dair hiçbir bilimsel mesnet yok ve bu konu henüz ispatlanmadı ...

evrimi konuşurken Allah ın cc varlığına itirazı olmayan bizlerin dinden bağımsız bir şekilde konuyu değerlendirmesi taraftarıyım ...

din bilime karşı değil ve biz de değerlendirme yaparken Allah ı cc inkar etmeyeceğimize göre ...

quote:

Statik bir atom dünyası gibi duruyor evren ama aslında atom altına-atomun yapıtaşlarına indiğimizde temel yapıtaşının "enerji paketçikleri" olduğunu görüyoruz, öyleki "anlık enerjiler"... sanki yanıp sönen ışık gibi, yani bu seviye'de tutup gösterebileceğimiz bir "madde" yok enerji bir an gelip sonra yokoluyor, yaratma bu anlamda sürekli sürüyor, Allah yaratmayı bir anlığına bile kesse tüm evren yokolacak...

tabi bu farklı bir konu...

evet aynen dediğin gibi ...

Allah cc her an yaratıyor, her an türlü türlü atomlara yeni yeni vazifeler yükleyerek çiçek böcek insan yaratıyor ...

• Evet inanılabilir, fakat, Bu adam İslamiyete ters düşer.

Çünkü Müslüman bir adam herşeyden önce İslamın kaynaklarının doğruluğuna inanmış olmalı. Kur'an, Peygamber, Hadis, Büyük imamların kararları... Müslüman (yani olması gereken Müslüman) bunlara inanmıştır. İslamyette ne varsa bu kaynaklarda da vardır. Evrim meselesi ise Kur'an'a ters düşer...

Evrim, Maymun ile insanın ortak atadan geldiğini söyler. Kur'an ise İnsanların Hz. Adem'den geldiğini...

Eğer Evrime nanıp da Müslüman olursa bir adam, bu durumda o kişi Hz. Adem'in aynı zamanda (haşa) maymunun da atası olduğuna inanmalı. Cennetten çıkarılmadan önceki Adem'in de yine Maymun olduğuna (haşa) inanmalı.

Veya Hz. Adem'den önce de bir ata olduğuna inanmalı.

Eğer Hz. Adem'in Maymun'un da atası olduğuna inanmak mantıklı olsa, Kur'anda Ademoğlu dediği zaman, maymunları da kapsaması gerek ki böyle birşeyi tartışmak bile komik...

Yok Hz. Adem'den önce bir ata daha olsaydı, Hz. Adem için topraktan yaratıldı denilmezdi. Hem İslam'ın kaynaklarında olurdu. Geçmişe dair en ayrıntılı haberleri veren Kur'an nmasıl olur da böylesine önemli bir olayı (eğer olmuş olsaydı önemli olurdu yani, yoksa hakikatte ehemmiyetsiz bir nokta) es geçer? İnsanın yaradılışını ayrıntılı olarak izah eden bir kitap ki Halık'tan gelmiş, ilk mahluklarını izah etmemesi abes olmaz mı? Abesiyet Zat'ında muhal olan Allah'ahakaret olmaz mı?

Ama yok, ben kaynakları falan pek takmam, neymiş onlar, ben elhamdülillah müslümanım, ve evrim de gayet mantıklı diyorsa bir adam, kusura bakmasın ama cahilliğin en echelindedir. Buna bilmediğini bilmemek denir...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 29 Kasım 2005, 15:41:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Evet inanılabilir, fakat, Bu adam Müslüman olamaz.

Çünkü Müslüman bir adam herşeyden önce İslamın kaynaklarının doğruluğuna inanmış olmalı. Kur'an, Peygamber, Hadis, Büyük imamların kararları... Müslüman (yani olması gereken Müslüman) bunlara inanmıştır. İslamyette ne varsa bu kaynaklarda da vardır. Evrim meselesi ise Kur'an'a ters düşer...

Evrim, Maymun ile insanın ortak atadan geldiğini söyler. Kur'an ise İnsanların Hz. Adem'den geldiğini...

