< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
hemşire, öğretmen, kamu mühendislerinin doktorları kıskanması
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-asagi-cok.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hiç çalışmadıkları halde çalışan doktorlar kadar para alamamaları
-
Devlette tek çalışan memur doktorlar, diğerlerini çuvala koyup yollamak lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kıskanan öğretmen hiç görmedim ama dün ki twitter atışmalarında net bir şekilde hemşirelerin doktorlara karşı kompleks oluşturduğunu gördüj
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vay kıskançlarr!!
bence doktorlar yüksek almıyor diğerleri düşük alıyor.örneğin 2 yıllık radyoloji sekreter vs 45 alıyorsa hemşire 50 alıyor burada fark yok gibi bir şey.doktorların çoğuna lafım yok haklarıdır helal olsun (ASMdekiler hariç)
-
hocam inanın iki tarafta haklı.dediğim gibi kimsenin aldığında gözüm yok,doktorluk kolay meslek değil,sorumluluğu çok fazla ister istemez.iyi maaş alsınlar zaten.sadece diğerlerine de hak vermek lazım.şöyle bir problem var adamlar onların maaşı çok bizimki çok olsun değil de onların ki neden çok düşürülsünü istiyorsa problem
Ve taban ek ödeme maastaki bir parça uzman hekimin başlangıç maaşı 92binlerde 36bini taban ek ödeme 56 bin tl de maaşı var
Pratisyen hekimin de 50bin maasi 16 bin taban ödemesi var 66bin maaşı var
Hastanede çalışan ve yatan hastaların ilac takipleri olsun aldığı ilaçların birbiri ile etkileşime girip girmediğini ve terapotik dolarını inceleyen klinik eczacıların maaşı da 50bin maaşı 8bin de taban ek ödemesi var toplam maaşı 58bin tl
Hemşirenin de maaşı 48bin tl ve 2bin tl taban ödeme ile 50 bin tl
Ama hemşireler masasındaki bir parça olan uzman hekimin taban ek ödemesini hedef gösterip onların 36bin taban ödemesi ve bizim de 2.5bin ödememiz var diye sanki arada 14 maaş katı var diye toplumu yanıltmadı calisiyor
Ve aşağıdaki yorumlarda da yazılanlar şu şekilde hemşirelerin istemi uzman hekim 36bin alırken hemşirenin en az 20bin alması gerektiğini ifade edenler var
20 alırsa ne olacak derseniz
48bin maaşı +20bin taban ek ödeme ile yaklaşık 70 bin maas almış olacak ve acilde çalışan hekimler ile hastanede çalışan klinisyen eczacıların daha fazla alır duruma gelecek
Benim düşüncem ise
Pratisyen hekim 16bin (maasi66)
Klinisyen eczacının 8bin (maaşı 58bin)
Hemşirenin de 2 değil 4bin yaparlar (maaşı 52bine yukselir)
Ama twiiterdaki ve sendikanın başkanı olduğunu iddia eden şahsın kötü niyetli olduğu açıkça belli, ve toplam ele geçen ucretler hakkında konuşmuyor
Ve muhtemelen ya yeni kurulan sendikasina üye çekmeye çalışıyor ya da hekimlerle hemşirelerin arasını bozup hastanelerde kargaşa çıkarmak istiyor başka amacı yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yukarıda genişçe anlattım hocam oradan bakabilirsiniz
Onlar kötü niyetliler sadece
anladım hocam.bu arada yukarda yazdığınızdan anladığım kadarıyla yeni başlayan pratisyenin maaşı 66k mı?
-
abi yurt dışına çıkma oranları ne kadar doktorların mesela sizin fakültede 100 kişi mezun olduysa ne kadarı yurt dışına çıktı ne kadarı tusa girdi ne kadarı pratisyen olarak başladı.
-
160 saat normal mesai + 150 saat ek mesai yapan adam varsa helal olsun aldığı paraya denecek laf yok
Nedenini bilmiyorum ama Silverdin öneririm.
-
bakanlık genelde doktorlarla diğer sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirip aradan sıyrılıyor. bir iki yıl önce doktrların döner payından kısılıp diğer çalışanlara verilmişti hemşire maaşı doktor maaşına yaklaştı ve doktorlar haklı olarak isyan etti sonra da "doktorlar gidiyor randevu yok" olunca "sağlık çalışanlarının maaşlarını düzelttik" denip ama aslında doktorlara zam yapıldki gerçekten düşük olduğu aşikardı maaşların. bence de maaşlar artmalıydı. daha da artsın. ama haliyle diğer çalışanlar da bu duruma isyan etti. aynı ayrımcılık covid parası (adı neyse) dağıtımında da oldu. doktorlara ve özellikle hocalara (bazı hocaların hastaneye o dönem hiç gelmediği de bilinirken) yüksek meblağlar ödenirken belki de covid zamanı riski daha fazla olan diğer personele sadaka kabilinden para verildi.
