Şimdi Ara

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
10
Favori
49.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HERE Maps açtığınızda POI'lerin görünmesi için belirli bir oranda yaklaşmalısınız; uzak bakışta kalırsanız sadece yollar ve sokaklar görünür.
    Bildiğim kadarıyla Askeri Bölgeler işaretlenmiyor haritalarda güvenlik sebebiyle ancak Belediye, muhtarlık, Okul gibi noktalar olması lazım. Olmayanları tesbit edip koordinat bilgisi ile burada paylaşırsanız hemen ekler HEREmaps çalışanları.

Gözlemlediğiniz alanın koordinatlarını verin beraber bakalım.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Selamlar,

HERE Maps açtığınızda POI'lerin görünmesi için belirli bir oranda yaklaşmalısınız; uzak bakışta kalırsanız sadece yollar ve sokaklar görünür.
    Bildiğim kadarıyla Askeri Bölgeler işaretlenmiyor haritalarda güvenlik sebebiyle ancak Belediye, muhtarlık, Okul gibi noktalar olması lazım. Olmayanları tesbit edip koordinat bilgisi ile burada paylaşırsanız hemen ekler HEREmaps çalışanları.

Gözlemlediğiniz alanın koordinatlarını verin beraber bakalım.

Saygılar.

koordinatları here maps den nasıl alırım?
  • Haritada tıkladığınız noktada üstte adres satırında yazar. İki tane / ile ayrılmış ondalık sayı.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    40.102603, 27.661419

40.106522, 27.659301

ayrıca

burası hastahane 40.100885, 27.677768

jandarma karakolu 40.102616, 27.660177

sağlık ocağı 40.101731, 27.660877
  • makbuz M kullanıcısına yanıt
    Merhaba makbuz,

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bizim de uzun zamandır gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir proje bu.Kaynaklar için teşekkür ederiz.

En kısa zamanda arkadaşlarım bu konuyla ilgili çalışmaya başlayacaklarını belirtebilirim.

Yine ayrıca proje bitiminden sonra bilgilendirme yapacağım.

İlginize teşekkürler,

Heremaps Takımı
  • Merhaba,

Belirttiğiniz noktalar haritamıza eklendi.

İlginize teşekkür ederiz

Ayrıca, sizin gibi özel kullanıcılarımıza yönelik yeni bir Harita düzenleme aracımızın kısa bir zaman önce faaliyete geçtiğini duyurmak isteriz. Aşağıdaki internet sayfasında Map Creator isimli bu aracımızın nasıl çalıştığına yönelik kısa bir tanıtım filmi bulabilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=YCZQ321STiU
    Map Creator sayesinde yol adı, yol tipi, şerit sayısı, trafik akış yönü, mekan adı, mekan tipi, adres bilgisi ve telefon numarası gibi birçok veriyi farenizin sadece birkaç tıklaması ile güncelleyebilirsiniz.
    MapCreator gönüllüsü olmak için kayıt olmanız ve sonra bize bunu bildirmeniz yeterli olacaktır.Sonrasında hesabınızı aktif hale getiriyoruz ve harita üzerinde bulduğunuz eksiklikleri update edebiliyorsunuz.

Teşekkürler,
    Heremaps Takımı

• Merhaba

ankara izmir arasında aşağıda belirttiğim noktadan sonra D300 yolu devam etmesine rağmen cihaz Afyon şehir merkezine yönlendirmiş Atatürk bulvarından geçiş yaptırmıştır, aynı şekilde çeşmeye geçiş sırasında D300 yolu devam etmesine rağmen cihaz Kemalpaşa ilçesinin içinden geçiş sağlamıştır. gerekli düzenlemeyi yapabilir misiniz?

