Şimdi Ara

Herkes Dopamine Aşıktır, Onun İçin Çalışırlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
8
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşk, sevgiyi falan size veren o karşı cins değildir.
    Siz istediğini için, beyin uyarı gönderip dopamin salgılatıyor dozuna göre ve sizde bundan çok zevk alıyorsunuz ve ona aşık oluyorsunuz. ( Dopamine ) Tekrar onu salgılatmak için hep onunla beraber olmak istiyorsunuz.
    Aslında arabesk dinleyip ağladığınızda, melankoli olduğunuz da bile beyin onu sevdiği için dopamin salgılatıyor hoşunuza gidiyor Onu daha fazla salgılatmak için para aşkına tutuluyoruz, büyük bir şehvetle para, alkol, karı kız peşinde koşuyoruz.
    Bütün maddeler sigara, alkol, uyuşturucu hepsi uyarı gönderip dopamin salgılatıp zevk almanızı sağlar. Adriana Lima bile olsa dopaminsiz size zerre kadar zevk vermez. Mesela Ekstazi gibi bir madde kullanan biri çöpte dans edip hiç bir insanın yaşayamayacağı, tarif edilemez bir mutluluk yaşıyor. İlginç ya düşün sen yatındasın, viskin elinde bir sürü paran var ama o adam gibi mutlu değilsin e dolayısıyla da bir anlam ifade etmiyor senin için ona göre sen ondan daha fakir kalıyorsun

Acaba bunu doğal olarak salgılatma gibi bir yöntem var mı? maddesiz? ve dopamin görünen bir madde mi? biter mi? sıvı gibi bir şey mi? nedir bilgisi olan açıklar mısınız? çok merak ettim akşam akşam

İşin dini boyutuna baktığımız da dopaminin o haz verici güzelliğine rağmen kötü işlere bulaşmayıp, Allah yolunda olmak büyük sevaplar kazandırıyor yani nefs onu çok şiddetle istemesine rağmen bulaşmamak daha iyi anlıyorum İslamı şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I am Egemen -- 13 Ağustos 2014; 20:07:49 >

• haklısın
  • Diyelim ki, alkol almayıp kendinizi tutarsınız ya mesela günah diye.
    Bir Yandan da Allah aşkı var, o yandan ruh huzur doluyor ve Başka bir sebepten dopamin salgılamış oluyorsunuz. Allah aşkı olduğundan.
    Bu konuyu çok detaylı iyi anlatan bir yazı, belgesel falan var mı gençler? çok merak ediyorum.
  • Dopamin fazlalığı şizofreniye, eksikliği Parkinson hastalığına yol açar.
    Uyuşturucuyla dopamin salgılayabilir beyin, ama uyuşturucuyu bıraktıktan sonra hiçbir şeyin zevk vermemesi de aynı sebeptendir. Yani dışarıdan etkiyle salgılanan dopamin vücudu tembelleştirir, maddeyi bırakan insan mutlu olamaz. Dolayısıyla tekrar maddeye başlamak ister. İşte biz buna bağımlılık diyoruz.
    Yani diyeceğim şu ki, dopamin salgılanmasına dışarıdan karışmamak lazım.
    Dopamin hormon bu arada, aynı zamanda nörotransmiter.
  • Dopamine rap yapmis yine diye girdim konuya, cikiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dopamin, beyinde sinirler arası salgınan bir maddedir, madde salgılanır ardından belli bir süre sonra tekrar geri çekilir.

Sen alkol, uyuşturucu gibi madde aldığında dopamin salgılandıktan sonra dopamin birikmesi yaşanır, geri çekilmez ve zevk giderek artar.fakat bağımlı olursun bir yerden sonra devamlı sık sık kullanırsan, vücut doğal olarak artık üretmez o maddeye bağımlı kalır(uyuşturucu alkol vs) bu madde sayesinde üretilir hale gelir, bir nevi tembelleşir

İşte bu da mükemmel tasarım teorisinin çöküşü demek, tıpkı doğarken ölen bebekler gibi, bunların şükredecek hiçbir şeyi yok e o zaman?

Senin bahsettiğin allah aşkı olayını budistte kendi dinine aşkla yaşayabilir, psikolojik saplantıdır çünkü mesela sen küçük bir çocuğa spagetti canavarını hep anlatır, översen ona duygusal bir insanmış gibi bağ yükleyebilir, psikolojik bir şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA4ABDB6D -- 13 Ağustos 2014; 20:19:19 >

• Bi hapla butun depolarini bi anda bosaltip inanilmaz mutlulugu yasiyabilirsin ama her mutlulugun bir bedeli vardir oda bedelini ertesi gun alir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vay kankim napiyosun yaw gorüşemiyoruz. Yazı çok uzun okumadım ama helal olsun haklısındır sen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çikolata mutluluk yapıyor diyolla
  • Dopamine yine foruma dadanmış sandım.

