Şimdi Ara

Her Oyunda Takılma/Donma Sorunu! [Gönderildi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir monster alalım dedik başımıza gelmeyen kalmadı küçük-büyük hangi oyun olursa olsun ya takılıyor ya da donuyor bıktım bu sorundan

oynadığım oyunlar sistemimin kat ve kat altında olmasına rağmen her türlü aksilikler çıkıyor

aranızda bunun gibi bir sorun gelen varmı ne yaptınız nasıl çözdünüz ?

Her türlü yardıma açığım arkadaşlar

Aksilik çıkan oyunlardan bazıları = dota 2 , world of warships , darksiders , guns of icarus

Sistemim = 16gb ram , i7 2.5-3.5ghz , 860m gtx 2gb

pc yi alalı 2 ay oluyor max 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 80GündeDevriAlem -- 14 Temmuz 2015; 13:22:25 >

• 80GündeDevriAlem 8 kullanıcısına yanıt
    Hocam oynadığınız oyunlar ya çok eski ya online. Darksiders mesela eski bir oyun. Muhtemelen direkt olarak nviidia kart ile açmıyor. Sizin nvidia denetim masasın d an yüksek performanslı kartı ayarlamanız lazım. Online oyunlar için ise muhtemelen ping sorununuz vardır ya da netinizden kaynaklanıyordur. Eğer ping sorunu varsa ve wifi kartı intelse monster bu sorunun nasıl çözüleceğini youtube kanalında bir video ile anlatmıştı. Ama yine de performansını ölçmek için bir gta 5 kurun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacı1992

Hocam oynadığınız oyunlar ya çok eski ya online. Darksiders mesela eski bir oyun. Muhtemelen direkt olarak nviidia kart ile açmıyor. Sizin nvidia denetim masasın d an yüksek performanslı kartı ayarlamanız lazım. Online oyunlar için ise muhtemelen ping sorununuz vardır ya da netinizden kaynaklanıyordur. Eğer ping sorunu varsa ve wifi kartı intelse monster bu sorunun nasıl çözüleceğini youtube kanalında bir video ile anlatmıştı. Ama yine de performansını ölçmek için bir gta 5 kurun .
    Hocam eski olmasıyla alakası yok oyunların hepsi günümüzün oyunları ( dota 2 , world of warships , world of tanks , lol , team fortress 2 , payday 2 vsvs... uzarda gider bu liste )

Net sorunum yok 10gblik oyunları 30dk içinde rahat indiriyorum ve oyunlarda aldığım max ping 70 oluyor yani hocam anlatmak istediğim yaşadığım takılma sorunu internetten kaynaklanmıyor

Ayrıca Nvidia`da herşey yüksek performansa ayarlı

Ben Yinede ssleri atim şuraya ne olur ne olmaz

Her Oyunda Takılma/Donma Sorunu! [Gönderildi] Her Oyunda Takılma/Donma Sorunu! [Gönderildi] Her Oyunda Takılma/Donma Sorunu! [Gönderildi]

Servisle görüşmenizde yarar var o zaman. Lakin demek istediğim yüklediğiniz oyunlar da performans ölçecek oyunlar değil. Payday 2 de de takılma yapıyorsa bilgisayar bileşenlerinde bir sorun olabilir. Vakit kaybetmeden servise başvurun.

Nvidia ayarlarina mudahale etmen gerekmemeli. Herseyi varsayilan ayarlara cekip 3dmark Fire Strike benchmark'ini deneyebilirsin.

• Hocam pil takılı mı? Takılı değilse takıp dener misiniz ?

• Batarya şarja takılıykende yapıyorsa bir sıkıntı vardır bence bi bakın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DexterMorgan.