Eğer Evrime nanıp da Müslüman olursa bir adam, bu durumda o kişi Hz. Adem'in aynı zamanda (haşa) maymunun da atası olduğuna inanmalı. Cennetten çıkarılmadan önceki Adem'in de yine Maymun olduğuna (haşa) inanmalı.

Eğer Hz. Adem'in Maymun'un da atası olduğuna inanmak mantıklı olsa, Kur'anda Ademoğlu dediği zaman, maymunları da kapsaması gerek ki böyle birşeyi tartışmak bile komik...

Yok Hz. Adem'den önce bir ata daha olsaydı, Hz. Adem için topraktan yaratıldı denilmezdi. Hem İslam'ın kaynaklarında olurdu. Geçmişe dair en ayrıntılı haberleri veren Kur'an nmasıl olur da böylesine önemli bir olayı (eğer olmuş olsaydı önemli olurdu yani, yoksa hakikatte ehemmiyetsiz bir nokta) es geçer? İnsanın yaradılışını ayrıntılı olarak izah eden bir kitap ki Halık'tan gelmiş, ilk mahluklarını izah etmemesi abes olmaz mı? Abesiyet Zat'ında muhal olan Allah'ahakaret olmaz mı?

Ama yok, ben kaynakları falan pek takmam, neymiş onlar, ben elhamdülillah müslümanım, ve evrim de gayet mantıklı diyorsa bir adam, kusura bakmasın ama cahilliğin en echelindedir. Buna bilmediğini bilmemek denir...

Saygılar...

burada tartışılan bu değil arkadaşım..konuya uzak kalmışşın..

• quote:

Orjinalden alıntı: uranium

Sizin tartıştığınızla mı konu başlığıyla mı?
  • quote:

quote:

Sizin tartıştığınızla mı konu başlığıyla mı?

bizim tartıştığızla konu başlığı aynı zaten..sen farklı bir yazı yazmıssın..burda kimse islama karşı çatışmıyor..kısaca evrim teorisinin evrimleşmesi diyebilirsin..yada kuranı daha iyi yorumlamak..hangisini istersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranium -- 29 Kasım 2005, 18:53:20 >
  • Tamam, arkadaşın Tanrı olarak isimlendirdiği Yaratıcının varlığı ile evrimin bağdaşıp bağdaşmaması meselesi....

Yaratıcının varlığına inananların en başında elbette elinde hadsiz delillerle Müslümanlar gelir. Dolayısıyle ben de Müslümanlıkla bağdaşmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Ama arkadaş Mecusi ise , Hristiyan ise belki kendi dinlerinde mantıklıdır. İnanabilir. Mecusiler, İseviler konuşsun.

Mesele evrimin veya Yaratıcının olup olmadığı değil. Mesele, evrim inanışıyla Yaratıcı inancının uyuşup uyuşmadığı. Madem mesele bu değil, Adam düşünebilir ki, Allah'ın herşeye gücü yeter, bunu da rahatlıkla yapar. İşte bunu söyleyebilmesi onun dinine bağlıdır. Müslümansa söyleyemez diyorum ben de.

Ama başka dinlere mensupsa ve dinine göre mantıksız değilse, söylesin...

Bilmiyorum, bence bu konuyla alakalı...

Saygılar...
  • quote:

Evet inanılabilir, fakat, Bu adam İslamiyete ters düşer.

Saygılar...

analitik düşünebilen insanın hali başka oluyor yahu..
    tebrikler must..

• Hocanın görüşlerini eklemeyi uygun gördüm

--------------------------------------------------------------
    PROF. MEHMET BAYRAKTAR'LA YAPILAN SÖYLEŞİ(TEMPO Dergisinden) :

- 'İslam'da Evrimci Yaratılış Teorisi' adlı kitabınız, sanılanın aksine evrim düşüncesinin İslam'da oldukça kabul gören bir teori olduğunu ortaya koyuyor. Evrimin, İslam'da zamanla geri plana itilmesinin kökeni nedir?