• Dopaminin birde reseptörleri var. Yanlış bilmiyorsam salgılanan dopamin daha zevkli olsun diye bu reseptörlere dağıtılıyordu. Sürekli dopamin salgılayınca(bkz: 31 çekmek, sigara içmek vb.) beyin nasıl olsa sürekli dopamin salgılanıyor diye reseptörleri minimize ediyor. Ve kişi bir süre sonra depresyona giriyor. Hiçbirşeyden zevk almıyor bağımlı olduğu şeyleri yapmak dışında. Ama bağımlılıklarımızdan kurtulunca beyin az salgılanan dopaminden alınan zevki artırmak için daha çok reseptör üretiyor. Ve ders çalışırken bile zevk alıyoruz. Yani yapmamız gereken bağımlılıklarımızdan kurtulup reseptörleri olabildiğince artırmak. Ancak böyle hayattan zevk alabiliriz. Diğer türlü sürekli dopamin salgılanınca reseptörler ölüyor. Anti depresanların mantığı da bunun üzerine kurulmuştur. Yani kullanıldığı an dopamin salgılanır. Ama bir süre sonra geçer.

Umarım anlatabilmişimdir.

• Kardeş aynı konuyu incide görmüştüm.Senin başlığın onunla alaksı olabilir mi ?
  • Haftalık dopamin konusuna hoşgeldiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

Vay kankim napiyosun yaw gorüşemiyoruz. Yazı çok uzun okumadım ama helal olsun haklısındır sen

Sorma hocam ya bana çok büyük cezalar verdiler
    1 ay falan uzak bıraktılar acımasız, diktatör adminler.
  • Şimdi testosteron fazlalığını kızlar içgüdüsel olarak hissedip erkeğe ilgi göstermeye başlıyormuş. Bu doğru mu onu söyleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz abi

Dopaminin birde reseptörleri var. Yanlış bilmiyorsam salgılanan dopamin daha zevkli olsun diye bu reseptörlere dağıtılıyordu. Sürekli dopamin salgılayınca(bkz: 31 çekmek, sigara içmek vb.) beyin nasıl olsa sürekli dopamin salgılanıyor diye reseptörleri minimize ediyor. Ve kişi bir süre sonra depresyona giriyor. Hiçbirşeyden zevk almıyor bağımlı olduğu şeyleri yapmak dışında. Ama bağımlılıklarımızdan kurtulunca beyin az salgılanan dopaminden alınan zevki artırmak için daha çok reseptör üretiyor. Ve ders çalışırken bile zevk alıyoruz. Yani yapmamız gereken bağımlılıklarımızdan kurtulup reseptörleri olabildiğince artırmak. Ancak böyle hayattan zevk alabiliriz. Diğer türlü sürekli dopamin salgılanınca reseptörler ölüyor. Anti depresanların mantığı da bunun üzerine kurulmuştur. Yani kullanıldığı an dopamin salgılanır. Ama bir süre sonra geçer.

Umarım anlatabilmişimdir.

Peki dopamin görünen bir şey mi? yani salgılandığın da görünüyor mu vücut içerisinde?
    Ve biten bir şey mi? şimdi baktığımız zaman metamfetamin türü maddeler, 15 saat boyunca aşırı şekilde dopamin salgılatıyor vücutta nasıl oluyor bu anlamıyorum? yani mesela 3 sene adam bu maddeyi kullanarak her gün 15 saat bunu salgılatıyor? demek ki bitmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf5870

Şimdi testosteron fazlalığını kızlar içgüdüsel olarak hissedip erkeğe ilgi göstermeye başlıyormuş. Bu doğru mu onu söyleyin.

Evet hocam o doğru.
  • @Dopamine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Wroughton Craig

quote:

Şimdi testosteron fazlalığını kızlar içgüdüsel olarak hissedip erkeğe ilgi göstermeye başlıyormuş. Bu doğru mu onu söyleyin.

Evet hocam o doğru.

Peki bunun salgılanmasını nasıl artırabiliriz? Bir yerde okumuştum cinsel uyarılar sonucu salgısının arttığı yazıyordu. Peki o zaman zorno izlediğimizde artmış mı oluyor? Yarın arkadaşlarla buluşacağız kızın ilgi göstermesi için çaktırmadan zorno mu izlemem lazım? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?

• quote:

yav şunda testeronun fazla olduğunu anlamak için kız olmaya veya içgüdüye gerek varmı

Herkes Dopamine Aşıktır, Onun İçin Çalışırlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.