Merhaba. Bugün hepsiburada'dan (HB) alışveriş yapıyordum. Daha önce tek bir kargo ücreti ile pek çok ürünü aynı anda satın alabiliyordum. Bu nedenle alacağım ufak tefek şeyleri eğer acil değilse bekletip sonrasında hepsini birlikte alıyordum. Böylece; örneğin 1 TL'lik bir silgi için 5 TL kargo ücreti ödemek zorunda kalmıyordum. Bugün alışverişimin sonuna gelip 25TL'lik kargo ücretini görünce şaşırdım (birkaç kırtasiye malzemesi falan alıyordum). Fark ettim ki HB yeni bir kargo fiyatlandırma sistemine geçmiş. Sepetinize attığınız her üründen ayrı bir kargo ücreti alıyor. Sistem benim denemelerime göre aşağıdaki şekilde işliyor (tabi bu sizin aldığınız ürünlere göre değişiklik gösterebilir); Bir adet ürün için 3.5TL ile başlıyor. Ardından üzerine eklediğiniz ilk ürüne 0.08 - 1.8 TL arası ilave kargo ücreti alıyor. Bunun üzerine 2. bir ürün daha ilave ederseniz 1.3 - 1.9 TL arası ilave kargo ücreti alıyor. Bundan sonra eklenen her ürüne ise 2.1 - 2.9 TL arası bir kargo ücreti ilave etmekte. Alacağım ürünleri bir çok farklı şekilde bir araya getirip tekrar tekrar kargo hesaplattım. Ör: A+B+C+D+E+F ürünlerinin kargo ücreti 12,13TL iken, A+B+C'nin kargo ücreti 5,61 TL, ayrıca D+E+F'nin kargo ücreti 5,56 TL oldu. Yani ürünleri ayrı ayrı satın alınca 5.61+5.56=11.17 TL kargo ücreti ödeniyor. Halbuki bunların hepsini birlikte kargolatınca daha az kargo ücreti vermem gerekir. Bu nedenle HB'nin kargo hesaplama sisteminin yanlış olduğunu düşünüyorum. Tabi benim hesaba katmadığım başka kriterleri olabilir. Bilemiyorum. Yaptığım çeşitli kargo ücreti hesaplatmaları sonucunda şu kanaate vardım. Ürünleri üçer üçer satın alıp kargolatmak kargo ücretinin daha az olmasını sağlıyor. Tabi hangi ürünleri birlikte alacağınız kargo ücretini de farklı etkiliyor.
Sizler de HB alışverişlerinizde buna dikkat ederseniz kargo ücretinizi aşağı çekme şansınız olabilir. Çevrenizdeki arkadaşlarınızı da bu konuda uyarırsanız onlar da fazla kargo parası vermek zorunda kalmazlar.
Herkese bol şans...
Not : Bu başlığı 'sıcak fırsatlar'ın altında 'diğer fırsatlar' atında açmıştım fakat sistem yöneticisi kaldırmış. Bu başlık altına yazan arkadaşların da yazdıkları ne yazık ki kayboldu.
Sacmalamislar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog
Sacmalamislar.
+1
sanırım ağırlığa göre alıyorlar 22kg dambılın kargosu 13 tlydi