Şimdi Ara

Hemen İş Bulabileceğiniz İşler ve Maaşları -Ciddi- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
12
Favori
32.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oldu kardeşim bin yazmak zor geliyor sanırım.

Hayatta o kadar parametreler vardır ki neyin ne olacağını ne garanti edeceğini bilemezsin.Böyle emin konuşmaları sahici bulduğumu söyleyemem.Ben zaten Odtü'de okuyorum ve şu bir gerçek ki taşra üniversiteleri ve Kült üniversiteler arasında hala bariz fark var ve çoğu yerde bu fark gayet bariz görülebiliyor.

Ama sizin bu kaaağ muhabbetinizden analiz çok saçma mesela odtü maden 80kağ ile mi ne alıyor ama odtünün en iyi bölümlerinden diyebiliriz uluslararası makale yayınlama analiz ve tanınırlık olarak kağ olayı sadece sıralamada öğrencinin tercihini bize gösterir ben de istanbul hukuk yerine sıralamamdan daha geri olmasına rağmen uluslararası ilişkiler seçtim bu benim tercihim benim şu kadar kağğ ile işe başlamak gibi derdim yoktu zaten seçim yaparken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam sakin olun aynı taraftayız, sıkıntı yok. Amacım belli meslekler dışında kalan mesleklerinde iyi olduğunu göstermek bu forumda Tıp diş okumayan aç kalır gibi bir sorun var.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    İlk çirkefleşen sendin panpa
    Zaten insanlarımız diğer mesleklerden bir haber özal sonrası toplumsal çözülmenin çocuklarının çocukları olduğu için bu konuyu anlayabilmelerini beklemiyorum paraya ve statüye tapan topluma evrildik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Şubat 2018; 20:58:20 >
  • Şu konuya yazılanların alayı yalan dolan, alacağınız para asgari ücret işte bunu siz de gayet iyi biliyorsunuz.
  • Öncelikle o maaşlar fazla şişmiş neyse bir meslekte ben söyleyim Özel Eğitim Öğretmenliği, en büyük açık burada ama devlet çok az kadro verip hep ücretli öğretmen çalıştırıyor, devlette normal öğretmen maaşı alıyorlar,özeli bilmiyorum ama rahat işe giriyorlar özelde
  • Devletlele özel arasında illa fark vardır bence işsiz mühendisler işleri beğenmiyorlar ondan işsiz ablam ebelik okudu 3 senedir çalışıyor Adana 4.500 civarı alıyor kocası veteriner 4800 e falan alıyor ama eniştem bi kaç çiftliğe de bakıyor ondan fazla halamın kocası makine teknisyeni 4300 alıyor belediyede mühendisler daha fazla alıyordur

• düşük üniversitelerde mühendislik ve iibf okumamak gerekiyor çünkü genel olarak bunların özel sektördeki akıbetleri kötü oluyor.

odtü itü gibi yerlere puan yetmiyorsa, devlete ataması olan öğretmenlikler ya da sağlık sektörüne yönelmek en doğru karar.
  • Siz ne iş yapıyorsunuz bir şekilde kapitalist sistemin çarklarından birindesinizdir.

Tabi Rockefeller torunu değilsen

• ARKADAŞLAR ITU KAPTANLIK (DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ MEZUNLARI)

3. VE 4. KAPTAN : 10-16 BİN

2.KAPTAN : 18-32 BİN

KAPTAN : 20-40 BİN

BU RAKAMLAR GEMİ TİPİNE GÖRE YAZILDI. YANİ ÖYLE EKSTREM RAKAMLAR DEĞİL, DİREK HER BU OKUL MEZUNUNUN ÇALIŞIRSA ALACAĞI RAKAMLAR
    MAAŞLAR USD OLARAK YATAR, YANİ ETKİLENMEZSİNİZ VE DÜNYANIN İSTEDİĞİNİZ YERİNDE
    OTURUN İŞİNİZİ YAPARSINIZ, TÜRKİYEDE ZATEN ÇALIŞMAZSINIZ UÇAKLA YURTDIŞINDAN KATILIR VE AYRILIRSINIZ.

İSTEYENE DEKONT ATARIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baratonian -- 1 Şubat 2018; 22:9:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun devlete atanmasinda tip mezun olunca açilde 24 saat nöbet tutuyorsun tuş' kazanamassan zor
    4000 civari aliyor sanirim.
    diş her sene kura ile atanmasi devlete var oda köy şehirleri %30 falan özelde 2000-3000 izmirde.
    kaptanlik konusunda bilgim yok .
    hemşirelik devlette 3000 atanamassan asgari ücret özelde.
    veterinerlik :D atanmasi zor diye biliyorum özeldede iş yok
  • abi şaka mı yapıyorsun dalga mı geçiyorsun ? şakaysa anlarımda dalga ise hiç komik değil kız kardeşim veterinerlik mezunu 2 senedir işsiz nasıl garantiymiş anlat, sana bir maaş benden hediye olsun ciddiyim
  • Yeni mezun mühendise enaz 4bin maaş veren kim acaba
  • silverlion kullanıcısına yanıt
    Kardeşinin veterinerlik fakültesi mezun olduğunu ve 2 yıldır işsizse o mesleğin değil kardeşinin sorunudur kardeşim. 70le atanabiliyor şuan o kadar zor fakülteyi bitiripte 75 alamıyorsa yuh ona.
  • TheMakarov kullanıcısına yanıt
    doktor 4 bin, dişçi 2-3 bin?
    anlıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

mühedisliklerde kesinlikle öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. 3bin lira maaş hem çok fazla hem de ilk 25 bin baya fazla. Hadi odtü, bilkent falan desen neyse de bilemedim

3bin ne fazla la muhendise? sen bence mühendis gormemissin.3 muhendis birlesip google play e uygulama koysa 3 bin alır zaten.