Giriş:
    Ankara Kavşağı Üstgeçidi
    Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, 03030 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar, Türkiye
    38.768316, 30.582450

Çıkış:
    Afyon Çevre Yolu
    Selçuklu Mahallesi, 03218 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar, Türkiye
    38.779090, 30.491423

Giriş:
    Ankara Asf Cd
    35040 Kavaklıdere Köyü/Bornova/İzmir, Türkiye
    38.450763, 27.297942

Çıkış:

Kemalpaşa Cd No:30
    Egemenlik Mahallesi, 35070 Bornova/İzmir, Türkiye
    38.433620, 27.232196

olması gereken güzergahı here.com da kaydettim, bu güzergahı smartphone veya farklı bir şekilde cihaza aktarabilir miyiz? çünkü dönüş yolunuda aynı güzergahtan çizmiş, veya biz cihaz üzerinde rota çizemiyor muyuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 1 Ağustos 2015; 12:12:23 >

• ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle Afyon için belirttiğiniz rotada ekte bulunan "afyon" isimli resimdeki gibi 2 rota opsiyonu vardır.En hızlı ve kısa olan belirttiğiniz gibi D-300 yolundan giden rotadır.

here.com'dan da görebileceğiniz gibi rotalamada D-300 yolunu kullanmaktadır.Yani herhangi bir sıkıntı göremedik.

Diğer bildiriminizde de "kemalpasa" isimli resimdeki gibi D-300 karayolundan şehir içine doğru bir koordinata gitmek istemişsiniz ve bu iki nokta arasında Kemalpaşa Caddesi kullanılarak

rota çizilmiş.Bu koordinatlar arasında da herhangi bir sıkıntı göremedik.

Ben bir de "cesme" isimli resimdeki gibi İzmir girişinden çeşme istikametine rota aldırdım.Burda da en kısa ve hızlı rota olarak D-300 yolunu kullanıyor.

Herhangi bir sıkıntı tespit edemedik.

Teşekkürler,

Heremaps Takımı

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

• Mapmaker M kullanıcısına yanıt
    kayıt oldum hesabımı nasıl aktif edebilirz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mapmaker

Merhaba,

Öncelikle Afyon için belirttiğiniz rotada ekte bulunan "afyon" isimli resimdeki gibi 2 rota opsiyonu vardır.En hızlı ve kısa olan belirttiğiniz gibi D-300 yolundan giden rotadır.

here.com'dan da görebileceğiniz gibi rotalamada D-300 yolunu kullanmaktadır.Yani herhangi bir sıkıntı göremedik.

Diğer bildiriminizde de "kemalpasa" isimli resimdeki gibi D-300 karayolundan şehir içine doğru bir koordinata gitmek istemişsiniz ve bu iki nokta arasında Kemalpaşa Caddesi kullanılarak

rota çizilmiş.Bu koordinatlar arasında da herhangi bir sıkıntı göremedik.

Ben bir de "cesme" isimli resimdeki gibi İzmir girişinden çeşme istikametine rota aldırdım.Burda da en kısa ve hızlı rota olarak D-300 yolunu kullanıyor.

Herhangi bir sıkıntı tespit edemedik.

Teşekkürler,

Heremaps Takımı

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

Sayın yetkili merhaba;

Maps ile here den ekran görüntüleri alıp size anlatmaya çalışacağım.

google ve karayolları tabelasının afyonda çizdiği rota;

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

Hereden alınan rota;

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

Google ve karayolları tabelası izmir-çeşme otoyolu;

Here rotası;

Benim cihazımı aldığım günden beri güncelleyemiyorum. Benim cihazımda ise izmir rotasında kemalpaşa caddesinden götürdü, afyonda ise Atatürk bulvarından yani şehir içinden götürmüştür. şimdi rotayı cihazdan girip resimlerini çekerek paylaşmaya çalışacağım.

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 3 Ağustos 2015; 13:24:22 >

• Merhaba,

Mail adresinizi belirtebilirseniz (özel mesaj olarak da olabilir) hemen aktif hale getirebiliriz.

Teşekkürler
    Tekrar merhaba,

Şimdi daha net anladım:

Afyon daki yol için ufak bir düzeltme yaptım.Oradaki durum daha çok trafik yoğunluğuna göre alternatif olarak ana yoldan ayrılıp diğer yolu daha hızlı görebiliyor.

Aslında yanlış değil ama isteğiniz üzerine ufak bir güncelleme yaptım.

