sen bu işi yanlış anlamışsın tamam tüketici olarak beğenmemek hakkın ancak bunu detaylıca inceleyip sonra sipariş verseydin ayrıca kutuyu açmasaydın hem satıcıyı mağdur ediyorsun hemde bunu alacak kullanıcıyı. |
Hepsiburada.com TELEFON ve TABLETLERİ iade almıyor. Dikkat edin . Alışveriş yapmadan önce düşünün!! (12. sayfa)
-
-
Apple hepsiburadaya iade alın biz arkanızdayız ürünün sıfır pakette olanını size göndeririz yada ürünü biz geri alırız dese hepsiburada bir saniye durmadan o iadeyi alırdı. Apple'a yüklenin ve bilin ki dediğimi yapmıyorlarsa ( hepsiburada onları karşısına almaya cesaret edemez ) ikili oynuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Aralık 2020; 23:49:59 > -
Telefon, tablet, notebook gibi ürünlerde kurulum tamamlandıysa müşteri ürünü kabul etmiş sayılır. 14 günlük cayma hakkı kurulum yapıldığı takdirde bu tarz ürünlerde geçerli değildir.
-
kaynak ? yasa ? göster biz de bilelim :D
-
Hiç kusura bakma adamlar haklı. Bir araç alıp 13 gün kullanıp iade etsenize hadi? Haklı da olan haksızda olan burada konu açıyor çözüleceğinden emin. Ekranın neyini beğenmedin allasen? dümen.
Sana başkasının 10 gün kullanıp iade edilen sonra siz satın aldığınızda o tablet size gelse. "bono kollonolmoş toblot goldo" diye yaygara koparırsınız. Geçiniz..
-
Kardeşim yorum yapmak kimsenin haddi değil, yasa var yasa. Yasa iade edebilirsin diyor, yorum yapabilirsin demiyor.
-
Saka gibi bu rezil firmayi savunanlar var ahahahahahahha
Begenmezsen kosulsuz iade ederim kardesim sizene almayin abi bu firmadan urun yola gelsinler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: smalsrolKardeşim yorum yapmak kimsenin haddi değil, yasa var yasa. Yasa iade edebilirsin diyor, yorum yapabilirsin demiyor.
Tamam kanun var. Hadi 0 araç alıp 13 gün kullanıp iade eder misiniz lütfen? Bekliyoruz. KANUN var işte? Bu iyi yanlamıyor diyip iade edin..
-
Applede almiş olsan bu sorunu yaşamazsin 3,5 uygun diye almişsindir baktin fiyat yüksek baktin olmuyor aman boş ber hevesimi aldim iade edim demişsindir..Böyle durumlar için appleden başka yerden alinmaz neyse sorun etmem şahsen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ohooo, online aldıysan aracı iade edersin. Gidip bayiden aldıgın aracı iade edemezsin. Siz dahamesafeli iade hakkı nedir onu bilmiyorsunuz yorum yapıyorsunuz
-
Hocam anlamıyor musunuz, numaradan mı yapıyorsunuz? Yasalar diyor ki ürünü denerken wi-fi ye bağlama, sim kart takma ve birkaç kural daha şu anda hatırlamıyorum. Bu kısıtlamalar zaten şahıs ürünü alenen kullanmasın durumu kötüye kullanmasın diye var. 14 gün bir telefonu wifi sim kart olmadan, satılabilirliğini bozmadan ne kadar kullanabilirsiniz bilemiyorum. Konunun sahibi de wifiye bağladığından dolayı bu ürünü HB başka birisine satmak istemiyor, bu ürün kullanılmış statüsündedir diyor. HB'ye bu yetkiyi veren de hem tüketiciyi hem de satıcıyı koruyan da yasalardır.
-
Magazadan bakıp görerek aldıgınız ürünün iadesi yok. Bozuk bile çıksa servise yolluyorlar Sadece online alınan ürünlerin 14 gün iadesi var.
bir süre kullandıktan sonra iade hakkın olsun o firma kesin batar
kullan kullan e canın sıkıldı iade et, oh mis,,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende telefon aldım Samsung com dan,, iade şartlarına bakınca sim kart takılıp kurulum yapınca iade edilemeyeceği yazıyor,,, arkadaşın dediği gibi
şimdi ben 3 gündür telefonu kullanıyorum ve canım sıkıldı, geri yollasam iade alırlar mı hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben n11 den aldım, iade ettim. Ama benim kozmetik hata vardı telefonda. Senin de iade almak zorundalar, tüketici kanununda öyle bir madde yok. Belki simcard yuvası bozuk nerden bileceksin ?
-
Yorumlara bak... İnternette fiziki inceleme şansın olmadığı için kanunen 14 gün iade şansı veriyorlar. Firmalar tüketicileri eşek yerine koyduğunda da bu duyar kasmalarınızı bekliyorum. Olay kullanılmış cihazın iade edilip tekrar satılması değil. Zaten satılıyor ve haberiniz yok. Acıdığınız firmalar yapıyor bunu...