tiptan çok kazandırır mühendislik

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzs52

Mühendislikte okulunuzdan ziyade torpilinize bakar iş. aşşağı yukarı standart mühendis maaşı vardır. Misal ben İTÜ mezunuyum kimse gel sen bu okuldn mezun oldun bizimle başla demiyor tamamen size kalmış. İlk başladığım şantiyede 2.750 alıyordum taşeronda sabredelim proje güzel ismimiz olur diye girdik. 6 ay sonrasında Ana firmaya girdim burda 6.500 alıyorum iktramiyelerle altı üstü 1 senelik mühendisim. çalıştığım yerde taşeronda saha mühendisi çocuk var odtülü oda 3 alıyor. benim şefim grup şefi 15.000 lira maaş alıyor. Ayrıca yanımda çalışan ana firmanın saha mühendisi 6 alıyor fakat 400.000 le inşaat mühendisliğine girmiş :( . Yani bu işler torpilinize ve de sizin gayretinize bakar. Kolay gelsin.

Özel sektörde torpilin hükmü yoktur. Adı özel ama devlet kurumu gibi çalışan(aslında çalışmayan) yerleri dışında bırakıyorum. Kendi kardeşim olsa işime yaramayacaksa işe almam, referans ile gelmiş birini de denedikten sonra 6 ay içerisinde beklediğim performansı gösteremiyorsa açıkça anlatır yolları ayırırım. Çalıştığım farklı sektörlerdeki 4 şirkette de bu durum hiç değişmedi.

Şu yanlışa iş hayatında yeni arkadaşlar çok düşüyor; torpil ve referans farklı şeylerdir. Referans bir emek sonrasında hak edilir ve işe alan bunu bilerek değerlendirir. Torpil menfaat ilişkisidir, gönlü hoş olsun diye torpil ile size gelen birini stajyer olarak alırsınız ama bu kadar acımasız bir iş ortamında size destek olamayacak birini ekibinize katmazsınız. Maaş konusunda , şirketin bulunduğu sektör, toplam cirosu, karlılığı, uluslararası olup olmaması vs gibi birçok etken var. Siz kendinizi geliştirin, yaptığınız işi göstermesini bilin fırsat zaten sizi bulacaktır.

Bir önce çalıştığım firmada yeni mezun bir mühendis için 3000 TL brüt gibi bir maaş seviyemiz vardı. Şu anda çalıştığım yerde bu rakam 6000-7000 TL ve her ikisinde de torpille işe alınan tek bir kişi görmedim, kendim de tercih etmedim. Daha önce çalıştığım firmalarda kendi yetiştirdiğim ya da çalışmasından memnun olduğum bir kişi olduğunda , yanıma alırım bir süre sonra. Ben de ilk işe girişim dışında tüm transferlerimi bu şekilde yaptım ve hep çağırıldım.

İyi üniversite konusu işe ilk girişte hatırı sayılır etkenlerden biri olsa da 2. işiniz için mülakata girdiğinizde bir değeri kalmıyor, artık önemli olan son çalıştığınız yerde kendiniz ve kuruma ne kattığınızdır.

Nacizhane bir tavsiye; ne iş yaparsanız ya da hangi okuldan mezun olursanız olun, kendinizi iyi şekilde ifade edebilecek ve karşınızdakini anlayacak derecede İngilizce konuşup, yazabilin. Yıldız Müh. Fak Mezunu, ITU yüksek lisansı olan bir ekip arkadaşımı ne yazık ki iki kelimeyi bir araya getirip karşısındakine derdini anlatamadığı ve anlayamadığı için işten çıkarmak zorunda kaldım.

Kolaylıklar dilerim.

• yeni başlayan mühendise demek istedim. Yoksa dünyada en çok para kazanabileceğin meslek bile olabilir ona bir şey demiyorum. Sadece türkiyede yeni mezu olanlara köpek muamelesi yapılıyor diye duydum ben çevremden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

yeni başlayan mühendise demek istedim. Yoksa dünyada en çok para kazanabileceğin meslek bile olabilir ona bir şey demiyorum. Sadece türkiyede yeni mezu olanlara köpek muamelesi yapılıyor diye duydum ben çevremden.

doğrudur adam bill gates arıyor verdiği maaş 1500 tl

• Hiçbir üniversiteye gitmenize gerek yok.

Enayilik yapmayın.

Devlet Ünisinin bile senelik masrafı 3-5 bin tl X 4 = 15-20 bin tl.

Bu parayla 2-3 yazılım dili öğrenip mühendis maaşı alabilirsiniz.

Şunu sakın unutmayın Diplomanın hiçbir önemi yok.

O okullardan öyle salaklar mezun oluyor ki stajyerlikten öteye gidemiyorlar. Sonra gidip kasiyerlik yapıp iş yok diye ağlıyorlar.

3D modelleme kursları 3-4 ay sürüyor.

1 sene kassanız.

3-5 günlük modelleme ve render işleri ile 2-3 bin tl kazanabilirsiniz.

Süreklilik kazanan bir portföy oluşturursanız aylık 15-20 bin TL para değil.

Model satan sitelere model yükleyip sürekli bir gelir elde edebilirsiniz.

Kafanız çalışmıyor ve tembelseniz gidin okul okuyun diploma ile 2-3 bin TL/Ay maaşla çalışın. Yılda %5 zam +10 gün izinle yaşarsınız.

• Pratisyen doktor yani tusu kazanmayan direk 8 9 10 arasi alir

Tusu kazanip asistan olursa 5 6 arasi alir ondan sonrw uzman olunca 10 17 arasi(bu kadar genis aralik koymamin nedeni doguda ekstra ucretlerle 17 alan oluyor)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.