şimdi de benzer işler, bizde hak arama hep başkaları üzerinden yapılıyor, ya da hak arayan olunca diğer kesim panikle saldırıya geçiyor. hemşire hakkını isterken doktora verildi bana zam gelmedi diyor, aslında saçma bir savunma ama doktor arkadaşlar kusura bakmasın bunu duyunca herkesi küçümsemeleri komik oluyor, tamam zor iş kabul, okul zor falan da bunlar size bu hakkı vermez be gülüm. kibrin çok fazlası çok zarar. neticede hepiniz de kalp beyin transplant cerrahı değilsiniz, hastaya dokunmadan gelene kortizonlu cilt kremini dayayan da hekim, tüm gün yaşlı teyzelerin rapor süresi uzasın diye imza atan da ...
gelelim mühendislere, kamuda mühendis sayısı (normal olarak) az olduğundan sesleri çıkmıyor, asıl ses çıkması gereken mevzu da araya kaynıyor. 90lı yıllarda olduğu gibi son senelerde mühendislikler tıplardan popüler, okul bitip yukarda yazılan TR şartlarında gayet iyi maaşlara birinci dk dan sahip olmak yerine gençler yurtdışına giderim ümidi ile mühendislik (ceng ee başta olmak üzere) yazıyor. ve gidebilenler de şak diye gidiyor yurtdışına. hatta çoğu müh, ülkenin iyi şirketlerinde 5-10 yıl çalışıp gidiyorlar. gitsinler ne var diyeceksiniz de bu ülke 40 senedir hizmet sektörü bazlı büyüdü ve sonuç ortada. teknoloji bazlı üretim gelişim yoksa büyüme bir yere kadar.
90larda gazideki mühendisliklerin çoğu ankara tıptan bile yüksekti, hacettepe ee ile tr tıp aynıydı hemen hemen. krizler sonrası üretim işleri durunca 2000lerde tıplar top level oldu. şimdi yine "back to the 90s" ama bu sefer ümit y dışında. peki madem bu gidiş kötü de doktor giderken çıkan ses neden yok. yok çünkü, bizde ses için o olayın siyasi malzeme olup olmadığına bakılıyor, yani sokaktaki adam randevu bulamayınca sesini yükseltiyor ve bunu karar alıcılar duyuyor ama mühendis hollandaya asml ye gitmiş desen sokaktaki için osuruk sesi...
o yüzden mesele kamu müh değil de özeldekiler bence, ilk 1000e girmiş insanının çoğunu kaptırırsan anca hizmet sektörü (otel vs), sağlık turizmi burun kalça estetik saç ekimi ile yürürsün duvara doğru...
-
Hocam dedikleriniz çok doğru. Eğer ki hemşireler gerçekten deseler ki bizim maaşlarımız çok az, şöyle emek veriyoruz bunları yapıyoruz canımızı dişimize takıyoruz ama yine de az maaş alıyoruz yetmiyor deseler en önde bir hekim olarak ben çıkarım ve derim evet haklılar, maaşlarının artırılması lazım. Ama tutup da doktorlar şöyle doktorlar böyle diyip hedef göstererek bu talepte bulunurlarsa da bunun karşısında dururum. Twitter' da bir hemşire "Bizden sadece 2 yıl fazla okuduğunuz için mi bu hakkı kendinizde görüyorsunuz?" diye saçma bir tweet girmişti. Şimdi herkes haddini bilecek, ben nasıl bir hekim olarak haddimi biliyorsam hemşireler de haddini bilip bizim üzerimize suç atıp yaptığımız işi küçük düşürmeye çalışmayacak. Evet bu ülkede doktor da hemşire de emeğine göre az kazanıyor. Ama doktorun emeğine göre az olan maaşını hemşireler hedef göstererek kendi maaşlarının azlıklarını belirtmek için kullanırlarsa sorun burada başlar. Dediğim gibi eğer ki üslupları sadece kendileri üzerinden olsaydı ve hedef göstermeden bir hak arayışı içine girselerdi amenna, burada ilk önce dediğim gibi ben destek verirdim. Ama hem beni hedef gösterecek hem yaptığım işi küçümseyecek hem de "Aramızdaki 2 yıl mı sana bu hakları veriyor?" gibi saçma bir cümleyle beni küçük düşürmeye çalışacak olursa kimse kusura bakmasın buna destek falan veremem ben. Evet konu doğru, ama üslupları çok ama çok yanlış ve saçma bundan kaynaklanıyor şuanda aradaki çatışma.
