Şimdi Ara

Hemen İş Bulabileceğiniz İşler ve Maaşları -Ciddi- (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
12
Favori
32.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birader söylediğin sayılar tamamen sallamasyon. Onları kanıtla diyorum. Kanıtlayamazsın tabi ki şimdi de ne diyorsun. Çok kazanıyor demesinler diye adam aldığı maaştan 2 bin eksiltip size söylemiş hemen yemişsiniz. Benim derdim emin olmadığınız bilgilerle insanları bilgilendirmeye çalışmanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 2 Şubat 2018; 10:52:42 >
  • Annem 11 senedir 112'de calisiyor su ana kadar kac kere dovulmeye calistilar kac kere hakaret ettiler haberiniz var mi? Bir keresinde bir hayvan annemin kafasina boy aynasi indirmeye kalkmis hic unutamiyorum eve dondugunde nasil aglamisti. Her nobetten sonra lanet ediyor. Sonra da kurtardigi insanlarin ailelerinden gelen guzel sozleri hatirliyor iyi ki doktorum diyor. Kac kere haksiz yere mahkemelik oldular. Iki kere ambulans kaza yapti. Ilk kazada 3 ay degnekle yasadi. Son kazasinda gozune aldigi darbeden dolayi gozune perde inmis gitmedigi doktor kalmadi tedavisi yok. Boyle genel komusmaniz beni rahatsiz ettigi icin yaziyorum bunlari. Hayatta her sey mumkun.
  • KingMathers kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin de babanız inşaat mühendisi yurtdışında çalışıyor hiç görmüyorsunuz, anneniz doktor sürekli saldırıya uğruyor ne garip bir aile
  • Arkadaşlar merhaba, birçoğunuzun benden küçük, gelecek kaygısı içinde olan gençler olduğunuzu varsayarak birkaç şey söylemek istiyorum.

Para tabii ki önemli, fakat kişisel fikrim sizi mutlu edecek bir işle uğraşmanız.

Şu an anadolu'da bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Hemen hemen on yıldır elektrik-elektronik mühendisliği bölümü mezunuyum. Kaba tabirle üniversitede inek bir öğrenciydim. Hatta çift anadal da yaptım, makine mühendisliğine. Özel sektörde de çalıştım, ama hep birşeyler eksikti benim için. İş beni tam manasıyla tatmin etmiyordu. Sonra baktım benim ilacım akademi. Ben devamlı okuyan, öğrenmeyi seven birisiydim. Şu an çok fazla kazanmasamda yaptığım işten gayet memnunum. Size de verebileceğim tavsiye, seveceğiniz işi yapın.

Hepinize iyi günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Konu sahibi de herkese sürekli bilgisiz, cahil, sallıyor diyor. Böyle bir tutum olamaz gerçekten. Hala bir tane maaş bordrosu koymadı. Ben mezun olur olmaz 4 bin alan mühendisin, veterinerin, hemşirenin bordrosunu görmeden inanmam. Yazdığınız sayılar çok saçma etrafta hiç öyle sayılar görmedik.
    Burada da herkes aksini iddia ediyor, sizin tek dediğiniz " cahilsin, saçmalama, sallıyosun "
    Kanıtlasana o zaman yahu tek bildiğin bunu demek.

Al kardeşim sözleşmeli mühendis maaşı 4000 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Yalnız hocam bilgisizliğiniz cümlenizden akıyor. Diş hekimi ve eczacılık kpss ile atanmaz aynı övdüğünüz Tıp gibi kura ile atanır.

