Şimdi Ara

HER DOKTOR DOKTOR DEGİLL(SIK SIK BURNU KANAYAN VARMI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BASIMDAN GECEN BİR OLAYI ANLATAYIM DOKTORA GİTTİM BRUN KANAMSI İÇİN KÜCÜKLÜKTEN BERİ KANARDA ARDINDAN

DOKTOR BANA DEDİKİ GEÇSÖYLE OTUR OLTURDUM MAKİNA VAR BURNA SOKUYORLAR BAKIYOR BAKTI ÇATLAK VAR DEDİ İYİ DEDİM İSTERSEN YAKTIRALIM DEDİ İYİ OZAMAN DEDİM GECECEKSE YAKALIM DEDİM DOKTOR SONRA DEMEZMİ AMA GECMEYEBİLİR YUH DEDİM DOKTORA YOK OZAMAN DEDİM ÇEKTİMÖ GELDİM DOKTOR BİR ŞEY SORMADI ÖNE BİR AKINTI VAR MI YOKSA ARKAYAMI AKIYOR GÖGSUN AGRIYORMU FİALN ANLAYACAGINIZ HER DOKTOR DOKTOR DEGİL HEMDE ÖZELE GİTTİM

BİRDE SIK SIK BURNU KANAYAN VARMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEDAT_PEKER -- 1 Ekim 2005, 12:50:54 >

• sendeki bu durum bir çok kişide görülüyor, tam bir tedavisi de bildiğim kadarı ile yok(tabi altında başka bir şey yatmıyorsa)...
    çatlaklardan sızıntı olur yakılırsa(mikrokoterizasyon) kapanır ama başka yerden çatlama olabilir...
  • benimde çok kanar burnum doktora gitmedim ama buz koyanca iyi gelio
  • damar incelmesi sanirim bu olay ayni sorun bende de var durduk yere yaz kis demeden burnum kaniyor
  • BEN KÜCÜKKEN DÜSMÜSÜM O GÜNDEN BERİ KANIYOR BURUN YAMUK SEKİLDE YASIYIP GİDİYORUM BİRDE SİNİRLENDİMMİ KANIYOR ANLAMADIM BU OLAYI
  • Sinirlenince adrenalin ve diğer stres hormonları salgılanır... bunun dolaşıma etkisi de tansiyonun(damarlarlardaki basınç) ve kan dolaşım hızının artmasıdır... bunun sonucunda damarlara binen yük artar ve yüüzeye yakın olan zaten hassas(sendeki) burun kılcallarında da çatlamalar meydana gelir, bu da sızıntı şeklinde kanamaya sebebiyet verir...
  • bende aybaşı kanamaları var :D zuhahahahahaha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loup

bende aybaşı kanamaları var :D zuhahahahahaha

iyi onu da anlatayım....

FSH hormonu etkisiyle gelişen foliküllerden estrogen(östrojen) hormonu salgılanıyor bu endometrium(rahimdeki en iç tabaka) gelişimini sağlıyor, yumurtalıktan folikülün atılmasından sonra(LH hormonu etkisiyle) arda kalan folikülü destekleyici hücreler Corpus Luteum denen yapıyı oluşturuyor bu da endometriumu olgunlaştıran ve hamileliğe hazırlayan progesteron hormonunu salgılıyor... Eğer hamilelik olmazsa 10-12 gün içerisinde Corpus Luteum ömrünü tamamlıyor ve progesteron salgısı düşüyor bunun sonucunda Endoetrium beslenemiyor(damarlarında kasılmadan dolayı vs...) ve gelişmiş endometrium dokusu dökülmeye başlıyor bu arada körelmeye başlayan damar yapısından da kanama oluyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: destroil

quote:

Orjinalden alıntı: Loup

bende aybaşı kanamaları var :D zuhahahahahaha

iyi onu da anlatayım....

FSH hormonu etkisiyle gelişen foliküllerden estrogen(östrojen) hormonu salgılanıyor bu endometrium(rahimdeki en iç tabaka) gelişimini sağlıyor, yumurtalıktan folikülün atılmasından sonra(LH hormonu etkisiyle) arda kalan folikülü destekleyici hücreler Corpus Luteum denen yapıyı oluşturuyor bu da endometriumu olgunlaştıran ve hamileliğe hazırlayan progesteron hormonunu salgılıyor... Eğer hamilelik olmazsa 10-12 gün içerisinde Corpus Luteum ömrünü tamamlıyor ve progesteron salgısı düşüyor bunun sonucunda Endoetrium beslenemiyor(damarlarında kasılmadan dolayı vs...) ve gelişmiş endometrium dokusu dökülmeye başlıyor bu arada körelmeye başlayan damar yapısından da kanama oluyor...

obaa çok iyi bi yazı olmuş abi

• ne demek rica ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.