Sadece evrim teorisiyle ilgili değil, günümüzde var olan bilimsel hatta sosyal alanlarda Müslümanlar maalesef bilim adamlarının zamanında söyledikleri birçok şeyi unutmuş durumda. Bu, genel olarak "İslam dünyası neden geri kaldı" sorusuyla bağlantılı olarak ele alınabilir. Doğru bilgiye ilim denilmesi zamanla yıprandı, dolayısıyla Müslümanlar genel malumatlara, kulaktan kulağa aktarılan bilgilere ilim demeye başladılar. Bu, İslam dünyasının en temel çöküş nedenlerinden biridir. Bu durum, bilimin İslam dünyasında siyasallaştırılması, bilimin İslam dünyasında siyasetin bir aracı olarak görülmesi olayıdır. Dolayısıyla, malumatların, hurafelerin İslam'da yer bulması, evrim teorisine karşı da reaksiyonu getirdi. Oysa, Müslümanlıkta ciddi bir evrim geleneği vardır. Bazı Müslüman düşünürler bugün evrim düşüncesi diyebileceğimiz ve Darwinizm ile paralellik arz ettiğini söyleyebileceğimiz görüşler ortaya atmışlardır. Kuran ayetlerine dayanarak ortaya atılan bir evrim teorisi oluşturmuşlardır. İslam dünyasında var olan evrimci diyebileceğimiz teori buradan doğmuştu: Kuran'daki yaratılışla ilgili ayetlerin daha bilimsel bir yorumundan ibarettir diyebiliriz.

- Peki İslam'daki evrim karşıtlığı nasıl gelişti?

İslam'da evrime karşı olmak Hıristiyanlığın ve Museviliğin etkisiyle gelişmiştir. Çünkü Evrim Teorisi, Hıristiyanlık teolojisini temelden sarsan bir teoridir. Müslümanların ise evrimden gocunacak bir yanları yok. Ama Müslümanlar, Hıristiyanların etkisinde kalarak bugün bu teoriye karşı durmaktadır. Hıristiyanlar, Tanrı'yı insan kabul ettikleri için, eğer insan maymundan türemişse; bu, dolaylı ya da doğrudan Tanrı'nın da maymundan gelmiş olabileceği görüşünü ortaya çıkaracağı için, evrime karşıdır. Bu nedenle akide olarak çok ters bir durum onlar için. İslam da bundan dolaylı etkilendi, oysa bizi sarsacak bir şeye değildir evrim.

- Dolayısıyla maymundan geldiğimizi söyleminin İslam'la ters düşen bir yanı yok...

İslam âlimi Cahiz'in söylediği gibi bakacak olursak: "Allah dilediği zaman insanı maymundan, maymunu insandan yaratabilir." Bu, insanın illa maymun olması, maymunun insan olması anlamına gelmez. Bir ölçüde varoluşçu evrim ya da biyolojik evrimin oluşum sürecinde, evrim, basitten karmaşığa doğru ilerler. Dolayısıyla, bu süreçte bir safhada maymun, ondan sonra insan yaratılıyor. Bizzat maymunun insanlaşması değil de, bir çekirdeğin açılımı gibi bu süreci algılamak mümkün. Maymunda gizli olan insanlık tohumunun maymundan çıkarak insan olması şeklinde izah ediliyor örneğin bu süreç. Burada maymunu insan yapan da Allah; insanı da maymuna da dönüştürecek odur. Tanrı'nın yaratıcılığını kabul ettiğimiz müddetçe, insanın maymundan geldiğini söylemekte bir problem yoktur.İslam felsefesiyle, bilim tarihiyle yakından ilgili biri olarak ben de bu Müslüman evrimcilerin yaratılış görüşlerini şahsen kabul ediyorum. Yani, Allah'ın iradesini kabul ettiğimiz andan itibaren maymundan geldiğimizi kabul etmekte bir sakınca yoktur.

- Peki tüm bu görüşleriniz doğrultusunda Darwin'in görüşleri size ne kadar yakın?

