Şimdi Ara

Herhangi bir kelimeye ait satırlar hariç tüm diğer satırları gizleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 42000 satırdan fazla bir çeviri yapmaktayım ve örneğin L:08 yazan satırlar dışındaki satırları gizlemek istiyorum.

Notepad++ ve eklentileriyle beceremedim.

VSCode ile de beceremedim.

VSCode ile L:08 yazan satırları ayrı bir şekilde kaydedebiliyorum fakat benim istediğim diğer satırların silinmesi değil, sadece gizlenmesi.

Varsa bir yöntemini bilen yardımcı olursa çok sevinirim.

• L:08 , satırın en başında mı, herhangi bir yerinde mi?

Bundan ayrı... çok kötü bir önerim var.

VSCode kullandığınızda... L:08 içermeyen satırları seçebiliyor, belirleyebiliyorsanız... VSCode'u Word içine makro olarak uyarlayarak... L:08 içermeyen satırların Format*Font*Color niteliğini, sayfa rengi ile aynı yapabilirsiniz.

Ben Word ile regex (Use wildcard search) denedim bir kaç tane... tek yapabildiğim... L:08 haricindeki tüm metni sayfa rengi değiştirmek oldu. L:08 içeren paragraf seçemeyi beceremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Ağustos 2024; 3:35:33 >
  • Satır sonlarında. Tek çözümüm o kodların olduğu satırları işaretlemek oldu notepad++ ile. İşimi görüyor ama bir yolu var mıdır diye merak ettim ☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MOSAD ceviri metni sanirim satir satir, herhangi bir hiyerarsi yok. VScode ile yapabileceginiz soyle birsey olabilir:

cmd + opt + F (yada ctrl + opt + F sanirim windowsta) ara degistirin arama kismina regex'i aktif hale getirip sunu yazin (^(?!.*L:08).*$\n?) replace kisminada sunu \t$1

L:08 ile bbaslayan tum satirlarin haricindeki satirlari disa kaydirir. dolayisiyla disa kayan tum satirlari katlayip gizleyebiliriz cmd + K cmd + 0 gizlenen satirlari acmak icinse cmd + K cmd + J

ceviriyi yaptiktan sonra satir baslarindaki tablari yine search replace ile ilk haline geri donderebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narodnik98 -- 3 Ağustos 2024; 14:31:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.