Şimdi Ara

Her Keseye Uygun Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, forumda her seferinde yeni konu açılmasını önlemek ve daha düzenli bir rehber hazırlamak istediğim için bu konuyu açtım. Baştan söyleyeyim elimden geldiğince tarafsız olmaya çalışacağım ama hata yapabilirim, insanları da yanlış yönlendirmek istemem eğer listede bir yanlışlık varsa(yani benim daha güçlü dediğim kart aslında zayıfsa) bana onun rakibi olan kart ile doğruluğundan emin olunan bir kaynaktan 10 tane oyun benchmarkını atar ve sizin dediğiniz kartın daha kaliteli olduğunu kanıtlarsanız listeyi güncelleyebilirim(10 oyun istiyorum çünkü 1 oyun yüzünden hiç bir kartın gereksiz kötü damgası yemesini istemem). Taban fiyatı 400 Tl tuttum(çünkü bunun altındaki kartlar oyunlar için hiç yeterli değil). Sıralamada yazacağım fiyatlar Vatan Bilgisayar'dan alınmıştır, istenirse konunun altına her kartın en ucuz fiyatını da ekleyebilirim. Her kartta en iyi olanı(fiyat ve performansa bakarak) seçip onu yazıyorum aklınızda bulunsun. Bu arada her kartın yanına bir alttakinden ne kadar geride olduğunu da yazıyorum, daha rahat seçim yapın diye. Kendi fiyat klasmanında çok iyi iş çıkaran ürünlere ekstra + koyuyorum, bunlar sadece benim seçimim ama :D
    MSI R7 360 O.C. (389 Tl(çaktırmayın, fiyatı revize etmişler daha iki hafta önce 420'ydi)) %10
    Asus R7 260x O.C. (412 Tl) %10 +
    MSI Gtx 750 Ti TwinFrozr Gaming 2G(454 Tl, Kendim de bunu kullanıyorum şu anda.) %6 ++
    PowerColor R7 265 TurboDuo ( 487 Tl) %11
    Sapphire R7 370 2 Gb Nitro ( 518 Tl) %3(ama Vram 1080p'de oynuyorsanız önemli, 2 gb yetmeyebilir)
    Sapphire R7 370 4 Gb Nitro ( 591 Tl) %24
    Zotac Gtx 760 2 Gb edition ( 618 Tl) Aynı
    Asus Strix Gtx 950 (621 Tl) %16 +++
    Sapphire R9 380 2 Gb ( 726 Tl) %3
    MSI Gtx 960 2 Gb 100ME (765 Tl) %3(ama daha önce de belirttiğim gibi, Vram)
    Sapphire R9 380 4 Gb Nitro ( 794 Tl) %1
    Zotac Gtx 960 4 Gb !AMP edition (797 Tl) %11
    Sapphire R9 380x 4 Gb Nitro (949 Tl) %20
    EVGA Gtx 970 4 Gb SuperClocked (1375 Tl) %8 (isterseniz Zotac extreme core edition var ve Evga'dan hızlı ama Zotac'ın kalitesi çok tartışılıyor, yine de karar sizin.)
    Sapphire R9 390 8 Gb Nitro (1237 Tl) +
    Bugünlük bu kadar arkadaşlar devamını da yarın yazacağım artık, herhangi bir sorunuz, öneriniz olursa yazmaktan çekinmeyin. Bütün karşılaştırmalar game-debate üzerinden yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerding_Gamers -- 11 Nisan 2016; 22:56:44 >

• Yazılan yüzdeler bir üstteki karta göre performans artışını mı belirtiyor? Eğer öyleyse, 10 tane benchmark atmakla uğraşamam ama 950 ve üstündeki kartlarda yanlış gözüken yerleri yazacağım. Bunlar performansları bilinen kartlar zaten ve aynı kartın farklı markalardaki performans farkı %3 civarı oluyor anca.

R9 380 GX950'den %3 mü daha iyi? En az %30 fark var.

Zotac GTX960 Sapphire R9 380'den %11 daha iyi??? İmkansız.

GTX970 ile 380X arasındaki fark %8'den fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Nisan 2016; 22:40:17 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Bunun olacağını biliyordum ama yine de siz de haklısınız, gtx 970 ile 380x arasındaki fark %20, o r9 390 ile arasındaki fark. Ayrıca R9 380 ile Gtx 950 arasında %16 fark var. Ama yine de başka bir şey görürseniz belirtmekten çekinmeyin.
  • Ayrıca, zamanım olduğunda temize çekeceğim çok karmaşık oldu farkındayım, sadece biraz zormuş uzun konu yazmak onu farkettim, tam olarak editörü çözersem düzenleyeceğim.
  • Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    "her kartın yanına bir üsttekinden ne kadar geride olduğunu da yazıyorum" yazdığınız için "ileride" yerine yanlışlıkla "geride" yazmış olduğunuzu düşündüm. "alttakinden ne kadar geride olduğunu..." yazılmış olsa daha açık olacaktı. 960 ile 950 arasında %20 civarı fark var, 380 ise 960'a göre %10 daha güçlü. Bunlar fps olarak kendini gösteren değerler. Game-debate üzerinden bir tane link verir misiniz? Ben bu tarz sitelerden ziyade kartların verdikleri fps değerlerine bakıyorum. Tabi sitede fps karşılaştırması yapıyorsa orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Nisan 2016; 22:52:03 >
    Game debate sadece fps'e bakmıyor, kartın çıkış tarihinden tutun çektiği güce kadar. Böylece daha sağlıklı bir karşılaştırma oluyor. Buyurun link :http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=3246&gid2=3099&compare=geforce-gtx-950-asus-directcu-ii-oc-strix-gaming-2gb-edition-vs-radeon-r9-380-sapphire-dual-x-oc-2gb-edition
  • Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Tamam da neye göre karşılaştırmış oluyoruz o zaman? Orada GTX950 daha az güç tüketiyor diye %2 ekliyor mesela. Bunun oyun oynarken faydası ne? Güç tüketimi tabii ki önemli ama bu konuyu gören kişiler kartların oyun performanslarına göre sıralama yaptığınızı düşüneceklerdir. Oyun performansı da fps ile ölçülüyor. Eğer amacınız oyun performansı değil de performans, güç tüketimi, bazı özelliklere destek vermesi vb. şeylerin toplamına bakmaksa, bunu daha açık şekilde belirtin ki insanların aklı karışmasın. Sonuçta oyun oynayacak kişilerin %99'u için tek önemli şey oyun performansıdır.

Mesele performans ise şuradan bakabilirsiniz:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-950.150992.0.html

Bir çok oyundaki performanslarını karşılaştırabilirsiniz. Görüldüğü üzere 950 ile 380 arasındaki fark %20 ile %45 arası değişiyor. Tabi sürücüler de güncelleniyor ama bu civarda olur yine. Hatta Nvidia sürücüleri uzun zamandır stabil iken Amd sürücülerinde iyileştirmeler yapıldı. Farklar artmış bile olabilir yani. DX12 ile aranın daha da açılması muhtemel. Böyle bir durumda R9 380 GTX950'den %16 daha iyidir diyen site pek de sağlıklı bir karşılatırma yapmış olmuyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Nisan 2016; 23:20:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Haklısınız, yarın ilk iş hepsini benchmarklara göre tekrar düzenlerim. Ama benim tarafımdan bakarsanız da her kartın benchmarklarına ayrı ayrı bakmak çok uzun sürüyor, her neyse, halloldu bilin, iyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.