Darwin'le uyuştuğumuz noktalar var. Darwin'le uyuşuyoruz yani. Darwin'le çok fazla ters düşecek bir nokta yok. Ancak bazı yeni Darwinciler, materyalist görüşleri doğrultusunda, evrimin Tanrı'nın iradesi dışında gerçekleştiğini söylüyorlar. Ters düşülecek tek nokta burasıdır. Evrenin yokken yaratıldığını ancak yaratma biçimin ve sürecinin evrim şeklinde olduğunu kabul ediyoruz biz ve bu noktada klasik Darwincilerle bir ayrılığımız söz konusu değil. Bu bağlamda, insan insan olmadan önce, gerçek anlamda bir insan yoktu. İnsana ait bilgiler Tanrı'da vardı ama insanın Adem olarak ortaya çıkışı zaman içinde, bir evrim geçirdikten sonra oldu. Bunu doğrudan maymunun insanlaşması olarak da, güneş ısısı altında bir çamurun ekmek mayalanır gibi mayalanması şeklinde de anlayabiliriz.

----------------------------------------------------------------------------
    demek ki neymiş bir insan hem evrim'e hem Allah'a inanabilirmiş, örnek:ilahiyat profösörü MEHMET BAYRAKTAR. cahil bi adam değildir kendisi cilt cilt kuran tefsiri yazmış insandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 16:29:21 >

• quote:

Tamam, arkadaşın Tanrı olarak isimlendirdiği Yaratıcının varlığı ile evrimin bağdaşıp bağdaşmaması meselesi....

Yaratıcının varlığına inananların en başında elbette elinde hadsiz delillerle Müslümanlar gelir. Dolayısıyle ben de Müslümanlıkla bağdaşmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Ama arkadaş Mecusi ise , Hristiyan ise belki kendi dinlerinde mantıklıdır. İnanabilir. Mecusiler, İseviler konuşsun.

Mesele evrimin veya Yaratıcının olup olmadığı değil. Mesele, evrim inanışıyla Yaratıcı inancının uyuşup uyuşmadığı. Madem mesele bu değil, Adam düşünebilir ki, Allah'ın herşeye gücü yeter, bunu da rahatlıkla yapar. İşte bunu söyleyebilmesi onun dinine bağlıdır. Müslümansa söyleyemez diyorum ben de.

Ama başka dinlere mensupsa ve dinine göre mantıksız değilse, söylesin...

Bilmiyorum, bence bu konuyla alakalı...

Saygılar...

doğrudur..sana katılıyorum...Allahın gücü herşeye yeter. dolayısıyle ..Allah yaratırken nasıl yarattığını sende bilemessin.. .ve onun yaratması bügünkü evrim teorisi ile tam karşılanmasa bile yarınki evrim teorisle örtüşebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranium -- 29 Kasım 2005, 19:31:58 >

• @ competanxp, Eyvallah...

(Bu arada haftanın sorusu hala çözülmedi... yapamıyoz )
  • teşekkürler @wese

bayraktar hoca mükemmel bir felsefesini yapmış olayın...
  • quote:

@ competanxp, Eyvallah...

(Bu arada haftanın sorusu hala çözülmedi... yapamıyoz )

competanxp nin neyi kastettiğini anlarsanız burdaki tartışmayı da anlamış olursunuz sayın hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: matrixx034

quote:

Orjinalden alıntı: siderta

Hem tanrıya,hem de evrime inanılmazmı arkadaşlar?
    ben ikisinede inanıyorum,

Ama ben ikisinede inanıyorum

sizlerin düşüncelerini de öğrenmek isterim
    Ben paradoks mu yaşıyorum,kavram karmaşası içindemiyim nedersiniz?

quote:

bencede evrimle allah ın yaratmış olması çelişmez..
    kuranda da evrimi destekleyecek bir çok ayet bulunabilir..zaten herkes istediği gibi yorumluyor bugünlerde

.

