Merhaba,bu konu için, lütfen YALNIZCA herhangi bir yabancı dili iyi seviyede bilen forumdaşlarımız yanıt yazsınlar!
Ben üniversite öğrencisiyim. IELTS'ten 6 aldım ve okullar başlamadan İngilizce'mi olabildiğince ilerletmek istiyorum. Şu anda önümde 2 opsiyon var, hangisini önerirsiniz:
Birincisi, benim Balkanlardaki birçok ülkede arkadaşlarım var. Bundan hareketle, ben ağustosun son haftası yola çıksam ve arkadaşlarımın olduğu her ülkede (bu ülkelerin hiçbirisinde İngilizce konuşulmuyor) birkaç gün kalarak Kurban Bayramı'ndan önce İstanbul'a dönebilirim. Bu süre boyunca arkadaşlarımla zaten İngilizce anlaştığım için yeterince pratik yapmış olurum. Yeşil pasaportum olduğu için vize problemi yok.
İkincisi, derhal İngiltere vizesi almak için başvurayım ve eğer 3 haftada alabilirsem, İngiltere'ye gideyim. Burda bir pürüz söz konusu: İngiltere'de hiç tanıdığım yok. Her ne kadar Couchsurfing vs. tarzı sitelerden bir ev sahibi bulmaya çalışsam da neticede adamların para birimi pound olduğu için bu bana masraflı olacaktır lakin eğer diyorsanız ki bu sana çok faydalı olur çünkü herkes İngilizce konuşuyor falan. O halde 2.seçeneği de düşünebilirim.
okullar başlamadan derken anladığım kadarıyla 1 aylık bir zamanın var.birde vize başvurusu falan vaktin nerdeyse yok gibi.Bu kadar kısa süre içerisinde kayda değer bir ilerleme sağlayabileceğini düşünmüyorum sadece gidip gezmiş olursun.1 ay Londarda bile kalsan sihirli değnek yok Londrada çok kısıtlı bir süre bu.EN doğrusu evde oturup çalışman bence
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme