Şimdi Ara

Hemen İş Bulabileceğiniz İşler ve Maaşları -Ciddi- (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
12
Favori
32.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazdıkları abartı ama aşağı yukarı doğru, onlardan bi 500-1000 çıkar sen. Bilgisayar mühendisiyim. İlk mezun olduğumda 3600 alıyordum. Ekstra mesai ücretiyle 4200 civarına kadar çıkıyordu. Şuanda da 3 yıllık tecrübem var 5500 alıyorum. Bunlar o kadar büyük paralar değil ki inanmak niye zor anlayamadım. Yoksulluk sınırı 5000 zaten memlekette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 2 Şubat 2018; 19:59:16 >
  • Denizcilik lisesinde okuyup 2 yıl önlisans okudum.
    Kendim gemi inşaatı teknikeriyim. Kaptanlık okuyan 1 düzine arkadaşım vardı şuan 1 tanesi denizci oldu oda okuduğu için değil dışarıdan gemi adamı belgesi aldı ve amcası aracılığı ile girdi işe. Geri kalan arkadaşlarım garson pompacı fabrika işi felan. iş bulamadıkları veya aldıkları eğitimler yetersiz olduğu için çalışamadılar.
    Benim bölümüm inşaat ama benim sınıfımdan ben haricinde kimse bu bölümde çalışmıyor. çoğu 2 yıllık 4 yıllık okul bitirdi.
    Ben bi iş buldum girdim bu 2. senem askerliği de aradan çıkardım üniden sonra.
    Aldığım maaş 2000 TL herşey dahil hemde. Ekibimiz 7 kişi 2 ayda 5 trilyonluk yelkenli üretiyoruz. maaş 2000 tl .
    Yani İlla sayısal beyne sahip olup matematiği sular seller gibi yapıp fiziği üfleyip Kraliyet ailesi derecesindede ingilizcen olacak . Doktor pilot veya polislik bölümlerini kazanacaksın da 4000 tl lik işin olacak.
    Veterinerlik bile sayısal puan ile alım yapıyor.
    Ulan türkçe öğretmenliği bile sayısal puanlama ile alım yaparken bu ülkede ki sözelciler ne yapacak?
    1 a4 kağıdı rastgele harfleri 2 günde ezberleyecek kafa var ama sayısal bilmediğin için türkçe tarih öğretmeni olamıyorsun.
    Bu ülkede en iyi iş imam arkadaş. paçayı kurtaracak kadar dua ezberle. haftada 1 gün cuma yılda 2 defa bayram namazı kıldırdın mı 3500 4000 tl para cepte.

• Arkadaş başlığı açmakla iyi etmiş. Bir alay aptal sırf parası ve statüsü için bu bölümlere girsin de görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu. İşini iyi yaptıktan sonra ister ziraat mühendisi ister makine mühendisi ister sosyolog ol, parayı bulursun bir şekilde. Herkesin mutlu olacağı para miktarı değişebilir tabiki. Neye ilginiz varsa onunla uğraşın. Zaten parası için bölüm okursanız, hem gençliğinize hem de hayatınıza lanet okursunuz,emin olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kamuda çalışan bir mühendisim. Özel sektörde yürümedi, uzun hikaye. Mühendislik aşırı mezun sayısı yüzünden değerini kaybetti. 3-4 tane hepinizin bildiği top üniversitelerden mezun olanlar haricinde durum vahim. Özel sektörün bu etiket okul takıntısının kökenini bilemesem de yaygın ve eski bir gelenek sektörde. Özellikle kurumsal şirketlerde. Yazılım alanında bir boşluk olduğu için bilgisayar mühendisliği belki bir istisna olabilir ama o boşluk da elbet dolacaktır. Özel sektörde vahşi şartlarla karşılaşan bir çok mühendisin son umudu kpss oldu. ilk 20 bine giremeyenlerin mühendislikten uzak durmasını öneriyorum naçizane. Zaten mühendislik doktorlukla denk bir meslek değildir, hiçbir zaman da olmamıştır, sadece üniversite sayısının az olduğu eski zamanlarda imkanları daha iyiydi. Eskiden bir bölümü sıradan bir üniversitede okumak çok problem olmuyordu çünkü toplam mühendis sayısı çok azdı. Düşük üniversite mezunları da büyük şirketlere girebiliyordu. Şu an ise şartlar çok zorlaştı. Her ile açılan üniversiteler ve kontrolsüz şekilde çoğalan özel üniversiteler yüzünden. En basiti 70 bin sıralama ile girilen hemşirelik, o sıralama ile girilebilecek bir mühendislikten çok daha iyi.

• silverlion kullanıcısına yanıt
    Tercihim dışındaki yerlere atanmak istiyorum seçeneğini işaretleseydi atanırdı. O işi beğenmiyorsa ben ne yapıyım
  • Kaptanlık artık eskisi gibi degil. İş sorunu denizciliktede mevcut

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam eskiden tıptan bile yüksekti mühendislikler şu konuda inceleyin istersenizhttps://forum.donanimhaber.com/osym-1996-senesinin-puanlari--77718830

Düşük puanlı mühendislik yoktu ki
  • Flowles kullanıcısına yanıt
    Çok az var hocam yine de karadaki çoğu işe göre kolay bulunuyor. Denizciliği para için seçenler bu işi çabuk bırakıyor karaya geçiyor. Ondan dolayı kolay kolay bitmez. Denizi tutku olarak kabul edip 45-50 yaşına kadar kendini denize adayanlar var asıl bu mesleği onlar yapıyor.
  • Heryer kaptan kaynıyor kardeşim neyden bahsediyorsun. 15 bin basan kaptan oluyor. Şirketler türk kaptan çalıştırmıyor. Elin gevuruna 2 bin daha az verip onu çalıştırıyor. Denizcilik eskiden iyiydi. Bilmediğin sektör hakkında yorum yapma bence

