Şimdi Ara

Hemen İş Bulabileceğiniz İşler ve Maaşları -Ciddi- (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
12
Favori
32.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kara Komite

doktor 4 bin, dişçi 2-3 bin?
    anlıyorum...

dostum ben özel adsm'de diş hekimiyim../özel diş hekimi maaş ortalama 2-3 arasi , devlet maaş 3 dönerle 4 falan oluyor . degişiyor .bu arada buradada işsiz diş hekimi arkadaşta gördüm belki sen taniyorsundur , 7-24 nöbette kalan asistan doktor geçen sene 4 yada 4.5 küsürlerde felandi şuanda max 5000 olmuştur .
  • TheMakarov kullanıcısına yanıt
    Hocam ben tip okuyorim asistana sordum laba giren 5 6 arasi dedi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Hocam birisi sizi kandırmış lise mezunu devlet memurunun başlangıç maaşı asla 4.000 TL olamaz.

Yanımda çalışan 3 işçi personelim ikramiye ile ortalama 4500 alıyor.Alınıyor yani

• Mühendislik ve kaptanlık için yazdıkların saçmalık.Sektörün içinde olmadığın belli.

Hiç kimse isterse itü odtü mezunu olsun yeni mezun mühendise 4000 lira vermez.

Mühendislik başlangıç maaşı okul farketmeksizin genelde 2500 liradır

Kaptanlık da artık doyuma ulaştı sürüyle DUİM açıldı.Eskisi gibi değil kesinlikle.Denizcilik düşünenler Gemi makineleri İşl. Müh. yazsın orada daha iyi iş imkanları var.
  • Eğer iyi derecede ingilizce ve pc proglamlama bilinirse ekonometri, istatistik veya matematik mühendisliği gibi bölümlerde bulunabilir iş alanları baya geniş.Maaş konusuda iyi yalnız şöyle bi durum da var bu 3 bölümün okuması baya zormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat122 -- 2 Şubat 2018; 3:5:8 >
  • Sivil havacılık. Sınavları verirseniz iş garanti. 8-9k maaş.
  • yardimci docent bir kvc nin 6 7 8 civari aldigini da duydum prof bir genel cerrahinda 30k aldigini duydum ayni zamanda bir aile hekimligi asistaninin 3.5 4 4.5 aldigini da duydum (cok saglam istihbarattir)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç olarak kpssden yüksek puan alıp devlete kapağı atanın maaşı atanamayan züğürt işsiz veya özel sektörde,kan emici vampir işverenin eline düşen mezunların çenesini yorar,saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bunların ispatını nasıl yapıyorsun varmı maaş bordrosu
    Tıp haricinde KPSS ile bir yerlere atanmak torpilin yoksa biraz sabır ister.
    Çalıştığın hastanede döner sermaye yoksa o dediğin paralar alınmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam itu insaat mezunu 3 dil biliyor Irakta sabah 6 aksam 6 calisiyor 6k dolar aliyor. 6 ayda bir 2 haftaligina geliyor o kadar. Yuzunu bile goremiyorum butun hayatim boyunca babasiz buyudum. Her sey para degil.
  • Bilgisayar/Elektronik mühendislikleri için konuşayım;

Kamuda sözleşmeli mühendisim. 2014 yılında benle beraber aynı dönem işe başlayan arkadaşım 2250 TL ben 3200 TL ile başladım. Özelde olan arkadaşım kendini geliştirdi, alanında epey uzmanlaştı ve başka bir şirkete geçti, şu an 6.5 bin TL alıyor, ben ise 5000 TL alıyorum. 8-5 al parayı yat aşşağı da yapmıyorum. Her ay fazla fazla mesaim var, ancak ücreti ödenmiyor. Kullandığınız teknolojiler eski, zira yeni teknoloji geliştirecek vakit yok çünkü sürekli iş geliyor. Sen işini iyi yapmak istiyorsun, ancak karşındaki adam bir an önce işi görülsün istiyor, sen de bazen işi yordamına göre uydurmak zorunda kalıyorsun, çünkü müdürü daire başkanı baskısıyla karşılaşıyorsun. Kamuda iş değil, süreçler ve yöneticilerin tavrı stress yapıyor, her yerde tabi ki böyle değil. Lâkin dediğim gibi kendini geliştirmeye fırsat bulamıyorsun.

Yine de kamunun en yoğun dönemi bile özel sektöre nazaran iyidir.

Özel sektörde, daha fazla yıpranırsın, ancak kendini daha fazla geliştirirsin. İyi mi kötü mü buna siz karar verin. Geçen ortak iş yaptığımız bir firmanın proje yöneticisi geldi, hiç maaş sormak adetim değildir, ancak onun şirketinde çalışan muhasebeci arkadaşıma sormak istedim, tam Ocak ayında 18 bin TL alıyor. Altında C180'i var.En lüks semtlerden birinde oturuyor. Buraya kadar her şey güzel değil mi? Siz adamı bir görün, zannedersin 50 yaşında, yüz hatları çökmüş, hayattan bezmiş, elinde sürekli telefon yurtdışı ile görüşme halinde. Kendisi ile muhabbet ettik, her gece kucağımda laptop ile uyuyakalıyorum. Öğle arası mı? Öyle bir şey yok arkadaşlar. Adam 15-20 dakika içinde yemek yiyip tekrar bilgisayar başına dönüyor. Öğretmen olan eşi ile boşanmışlar, ortada bir çocuk var.

