Kronik hepatit c hastaları askere alınıyor mu bilgisi olan var mı?
up
hayır alınmıyor
up
up
çürük raporu felan mı veriliyor ?
direk çürük verirlermi bilmem ama askerde acemi birliğinde bi arkadaştada hepatit c vardı 6 ay hava değişimi verdiler gitti geldi sonra çürük raporu vermişler hava değişim süresi 6 ile 9 ay olabilir tam emin değilim bence askere git sonlara doğru hepatitc yim dersin hava değişimi alırsın 9 ay falan askerlik yaparsın hemde çürük almamış olursun.
direk çürük verirlermi bilmem ama askerde acemi birliğinde bi arkadaştada hepatit c vardı 6 ay hava değişimi verdiler gitti geldi sonra çürük raporu vermişler hava değişim süresi 6 ile 9 ay olabilir tam emin değilim bence askere git sonlara doğru hepatitc yim dersin hava değişimi alırsın 9 ay falan askerlik yaparsın hemde çürük almamış olursun.
bilgi için teşekkürler.
up
up
Tamamen doktora ve askeri hastanenin başhekimine bağlı bi durum. Ben askerliğim sırasında kronik hepatit b olan birinin berber olarak görev yaptığına şahit oldum.
Şu an tedavi oluyosan alamazlar tabiki (hastanede kalmak zorundaysan) ama değerlerin çok yüksek değilse alıyolar orda da yükselmemesini sağlıyolar o kadar engellemiyo askerliğini kardeşimin arkadaşı hepatitli askerdi.Ama anti hcvnin fazla tedavisi mümkün olmadığı için karışıyo durum :S
Ben ilk muaneyede söylemedim aralık 2010 askerim durumu öğreneyim boşu boşuna hepatit c oldugumu söylemeyeyim hastane gitle uğraşmayayım.cok şükür şu an bütün değerlerim normal.
up
up
up
yukarı
büyük ihtimal etkilemiyor.
yukarı
alınır mı alınmaz mı bilmemde HBV ile HCV aynı şey değil. HCV tam olarak illet bir virus ben olsam askerlikten muaf tutardım. Hasta tedavi edilmiyor bulaşırsa başkasına gene dert felan.