İzmir için herşeyden önce navigasyon cihazınızın çizdiği rota zaten çok yanlış.Güncelleme yapmadığınızı belirtmişsiniz.Kemalpaşa Caddesi'ne rota çizilmesi mümkün değil.

Bu tamamen güncelleme eksikliğinden kaynaklanan bir hata.

Bunun dışında yine Çeşme yolu için Here.com da çizilen rota da doğrudur.Ben de Çeşme istikametine giderken 2 yolu da denedim.Navigasyon trafik durumunda diğerini de çizebiliyor.

Ben şahsen geçen gidişimde here.com çizdiği şekilde daha hızlı gittim.Otobanı kullanmak yolu çok uzatabiliyor.Tavsiyem trafik datasına göre here.com' un seçeceğini kullanmanız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Mapmaker

Tekrar merhaba,

Şimdi daha net anladım:

Afyon daki yol için ufak bir düzeltme yaptım.Oradaki durum daha çok trafik yoğunluğuna göre alternatif olarak ana yoldan ayrılıp diğer yolu daha hızlı görebiliyor.

Aslında yanlış değil ama isteğiniz üzerine ufak bir güncelleme yaptım.

İzmir için herşeyden önce navigasyon cihazınızın çizdiği rota zaten çok yanlış.Güncelleme yapmadığınızı belirtmişsiniz.Kemalpaşa Caddesi'ne rota çizilmesi mümkün değil.

Bu tamamen güncelleme eksikliğinden kaynaklanan bir hata.

Bunun dışında yine Çeşme yolu için Here.com da çizilen rota da doğrudur.Ben de Çeşme istikametine giderken 2 yolu da denedim.Navigasyon trafik durumunda diğerini de çizebiliyor.

Ben şahsen geçen gidişimde here.com çizdiği şekilde daha hızlı gittim.Otobanı kullanmak yolu çok uzatabiliyor.Tavsiyem trafik datasına göre here.com' un seçeceğini kullanmanız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkürler

İlgilinize teşekkür ediyorum.

Afyon yolu kesinlikle uygun değildi çünkü yönlendirdiği yolda asfalttan atılmış büyük kasisler mevcut ben gece ilk kasisi farkedemdim ve resmen arabayla beraber yerden havalandık.

İzmir için ise Kemalpaşa dediği cadde askeriye ve fabrikaların bulunduğu sonrasında ise sanayi gibi bir bölgeye devam eden bir cadde.

Cihazım 2589LM haritası 30.2015 yazıyor cihazı alalı 1 haftadan fazla oldu ama hala güncelleyemiyorum yani sırf bu uzun yol ve gezilecek yerler için cihazı aldım ama şehir içinden kasislerden farklı yollardan geçirdi o nedenle şuan cihazı aktif kullanmıyorum, kullanamıyorum. Bu sebeplerden dolayı da cihazı ankaraya dönüşümde iade etmek istiyorum. Yanlış anlamayın beni ama o dandik basmatik ekranlı başarsoftun 140 liralık cihazı ile 2 sene önce antalyada ayak basmadığım ilçe kalmadı 1 kere bile böyle yollara sokmadı, ben garmine çok güvenerek aldım ama işte rotayı size resimlerle gösterdim, hatta size eve dönüş rotamı seçip ilçe ilçe tektek resim olarak yükleyeceğim, Bu arada Çeşmenin içindeki çeşme devlet hastanesine gitmek zorunda kaldım hastanenin binasının hemen üstüne yenisi yapılmış ve sanırım bayağıdır hizmette cihaz beni eski hastaneye götürdü. yani cihazı tam olarak 1 kere bile kullanamadım. Ama hız, dokunmatik, özellikle ecoroute bilgileri doğru girilirse bu özellikler çok iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 4 Ağustos 2015; 0:09:24 >

• Sayın yetkili;

Afyondaki hatayıda, izmirdeki hatayıda şimdi navigasyon cihazım-heremap ve googlemap olarak resimledim.

1)güzergahı 2589 cihazım 681km, here map 672, google maps ise 683km olarak hesaplamaktadır.

