Şimdi Ara

HEP MERAK ETMİŞİMDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu %50 veya %25 burslu tıp fakültesi olsun diş hekimliği olsun nasıl ödüyorlar ücretleri hep merak etmişimdir senelik 20 milyar çok zor bir durum aile için.

• asgari ücretli tek çalışanı olan bir aile'nin 2 çocuğunu üniversitede okutması bence daha zor hele hele kirada oturan biriyse aklım almıyor nasıl yetiştiriyorlar nasıl beceriyorlar, gerçekten inanılmaz büyük bir uğraş gerektiriyor aileler adına. muhtemelen kendi boğazından kısıp çocuklarına yolluyolar.

çocuklar yurtta kalsa 300 lira gitti, çocuklara kişi başı 300 lira yollasan aylık 600 lira gitti. kira desen 500 lira, 1400 lira gitti, elektrik doğalgaz internet gibi şeyleri düşününce imkansız asgari ücret yetmiyor. 1600 lira'yı çoktan aşıyor hiçbir şekilde anlayamıyorum nasıl yettirdiklerini.
  • Her aile için zor değil ama evini satıp da çocuğunu gönderen , kredi çeken bir sürü farklı duruma giren aileler de olmuyor değil
  • Yani ne biliyim biraz garip geliyor doğrusu senelik 20 milyar verilmesi
  • asgari ücretli tek çalışanı olan bir aile'nin 2 çocuğunu üniversitede okutması bence daha zor hele hele kirada oturan biriyse aklım almıyor nasıl yetiştiriyorlar nasıl beceriyorlar, gerçekten inanılmaz büyük bir uğraş gerektiriyor aileler adına. muhtemelen kendi boğazından kısıp çocuklarına yolluyolar.

çocuklar yurtta kalsa 300 lira gitti, çocuklara kişi başı 300 lira yollasan aylık 600 lira gitti. kira desen 500 lira, 1400 lira gitti, elektrik doğalgaz internet gibi şeyleri düşününce imkansız asgari ücret yetmiyor. 1600 lira'yı çoktan aşıyor hiçbir şekilde anlayamıyorum nasıl yettirdiklerini.
  • Ailesi ayda 25bin kazanan biri için zor değil ayrica tıp fakulteleri yuzde 50 bursla 30bin oluyor diye biliyorum. Biz de biraz daha çalışıp burslu ya da devlet kazanıcaz napalim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşımı tarlalarını satıp özel bir üniversite bölümüne yolladılar. Ciddi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de olayin gurur boyutu var;

-Hangi tiptasin?
    +X tiptayim.
    -Ha oyle mi ozeldesin yani.

Yani parayi bastin 20k-40k arasindasin ve tip mezunu olacaksin ha.

Yanlis anlamasinlar ama ayni siralamalari yapan bir suru adam varken parayi veren dudugu calmamali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 15 Nisan 2018; 15:27:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 aya bölünce çok da ödenmeyecek bir rakam değil.Ülkenin geneli zaten bu civarlarda taksitti krediydi ev di arabaydı vs. Ödüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KESİNLİKLE KATILIYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

asgari ücretli tek çalışanı olan bir aile'nin 2 çocuğunu üniversitede okutması bence daha zor hele hele kirada oturan biriyse aklım almıyor nasıl yetiştiriyorlar nasıl beceriyorlar, gerçekten inanılmaz büyük bir uğraş gerektiriyor aileler adına. muhtemelen kendi boğazından kısıp çocuklarına yolluyolar.

ALLAH İŞİ dostum BEREKET kavramı
  • Sahsen ben hayallerim icin veririm . Ilk sene cok fazla kaydirmayip yine ucretli tip yetseydi gidecektim .
    Parali okununca insanlarin direk gozunde Calismadi , baba parasi vs bir suru seyler soylerler ama oyle degil . Mesela bende o kadar emek verdim o sinava ama saniyelik bir hatayla cop oldu emegim . Keske ucretli kontenjana yetseydi de gitseydim en azindan ne 3 senemi kaybedecektim ne sagligimi .

• 20K anaokulu parası, bu ülkede ilköğretim ve liseler üniversitelerden daha pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

ALLAH İŞİ dostum BEREKET kavramı

Alıntıları Göster
    Değil hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam
  • ozkan439 O kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim🙏🏼 . Umarim bu sene hepimiz kavusuruz hayallerimize .

• İnşallah hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.