Arkadaşlar 42000 satırdan fazla bir çeviri yapmaktayım ve örneğin L:08 yazan satırlar dışındaki satırları gizlemek istiyorum. Notepad++ ve eklentileriyle beceremedim. VSCode ile de beceremedim. VSCode ile L:08 yazan satırları ayrı bir şekilde kaydedebiliyorum fakat benim istediğim diğer satırların silinmesi değil, sadece gizlenmesi. Varsa bir yöntemini bilen yardımcı olursa çok sevinirim. |
Herhangi bir kelimeye ait satırlar hariç tüm diğer satırları gizleme?
-
-
L:08 , satırın en başında mı, herhangi bir yerinde mi?
Bundan ayrı... çok kötü bir önerim var.
VSCode kullandığınızda... L:08 içermeyen satırları seçebiliyor, belirleyebiliyorsanız... VSCode'u Word içine makro olarak uyarlayarak... L:08 içermeyen satırların Format*Font*Color niteliğini, sayfa rengi ile aynı yapabilirsiniz.
Ben Word ile regex (Use wildcard search) denedim bir kaç tane... tek yapabildiğim... L:08 haricindeki tüm metni sayfa rengi değiştirmek oldu. L:08 içeren paragraf seçemeyi beceremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Ağustos 2024; 3:35:33 > -
Satır sonlarında. Tek çözümüm o kodların olduğu satırları işaretlemek oldu notepad++ ile. İşimi görüyor ama bir yolu var mıdır diye merak ettim ☺️
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@MOSAD ceviri metni sanirim satir satir, herhangi bir hiyerarsi yok. VScode ile yapabileceginiz soyle birsey olabilir:
cmd + opt + F (yada ctrl + opt + F sanirim windowsta) ara degistirin arama kismina regex'i aktif hale getirip sunu yazin (^(?!.*L:08).*$\n?) replace kisminada sunu \t$1
L:08 ile bbaslayan tum satirlarin haricindeki satirlari disa kaydirir. dolayisiyla disa kayan tum satirlari katlayip gizleyebiliriz cmd + K cmd + 0 gizlenen satirlari acmak icinse cmd + K cmd + J
ceviriyi yaptiktan sonra satir baslarindaki tablari yine search replace ile ilk haline geri donderebilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narodnik98 -- 3 Ağustos 2024; 14:31:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X