2- bilimsel düşünceye göre, eğer bir olayın iki muhtemel nedeni varsa, her iki ihtimal üzerinde de düşünmek gerekir. Eğer iki ihtimalden birisi diğerinden çok daha düşükse, örneğin yüzde 1 ise, bu durumda akılcı ve bilimsel olan hiç kuşkusuz ki yüzde 99 olan diğer ihtimal üzerinde yoğunlaşmaktır.

3-Bu bilimsel ölçüyü akılda tutarak düşünelim.Canlıların bu dünya üzerinde nasıl ortaya çıktığı konusunda öne sürülen iki görüş vardır.

1-birincisi, tüm canlıları, şu an sahip oldukları kompleks yapılarıyla Allah'ın yarattığıdır.

2-İkincisi ise, canlılığın bilinçsiz tesadüfler sonucunda meydana geldiğidir. Bu ikincisi, evrim teorisinin iddiasıdır.

Bilimsel verilere, örneğin moleküler biyolojiye baktığımızda ise, tek bir canlı hücrenin, hatta onda bulunan milyonlarca proteinden tek bir tanesinin bile, evrimin savunduğu şekilde tesadüfler sonucu oluşmasına ihtimal olmadığını görürüz. olasılık hesapları bu gerçeği açık ve net olarak ortaya koymaktadır. Bu durumda, canlıların ortaya çıkışı hakkında öne sürülen evrimci görüşün doğru olma ihtimali "0"dır.

O halde, birinci görüşün doğru olma ihtimali "yüzde yüz"dür. Yani, canlılık bilinçli bir biçimde var edilmiştir. Diğer bir deyişle "yaratılmış"tır. Tüm canlı varlıklar, üstün bir güç, bilgi ve akıl sahibi olan Allah'ın yaratmasıyla var olmuşlardır. Bu gerçek yalnızca bir inanç biçimi değil, akıl ve bilimin vardığı ortak sonuçtur.

BAŞLIK DÜZELTİLMELİ

YANLIŞ OLAN: Hem tanrıya, hem de evrime inanılmazmı?

DOĞRU OLAN: Hem evrimin olmadığına, hem de evrime inanılmazmı?
    önce bu soruyu sorabilmek ayrı bir tartışma konusudur

bir de bu sorunun gerçekliğine inanabilmekte ilginçtir.

hem var, hem yok, olabilirmiyiz...

İlle YOK olan birşeyi(%0 ı=?) Var (%100=?) haline getirebilmek için, bu anlamsız ve mantıksız mantık örgülerini kurmak zorundamıyız..

• @matrixx034
    değerli kardeşim copy-paste'ye başlamadan önce topic te yazılanları okumanı ve büyük-renkli fontlarla tartışmayı sabote etmemeni rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 29 Kasım 2005, 16:59:51 >
  • Evrime inanmak tanrıya inanmamayı gerektirmez...

ben şahsen evrime de inanıyorum( cansız maddeden itibaren) tanrıya da inanıyorum ama herhangi bir dine inanmıyorum..bilimin her zaman vardığı ve varacağı yer tanrıdır..bir yaratıcı vardır ama tanrının din yaratması tanrının doğasına aykırıdır..ya da kitap göndermesi ya da peygamber yaratması...

bildiğiniz ya da inandığınız peygamberler sadece dönemin mükemmel sosyologlarıdır..

evrime geçelim..

Tanrı evrendeki herşeyi yarattı yani herşeyin meydana gelen tek bir parçaçığı yarattı..sonsuz kütleli sonsuz enerjili parçaçık..ve bu parçacığa dışardan verilen bir enerjiyle(bu da Tanrıdır) evren oluştu...gezegenlerin o zamanki yapısından kaynaklı organik maddelerin oluşması çok kolaydı..

bunlar tabiki birden değil milyonlarca yıl süren süreçlerde oldu...evrime inanan biri bu gerçekleri kabul eder ama tanrıyı reddedemez..çünkü evrim şurada tıkanır...peki madde nerden çıktı?

enerji ya da madde yoktan varolamaz..işte burda tanrı devreye girer ve biz herşeyi anlarız..ama evrime inanan biri müslüman değildir önermesine katılıyorum...aynen benim gibi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.