Batarya şarja takılıykende yapıyorsa bir sıkıntı vardır bence bi bakın
    Batarya şarja takılı arkadaşlar , diğer yollarıda denedim çıkarim felan diye`de fayda etmedi @DexterMorgan. @furielelfamy

Hocam orda nvidia denetim masasından hiç birşeyi ellemedim olduğu gibi attım @simurggggg

Aynen öle hocam sistemi zorliyan oyunlar oynamıyorum bile lakin her oyunda kasma/takılma sorunu var haftaya gönderecem pc`yi @hacı1992

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 80GündeDevriAlem -- 9 Temmuz 2015; 9:17:13 >
    1- 3D Mark çalıştırıp sonuç sayfasının linkini buraya yollayabilirsin, hem puan karşılaştırılır hem de sistem bilgilerinden saat hızları vs. kontrol edilir
    2- Windows Güç Planının yüksek performansta olduğundan emin ol, ben bir ara güç tasarrufu modunda unutmuştum, oyunlarda sorun çıkıyor
    3- Buraya takılma olduğu durumda Windows görev yöneticisi (masaüstünde CTRL + SHIFT + ESC) İşlemler tab'ının SS'ini atabilirsin, sorun ekran kartında olmayabilir, belki bir işlem aşırı CPU / disk kullanıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: simurggggg

1- 3D Mark çalıştırıp sonuç sayfasının linkini buraya yollayabilirsin, hem puan karşılaştırılır hem de sistem bilgilerinden saat hızları vs. kontrol edilir
    2- Windows Güç Planının yüksek performansta olduğundan emin ol, ben bir ara güç tasarrufu modunda unutmuştum, oyunlarda sorun çıkıyor
    3- Buraya takılma olduğu durumda Windows görev yöneticisi (masaüstünde CTRL + SHIFT + ESC) İşlemler tab'ının SS'ini atabilirsin, sorun ekran kartında olmayabilir, belki bir işlem aşırı CPU / disk kullanıyordur
    Hocam 3D mark nedir onu bilmiyorum az açarsan yapıp ss atarım buraya

Hocam şu Oyundayken Aldığım SSler görev yöneticisinden
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2086978/18802552-844e-467c-bc47-4b02c1954bdd.png
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2086978/2de627e8-af7a-43bf-a98c-d2150c3a7fe3.png

Buda Windows Güç planı yüksek ayarda hocam buyrun bide siz bakın

https://img.donanimhaber.com/upfiles/2086978/98a89d6b-f6ff-4b74-b1f9-d5ec844b3d60.png

Her Oyunda Takılma/Donma Sorunu! [Gönderildi]@simurggggg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 80GündeDevriAlem -- 10 Temmuz 2015; 22:06:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 80GündeDevriAlem

Hocam 3D mark nedir onu bilmiyorum az açarsan yapıp ss atarım buraya

Hocam şu Oyundayken Aldığım SSler görev yöneticisinden
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2086978/18802552-844e-467c-bc47-4b02c1954bdd.png
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2086978/2de627e8-af7a-43bf-a98c-d2150c3a7fe3.png

Buda Windows Güç planı yüksek ayarda hocam buyrun bide siz bakın

https://img.donanimhaber.com/upfiles/2086978/98a89d6b-f6ff-4b74-b1f9-d5ec844b3d60.png

Her Oyunda Takılma/Donma Sorunu! [Gönderildi]@simurggggg
    eski oyunlar demeyelim yeni nesil ekran kartları ve eski nesil oyunlar diyelim doğru olur .

cs go - Batman: Arkham Knight - The Witcher 3 - Battlefield Hardline - Assassin's Creed Unity - Call of Duty: Advanced Warfare - Middle-earth: Shadow of Mordor - Battlefield 4 - Crysis 3
    gibi oyunlardan birisi varsa deneyebilirmisiniz.

forumda bir arkadas vardı dota2 ile ilgili konu açmıştı şimdi ismini hatırlamıyorum ondada aynı titreme takılma sorunu vardı . ekran kartı sürücüsünü tekrardan kurdu yada güncelledi problemi çözülmüştür

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayozkan

eski oyunlar demeyelim yeni nesil ekran kartları ve eski nesil oyunlar diyelim doğru olur .

cs go - Batman: Arkham Knight - The Witcher 3 - Battlefield Hardline - Assassin's Creed Unity - Call of Duty: Advanced Warfare - Middle-earth: Shadow of Mordor - Battlefield 4 - Crysis 3
    gibi oyunlardan birisi varsa deneyebilirmisiniz.