Beklentilerinizi iyi kurgulayın, "ben Mercedes'e,Audi'ye bineceğim" diye hedef koyabilirsiniz, velhasıl buna da ulaşabilirsiniz ama aldığınız sorumluluk ve iş yoğunluğunu iyi düşünün. Hayatta her şey para değil. O iş sizde stress yapacaksa reflüsünden migrenine kadar her hastalıkla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden 17.00 olunca yerinden jet hızıyla kalkan memurlar daha stressiz ve sade bir hayat yaşıyor. Hoş, onun da geçim derdi, geçim sıkıntısı ayrı bir stres etkeni.

Kısacası yapacağınız seçimler, sadece cebinizi değil, yaşam standardınızı sağlığınızı belirliyor.

Umarım bu ülke için güzel meslekler seçersiniz. Sırf iyi para kazandırıyor diye yazmayın, ailenizi karşınıza alın. Ben mesleğimi sevmiyorum, insanlarla daha içli dışlı olan eşit ağırlık bir bölüm istemiştim,uluslararası ilişkiler gibi, ne bileyim satış ve pazarlama üzerine iş yapan firma gibi. Lakin ailemi karşıma alamadım, totom yemedi. Keşke alsaydım, alsaydım belki de sabah söve söve yataktan kalkmazdım.

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Yok zaten arkadaş sallıyor mühendislikte CV önemli bir kriter hadi şurdan mezun oldum ingilizcemde var hadi hemen işe başlayayım olmuyor

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Devletteki uzman doktorun maaşı yeni yıl zammı ile birlikte 5.500 lira civarı bakın bu uzman doktor pratisyen hekim daha azlır 4-4.5 k civarı

• Ne kadar devlette çalışma merakınız varya.

Ben hemen hemen 10 yıldır sigortalı olarak çalışıyorum. Şuana kadar genelde devlet memurlarından yüksek maaş aldım ve ortalama bir avukata yakın maaş alıyorum.

Sen şimdi o kadar okuyup kasıyorsun ben spesifik bir alandaki teknik bilgim sayesinde her zaman senden daha yüksek maaş alıcam. Burada kendimi ne kadar geliştirebilirsem maaşımda o oranda artıyor olucak fakat devlet memuru dediğiniz adam hem zamanla körelecek hemde bu körelme sonucunda ilerleyen zamanda memurluktan kovulma olayı olursa işsiz kalıp bunalıcak.

Üstelik özel sektörde memurluktan atılan birinin alınmasıda zor gibi.

Kısaca Arkadaşlar devlet memuru olmak eskisi kadar özel bir durum değil ayrıca arkanızda birileri yoksa olmanızda zor olduğunuzda da sizden daha bilgisiz insanların müdürleriniz olduğunda dahada şok yaşacaksınız.

Kısaca ne yaparsanız yapın kendinizi geliştirin arkadaşlar. Kendinizi geliştirmediğiniz sürece hiç bir meslekte hiç bir şey yapamazsınız bu hayatta boş gelip boş gidersiniz yani adınız sadece 3-5 kişi tarafından anılır öldüğünüzde sadece 3-5 aile dostunuz gelir hatta belki onlar bile gelmez.

Şurada yaşıyıp göreceğiniz 70-90 sene arası bununda ortalama 50-60 kadarıda iş hayatı olsa bu süreyi nasıl değerlendirdiğiniz Adınızı ne kadar kalıcı olacağını belirliyecektir.

Bu dünyada iz bırakmadan ölüp gitmeyi tercih etmeyin.

• LaNcEt kullanıcısına yanıt
    Yalnız hocam bilgisizliğiniz cümlenizden akıyor. Diş hekimi ve eczacılık kpss ile atanmaz aynı övdüğünüz Tıp gibi kura ile atanır.
  • TheMakarov kullanıcısına yanıt
    Valla benim gördüğüm dişçilerin hepsi çok fazla kazanıyor. Doktorlara bile fark atıyorlar. Dudak uçaklatan miktar kazananlar bile var.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi de herkese sürekli bilgisiz, cahil, sallıyor diyor. Böyle bir tutum olamaz gerçekten. Hala bir tane maaş bordrosu koymadı. Ben mezun olur olmaz 4 bin alan mühendisin, veterinerin, hemşirenin bordrosunu görmeden inanmam. Yazdığınız sayılar çok saçma etrafta hiç öyle sayılar görmedik.
    Burada da herkes aksini iddia ediyor, sizin tek dediğiniz " cahilsin, saçmalama, sallıyosun "
    Kanıtlasana o zaman yahu tek bildiğin bunu demek.
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim hayat bu sınavdan oluşuyor 3-5 soru fazla soru çözen cok daha zeki çok daha başarılı olacak ilerde ki hayatında annenizin babanızın dayattağı çocukluktan beri gelen doğmalardan vazgeçin iyi bir üniversite önemsizdir demiyorum ama sandığınız kadar önemli değil
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Mezun olduğunda görürsün hocam ayrıca Hemşire için 4 bin demedim ben. Veteriner için bir belge göstericem bugün. Mühendisliği değiştirdim çünkü çok oynak bir piyasası var hiçbirşey belli değil iyi üniden mezun olduğunda bile maaş konusunda TRdeki patronlar çokta iyi olmayabiliyor.
  • tm kardeşim inşaallah sen aylık 100.000 k alırsında rahat edersin mesleğinde her gün işinden tatmin olarak eve gelirsin her gün doktor olduguna şükredersin her gün yüüzn güler her gün karınla çocuklarınla mutlu mesut hayat geçirirsin dünyanın her tarafını gezer binlerce insan tanırsın türkiyede ki sayılı doktorlardan olursun inşaallah biraz egonu tatmin ettiysem ne mutlu bana :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.