• SuperPunch kullanıcısına yanıt
    4 Yıldır atanamayan arkadaş boşa okumuş bu bölümü gelsin yanıma iş veriyim ona. Bir konuşalım sorun kimde diye. Alt tarafı 5 tercih yazacaksın hocam çoğu yerde kadro boş ilk yılı dışında atanan kimse görmedim ben. O arkadaş bu kadar basit yöntemle de atanamıyorsa bıraksın bu işleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

4 Yıldır atanamayan arkadaş boşa okumuş bu bölümü gelsin yanıma iş veriyim ona. Bir konuşalım sorun kimde diye. Alt tarafı 5 tercih yazacaksın hocam çoğu yerde kadro boş ilk yılı dışında atanan kimse görmedim ben. O arkadaş bu kadar basit yöntemle de atanamıyorsa bıraksın bu işleri.

Eczacı misiniz hocam? Bu kadar iddali konuştuğunuzda göre gönderiyorum yanınıza o arkadasi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: silverlion

abi şaka mı yapıyorsun dalga mı geçiyorsun ? şakaysa anlarımda dalga ise hiç komik değil kız kardeşim veterinerlik mezunu 2 senedir işsiz nasıl garantiymiş anlat, sana bir maaş benden hediye olsun ciddiyim

En yüksek istihdam oranı hangi meslekteymiş bak bakalım? KPSS desen 70 puan bile yetiyor.
    Senin mantık "sokak araba kaynıyor herkes çok zengin"cilerle aynı. Arkadaşın yazdığında herhangi bir yanlışlık yok.

http://www.milliyet.com.tr/iste-en-cok-istihdam-edilen-meslek--ekonomi-2420212/
    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/KPSS/TERCIH7/MinMax_Lisans20072017.pdf

• SuperPunch kullanıcısına yanıt
    Eczacı değilim, ama ziyarete gelebilir İstanbul/Kartal yakacık meydan no 13e gelsin. Eczacılık okuyup 4 yıl boyunca atanamayan tek kişi olarak ona ödül takdim etmek istiyorum. Hemen bir plaket hazırlattırıyorum. Arkadaşın adı neydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Eczacı değilim, ama ziyarete gelebilir İstanbul/Kartal yakacık meydan no 13e gelsin. Eczacılık okuyup 4 yıl boyunca atanamayan tek kişi olarak ona ödül takdim etmek istiyorum. Hemen bir plaket hazırlattırıyorum. Arkadaşın adı neydi

Kendisiyle konusayım sonra ben size özelden yazarım.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    neyse sen de haklısın bende ben anlamam lise mezunuyum vaziyeti açıkladım allah herkese gönlüne göre versin kardeşimi tutup elin karsına gönderecek değilim hocam
  • Atanırsanız ? 4 sene devlette işe girmek için okumak, sonra bu zihniyet hep birilerinin adamı olmayı gerektiriyor, önceden fetöydü, şimdi siyasetçi yalaklığı konuşuyor. Sonuç belediye başkanı bir halt karıştırır devlet kovar, kütür kütür belediyede çalışanlar onun zamanında yükselenler yollanır. Doğanın kanunu birinin gücüyle gelen başkasının gücüyle de gider.
  • Gerçekten konu sahibinin şu mesleklerin çoğu hakkında bilgisi yok denecek kadar az.Şu eczacılık olayı ayrı ilk 25k daki mühendislerin maaşları ayrı nerden baksak bilgisizlik akıyor konudan.Millet buna aldanıp tercih felan yapar mazallah.

• teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ediyordum doktorlar işsiz kalacan len moruq, doktorlar kpss girecek len moruqq diyenler ne zaman gelecek diye
    Mecburi hizmet atamasının gecikmesinin bu konu ile hiç alakası yok o da ayrı bir şey zaten
    Hala ABD ve Avrupa gibi ülkelerde bile doktor açığı var ve sürekli dışarıdan doktor alıyorlar bu açığı kapatmak için. Bizde de İstanbul, Ankara gibi yerlerde bile bazı hastanelerde doktor yetersizliği çok rahat gözükebiliyor. Doğudan hiç bahsetmemek gerekiyor bazı şehirlerde doktor sayısı 3-5 falan. Cerrahın hiç bulunmadığı şehirlerimiz bile var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 3 Şubat 2018; 11:51:9 >
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Mezburi hizmet atamasının gecikmesini nasıl bu konuya bağladınız hayret...
    Hizmet ataması gecikse de bir yere atanıyor doktorlar. Hatta konu dışında bir acil doktorunun konusu vardı, tus geç açıklanmış, ataması gecikmiş devlet kendisini acile atamış.
    Yani Tıp mezunu birisi "derhal" bir yere atanıyor. Görev yeri erken ya da geç açıklanır bu sadece görev yerini değiştirir.
    Yıllardır da tıp bitecek doktorlar işsiz kalacak bir türlü olmuyor yav nedir bu nefret şu mesleğe karşı
    Hiç randevu almıyor musun hiç hasteneye gitmiyor musun? En basit randevu ile 3-4 hafta sonrasına düşüyor.
    Ünlü devlet hastanelerinde aylar sonrasına randevu geliyor. Bir kontrol yaptıracaktım 4 ay sonraya randevu verdi. Bastım paramı özele gittim 4 aya kim öle kim kala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 3 Şubat 2018; 12:22:40 >

• Türkiyede hiçbir işin garantisi yok sanırım arkadaşlar. Mühendisliklerde bunlardan birisidir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.