forumda bir arkadas vardı dota2 ile ilgili konu açmıştı şimdi ismini hatırlamıyorum ondada aynı titreme takılma sorunu vardı . ekran kartı sürücüsünü tekrardan kurdu yada güncelledi problemi çözülmüştür
    çoğu oyun denendi hocam yine sonuç aynı
  • Çok Saçma bu sistem 10 yıl tozlanıp macun sürülmese bile lolde kasmaması gerek 1 milyar laptopta rahatça oynatıyor. Yedek Alıp format atmayı dene olmazsa sorun donanımsal büyük ihtimal o zaman servise

çoğu oyun derken benim belirttiğim oyunalardan bir tanesini denediniz mi ?

benimde problem yaşadığım oyunlar var mesela ( command conquer tiberium wars , counter strike 1.6 , pes eski serileri , knight online ) hala çözemedim pes ettim açıkçası (nvidia denetim masası olsun nvidia experience olsun driverler olsun herşeyi denedim )

yeni nesil oyunlarda böyle problemler yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayozkan

çoğu oyun derken benim belirttiğim oyunalardan bir tanesini denediniz mi ?

benimde problem yaşadığım oyunlar var mesela ( command conquer tiberium wars , counter strike 1.6 , pes eski serileri , knight online ) hala çözemedim pes ettim açıkçası (nvidia denetim masası olsun nvidia experience olsun driverler olsun herşeyi denedim )

yeni nesil oyunlarda böyle problemler yaşamadım
    Cs:Go , The Witcher 3 var bende yine aynı sorun hocam framedrop , takılma felan filan ne ararsan var

Üstelik Styx : Master of shadows ve h1z1 gibi yeni oyunlardada aynı sorun var

Yani korsan felanda değil parası verilip steamden alınmış oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 80GündeDevriAlem -- 10 Temmuz 2015; 18:11:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furielelfamy

Çok Saçma bu sistem 10 yıl tozlanıp macun sürülmese bile lolde kasmaması gerek 1 milyar laptopta rahatça oynatıyor. Yedek Alıp format atmayı dene olmazsa sorun donanımsal büyük ihtimal o zaman servise

Al bendende o kadar kesinlikle bilgisayarın kendisi sorunlu

abi world of tanks ve world of warships bile kasıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 80GündeDevriAlem

quote:

Orijinalden alıntı: furielelfamy

Çok Saçma bu sistem 10 yıl tozlanıp macun sürülmese bile lolde kasmaması gerek 1 milyar laptopta rahatça oynatıyor. Yedek Alıp format atmayı dene olmazsa sorun donanımsal büyük ihtimal o zaman servise

Al bendende o kadar kesinlikle bilgisayarın kendisi sorunlu

abi world of tanks ve world of warships bile kasıyor

Alıntıları Göster
    "Valley Benchmark" veya "Heaven Benchmark" ile bir test yapın. Test esnasındaki sıcaklık değerini kontrol edin. 10 aydır sorunsuz kullandığım cihazda benzer bir sorun yaşıyorum. Sorun, cihaz servise gittikten sonra ortaya çıktı. Serviste cihazın fanı değiştirildi; ama sebep sıcaklık değildi, fan ses yapıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MBerkO

"Valley Benchmark" veya "Heaven Benchmark" ile bir test yapın. Test esnasındaki sıcaklık değerini kontrol edin. 10 aydır sorunsuz kullandığım cihazda benzer bir sorun yaşıyorum. Sorun, cihaz servise gittikten sonra ortaya çıktı. Serviste cihazın fanı değiştirildi; ama sebep sıcaklık değildi, fan ses yapıyordu.

Alıntıları Göster
    şimdi gönderdim bilgisayarı umarım hayırlı bir sonuç çıkar bizimde yüzümüz güler
    Aras Kargo gibi bir firmayla çalışmaları bence Monster markasına zarar veriyor. Dün sabah saatlerinde teslim ettiğim kargo bugün çıkış şubesinde bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBerkO

Aras Kargo gibi bir firmayla çalışmaları bence Monster markasına zarar veriyor. Dün sabah saatlerinde teslim ettiğim kargo bugün çıkış şubesinde bekliyor.
    Hocam kusura bakma öncelikle uzun süre giremedim cevap veremedim

hocam kargo hakkında bir bilgim yok iyimi kötümü olduğu tek isteğim pcnin artık düzenli bir biçimde çalışması
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.