Kanun kanundur. Esnetirsen yarın sen mağdur olursun. Açmadığın donu iade et. Jelatini sökmeden. O firma kanuna göre iade edemezsin diyecek o zaman...
Bu arada THH kararı ile icraya gidebilirsin.
Birde bir videoda izlemiştim. Amerikan Futbolu final oyununun olduğu hafta TV satışları rekor kırıyor. Adamlar sadece maçı izlemek için dev ekran tv alıyorlar ve maç sonrası iade ediyorlar. Mağaza müdürü ile konuşuyorlar. Adam diyor ki bu sattıklarımızın yüzde 15i iade olmasa zaten kar ediyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 13 Aralık 2020; 0:59:4 > -
İade almamaları şahsen yerinde karar olmuş.
Tabii ki 14 gün içinde iade etmekte özgürsün, ama iş saçma boyutta bir nedene dayanacak olursa uygun olmaz diye düşünüyorum. 14 günlük iadeyi bariz kötüye kullanmışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdo_37 -- 13 Aralık 2020; 1:25:41 > -
Anker kulaklık alacaktım.amazon da bu yorumu okuyunca gittim Bim den aldım.özellikle 2 ay kullanıp iade ettiği editi.
EXPRESS TESLİMAT İSTEDİM BİR GÜNDE GELDİ. ÖNCELİKLE SES KALİTESİ BENİM GİBİ BU GĞNE KADAR KULAK İÇİ KULLANMIŞ KİŞİLLER İÇİN ÜBER İYİ ANC HER AN ÇALIŞMIYOR DÜZENLİ GELEN SESLER(MOTOR TV GİBİ SESLERİ ENGELLİYOR/ YANİ DÜZENLİ SES KAYNAKLARINI ABZORBE EDİYOR) (TABİKİ BUNU KULAK TIKACI OLARAK KULLANMIYCAKSINIZ MÜZİK DİNLERKEN SES TAMAMEN KESİLİR MÜZİKSİZ AZALMIŞ BİR ŞEKİLDE GELİYOR %65 %70 ARASI DÜZENLİ SESLER KESİLİYOR. BASSLARI MÜKEMMEL SAF BAS (JBL ) GİBİ TİZ MİD NE BİLMİYORUM ONLARA YORUM YAPAMIYCAM BAĞLANTISI İPHONE 11 PRO MAX İLE MÜKEMMEL İOS TANIYOR HIZLICA 2 SN ALMADI. BENCE PAKETLEMESİ KILIFI PLASTİĞİN KALİTESİ BU FİYATA GÖRE (1000TL LİKLERLE KARŞILAŞTIRINCA DA ) MÜKEMMEL ÖTESİ DÜŞÜNMEDEN ALIN DERİM ŞÜPHENİZ KALMASIN
2 aylık kullanım sonrası edit
bence kulak üstü severler için çok kaliteli lakin ben yaz aylarında kulaklarımı çok terlettiği için iade ettim ses konusunda mikrofon konusunda hç bir problem yok benim boynum kalın olduğu için asılı durduğu poazisyonda daraltıyordu. sonuç yaşasın airpods pro ;)
bir akıl tutulması yaşıyan mito lakaplı kullanıcıya itafen;
aldığım saman sokağa çıkma yasağının olduğu ve kargo şirketlerinin patladığı zamandı. kargolarınız geliyor lakin siz evden çıkamadığınız için kargo şirketinin gelmesi gerekiyordu. fakat yoğunluktan dolayı gelmeleri 2 3 hafta sürüyordu ki amazon.com.tr sağolsun durumun farkında olduğu için iade süresini 1 aydan 2 aya çıkarmıştı. kaldı ki amazon ürününe 2 ay vermiş sana ne kardeşim ne zaman iade edersem ederim!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universty3 -- 13 Aralık 2020; 1:45:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZENTURK
Tüketiciden yana olun firmalardan yana değil.
Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.
Herhangi bir şey belirtmesine bile lüzum yok diyor yasa. Okuyun cahil kalmayın.
https://ticaret.gov.tr/tuketici/internet-uzerinden-yapilan-tuketici-islemlerinde-yasal-haklar#:~:text=T%C3%BCketicinin%2014%20g%C3%BCn%20i%C3%A7inde%20herhangi,i%C3%A7inde%20de%20cayma%20hakk%C4%B1%20kullan%C4%B1labilir.&text=Mal%20sat%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1nda%20bu%20s%C3%BCre%2030,Aksi%20takdirde%20t%C3%BCketici%20s%C3%B6zle%C5%9Fmeyi%20feshedebilir.Iadeler artarsa sıfır satılan ürünlerin maliyeti artacağından haliyle ürünlerin fiyatında artacak. Firmadan yana değiliz. Adım kadar eminim iade etmek için ürün alanlar var bu ülkede. Iadeler artınca 100liralik ürüne paşa paşa 110lira öderiz. Iadelerle firma zarar etmez, zarar eden her zaman müşteri olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X