EDİT: Kaldı ki hemşirelerin maaş yükseltilmesi talebi doktorların da maaşlarının yükseltilmesi talebini içermek zorunda. Zira hemşirenin 70K, doktorun 90K aldığı bir yerde doktorun emeği suistimal ediliyor demektir. Burada yapılması gereken şey, farkın korunarak artırıma gidilmesidir. Hemşire 70K alsın mı? Elbette alsın. Ama hemşirenin 70K aldığı yerde doktora 90K değil, 120-130K minimum verilmesi zorunludur. Bu mesleği şahsen ben para için yapmıyorum, yazarken de para 3. hatta 4. sıradaydı. Ama hayatın bir de gerçeği var, para kazanmak zorundayız ve eğer ki kazanacağım parada emeğim hiçe sayılırsa bu benim zoruma gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 9 Ağustos 2024; 12:28:56 >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Devlette tek çalışan memur doktorlar, diğerlerini çuvala koyup yollamak lazım
|
hiç çalışmadıkları halde çalışan doktorlar kadar para alamamaları |
bakanlık genelde doktorlarla diğer sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirip aradan sıyrılıyor. bir iki yıl önce doktrların döner payından kısılıp diğer çalışanlara verilmişti hemşire maaşı doktor maaşına yaklaştı ve doktorlar haklı olarak isyan etti sonra da "doktorlar gidiyor randevu yok" olunca "sağlık çalışanlarının maaşlarını düzelttik" denip ama aslında doktorlara zam yapıldki gerçekten düşük olduğu aşikardı maaşların. bence de maaşlar artmalıydı. daha da artsın. ama haliyle diğer çalışanlar da bu duruma isyan etti. aynı ayrımcılık covid parası (adı neyse) dağıtımında da oldu. doktorlara ve özellikle hocalara (bazı hocaların hastaneye o dönem hiç gelmediği de bilinirken) yüksek meblağlar ödenirken belki de covid zamanı riski daha fazla olan diğer personele sadaka kabilinden para verildi. şimdi de benzer işler, bizde hak arama hep başkaları üzerinden yapılıyor, ya da hak arayan olunca diğer kesim panikle saldırıya geçiyor. hemşire hakkını isterken doktora verildi bana zam gelmedi diyor, aslında saçma bir savunma ama doktor arkadaşlar kusura bakmasın bunu duyunca herkesi küçümsemeleri komik oluyor, tamam zor iş kabul, okul zor falan da bunlar size bu hakkı vermez be gülüm. kibrin çok fazlası çok zarar. neticede hepiniz de kalp beyin transplant cerrahı değilsiniz, hastaya dokunmadan gelene kortizonlu cilt kremini dayayan da hekim, tüm gün yaşlı teyzelerin rapor süresi uzasın diye imza atan da ... gelelim mühendislere, kamuda mühendis sayısı (normal olarak) az olduğundan sesleri çıkmıyor, asıl ses çıkması gereken mevzu da araya kaynıyor. 90lı yıllarda olduğu gibi son senelerde mühendislikler tıplardan popüler, okul bitip yukarda yazılan TR şartlarında gayet iyi maaşlara birinci dk dan sahip olmak yerine gençler yurtdışına giderim ümidi ile mühendislik (ceng ee başta olmak üzere) yazıyor. ve gidebilenler de şak diye gidiyor yurtdışına. hatta çoğu müh, ülkenin iyi şirketlerinde 5-10 yıl çalışıp gidiyorlar. gitsinler ne var diyeceksiniz de bu ülke 40 senedir hizmet sektörü bazlı büyüdü ve sonuç ortada. teknoloji bazlı üretim gelişim yoksa büyüme bir yere kadar. 90larda gazideki mühendisliklerin çoğu ankara tıptan bile yüksekti, hacettepe ee ile tr tıp aynıydı hemen hemen. krizler sonrası üretim işleri durunca 2000lerde tıplar top level oldu. şimdi yine "back to the 90s" ama bu sefer ümit y dışında. peki madem bu gidiş kötü de doktor giderken çıkan ses neden yok. yok çünkü, bizde ses için o olayın siyasi malzeme olup olmadığına bakılıyor, yani sokaktaki adam randevu bulamayınca sesini yükseltiyor ve bunu karar alıcılar duyuyor ama mühendis hollandaya asml ye gitmiş desen sokaktaki için osuruk sesi... o yüzden mesele kamu müh değil de özeldekiler bence, ilk 1000e girmiş insanının çoğunu kaptırırsan anca hizmet sektörü (otel vs), sağlık turizmi burun kalça estetik saç ekimi ile yürürsün duvara doğru... |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X