Benim oradaki kastım belediye vb. gibi yerleri kastediyorum. Çok biliyorsun bu kadar iddalısın çıkart bir maaş bordrosu,
    Benim tıpı felan övdüğüm de yok işkembeden burada popüler olmak için kasan tiplerden birisin

@Hazreti Bruce Wayne orada belirtilen brüt üzerinden %15-20 civarında vergi oranını düşmen gerekiyor.
  • LaNcEt kullanıcısına yanıt
    4000 değil 3500 olsun çok uçuk bir fark mı var?
    Öyle bir konuşuyorsunuz ki yeni mezun bir mühendis devlette 1500 lira maaşla başlayacak sanki.
  • İş tecrüben varmı? Eline maaş bordrosu geçiyormu? Eğer geçiyorsa Gelir vergisi haricindeki kesintileride bir gözatmanda fayda var.
    Özel sektörde çalışıyorum ve senin ilk 3-4 ayı Toplam 1000-1500 TL olan kesinti 4. aydan sonra yıl sonuna kadar 3200 TL ye kadar çıkıyor.
    Dışarıda işler o kadar da toz pembe değil.
    Yeni mühendis 1500TL ile başlayacak gibi bir iddam yok, mühendisler yada doktorlar şu kadar alıyor diyede hiçbir iddam olmadı, Türkiye koşullarında iş hayatının zor olduğu, mülakatlarda kirpinin kaçtane dikeni vardır gibi soruları olan saçma bir sistemden bahsediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koliba Rha

Tıp 5. sınıf öğrencisiyim. Fakültemin 5 tane hastanesi var, sürüyle doktor hemşire falan filan biliyorum.5 bin alan doktor ne duydum ne gördüm. Bizim hastanede en az alan kişi 6.5-7 bin alıyor. Yazın isviçrede staj yaptım, o stajda ayda 7-7.5 bin€ civarı kazandım. Düşünün...
    Hemşireler ve ebeler 2-2.5 bin alıyor. Deneyimlenirse 3 bine kadar çıkar yıllar sonra.
    Eczacının iş garantisi yoktur sağlam bir işi yoksa da öyle maaş alamaz.
    Mühendise ise hiç girmiyorum nerede duyulmuş yeni mezun mühendisin o kadar maaş aldığı?? Mühendislikte üniversiteniz sadece bir etiket. Kimse size wow itü odtü mezunu hemen 4 bin verelim demiyecek. Çalıştıracak sizi bakacak ne kadar potansiyeliniz var.
    İTÜ Kaptanlık 75 bin ile alıyor, İTÜ'yü okuyan işsiz kalıyorken çıkan direkt 7 bin alıyor demişsiniz. Sanırım kaptanlık okuyorsunuz
    Veterinerlin o maaşı alması için 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Yeni mezun veterinere kim vermiş o parayı?

Üzgünüm ama gerçekler bunlar gençler. ABD, Japonya değiliz biz Türkiyeyiz bu gerçeği unutmayın. Keşke o ülkeler gibi olsak keşke herkes daha çok kazansa. Ama internetteki bu spekülasyona da hastayım. doktorun maaşını az diğer her mesleğin maaşını dolgun yazıyorlar. Özellikle mühendis maaşları aşırı abartılıyor internette. Her yer mühendis dolu herkes mesleğini övüyor. Sonra hayallere kapılmayın hiçbir şey öyle değil

Tıp hariç her şey kötülemişsiniz. Ben mühendisim aylık 8 bin civarı kaznaıyorum. Bu dünyaya bir daha gelsem yine mühendis olurdum. Sanki herkes tıp kazanmak istemişte kazanamamış gibi yazmışsınız. hem ne demek İTÜ okuyan işsiz kalıyor hey allahım ya.

• Arkadaşın yazdığı miktarlarda Kamu'da geçerli olan miktarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koliba Rha

Tıp 5. sınıf öğrencisiyim. Fakültemin 5 tane hastanesi var, sürüyle doktor hemşire falan filan biliyorum.5 bin alan doktor ne duydum ne gördüm. Bizim hastanede en az alan kişi 6.5-7 bin alıyor. Yazın isviçrede staj yaptım, o stajda ayda 7-7.5 bin€ civarı kazandım. Düşünün...
    Hemşireler ve ebeler 2-2.5 bin alıyor. Deneyimlenirse 3 bine kadar çıkar yıllar sonra.
    Eczacının iş garantisi yoktur sağlam bir işi yoksa da öyle maaş alamaz.
    Mühendise ise hiç girmiyorum nerede duyulmuş yeni mezun mühendisin o kadar maaş aldığı?? Mühendislikte üniversiteniz sadece bir etiket. Kimse size wow itü odtü mezunu hemen 4 bin verelim demiyecek. Çalıştıracak sizi bakacak ne kadar potansiyeliniz var.
    İTÜ Kaptanlık 75 bin ile alıyor, İTÜ'yü okuyan işsiz kalıyorken çıkan direkt 7 bin alıyor demişsiniz. Sanırım kaptanlık okuyorsunuz
    Veterinerlin o maaşı alması için 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Yeni mezun veterinere kim vermiş o parayı?

