Şimdi Ara

Her şeyi geride bırakıp gitmek ama nasıl?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Konu ciddi olduğu için özele açtım. Yaşım 20. Üniversite okuyorum ama istemediğim bir bölüm ve üniversitede.

Bu sene ygs-lys ye 3.kez gireceğim ve hayatımın gidişatını bu sınav belirleyecek. Bu sınavın kötü geçmesi durumunda yani istediğim yer olmaması durumunda ailemi, şehri hatta ülkeyi bile terk etmeyi düşünüyorum. İstediğim yer olursa ailemden uzak bir yer olacak ve bende biraz olsun onların baskısından kurtulacağım.

Evde huzurlu değilim. Babam aşırı baskıcı ve yobaz. Her şeyime karışıyor. Özgür değilim ve böyle giderse de olamayacağımı görüyorum. Herkesi tehdit olarak algılıyor sanki. Herkes yanlış en doğru o. İleride kararlarımı benim yerime o verecek bir tip. Hep alttan alıyor ve başka şansım yok. Yoksa çok büyük kavgalar çıkar ve beni evlatlıktan red bile edebilir. Ben bu durumlarla karşı karşıya kalmak istemiyorum. Babamı bir şekilde kandırmak çok kolay o da din ile. Adam hocadan duyduğu her şeyi ayet gibi belliyor.

Gelelim şimdi asıl konuya. Ben gittim mi bir daha geri dönmeyecek şekilde olmasını istiyorum. Yani temelli. Beni bulma imkanları olmasın. Ben düşünüyorum ölümden başka bir şey yok gibi. Bunlar beni her yerde bulur. Çünkü bir şekilde iz bırakırsın ardında. Bu kaçışta bir ön hazırlık olması gerekir ve bence de en önemli nokta budur.

Diyelim yurtdışına gideceğim ama evrak işleri falan nasıl oluyor bilmiyorum. Şehir dışında bir yere gitsem nerede kalacam ne iş yapacam. Çok sıkıntı tam bir çıkmazdayım. İki seçenek görüyorum. Birincisi ailemle ortalamaya göre zengin ama huzursuz ve adeta hapis gibi bir hayat, ikincisi ailemi tamamen silmiş bir şekilde büyük ihtimal sefil ama özgür bir hayat. Sefil derken durumum ne olur emin olamadığımdan böyle dedim.

Aslında işin gerçeği ben şu an bile terk edip giderim ama annem aklıma geliyor. Onun düşeceği durum gözümün önüne geliyor, perişan oluşu
    ,babam tarafından suçlama altında kalması falan falan.

Benim durumuma benzer durumda olan arkadaşlar tartışabiliriz. Her türlü öneri ve yardıma açığım arkadaşlar. Çıkmaza girdim bir yol gösterin. Özelden de konuşabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birebir ayni olmasada benzer durumlardayız ama hislerimiz ayni bende sizin gibi tek basima (ki bu en çok istedigim şey) sadece ben basimi alip gitmek istiyorum ne aile ne arkadaş hiçbiri için gram uzulecegimi sanmiyorum ama benimde sizin gibi bir tek annem aklima geliyor iste elim kolum baglaniyor :/
    Bir çözüm bulursaniz bana da yazin uygulamasam da benim durumumdakilerin kurtulmuş olmasi umut verir belki bana da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güzelbirhikaye -- 2 Şubat 2015; 21:25:13 >
  • Yukarı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanla asla küsüp ayrılma o da senin hakkında iyiyi düşünüyordur elbet

• Kazanamazsan ailene yurt dışındaki ucuz Ünilerden bahset.

Avrupa ya da İskandinav ülkelerine git genelde okullar ucuz olur.

Hem çalışır,hem okurum de.

Hem çalışırsan,hem de burs alırsan bir çok Avrupa ve İskandinav ülkesinde rahatça yaşarsın.

Hem ailenden uzak,hem de akademik başarı zorunluluğu olmayan okullar.
  • İki seçenek var

1. İnto The Wild izleyip gelmiş

2. Ciddi ciddi düşünüyor ve yabancı ülkeye kaçak olarak girip açlıktan ölecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.