2) Afyon-iscehisardan sonra 2589 cihazım afyon merkez-şehir içine yönlendirmiştir.

3)Sanırım siz heremapı güncellediğiniz için here ve google doğru yoldan yönlendirmiştir. dün kontrol ettiğimde organize caddesinden yönlendirme yapıyordunuz.

4) izmir-çeşme yolunda 2589 cihazım kemalpaşa caddesinden yönlendirme yapmış tamamen tek şerit dar bir şehir içinden geçiş sağlamıştır.

5)Here map ise izmirin içine yani merkezine yönlendirme yapıyor ki çevreyolu varken neden hala merkeze yönlendirme yapıyor anlayamadım, çünkü merkezden gidilirse 26km 33dk olarak, çevre yolu ise 39km 31dk olarak göstermektedir. Tabi sizin dediğiniz gibi bir trafik durumuna da bakıyor ise 00:00 da ben rota çizdim yani izmir içi trafiksiz. Ki bu da bence bir hatadır çünkü ben gece yola çıkıp (trafiksiz zamanda) sabah izmire geldim. tam sabah trafiğine girecekken Online trafik uyarsa bile bir sürü farklı rotada dolaştırıp duracak bu sefer mesafe uzayacaktır.

6) Google maps ise çevreyolundan yönlendirme yapmaktadır.

Sabah bakayım trafikten dolayı çevre yoluna yönlendirecek mi diye yine şehir merkezine yönlendirdi üstelik izmir merkezde trafik görünüyor ve süre 36 dk ya çıkmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 4 Ağustos 2015; 9:34:40 >

• Nokia Here harita birimini Alman otomobil üreticilerine sattı.

quote:

Nokia ile Alman otomobil üreticileri arasındaki Here satış anlaşmasının 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması ve Nokia Here’ın Almanlar’ın eline geçmesi planlanıyor.

Kaynak
    Merhaba,

Şimdi şöyle özetliyelim:

Afyon daki sıkıntı giderildi.

İzmir Kemalpaşa Caddesinden çizilen rota here ve datamızda yok.Yani muhtemelen cihazınızdan kaynaklı bir sorun olabilir.Güncellemeniz gerekiyor.

İzmir şehir içindeki durum için diğer firmalarda bizimkine yakın bir rota çiziyor.Ama biz Heremaps olarak onları baz almamız gibi bir durumumuz yok.

Ancak yine de açıklarsam: Ekteki resimde(sol üst köşede trafiksiz olarak belirtilmiştir) trafiksiz olarak şehir içinden çizilen rota 31.3 km ve 32dk iken çevreyolundan çizilen rota 33 dk ve 44.3 km'dir.

Yani bu biraz tercihizize kalıyor.Here.com da buna benzer bir durum var.

Ancak ben yine konuyu ilgili arkadaşlara ilettim.İnceleyeceğiz.Gerekli görülürse güncelleme yapacağız.

Sonrasında size tekrar bilgilendirme yapacağım.

iyi günler

Teşekkürler

• Merhaba öncelikle ilginize ve hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim. Tabiki diğer haritaları baz almanızı beklemiyorum ama gördüğüm kadarıyla izmir içinde benim son eklediğim en alttaki resimde izmir içinde yoğun trafik gösteriyor ben o nedenle size yazdım yoksa tabiki çevre yolu göre 10km kadar kısa rota. Güncelleme işine gelince ne zaman Serverlar açılacak güncelleme yapabileceğim sizi bekliyorum. Sonuçta ben sadece kullanıcıyım ve cihazı ilk kullanımında böyle hatalar almak beni üzdü. Güncelleme işini garmin Express dışında yapamıyormuyuz acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Selamlar,

Garmin WebUpdater ile bir denermisiniz. bakalım sonuç ne olacak.

Link !
  • Merhaba,

Map Creator'a kayıt olduğunuz mail adresinizi gönderirmisiniz?Önce kayıt olmanız gerekiyor.
    Listede mail adresinizi bulamadık?

Teşekkürler
  • Merhaba,

Adresiniz Map Creator kullanımına açılmıştır.

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.