Üzgünüm ama gerçekler bunlar gençler. ABD, Japonya değiliz biz Türkiyeyiz bu gerçeği unutmayın. Keşke o ülkeler gibi olsak keşke herkes daha çok kazansa. Ama internetteki bu spekülasyona da hastayım. doktorun maaşını az diğer her mesleğin maaşını dolgun yazıyorlar. Özellikle mühendis maaşları aşırı abartılıyor internette. Her yer mühendis dolu herkes mesleğini övüyor. Sonra hayallere kapılmayın hiçbir şey öyle değil

Bizzat abim 4700 TL maaş aldı Ankara'da acilde çalışıyor boş beleş sallayıp durmayin birkaç doktor görüp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• manalaus M kullanıcısına yanıt
    Arkadaş tıp egosuyla yazmış oysa bilmiyor ki "Doktorlar insanları kurtarır, Mühendisler insanlığı kurtarır."
  • Yeni mezun ve işe girmiş mühendis arkadaş var mı burada bilmiyorum ama benim çalıştığım yerde yeni mezun bilg. mühendis adamı 7-8 binden alıyorlar. 3.500tl ye başlayan hiç görmedim.
  • Hazreti Bruce Wayne kullanıcısına yanıt
    Brüt ücret diye koskocaman yazıyor. Brüt asgarimiz ne kadar biliyor musun? 2100 civarı mı ne. Ama insanların eline 1600 geçiyor. 4000 brüt ücret alan birisinin eline geçecek maaş maksimum 3000 olur. Büyük ihtimal 2800 civarı ellerine geçiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 2 Şubat 2018; 17:56:17 >
  • manalaus M kullanıcısına yanıt
    İTÜ "Kaptanlık" dedim. 75 binde olan bir bölüm. Mühendisliklere hiçbir laf söylemedim.
    Mühendisler 8 bin almaz gibi bir laf da demedim. Mühendisler işsiz kalır da demedim.

Tek söylediğim şey buydu: "Yeni mezun mühendise kimse o kadar vermez."

Mühendislerdeki bu kompleksi anlamıyorum. Kimse size laf söylemedi kendiniz üstünüze alınıyorsunuz. Söylediğimiz lafları çarpıtıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 2 Şubat 2018; 17:13:9 >
  • kaptanlıkta kriz var 1,5 yıldır çıkacak gemi bulamıyor millet

yeni mezun mühendise boğaziçi bitirsede kolay kolay 3k kalamaz 2000 fln veriorlar nerden mezun olduğun önemli değil

tıptada binlerce euro maaşlar falan hayal dünyasında yaşıyor arkadaşlar frank kullanılan ülkeden euroyla maaş almış
  • Boğaziçi işletme okuyorum. İşletme-politika-ekonomi mezunları 3,5-4 ile başlıyor. Ciddi potansiyeli olanlar danışman firmalarda 6-7 ile başlayabiliyor. 10 yıl sonra maaşın gelebileceği noktadan bahsetmiyorum. Matematik yapamadığı için tm veya ts ye geçenler yüzünden adımız kötüye çıktı.

İsteyerek tm hazırlandım, lys fen çalışmadım 2.8k mf4

• ben eczacılık son sınıfım.İlk yıl atanıp baslama isi sans mezun olup 3 ay sonra atanan tanıdıgım var 4 yıldır kuraya girip atanamayan tanıdıgımda var.Ayrıca devlette baslangıc maası 4100 suan.Burayı okuyan genc arkadaslar gaza gelmesin yani...
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    75 aldı atanamadı hocam güzel diyorsun hoş diyorsun ama durum budur
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Nerede çalışıyorsunuz hocam

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.